Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2005

Καζαμίας 2006

Image Hosted by ImageShack.us


Ιανουάριος

Αρχίζουν οι εκπτώσεις. Ο πρωθυπουργός κάνει ανασχηματισμό και στέλνει όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη στις βίλες τους. Το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο Τσακαλίας, ο θείος των αδελφών Ξηρών καρπών, με υφυπουργό τον Χάρι Πότερ. Ο κ. Τσακαλίας εισάγει την υποχρεωτική διδασκαλία του Μπακούνιν στα νηπιαγωγεία, καθώς και την αποστήθιση των τριών πρώτων τόμων του «Μεγάλου Ανατολικού», του Ανδρέα Εμπειρίκου. Καταργούνται τα μικτά σχολεία και ναρκοθετούνται οι δρόμοι γύρω από τα γυμνάσια θηλέων, για να φουντώσει ο πόθος ανάμεσα στα αγόρια και στα κορίτσια. Παράλληλα επιβάλλεται η ζώνη αγνότητας στις μαθήτριες και το μουστάκι και η απλυσιά στους μαθητές, μπας και βαρβατέψουν λίγο. Η αγορά κατακλύζεται από κινέζικα προφυλακτικά, που είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, επειδή προκαλούν λόξυγκα. Αποφυλακίζεται ο Σάκης Κεχαγιόγλου λόγω αμφιβολιών και προφυλακίζεται ο Αλέξης Κούγιας λόγω ύψους.



Φεβρουάριος

Αποφυλακίζεται ο Αλέξης Κούγιας λόγω πάρλας και προφυλακίζεται ο Λουδοβίκος των Ανωγείων λόγω ονόματος. Ξεκινάει το Fame Story 4 και το παρουσιάζουν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο Βαγγέλης Ρωχάμης. Παράλληλα ξεκινάει το Dream Show στον Alpha, με παρουσιαστές τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο και τις αδελφές Τατά. Ο Αλέκος Αλαβάνος προτείνει την κατάργηση της παλίρροιας και του 69, προκαλώντας τη διάσπαση του Συνασπισμού, αλλά και μια γενικότερη αδιαφορία. Η Βιργινία Βεντουράκη αυτομολεί στη Μποτσουάνα και την επόμενη μέρα η «Ελευθεροτυπία» σε ένδειξη διαμαρτυρίας κυκλοφορεί με παρεό. Την ημέρα των ερωτευμένων, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μεταδίδει την ιστορική στιγμή συμφιλίωσης του Γιώργου Νταλάρα με τον Λάκη Λαζόπουλο. Οι δυο άντρες συναντιούνται στο Φιλοπάππου και ενώνουν τα αίματά τους. Η αστυνομία τους περνάει για μπανιστιρτζήδες και τους μπαγλαρώνει στον Οίκο Τυφλών. Στην αποκριάτικη αγορά κάνουν την εμφάνισή τους επικίνδυνες κινέζικες καραμούζες που προκαλούν τερηδόνα.



Μάρτιος


Ξεκινούν στο Μέγαρο Μουσικής τα «Θεοδωράκεια», καθώς το 2006 είναι «έτος Θεοδωράκη», όπως τα 20 προηγούμενα, αλλά και τα 40 επόμενα. Ο κ. Θεοδωράκης παραλαμβάνει τιμητικές πλακέτες από την ΕΥΠ, το καζίνο Λουτρακίου και τον Άγιο Βασίλη. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τελεί τον πρώτο γάμο ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα, σε πανηγυρική τελετή στο Νταού Πεντέλης. Το ζευγάρι φοράει δυο υπέροχα κοστούμια του Λάκη Γαβαλά και της Ρίας Κούρτη και αμέσως μετά την τέλεση του μυστηρίου αναχωρεί για το μήνα του μέλιτος στο Νταχάου - όλα τα έξοδα είναι πληρωμένα από την Εκκλησία της Ελλάδος, με την προϋπόθεση όμως να μην επιστρέψουν ποτέ στη χώρα. Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Κώστα Σημίτη «Μετά από μένα το χάος», στο οποίο ο πρώην πρωθυπουργός κάνει επιτέλους την αυτοκριτική του. Στην πασχαλινή αγορά ξεσπάει σάλος με τις κινέζικες ηλεκτρικές σούβλες, που παίρνουν το αρνί και φεύγουν τρέχοντας. Αποφυλακίζεται ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, επειδή οι υπόλοιποι φυλακισμένοι είχαν αρχίσει να κόβουν φλέβες, και προφυλακίζεται η Αννούλα Φλωρινιώτη – έτσι, χωρίς λόγο.



Απρίλιος


Η Άντζελα Γκερέκου δηλώνει, πως ούτε το «Αγγελική» της αρέσει και επιθυμεί να την φωνάζουν «Αγγέλα». Λίγες ώρες μετά, αλλάζει γνώμη και ξεκαθαρίζει πως της αρέσει το «Τόλαινα» - σκέτο, χωρίς το «Γκερέκου». Παράλληλα καταφεύγει στον Ανδρέα Φουστάνο, για να επαναφέρει τη μύτη της στο προ Τόλη μέγεθος, αλλά χάνει τη θέση της στο κοινοβούλιο, γιατί ενεργοποιείται ένας παλιός νόμος του Σόλωνα, που απαγορεύει την πολλαπλή μετάλλαξη. Τη θέση της καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών του ΠαΣοΚ στην Κέρκυρα, ο Μάο Τσε Τουνγκ. Η Άννα Βίσση ξαφνιάζει για μια ακόμα φορά, καθώς στο βιντεοκλίπ του νέου της τραγουδιού «Αστραχάν», εμφανίζεται με αξύριστες μασχάλες και γάμπες – πλεξούδα η τρίχα. Αυτομάτως πέφτουν οι πωλήσεις καλλυντικών στη χώρα και γίνεται μόδα ξανά το ταγάρι και η μπίχλα. Η Γιάννα Αγγελοπούλου, πάντα μέσα στη μόδα, αφήνει μούσι και ο Κουφοντίνας αναγνωρίζει στο πρόσωπό της, την Άννα της 17Ν. Η αγορά κλυδωνίζεται από την εμφάνιση κινέζικης φέτας, που αν τη βάλετε στην πρίζα προκαλεί κωλοπιλάλα. Αποφυλακίζεται η Αννούλα Φλωρινιώτη και προφυλακίζεται η Γιάννα Αγγελοπούλου Μουστακάκη.



Μάιος


Γίνεται ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον και η χώρα μας παίρνει ξανά το πρώτο βραβείο με το συγκρότημα «Zorbas», που απαρτίζεται από τη Despina Vandi, την Αθηνά Καρουσέλ –Ωνάση και τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ο τίτλος του ελληνικού τραγουδιού είναι «Souvlaki me tzatziki», που στα αγγλικά προφέρεται «Σούβλακαϊ με τζατζάικαϊ», και είναι μια σύνθεση του Σταμάτη Σπανουδάκη εμπνευσμένη από τον Εμφύλιο και τη Γιορτή του Κρασιού στο Δαφνί, όπου το κρασί ρέει δωρεάν και το κέφι είναι εξασφαλισμένο. Ο Θανάσης Λάλας παίρνει συνέντευξη από τη Λάσι που του εξομολογείται πως είναι παρθένα κι αλκοολική (γέλια). Ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς παθαίνει ηλεκτροπληξία και συλλαμβάνεται η ΔΕΗ. Ο δικηγόρος της ΔΕΗ, Σάκης Κούγιας, δηλώνει πως η πελάτισσά του είναι αθώα και θα αποδείξει τη σκευωρία το βράδυ στην τηλεόραση. Στην αγορά υπάρχει νευρικότητα εξαιτίας της εμφάνισης κινέζικου χαλβά που καίει πετρέλαιο. Αποφυλακίζεται η Γιάννα Αγγελοπούλου Σαρακάκη και προφυλακίζεται η αξιοπρέπεια – δια παντός.


Ιούνιος


Ενώ η χώρα δεν έχει συνέλθει ακόμα από τον θρίαμβο της Γιουροβίζιον, συμβαίνει κάτι τραγικό : το αεροπλάνο που μεταφέρει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας στη Γερμανία, εξαφανίζεται στο τρίγωνο των Σποράδων – σώζεται μόνο ο Ροναλντίνιο, ο οποίος έχασε το αεροπλάνο, επειδή δεν μπορούσε να δέσει μόνος του τα κορδόνια του. Οι Γερμανοί διοργανωτές, πάνω στην απελπισία τους, αναγκάζονται να καλέσουν εσπευσμένα την εθνική μας, για να σώσει το γόητρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι παίκτες μαζεύονται μέσα σε μια νύχτα από τις παραλίες, όπου κοπροσκύλιαζαν ολημερίς, και ο Ότο Ρεχάγκελ δηλώνει πως δεν φοβάται τίποτα, γιατί η τεστοστερόνη του Ζαγοράκη είναι τόσο ανεβασμένη, που γκαστρώνει και ελέφαντα στην κλιμακτήριο. Παράλληλα ενσωματώνεται στην εθνική μας και ο Ροναλντίνιο, καθώς μια έρευνα της Metron Analysis αποδεικνύει, πως είναι εξώγαμος γιος του Ανδρέα Παπανδρέου από τον ισπανικό εμφύλιο. Στην αγορά κάνουν την εμφάνισή τους επικίνδυνες Κινέζες μιας χρήσεως, που αφού τις πηδήσεις γίνονται σκαμπό.



Ιούλιος


Η εθνική μας κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο κατατροπώνοντας στον τελικό τη Γη του Πυρός με 1-0. Η νίκη επιτυγχάνεται με αυτογκόλ του γητουπυριανού αμυντικού Σαλμονέλα τρία λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Ο πρωθυπουργός κηρύσσει αργία μέχρι το τέλος της χιλιετίας και οι Έλληνες την έχουν δει τόσο πολύ υπεράνω, που δεν μιλάνε πια σε κανέναν – ούτε μεταξύ τους. Η υποδοχή των θριαμβευτών της Γερμανίας γίνεται στο πέταλο του Μαλιακού και παρουσιαστές του event είναι ο Αλέξης Κωστάλας και ο Μολώχ της ασφάλτου. Ο Γιώργος Κιμούλης ανεβάζει στην Επίδαυρο την τραγωδία «Οιδίπους επί Γουέμπλεϊ» με κορυφαίο του Χορού τον Αρούνα Μπαμπανγκίντα. Ο Αλέκος Αλαβάνος ξυλοφορτώνει τη σύζυγό του και ξεπερνάει σε δημοτικότητα και τον Καραγκούνη. Αμέσως δημιουργεί νέο κόμμα με σήμα τη γροθιά (την αριστερή γροθιά) και απευθύνεται στους άνδρες με βαρύ χέρι. Από τα ιδρυτικά στελέχη του νέου κόμματος είναι ο Ίλια Ίβιτς. Στην αγορά παρουσιάζονται επικίνδυνες κινέζικες ποδοσφαιρικές μπάλες που έχουν περίοδο.




Αύγουστος

Όλοι οι Έλληνες έχουν αμοληθεί στις παραλίες με μια μπάλα στα πόδια και τραγουδάνε συνέχεια το «Σούβλακαϊ με τζατζάικαϊ», σαν αυτιστικοί. Οι τουρίστες συρρέουν κατά εκατομμύρια για να ζήσουν τον μύθο τους στην Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει κανείς για να τους εξυπηρετήσει – οι Έλληνες δεν τους καταδεχόμαστε. Έχουμε γίνει σαν τον Άγιο Βασίλη, που κάθε χρόνο «έρχεται αλλά δεν μας καταδέχεται» – σειρά μας τώρα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κάνει ένα μακροβούτι στην Κρήτη και βγαίνει στην Κολυμπήθρα του Σιλωάμ, που μετατρέπεται αμέσως σε βούρκο. Η Πάρις Χίλτον ερωτεύεται τον Βασιλάκη Καΐλα, αλλά η μαμά του, που έχει μάθει τις πομπές της, δεν τη θέλει για νύφη, γιατί είναι πλούσια και έχει πάει με πολλούς. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μένει έγκυος, αλλά γρήγορα αποδεικνύεται πως ήταν ανεμογκάστρι – είχε αφήσει ανοικτή την πόρτα της στο βοριά. Ο Κώστας Καραμανλής πηγαίνει διακοπές στην Ίο, πατάει δέκα αχινούς και τους συνθλίβει. Στην αγορά ξεσπάει σκάνδαλο με επικίνδυνα κινέζικα σωσίβια που δεν έχουν κάποιο προφανές ελάττωμα κι αυτό θεωρείται εξαιρετικά ύποπτο.



Σεπτέμβριος

Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι των κομμάτων για τις δημοτικές εκλογές. Όπως είναι φυσικό, την τιμητική τους στα ψηφοδέλτια έχουν οι ποδοσφαιριστές. Έτσι υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα είναι ο Κριστόφ Βαζέχα και του ΠαΣοΚ ο Γιώργος Λιάνης. Ο Συνασπισμός κατεβάζει τη Λολίτα, μια εναλλακτική τραβεστί από το Κατμαντού, και το ΚΚΕ τον Όλεγκ Μπλαχίν. Μέσα στην αναμπουμπούλα, η Μαρία Δαμανάκη προσχωρεί στη ΝΔ και δηλώνει πως κοντεύει να κάνει τον κύκλο της στην πολιτική – της μένουν το ΛΑ.Ο.Σ. και η Σκόντα Ξάνθη. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος παντρεύεται τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, για να πάρει το επώνυμό της και να παραμείνει στο ΠαΣοΚ. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ, με ήττα 7 –0 από την τουρκάλα πρωταθλήτρια Μπακλαβαμπουνταλά Σπορ, και ο Σωκράτης Κόκκαλης απειλεί πως θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός. Στην προεκλογική αγορά εμφανίζονται επικίνδυνα κινέζικα ψηφοδέλτια, που αν τα δαγκώσεις παθαίνεις ντουβρουτζά.



Οκτώβριος


Ο Γιώργος Καρατζαφέρης εκλέγεται δήμαρχος Θεσσαλονίκης κι αυτομάτως κηρύσσει την ανεξαρτησία της πόλης. Παράλληλα καταργεί τους τοίχους στα σπίτια, όπως στο «Dogville», με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της ερωτικής πόλης, που το κάνουν συνεχώς και όπου βρουν, να είναι σε κοινή θέα και η πόλη να μοιάζει με έναν απέραντο γαμιστρώνα. Σε λίγες μέρες η λίμπιντο των Θεσσαλονικέων πέφτει κατακόρυφα και μετακομίζουν ομαδικά στην Αθήνα, μαζί με τον ΠΑΟΚ και τις μπουγάτσες, για να βρουν την υγειά τους. Στην Αθήνα μεταφέρεται ακόμα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και το Φεστιβάλ Τραγουδιού, που ειδικά φέτος είναι αφιερωμένο στον Τζένγκις Χαν. Ο Νίκος Ευαγγελάτος, στην εκπομπή του «Αποδείξεις», καταφέρνει να συνταράξει το πανελλήνιο, με τις αποκαλύψεις για τα ληγμένα κραγιόν και τον μουχλιασμένο χρυσό, ενώ μεγάλη αίσθηση δημιουργεί η εκπομπή της Έλλης Στάη «Να χαρείς τα μάτια μου καλέ», με θέμα τη γρίπη των αστακών που παρουσιάστηκε στην Πίνδο. Στην αγορά εμφανίζονται επικίνδυνα κινέζικα μπαζούκας που προκαλούν οστεοπόρωση.




Νοέμβριος


Η Τόλαινα δηλώνει πως θέλει να τη φωνάζουν «Βοσκοπούλαινα» και μπαίνει στο θίασο της Μιμής Ντενίση και του Μίμη Ανδρουλάκη, που ανεβάζουν το έργο του Γκολντόνι «Ο κοτσαδόρος». Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος χωρίζει με την Κιμ Κίλιαν, γιατί την έπιασε με την κρυφή κάμερα να βάζει πιπέρι στα λάχανα, και παντρεύεται την Άννα Καλουτά, με τη σύμφωνη γνώμη της μαμάς της. Ανοίγουν οι μεγάλες πίστες και την παράσταση κλέβει το δίδυμο Νταλάρας-Φλωρινιώτης, που εμφανίζονται στο «Κολοσσαίο» της Ιεράς Συμμαχίας. Ο Γιώργος Νταλάρας δηλώνει, πως από παλιά ονειρευόταν αυτή τη συνεργασία, γιατί πάντα ήθελε να μάθει, αν ο Φλωρινιώτης βάφει τα μαλλιά του κι αν φοράει βρακί. Ο Γιώργος Παπανδρέου βάζει μαλλιά, αλλά κάτι δεν πάει καλά, με αποτέλεσμα να μοιάζει στο μούτσο του Λαζόπουλου –ναι, αποκτά και καμπούρα. Στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Θανάσης Λάλας παίρνει συνέντευξη από το τανκ, που ζητάει δημόσια συγνώμη (γέλια). Στην αγορά ξεσπάει σάλος, εξαιτίας της εμφάνισης επικίνδυνων κινέζικων ναρκωτικών που δεν σε φτιάχνουν με τίποτα.


Δεκέμβριος


Οι δρόμοι της Αθήνας κατακλύζονται από Κινέζους και Κινέζες και είναι αδύνατον να βγεις έξω από το σπίτι σου. Στην κινέζικη αγορά εμφανίζονται που και που μερικοί Έλληνες που τους έχει σαλέψει. Άντε και του χρόνου.





Στο γυφτάκι με τα μεγάλα μάτια, που πουλούσε στυλό και χαρτομάντιλα στο κέντρο της Αθήνας και ο ιδιοκτήτης ενός γνωστού café θεώρησε καλό να το πετάξει έξω με βρισιές. Πουλάκι μου όμορφο δεν θα ξαναπατήσουμε εκεί κι ας ήταν το αγαπημένο μας. Καλή σου χρονιά.




(Αγαπητοί αναγνώστες ο Καζαμίας αυτός, που γράφτηκε στο πόδι, είναι το τελευταίο κείμενο για τη χρονιά που τελειώνει. Φεύγω για την Κούβα για τρίτη φορά στη ζωή μου, αλλά είναι η πρώτη φορά που πάω για διακοπές – τις δυο προηγούμενες πήγα για εκπαίδευση στο bolero και στο αντάρτικο πόλεων. Η γραμματέας μου, η Τζέλα Στασέρα Μιμπούτο, θα παίρνει τα μηνύματά σας τις πρωινές ώρες. Καλή χρονιά σε όλους.)

Χρόνια Πολλά



«Φακάτοι, ανάφτρες κι ακατοίκητοι, Καλή Ανάσταση. Τι μαθαίνω φακάτοι επιστρέφοντας από τις διακοπές μου; Παντρεύτηκε ο Έλτον Τζον τον καλό του; Υγεία κι ευτυχία τους εύχομαι από καρδιάς, αλλά έχω και μια απορία η hostess : Συγνώμη φακάτοι, θα ήμουν εγώ ο Έλτον Τζον, με τόσο σουξέ και τόσα παλικάρια να σφάζονται στα πόδια μου, και θα έπαιρνα αυτόν τον χάλια; Τον καλύτερο θα έπαιρνα αγάπη μου, τον καλύτερο. Και όλα αυτά μετά από δωδεκάχρονη σχέση; Αχ βρε Έλτον, με απογοήτευσες! Ευτυχώς που δεν ζει η Μελίνα να τους δει. Σαν να ακούω τη βραχνή φωνή της : "Τι άσκημα αγόρια Θεέ μου, τι άσκημα!". Μάκια...».


Ευχαριστώ τους κ.κ. Στάθη Τσαγκαρουσιάνο και Κοσμά Βίδο για τις αναφορές τους στο ιστολόγιό μου, στην "Ε" και στο "Βήμα" αντίστοιχα. Το απαράμιλλο σκίτσο που βλέπετε είναι του Spider και τον ευχαριστώ. Ακολουθεί "Καζαμίας 2006" - μάλλον εντός της ημέρας.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2005

Εμείς οι δυο οι φίλοι που τρώμε το σταφύλι



Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή του «Πρόσωπα» τον δημοφιλή αοιδό Αντώνη Ρέμο. Ο Αντώνης Ρέμος θέλησε να ανοίξει την καρδιά του στον φίλο του δημοσιογράφο, αλλά οι δύο άνδρες πίνουν καφέ κάθε μέρα μαζί, με αποτέλεσμα ο κ. Χατζηνικολάου να ξέρει τα πάντα και να τα λέει σχεδόν όλα μόνος του.


Ο κ. Χατζηνικολάου μας ενημέρωσε, πως η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη για τον τραγουδιστή, επειδή πήγε σαράντα μέρες φαντάρος. Πράγματι το στρατιωτικό του κ. Ρέμου ήταν εφιαλτικό, αν συγκριθεί με αυτό του κ. Χατζηνικολάου, που όπως όλοι θυμόμαστε υπηρέτησε τη θητεία του στο δελτίο ειδήσεων του Mega – ο κ. Χατζηνικολάου είχε την απογευματινή βάρδια και ο κ. Αιμίλιος Λιάτσος βαρούσε πάντα το γερμανικό νούμερο. O κ. Ρέμος επιβεβαίωσε, πως ξεπατώθηκε στο στρατό, γιατί έπρεπε να υπογράφει συνέχεια αυτόγραφα στους άλλους φαντάρους και στους αξιωματικούς, ενώ έπρεπε παράλληλα να μιλάει και με τα κορίτσια τους στο τηλέφωνο και να τα βεβαιώνει πως οι καλοί τους ήταν όντως μαζί του και δεν έτρεχαν με τίποτα ξεκωλιάρες δεξιά κι αριστερά.


Στη συνέχεια ο παρουσιαστής μίλησε για την πικρή γεύση που έμεινε στον τραγουδιστή από τη συνεργασία του με τον Γιώργο Νταλάρα. Ο κ. Νταλάρας εσχάτως μετάνιωσε για τη συνεργασία του με τον κ. Ρέμο, γιατί οι γυναίκες περικύκλωναν τον Αντώνη με λαγνεία και πόθο, ενώ αυτός γρατζούναγε μόνος του την κιθάρα του σε μια γωνία, λες και ήταν μέλος της ορχήστρας. Βέβαια ο κ. Νταλάρας τελευταία τα έχει χάσει εντελώς και δεν ξέρει τι λέει, μιας και είπε πως τα αγόρια γίνονται ντινγκιντάνγκες επειδή βλέπουν τον κ. Λαζόπουλο. Δυστυχώς κανείς δεν βρέθηκε να απαντήσει στον κ. Νταλάρα πως και τα κορίτσια γίνονται λεσβίες, επειδή βλέπουν αυτόν – έτσι σου λένε θα είναι όλοι οι άνδρες, οπότε ας τη βρούμε καλύτερα μεταξύ μας.


Στην πορεία της συνέντευξης μάθαμε, πως οι γονείς του κ. Ρέμου είναι και οι δύο τραγουδιστές. Πιο συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής είπε, πως μητέρα του είναι η Μαρινέλλα και πατέρας του ο Γιάννης Πάριος, φέρνοντας στο φως μια ερωτική σχέση, που κανείς μας δεν γνώριζε μέχρι σήμερα. Πρόσθεσε ακόμα πως η Μαρινέλλα εκτός από μητέρα του είναι και Παναγία του, πράγμα σύνηθες στη χώρα μας, αφού όλα τα αγόρια πιστεύουν πως οι μανάδες τους είναι Παναγίες και πραγματικά είναι να απορείς ποιες είναι τελικά όλες αυτές οι καραπουτανάρες που συναντάς καθημερινά, αφού εν τω μεταξύ, σχεδόν όλες έχουν καβατζώσει κι από ένα δυό παιδιά. Τέλος πάντων, το καλό είναι πως η καθομιλουμένη εμπλουτίζεται, μιας κι από σήμερα μπορούμε όλοι να βριζόμαστε αναμεταξύ μας με τη φράση «γαμώ τη Μαρινέλλα σου» και να περιμένουμε τη στιγμή που η τηλεόραση θα μας ενημερώσει, πως «δάκρυσε το εικόνισμα της Μαρινέλλας».


Στα βίντεο έβγαιναν διάφοροι που μας έλεγαν πως ο Αντώνης είναι καλό παιδί, με αποκορύφωμα την εμφάνιση του Γιώργου Μαργαρίτη που μας διαβεβαίωσε πως ο Αντώνης είναι ο καπετάνιος της γενιάς του. Ας μην απορεί λοιπόν κανείς μετά, που η γενιά αυτή έχει μπατάρει εντελώς.


Κορυφαία στιγμή της εκπομπής ήταν, όταν ο κ. Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην πολύκροτη σχέση του τραγουδιστή με τη Ζέτα Μακρυπούλια, την οποία χαρακτήρισε «σημαντική ανερχόμενη ηθοποιό». Περιέργως δεν του ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι μ’ αυτό που είπε και συνέχισε λέγοντας, πως όταν έμαθε για το χωρισμό του Αντώνη με τη Ζέτα σφίχτηκε το στομάχι του - προφανώς θα τον είχε πιάσει κόψιμο. Ο κ. Χατζηνικολάου προσφέρθηκε να είναι κουμπάρος, αν το ζευγάρι τα ξαναβρεί και ο Αντώνης Ρέμος κατουρήθηκε από τη χαρά του για τη μεγάλη τιμή που του έγινε.


Τότε ξαφνικά, το «Αθηνών Αρένα», όπου γινόταν το γύρισμα, μετατράπηκε ως δια μαγείας σε εκκλησία και εισήλθε πανηγυρικά η Ζέτα Μακρυπούλια ντυμένη νυφούλα συνοδευόμενη από τον πατέρα της τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Ο Κωνσταντάρας παρέδωσε τη Ζέτα στον Αντώνη, που έμοιαζε εμβρόντητος, και ο παπάς, που ήταν ο Παντελής Ζερβός, άρχισε την τέλεση του μυστηρίου, ενώ οι γονείς του γαμπρού, η Μαρινέλα και ο Πάριος, έκλαιγαν αγκαλιασμένοι με τη μάνα της Ζέτας, την Ελένη Ζαφειρίου και τον οδηγό τους, τον Λαυρέντη Διανέλλο. Άντε και στα δικά σας!



(Αγαπητοί αναγνώστες, εύχομαι Καλά Χριστούγεννα για εσάς και τις οικογένειές σας. Πάντα ήθελα να πάω στις Σεϋχέλλες για Χριστούγεννα – φέτος τελικά μπορώ και να το πραγματοποιήσω. Η γραμματέας μου, η Τζέλα Στασέρα Μιμπούτο, θα λαμβάνει τα μηνύματά σας τις πρωινές ώρες. Παρακαλείστε, να μην χρησιμοποιείτε άσχημες εκφράσεις για άλλους bloggers στα σχόλια του blog – αυτό μπορείτε να το κάνετε σε κάποιο άλλο blog. Ευχαριστώ. )

Τρίτη, Δεκεμβρίου 20, 2005

Habemus Γιάννα!



Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει τελευταία στην ελληνική κοινωνία, για το πως θα αξιοποιηθεί δημιουργικά η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, μιας και η εκ νέου διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας δεν προβλέπεται ξανά πριν το 2112.

Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης πρότεινε την κ. Αγγελοπούλου ως υποψήφια Δήμαρχο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, αλλά η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται για τον δήμο της Αθήνας. Η απάντησή της κρίνεται απόλυτα δικαιολογημένη, καθώς δεν είναι δυνατόν μια Κυρία του δικού της επιπέδου να ασχολείται με τα σκουπίδια της πόλης και τις κουτσουλιές των περιστεριών που έχουν καταχέσει το Δημαρχείο.

Πραγματικά δεν υπάρχουν ικανοποιητικά αξιώματα στη χώρα μας για την κ. Αγγελοπούλου και η Ελλάδα αποδεικνύεται μικρή γι’ αυτήν. Μια λύση θα ήταν η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά το αξίωμα αυτό δεν έχει πια εξουσίες και ο κάτοχός του περιορίζεται σε εθιμοτυπικές επισκέψεις, καταθέσεις στεφανιών και βραβεύσεις πολιτών που βρήκαν πορτοφόλια και τα παρέδωσαν στην Αστυνομία.

Δια της εις άτοπον απαγωγής, καταλήγω στο συμπέρασμα, πως υπάρχει μόνο μια θέση με εξουσία και ισχύ που να αρμόζει κάπως στην κ. Αγγελοπούλου, ενώ παράλληλα θα της δίνει τη δυνατότητα να απευθύνεται σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό : η θέση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση, κλείνει οριστικά ο δρόμος ώστε μια μέρα να γίνει Πάπας…



(Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, η Πάπισσα Γιάννα, συγνώμη, η κ. Αγγελοπούλου, δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα ως Αρχιεπίσκοπος - με τα χειροφιλήματα είναι ήδη εξοικειωμένη.)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2005

Διάβασε χωρίς προκατάληψη



Σάββατο απόγευμα στην Αθηναΐδα. Πίνω μια γουλιά σαμπάνια και κοιτάζω από το παράθυρο. Το πιο όμορφο κορίτσι της ελληνικής τηλεόρασης παίρνει συνέντευξη από τον Σταμάτη Κραουνάκη. Φοράει ένα εκπληκτικό κόκκινο παλτό – όχι ο Κραού, το κορίτσι – και μοιάζει να είναι η μοναδική γυναίκα επί Γης. Την κοιτώ και καταλαβαίνω ότι έφτασαν τα Χριστούγεννα. Τους παρατηρώ για λίγο να ανοιγοκλείνουν τα στόματά τους, καθισμένοι σ' ένα παγκάκι – γελάνε. Στο τραπέζι μπροστά μου, είναι ένα free paper, το City 210. Το ανοίγω και το ξεφυλλίζω βαριεστημένα. Κάτι τραβάει την προσοχή μου - χαμογελάω. Ο πιτσιρίκος. Το δείχνω στην Μανουέλα. «Πληρώθηκες γι' αυτό;» «Όχι» «Δεν σε πειράζει;» «Όχι» «Σε ρώτησαν;» «Όχι». Πόσες φορές συνέβη αυτό το πράγμα από τον Μάιο; Πόσες φορές είδα κάτι που έγραψα δημοσιευμένο;Δεν θυμάμαι και δεν με ενδιαφέρει. Ναι, αλλά πως έγιναν όλ' αυτά; Θα σου πω.


Όταν έφτιαξα αυτό το blog, δεν περίμενα πως θα είχε την παραμικρή απήχηση. Ήταν μια περίοδος, που εκ των πραγμάτων είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο και για προσωπικούς λόγους έπρεπε να μένω αρκετές ώρες στο σπίτι. Έτσι δημιουργήθηκε ο πιτσιρίκος. Ξαφνικά άρχισαν να καταφτάνουν προτάσεις συνεργασίας. Δεν κούνησα ούτε το δακτυλάκι μου – διάβασαν το blog και τους άρεσαν τα κείμενα. Τα σχόλια στα mail ήταν διθυραμβικά
– μια ιδέα πήρατε από το mail της Straight Voice. Τα υπόλοιπα τα κρατώ για μένα – άλλωστε, αν εξαιρέσω αυτό το έντυπο, κανείς άλλος δεν προσπάθησε να με εκμεταλλευτεί. Αποδείχτηκαν κύριοι – τουλάχιστον μαζί μου.


Προτάσεις από δυο περιοδικά και μια εφημερίδα. Με την εφημερίδα σε αντίθεση με τα περιοδικά δεν προχώρησε γιατί ήθελαν αποκλειστικότητα. Τους εξήγησα πως δεν μπορώ τις δεσμεύσεις και τις αποκλειστικότητες, δώσαμε τα χέρια και πάλι φίλοι. Επίσης, πολλά free paper ανά τη χώρα ζήτησαν να δημοσιεύσουν κείμενα και φυσικά δέχτηκα, εκτός από δυο περιπτώσεις που τα έντυπα δεν μου άρεσαν. Δημοσιεύτηκαν ακόμα κείμενα σε περιοδικά και free paper χωρίς να με ρωτήσει κανείς. Τελικά δεν με νοιάζει, γιατί πιστεύω ολόθερμα στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών - δεν θέλω όμως να με εκμεταλλεύεται κανείς. Κανείς απ' όσους συνεργάστηκα και συνεργάζομαι δεν μου ζήτησε να μην ανεβάζω τα κείμενα μου στο blog μου – κανείς, εκτός μιας περιπτώσεως. Θα φτάσω όμως εκεί.


Το μεγάλο σοκ για μένα ήταν, όταν ένας εξαιρετικός κύριος από έναν πολύ καλό εκδοτικό οίκο με πλησίασε, γράφοντάς μου πως θα πρέπει να σκεφτώ να γράψω ένα βιβλίο. Αρχικά νόμιζα πως μου έκανε πλάκα, αλλά όταν συναντηθήκαμε, διαπίστωσα πως ήταν απόλυτα σοβαρός. Ακολούθησε πρόταση και από δεύτερο εκδοτικό οίκο. Και για να είμαι απόλυτα
ειλικρινής, αυτήν την εβδομάδα θα συναντήσω έναν ακόμα κύριο από έναν τρίτο εκδοτικό οίκο – καθόλου άσχημα για έναν άνθρωπο που έφτιαξε ένα blog για να σκοτώσει την ώρα του.


Η πιο κουλή πρόταση που δέχτηκα ήταν να συμμετάσχω σε ένα νέο αθλητικό site, γράφοντας το σατιρικό σχόλιο. Αυτή τη φορά ήμουν σίγουρος πως μου κάνουν πλάκα, αλλά συναντήθηκα με τους κυρίους που έχουν το site και το εννοούσαν απόλυτα. Είμαι υπερήφανος γι' αυτήν την πρόταση και την αποδέχτηκα αμέσως. Ήταν η μόνη πρόταση που δεν συνοδεύτηκε από επαίνους και το εκτιμώ. Άλλωστε, δεν πιστεύω πως έχω κανένα ταλέντο στη γραφή – απλά με ευχαριστεί. Με λίγα λόγια, αυτά μου συνέβησαν από τότε που έφτιαξα αυτό το blog. Συνέβησαν κι άλλα βέβαια, αλλά αυτά δεν αφορούν κανέναν.


Και ξαφνικά βρίσκομαι να συζητώ με την ψηλή Κυρία της Straight Voice σε ένα καφέ στο Κολωνάκι. Έχει προηγηθεί ένας ύμνος στον πιτσιρίκο στη στήλη της, το mail που διαβάσατε και ένα κείμενό μου δημοσιευμένο στην εφημερίδα. Πριν καλά- καλά καθίσουμε εμφανίζεται ο εκδότης που εντελώς τυχαία περνάει από εκεί. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό. Μας συστήνει. Είναι ήδη η δεύτερη λαδιά (το γράφω κομψά). Την προηγούμενη μέρα κι ενώ υποτίθεται πως μόνο εμείς οι δυο έχουμε επικοινωνία, κάποιος γράφει στα σχόλια του blog μου, πως «η τάδε έχει μεγάλα σχέδια για σένα». Ο εκδότης φεύγει. Η ψηλή Κυρία μου εξηγεί πως δεν είχε καμιά σχέση με το Διαδίκτυο – όπως λέει, έμαθε πέντε πράγματα για να μπορεί να διαβάζει το blog μου και για να μου στείλει mail - όπως βλέπετε συμβάλλω στην Παιδεία. Είναι ενθουσιασμένη μαζί μου – δεν καταλαβαίνω το λόγο – και μου λέει τα σχέδιά της. Με προορίζει για ένα νέο έντυπο που σχεδιάζουν να βγάλουν. Κάνει σχέδια, λέει, λέει, λέει. Μου λέει πως η εφημερίδα τους πρέπει να ανανεωθεί, πως κάποιοι πρέπει να αλλάξουν και διάφορα άλλα που δεν καταλαβαίνω, γιατί δεν γνωρίζω τους ανθρώπους στους οποίους αναφέρεται. Μου εξηγεί πως συχνά κόβει τα κείμενα που δεν της αρέσουν. «Τα γυρίζω πίσω», μου λέει. «Ξέρεις πόσες φορές έχω γυρίσει πίσω τα κείμενα αυτών των δυο;», λέει γελώντας. Μοιάζει πολύ σίγουρη και
περήφανη για τον εαυτό της. Συμπτωματικά, «αυτοί οι δυο» στους οποίους αναφέρεται είναι οι δυο μοναδικοί που μου αρέσουν – βέβαια, είναι ζήτημα αν έχω ξεφυλλίσει τη Straight Voice πέντε φορές στη ζωή μου. Της λέω πως «αυτοί» μου αρέσουν πολύ και κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να τους «κόβει» ποτέ.


Μέσα σε δυο ώρες μου έχει διηγηθεί όλη τη ζωή της, αν και δεν με γνωρίζει – σκέφτομαι πως πρέπει να είναι απελπισμένη. Μου θυμίζει κάτι Αμερικάνες, που σε δυο λεπτά γνωριμίας σου έχουν δείξει φωτογραφίες παιδιών κι εγγονιών. Οι Έλληνες δεν είμαστε έτσι – σεβόμαστε περισσότερο την προσωπική μας ζωή και κρατάμε κάτι και για μας. Κάτι
μου λέει πως πρέπει να είμαι προσεκτικός μαζί της - δεν της λέω τίποτα ουσιαστικό για μένα κι αποφεύγω να αναφέρω, πως πριν απ' αυτήν έχω συναντηθεί και με άλλους. Της αναφέρω μόνο την πρόταση του εκδοτικού οίκου. Ενθουσιάζεται. Με συμβουλεύει να μην ανεβάσω το «βιβλίο» στο Διαδίκτυο. Μου εξηγεί πως θα έχει πρόβλημα με τους άλλους στο
περιοδικό, που θα ενοχληθούν επειδή έβαλε μεγάλο δικό μου κείμενο και θα πουν «ποιος είναι αυτός;». Της λέω πως αυτό είναι δικό της πρόβλημα και δεν με αφορά, πως εγώ δεν γνωρίζω κανέναν απ' αυτούς που αναφέρει, δεν έχω πρόβλημα με κανέναν και πως αυτοί μου ζήτησαν κείμενα. Μιμείται ειρωνικά τη φωνή ενός συνεργάτη της, που θα θέλει σαν «τρελή» να μάθει ποιος είμαι. Καταλαβαίνω ποιον εννοεί, γιατί το όνομά του είναι γνωστό.


Της μιλάω για κάποιους bloggers που μου αρέσουν πολύ – υπόσχεται να τους διαβάσει. Μου ζητάει να περάσω από τα γραφεία τους. Της λέω πως δεν θέλω καμιά σχέση με τα γραφεία τους. Στέλνω κείμενα, τα δημοσιεύει, τελειώσαμε. Μοιάζει να παγώνει γιατί προφανώς δεν το έχει ξανακούσει στη ζωή της. «Μα τα δικά μας γραφεία είναι διαφορετικά» «Δεν με νοιάζει».


Χαιρετιόμαστε και φεύγω. «Που θα πας τώρα;» «Πάω να δω μια φίλη μου». Στρίβω τη γωνία και σε πέντε λεπτά είμαι σε γνωστό café του Κολωνακίου. Λίγα λεπτά αργότερα απέναντί μου κάθεται η αρχισυντάκτρια ενός περιοδικού - είναι η δεύτερη συνάντησή μας. Πολύ καλή κυρία.


Στην αρχή δεν υπήρχε κανένα θέμα. Ξαφνικά μου απαγορεύτηκε να «ανεβάζω» τα κείμενα στο blog μου. Δηλαδή έστειλα κάποια κείμενα που ήταν και στο blog και υπήρξε έντονη αντίδραση – αυταρχική θα έλεγα. Σαν να μην ήταν free paper, αλλά οι «New York Times». Κανείς άλλος απ' όσους συνεργαζόμουν τότε, αλλά και μέχρι τώρα, δεν είχε πρόβλημα με
αυτό. Κάποιοι είδαν κείμενα στο blog και μου τα ζήτησαν – κανείς τους δεν απαίτησε να τα βγάλω από το blog. Στέλνω κείμενα στην εφημερίδα μια δυο φορές και σταματάω. Επίσης κόβω κάθε επικοινωνία.


Μου έχει ζητήσει από τον Ιούνιο να πάω να πληρωθώ – αφενός δεν έχω χρόνο κι αφετέρου δεν θέλω να πάω στα γραφεία τους. Έχω αποφασίσει πως η συνεργασία μας ήταν λάθος. Αρχές Αυγούστου, χωρίς να έχω πια καμία επικοινωνία μαζί της, πηγαίνω να πληρωθώ, πιστεύοντας πως τα γραφεία τους θα είναι άδεια – συνοδεύομαι από μια Κυρία. Η ψηλή Κυρία είναι εκεί. Κάνει πάρτι μόλις με βλέπει – γέλια και χαρές! «Εγώ που σ' αγαπάω, εγώ που σε λατρεύω» κι άλλα τέτοια. Θα πρέπει να είπε πάνω από σαράντα φορές πως με αγαπάει – τη σφαλιάρα από την Κυρία που με συνόδευε τη γλίτωσε στο τσακ. Αρχίζει πάλι να μου λέει πως της ανήκω, πως με ανακάλυψε, πως δεν έχω δικαίωμα να ανεβάζω τα κείμενά μου στο blog μου, πως πρέπει να αρχίσω να γράφω με το όνομά μου στην εφημερίδα τους, γιατί είμαι πάρα πολύ καλός και άλλα παρόμοια. Της απαντώ πως ανήκω σε μένα και πως δεν με «ανακάλυψε» αυτή γιατί προηγήθηκαν άλλοι. Της λέω πως γράφω αλλού, αλλά μοιάζει να μην καταλαβαίνει τίποτα. Όσο για το δικαίωμα μου να ανεβάζω τα κείμενά μου στο blog μου, επικαλούμαι τους δημοσιογράφους των «Νέων» που έχουν blogs. «Καλύτερος είμαι εγώ απ' αυτούς και δεν μπορώ να βάζω τα κείμενα που γράφω στο blog μου;». Η ερώτηση είναι βέβαια ειρωνική – εννοώ πως δεν είμαι καλύτερος. Καμιά απάντηση – άρες μάρες κουκουνάρες. Επικαλούμαι την περίπτωση του thas που ανεβάζει τα κείμενά του στο blog του– το αρνείται και λέει ασυναρτησίες. Ήταν λάθος μου να επικαλεστώ την περίπτωση του thas – του έστειλα mail και του ζήτησα συγγνώμη. Φυσικά ο άνθρωπος δεν είχε ιδέα γι' αυτή τη συζήτηση – από μένα την έμαθε- και δεν τον πείραξε. Τουλάχιστον έτσι μου είπε.


Προσπαθεί να με πείσει, πως τα blogs δεν έχουν καμιά σημασία. «Τι σε ενδιαφέρει το blog, αφού στην εφημερίδα σε διαβάζουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι;». «Είμαι blogger, σου λέει κάτι αυτό; Από το blog μου με διάβασαν τόσοι και τόσοι άνθρωποι – το αγαπάω. Επίσης στο blog ξέρω ποιοι με διαβάζουν και είμαι ανεξάρτητος» Επιμένει. Με ρωτάει για το βιβλίο. Δεν της λέω τίποτα. Έχω μετανιώσει που πήγα να πάρω τα χρήματα – να μην έσωνα! Μαθαίνω και κάτι όμως για την επίθεση κάποιων bloggers – που τελικά μόνο bloggers δεν είναι - εναντίον μου. «Έλα μωρέ, μ' αυτόν ασχολείσαι; Αυτός είναι 'άρρωστος' και 'καμένος'». Συμπτωματικά ο «άρρωστος και καμένος» είναι φίλος με έναν συνεργάτη της. Δεν λέω τίποτα – όλοι αυτοί γνωρίζονται από παλιά και προφανώς ξέρουν πολλά ο ένας για τον άλλον. Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν τους – ευτυχώς. Οι φωνές μου πρέπει να ακούγονται στο δρόμο – μου ζητάει να μη φωνάζω γιατί «μας ακούνε». «Χέστηκα». Άλλωστε για μένα το θέμα έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Σα να μην τρέχει τίποτα, σηκώνεται, με πλησιάζει γελαστή κι αρχίζει να ακκίζεται. «Που θα πάς διακοπές;» «Δεν σου λέω» «Φαντάζεσαι να συναντηθούμε κάπου;» «Αποκλείεται!». Η Κυρία που με συνοδεύει έχει φρικάρει εντελώς. Σηκώνομαι να φύγω και μου λέει «περίμενε μισό λεπτό». Γυρνάει με ένα βιβλίο απ' αυτά που εκδίδουν οι ίδιοι και μια εφημερίδα. Μου τα προσφέρει. Τα παίρνω και φεύγουμε. Μόλις βγαίνουμε η Κυρία που με συνοδεύει με διαβεβαιώνει πως δεν έχει αντιπαθήσει άνθρωπο περισσότερο στη ζωή της και πως ήθελε να τη δείρει. Αμέσως μετά πηγαίνω στον εκδοτικό οίκο και προσφέρω το βιβλίο και την εφημερίδα στον κύριο που με περιμένει. Αν δεν στο είχα πει Κ., σου ζητώ συγνώμη! Νομίζω πως στο είχα πει όμως.


Περνάνε οι διακοπές και ξαφνικά λαμβάνω ένα mail της. Απαντώ με τρεις λέξεις – οι δύο λέξεις είναι «bon hiver», που στα αλβανικά σημαίνει «καλό χειμώνα». Ακολουθεί ένα ακόμα mail, στο οποίο δεν απαντώ – είμαι πια πεισμένος πως δεν καταλαβαίνει τίποτα.


Η ζωή συνεχίζεται και η Straight Voice είναι για μένα παρελθόν. Κάποιοι bloggers το γνωρίζουν ήδη – έμαθαν μέσω mail, πως δεν έχω καμιά σχέση. Για του λόγου το αληθές παραθέτω απόσπασμα mail που έστειλα στον thas στις 3 Οκτωβρίου και μόνο σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα : «…εγώ δεν έχω καμία σχέση (σ.σ. με την εφημερίδα αυτή). Τουλάχιστον δεν επιθυμούσα να έχω σχέση - άλλοι το θέλησαν. Αλλά αυτή είναι μια βαρετή ιστορία». Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό απ' αυτή τη φράση είχα ξεγράψει αυτό το θέμα και δεν ήμουν διατεθειμένος να γράψω το παραμικρό γι' αυτήν την ιστορία στο blog μου. Ξαφνικά όμως πριν λίγες μέρες λαμβάνω ένα mail από έναν αναγνώστη που αφορά την εφημερίδα και
το δημοσίευμά της πως γράφω σ' αυτήν. Του ζητάω να μου το στείλει για να βεβαιωθώ. Το διαβάζω και βέβαια παίρνω ανάποδες. Επικοινωνώ με την ψηλή Κυρία μέσω mail και της γράφω πως αυτό είναι ψέμα και προτίθεμαι να το γνωστοποιήσω στους αναγνώστες μου. Μου απαντά, ζητώντας μου να της τηλεφωνήσω. Της τηλεφωνώ κι αρχίζει πάλι το ίδιο τροπάρι «περί συνεργασίας και η συνεργασία μας υφίσταται» και πάει λέγοντας – καταλαβαίνω πως είναι αδύνατον να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση και κλείνω το τηλέφωνο. Ελπίζω τώρα πια να έχει καταλάβει πως δεν υπάρχει καμιά συνεργασία ανάμεσα σε μένα και στο έντυπό της – δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος όμως πως το έχει καταλάβει…


Την συνέχεια την ξέρετε. Τι συνέβη όμως και ξαφνικά τον Νοέμβριο γράφτηκε αυτό το κείμενο που με αφορά στην εφημερίδα; Είναι δυνατόν η ψηλή Κυρία να μην είχε καταλάβει πως η συνεργασία μας τελείωσε; Τα πράγματα είναι απλά : αφενός η εφημερίδα έφτιαξε νέο site που περιέχει και blogs και ήθελε «κράχτη», και αφετέρου στον χώρο μπήκε ανταγωνιστής που δείχνει να πιστεύει στους bloggers – η δαφημιστική πίτα θα πρέπει να μοιραστεί ξανά. Τι πιο λογικό λοιπόν από το να θέλει η Straight Voice να δηλώσει πως ο «μπλογκόλιθος» (έτσι με είχε χαρακτηρίσει σε κείμενό της στην εφημερίδα η ψηλή Κυρία) είναι δικός της; Φυσικά ο «μπλογκόλιθος» δεν ανήκει σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό του και είναι ένας blogger, όπως όλοι οι άλλοι, που κι αυτοί ανήκουν στους εαυτούς τους – ελπίζω να ισχύει για όλους. Αν με διαβάζουν περισσότεροι ή λιγότεροι αναγνώστες, απ' αυτούς που διαβάζουν τους άλλους bloggers, δεν έχει καμία μα καμία
σημασία – το εννοώ. Τα παιχνίδια των περιοδικών και των εφημερίδων με τη διαφημιστική πίτα ουδόλως με αφορούν – εμένα με ικανοποιεί να γράφω αυτά που σκέπτομαι. Αυτή είναι η χαρά του blogger – αν σε κάποιους αρέσουν αυτά που γράφω και θέλουν να τα δημοσιεύσουν, είναι μια άλλη ιστορία και με ευχαριστεί, αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα έκλεινα όμως το blog μου γι' αυτόν τον λόγο – άλλωστε, κανείς άλλος δεν μου έθεσε
τέτοιο θέμα. Αν το δίλημμα που θα μου τεθεί είναι «έντυπο ή blog», η απάντηση είναι «blog».


Δεν γράφω για να βγάλω χρήματα – δουλειά έχω και είναι καλή. Δεν βγήκα από το monitor όταν με έβριζαν σχεδόν όλοι, τώρα θα το κάνω; Το έχω γράψει στον ιδιοκτήτη του εδώ και καιρό. Θα ακολουθήσει κι άλλη προσπάθεια διείσδυσης του Τύπου στα blogs ("καπέλωμα" εννοώ, αλλά το γράφω διακριτικά) – κάντε λίγο υπομονή. Πιστεύω στους bloggers κι ελπίζω να μη γίνουμε σαν αυτούς που κοροϊδεύουμε. Η δύναμη του blogger είναι η ανεξαρτησία του. Φυσικά μπορεί να συνεργαστεί με έντυπα, αλλά δεν «ανήκει» σ' αυτά. Ας μην γίνουμε κιμάς.

Ευχαριστώ



Υ.Γ.1 Έλαβα πολλά υβριστικά mail αυτές τις τελευταίες μέρες – μάλλον κάτι καλό θα έχω κάνει. Λένε, πως αν σε βρίζουν πολύ, αυτό σημαίνει πως είσαι στο δρόμο του Θεού. Έλαβα και τρία mail από bloggers, που μάλλον θεώρησαν πως με είχαν παρεξηγήσει και ζήτησαν συγνώμη. Δεν υπάρχει πρόβλημα με κανέναν- άλλωστε bloggers είμαστε, δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις.


Υ.Γ.2 Και μια διευκρίνιση : ο thas στο κείμενό του A Christmas tale αναφέρει πως «ανταλλάξαμε μερικά (ευγενικά) mail». Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για το κείμενό του. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω στο σημείο που με αφορά, πως δεν έχω ανταλλάξει ποτέ αγενή mail με κάποιον blogger. Πριν ανεβάσω το κείμενο «Ο πιτσιρίκος και η Athens Voice», έστειλα πρώτος mail στον thas που έγραφε «Το επόμενο κείμενο που θα ανεβάσω δεν αφορά εσένα…». Ίσως ξέχασε να το γράψει. Καταλαβαίνω την πικρία του, αλλά όπως το έχει γράψει είναι σαν όλη η ευγένεια του κόσμου να έχει πέσει πάνω του. Το να ενημερώσεις κάποιον πως δεν αναφέρεσαι σ' αυτόν πριν δημοσιεύσεις κάτι, δεν ξέρω αν είναι ευγενικό, αλλά ας μου επιτραπεί να το θεωρώ ντόμπρο. Άλλωστε – και το γράφω για μια ακόμα φορά – δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Ούτε συμμορία είμαστε.


(Δεν πιστεύω να σοκαρίστηκε κανείς. Τις εμπειρίες μας δεν γράφουμε; Αυτή ήταν μια από τις δικές μου. Ο κάθε blogger εκπροσωπεί τον εαυτό του και όχι συμφέροντα άλλων. Ή μήπως δεν είναι πάντα έτσι;)

Παινέματα

Αγαπητοί αναγνώστες, είστε καριόληδες. Έβλεπα τα απίστευτα στατιστικά του μπλογκ μου για τα δυο κείμενα που αφορούν την Gay Voice (εδώ κι εδώ) και σκεφτόμουν αυτό : είστε καριόληδες. Αυτά θέλετε να διαβάζετε λοιπόν; Γιατί, δεν τα ξέρατε; Εσείς έτσι δεν είστε; Νομίζετε πως είστε καλύτεροι; Είστε αθώοι; Μα γιατί τότε είναι έτσι τα πράγματα γύρω μας; Ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί καλοί μαζεμένοι δεν πέτυχαν ένα τόσο άθλιο αποτέλεσμα.

Αγαπητέ αναγνώστη, πάρ’ το απόφαση : είσαι καριόλης. Όχι, τώρα που διαβάζεις δεν είσαι καριόλης, γιατί ως γνωστόν οι παρόντες εξαιρούνται, αλλά μόλις φύγεις από τη σελίδα θα είσαι απών, και άρα θα είσαι καριόλης. Και οι bloggers είναι καριόληδες. Κι εγώ είμαι – όχι τώρα που το γράφω, γιατί τώρα είμαι παρών και εξαιρούμαι, αλλά μόλις τελειώσω και αποχωρήσω θα είμαι κι εγώ καριόλης. Πάμε λοιπόν – εγώ τους σέβομαι τους καριόληδες, το αναγνωστικό μου κοινό εννοώ. Είναι επειδή σέβομαι τον εαυτό μου…

(Ακολουθεί ένα κείμενο που νομίζω πως έχει ένα μικρό ενδιαφέρον. Ειδικά αν είστε blogger. Εδικά αν δεν έχετε εντελώς χεσμένη την αξιοπρέπειά σας. Μισό λεπτό να το γράψω.)

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2005

Ευτυχώς που υπάρχει ο Συνασπισμός

Image Hosted by ImageShack.us

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος ζήτησε χτες από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να παραιτηθεί, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου. Την επόμενη εβδομάδα ο κ. Αλαβάνος θα ζητήσει την παραίτηση του Πάπα, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο Συνασπισμός να ζητήσει και την παραίτηση του Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού, με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, έθεσε θέμα σιγαστήρα στα καμπαναριά και αντικατάστασης των κεριών με πυγολαμπίδες.

Τα επόμενα αιτήματα του Συνασπισμού είναι να αποχωρήσει η χώρα από τον πλανήτη Γη και να έρθει ο κώλος μπρος. Εξετάζεται ακόμα η μεταφορά του τιμονιού δεξιά , η πεζοδρόμηση της εθνικής οδού και η αποποινικοποίηση της φυματίωσης.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2008, ο Συνασπισμός θα βάλει στο πρόγραμμά του την κατάργηση της εμμήνου ρύσεως και της πρόωρης εκσπερμάτισης.



(Αυτό το γελαστικό –ελπίζω- σχόλιο, το αφιερώνω στον Thas που τον στενοχώρησα. Thas σε αγαπάω.)

Η Τέχνη του Spider (4)







Το μεγαλοφυές αυτό σκίτσο είναι του Spider και πρωτοδημοσιεύτηκε στο καλό πρακτορείο Eurokinissi. Ο Spider είχε τη γενναιοδωρία να μου το στείλει προς δημοσίευση. Τον ευχαριστώ κι επιφυλάσσομαι.


(Ακολουθεί το κείμενο "Τρεις Σουηδέζες, ένας μολοσσός, ο πιτσιρίκος και το mail του Σεραφείμ Φυντανίδη". Δυο έργα : καράτε / σεξ. Κατάλληλο από 18)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2005

Δυο Ρωσίδες, ο πιτσιρίκος και το mail της Gay Voice

Image Hosted by ImageShack.us

Τον περασμένο Μάρτιο με κυνηγούσε η Αστυνομία. Ξεφορτώναμε κοπέλες από την πρώην Σοβιετική Ένωση στη Μακρόνησο, όταν μας περικύκλωσαν οι μπάτσοι. Έφαγα μια σφαίρα ξώφαλτσα στο πόδι, αλλά ξέφυγα με το ελικόπτερο του ΑΝΤ1. Πρόλαβα και πήρα μαζί μου δυο Ρωσίδες, την Βίβιαν και την Τζένιφερ. Πέσαμε με αλεξίπτωτα στη Φιλοθέη και βρήκαμε καταφύγιο στη βίλα του Πέτρου Θαλάσση, του γνωστού μεγαλοεκδότη ναρκωτικών.

Ο Πέτρος έφυγε την επόμενη μέρα για δουλειά στην Κολομβία και το σπίτι ήταν στη διάθεσή μας. Πριν φύγει με παρακάλεσε να ταΐζω την καμηλοπάρδαλη, τους σκίουρους και τα παιδιά του. Του έδωσα το λόγο μου, αλλά μόλις έφυγε, έστειλα τα παιδιά του στο ΠΙΚΠΑ και κράτησα την καμηλοπάρδαλη για να μου κάνει παρέα. Τους σκίουρους τους ψήσαμε στο τζάκι, αφού τους ξεφλουδίσαμε πρώτα. Μαλακία, ήταν τζούφιοι.

Οι μέρες κυλούσαν όμορφα και γλυκά, αλλά κάποια στιγμή άρχισα να βαριέμαι. Ειδικά τα βράδια, όταν τα κορίτσια πήγαιναν για βίζιτες, δεν ήξερα τι να κάνω. Ένα βράδυ άνοιξα τον υπολογιστή του Πέτρου κι άρχισα να πατάω τα κουμπιά. Δεν είχα ιδέα από τη μοντέρνα τεχνολογία – είχα ξεμείνει στο μέτρημα με τα δάχτυλα. Η Τζένιφερ προσφέρθηκε να μου κάνει μαθήματα με την προϋπόθεση να την αφήνω να με χουφτώνει. Δέχτηκα γιατί τη γούσταρα πολύ.

Σε δέκα μέρες είχα γίνει ξεφτέρι κι έριχνα πασιέντσες για να περνάει η ώρα. Όταν βαριόμουν τις πασιέντσες, έμπαινα στο Διαδίκτυο και κοιτούσα τσόντες. Καυλοπυρέσσων ων, πήγαινα στο κρεβάτι κι έκανα πλονζόν ανάμεσα στη Τζένιφερ και την Βίβιαν. Πέφτανε πάνω μου και με ξεζούμιζαν οι καριόλες. Το δωμάτιο είχε καθρέφτες παντού – όπου και να κοιτούσα έβλεπα βυζιά, μουνιά και κώλους. Τις βάτευα και τις δυο και τις νεμόμουν διαδοχικά, μπήγοντας βαθιά μέσα τους τον ερωτικό λοστό μου και οδηγώντας τις σε πολλαπλούς οργασμούς. Οι κοιλίες τους σείονταν σαν παλλόμενα ντέφια και τα παχουλά νεανικά αιδοία τους έμοιαζαν με λουκουμάδες που ανέμεναν τον καυλό μου για να τα φάει. Μετά γεμίζαμε με σαπουνάδες την ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα και παίζαμε πόλο. Ρε τις πουτάνες - με έπλεναν τόσο καλά που μου έφυγε η ποδαρίλα.

Ένα βράδυ που τα κορίτσια είχαν πάει βίζιτα σε ένα λαθρέμπορο πλαστελίνης, διάβασα στο site «Έφηβες Σκλάβες Νοσοκόμες» για τα blogs. Αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω κι εγώ ένα blog, μπας και βρω κάποιον για να πουλήσω τις κοπέλες, όταν θα τις βαριόμουν. Απέτυχα όμως κι έτσι έφτιαξα αυτό που διαβάζετε τώρα. «Πιτσιρίκο» έλεγαν τον ελέφαντα του καπετάνιου που έφερε τα κορίτσια στη Μακρόνησο.

Στην αρχή νόμιζα πως δεν διάβαζε κανείς, αλλά σύντομα διαψεύστηκα, γιατί άρχισα να παίρνω μέιλ από εκδοτικούς οίκους, εφημερίδες και περιοδικά που ήθελαν να συνεργαστούμε. Δεν γούσταρα κανέναν απ' όλους αυτούς (Κ.Α., εσένα σ’ αγαπάω), γιατί εγώ είμαι παιδί της νύχτας μια ζωή, δεν το αντέχω το πρωί με τους κυρίους στα κασμίρια τους σφιγμένους. Εγώ τη νύχτα μόνο ζω μαζί με 'κείνους π' αγαπώ, με τους παράνομους και τους αδικημένους.

Ένα απόγευμα κοιτούσα βαριεστημένα τα μέιλ μου, ενώ η Βίβιαν βύζαινε περιπαθώς τον ερωτικό μου σωλήνα, πεσμένη ανάμεσα στα πόδια μου. Ξαφνικά είδα ένα μέιλ που δεν έμοιαζε με τα προηγούμενα. Ήταν από τη Gay Voice κι έγραφε :



Γλυκέ μου "πιτσιρίκο" τι γραφή Θεέ μου είναι αυτή; Έχω να διαβάσω τέτοιο κείμενο από την ηρωική εποχή των 80ς στο Actuel και στην Liberation. Χωρίς να σας φέρω σε αμηχανία μπορείτε να μου απαντήσετε σ’ αυτό εδώ το mail αν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας (διατηρώντας ή όχι την ανωνυμία σας) κάποιες φορές και στην εφημερίδα μας; Με το αζημίωτο φυσικά. Εκτός όλων των άλλων με έχουν τρελάνει και τα παιδιά όλα της εφημερίδας και του forum: "Βρες τον ΤΩΡΑ!" Όπως βλέπετε προσπάθησα. Αρκεί αυτό το mail να φθάσει σε σας και όχι στο γραφείο Τύπου του Bill Gates! Μαθαίνω ότι δεν βρίσκετε την Gay Voice. Με χαρά θα σας την στέλνω αν θέλετε. Καλό απόγευμα και... keep writing!!!!

Φιλικά
……..
Σύμβουλος έκδοσης
τηλ. …..
Fax: 210…..
Υ.Σ.1 Θα ήθελα αυτό το mail να μείνει entre nous svp....
Υ.Σ 2. Το mail από το οποίο σας γράφω είναι το προσωπικό μου. Μπορείτε
να μου απαντήσετε σ’ αυτό.
Εν αναμονή λοιπόν....




Με το που το διάβασα πλημμύρισα από πόθο – καύλα εννοώ. Πέταξα τη φιλήδονη Βίβιαν στα τέσσερα πάνω στο γραφείο και την διακόρευσα με το ερωτικό μου όργανο, ενώ με το ένα χέρι της τραβούσα τα μαλλιά και με το άλλο ζουλούσα κι έτριβα τους μαστούς της. Με δυνατές παλινδρομικές κινήσεις την κέντριζα ηδυπαθώς με το στειλιάρι μου. Η Βίβιαν κραύγαζε πνιγμένη απ' τη γλύκα :

«Αααααααα! …… Ααααααα!…….. Πιτσιρίκο!…….. Επιβήτορά μου!……ΑΑΑΑΑΑΑ!»

-Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;
-ΑΑΑΑΑΑ! Ο πιτσιρίκος!
-Ποιος πιτσιρίκος μωρή άρρωστη;
-ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! Ο πιτσιρίκος δεν είσαι;
-Ήμουν ο πιτσιρίκος! Τώρα είμαι αυτός που έχει γράψει τα καλύτερα
κείμενα από την ηρωική εποχή των 80s στο Actuel και στην Liberation!!!
-ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ! Τι είναι αυτά;
-ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ACTUEL ΚΑΙ ΤΗ LIBERATION;
-ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! Όχι!

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ACTUEL ΚΑΙ ΤΗ LIBERATION! !!!
Μιλάμε θόλωσα εντελώς –με καταλαβαίνετε. Άρχισα να τη μπατσίζω στα τουρλωμένα της κωλομάγουλα με δύναμη, χώνοντας ταυτόχρονα την ερωτική μου ρομφαία βαθιά μέσα στο ροδαλό της μουνέττο.

Όταν κατάλαβα πως ήμασταν και οι δυο έτοιμοι να εξαπολύσουμε τους ερωτικούς μας χυμούς, τραβήχτηκα και πολλές άσπρες ρουκέτες από μπόλικο παχύ ψωλόγαλα πετάχτηκαν με ορμή από τον καυλό μου και κατέληξαν πάνω στην οθόνη του υπολογιστή – εκεί που ήταν το μέιλ. Τα χύσια μου γλιστρούσαν πάνω στην οθόνη και πίσω τους έπαιζαν οι λέξεις. Actuel, Liberation, «βρες τον ΤΩΡΑ!». Αισθανόμουν υπέροχα. Δεν ήξερα όμως τι θα ακολουθούσε…



Αφιερωμένο στα «παιδιά όλα της εφημερίδας», που με ήθελαν πάρα πολύ. Προφανώς νομίζατε πως είμαι ένας από εσάς. Λυπάμαι που σας απογοήτευσα…





Γνώρισα κάμποσους ανθρώπους σ' αυτή τη μικρή περιπέτεια του πιτσιρίκου. Εκδότες, αρχισυντάκτες, δημοσιογράφους. Ήσουν η χειρότερη, η πιο δήθεν. Δεν βρέθηκε άνθρωπος στη ζωή μου να μου πει «σε ανακάλυψα» - οι bloggers με «ανακάλυψαν», όχι εσύ. Πολύ περισσότερο, δεν βρέθηκε άνθρωπος να μου πει «μου ανήκεις». Ανήκω σε μένα, όπως ο κάθε άνθρωπος ανήκει στον εαυτό του. Αν το σκεφτείς, είναι πολύ θλιβερό να νομίζεις πως σου ανήκουν οι άλλοι –αν είχες παιδιά θα πίστευες το ίδιο; Λέω να σταματήσω εδώ, γιατί είσαι τελειωμένη ούτως ή άλλως. Σου ξαναλέω αυτό που σου είπα πριν πέντε μήνες. Μάζεψε τα «σκλαβάκια» σου και τις «φιλενάδες» τους – κατέστρεψαν τα περιοδικά, δεν υπάρχει λόγος να καταστρέψουν και τα blogs. Μου κάνει εντύπωση, πως μετά από όσα σου είπα φανερά οργισμένος και βρίζοντας, και αφού δεν μπήκα καν στον κόπο να απαντήσω στο τελευταίο σου μέιλ, πήγες κι έγραψες στην εφημερίδα σου, πως γράφω για εσάς – το μυαλό σου που ακριβώς βρίσκεται; Και θα μπορούσα να μην το μάθω ποτέ, αν δεν μου το έλεγαν. Αλλά κατάλαβε πια κι ο τελευταίος φελλός. Φοβήθηκες πως θα πάω στον «απέναντι», που μαζεύει bloggers, και σκέφτηκες «ο πιτσιρίκος, ο ‘μπλογκόλιθος’, ο γαμιάς είναι δικός μας! – τι κι αν με έχει ξεχέσει πατόκορφα;». Κοντή ανόητη, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο και ούτε τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου – ρώτησέ τον. Κι εσείς ρε ηλίθιοι κάφροι, σταματήστε να γράφετε μαλακίες σε σχόλια και μέιλ. Απλά κάποιος ξεκίνησε κάτι καινούργιο μαζί με bloggers και τους ευχήθηκα «καλή επιτυχία». Σε λίγο θα γράψετε, πως εγώ αποφασίζω τι θα πάει καλά και τι όχι.

Είμαι βέβαιος, πως με τον επόμενο νέο συνεργάτη σου θα έχεις καλύτερη συμπεριφορά – το ίδιο και με τα παιδιά γύρω σου. Αν θέλεις βέβαια, μπορώ να συνεχίσω τη διήγηση, αλλά δεν θέλω να χάσετε διαφημίσεις...

Υπάρχει κάποιος blogger που να έχει ακόμα απορία σε τι οφειλόταν η πανταχόθεν επίθεση που δέχτηκα πριν μερικούς μήνες; Ας ξαναδιαβάσει το μέιλ. Όποιος πάλι δεν καταλάβει, να πάει να παίξει με τις κούκλες του.

Μπορεί κάποιοι να αναρωτιούνται, γιατί αυτό το μέιλ κοινοποιείται από εμένα, ενώ ο αποστολέας μου ζητά το αντίθετο. Θα μπορούσα να γράφω για μέρες, αλλά αρκεστείτε στο γεγονός, πως δεν τήρησε τίποτα από όσα είπε και αποδείχθηκε κάλπης – αρκετά ρόμπα έγινε. Για να μην αναφέρω πως στο πρώτο μας μυστικό (υποτίθεται) ραντεβού, εντελώς τυχαία εμφανίστηκε ο εκδότης – πριν περάσει ούτε ένα λεπτό από τη στιγμή που συναντηθήκαμε. Ήμουν όμως εγώ τελικά αυτός που συνάντησε; Εδώ σε θέλω μάγκα μου.

(Όποιος αναγνώστης δεν καταλαβαίνει σε τι αναφέρεται αυτό το ποστ, ας διαβάσει πρώτα αυτό.)

Μα καλά δεν ντρέπεται;

Eρωτεύτηκες ποτέ πολύ;

Πέντ' έξι φορές πολύ άγρια. Έχω φάει και μερικές χυλόπιτες πολύ περιποιημένες.

Aπό ωραίες ΔAΠίτισσες με φούστα ώς το γόνατο;

E, έχω μπλέξει με όλες τις πολιτικές παρεκκλίσεις...

Aλλά όχι με σεξουαλικές παρεκκλίσεις...


Δεν έχω καταφέρει.

Oι γκέι φίλοι μου παραπονιούνται ότι βρίζεις...


Mου τη σπάει, μωρέ, μου τη σπάει. Kαι δεν με νοιάζει να είναι ο άλλος ομοφυλόφιλος, με νοιάζει να 'ναι πούστης. Δηλαδή, υπάρχουν διάφοροι straight που είναι πουστάρες. Kαι υπάρχουν και διάφοροι ομοφυλόφιλοι που τους βγάζω το καπέλο. Όμως, υπάρχει ένα τρομακτικό ρεβανσιστικό ρεύμα από τους γκέι, όπως υπάρχει από όλες τις ομάδες που έχουν υποφέρει. Oι ομοφυλόφιλοι «πέθαναν» πάρα πολύ από μια κοινωνία που τους είχε στη γωνία και τους απαγόρευε να εκδηλώσουν την αγάπη του Mανόλη προς τον Bαγγέλη και της Στέλλας προς τη Γεωργία, και τώρα το κάνουν αυτοί.

Δηλαδή;


Δηλαδή, δεν μπορείς να πας να δουλέψεις στην τηλεόραση ή σε ένα περιοδικό ποικίλης ύλης άμα δεν τον παίρνεις.

Yπερβάλλεις νομίζω.

Kαθόλου. Eίναι κάτι πούστηδες οι οποίοι αποφασίζουν αν θα προσληφθεί ο τάδε. Aν τον παίρνει, προσλαμβάνεται. Άμα δεν τον παίρνει και δεν τον συμπαθούν κιόλας και είναι και λίγο επιθετικός, αν μπορούσαν θα τον κάνανε σαπούνι στους φούρνους. Yπάρχουν στρώματα κοινωνικά που απειλούνται από ένα ρατσισμό αντίστροφο. Eιλικρινά το λέω αυτό, το 'χω νιώσει, το 'χω φάει στη μάπα. Έχω γνωρίσει ομοφυλόφιλους που τους λατρεύω και τους σέβομαι και γουστάρω πάρα πολύ αυτό που κάνουν, που το κάνουν με πάθος. Δεν μπορώ να το κάνω εγώ, δεν πειράζει, κανείς δεν είναι τέλειος, δεν ξέρεις καμιά φορά, έχουμε χρόνια μπροστά μας. Ίσως να μου 'χει ξεφύγει και κάτι.


Απόσπασμα από συνέντευξη του Γρηγόρη Ψαριανού στο περιοδικό ΚΛΙΚ .



Σκεφτόμουν να σταματήσω στο χτεσινό κείμενο, αλλά βλέπω πως υπάρχει διάθεση για κουβεντούλα και για απαντήσεις από τη μεριά των ενδιαφερομένων. Μετά χαράς - θα απαντηθούν όλα. Ακολουθεί το κείμενο "Δυο Ρωσίδες, ο πιτσιρίκος και το mail της Gay Voice". Μόνο να βρω δυο λεπτά καιρό να το γράψω.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2005

Ο πιτσιρίκος και η Athens Voice

Image Hosted by ImageShack.us

Ο πιτσιρίκος δεν έχει καμιά σχέση με την Athens Voice - για μια αξιοπρέπεια ζούμε


Είμαι υποχρεωμένος απέναντι στους επισκέπτες του μπλογκ μου, να κάνω μια διευκρίνιση με αφορμή ένα ανυπόστατο και προσβλητικό δημοσίευμα που με αφορά. Κάποιος αναγνώστης μου με ενημέρωσε, και τον ευχαριστώ, πως η εφημερίδα «Gay Voice», λάθος έκανα, εννοούσα την «ΠΑΣΟΚ Voice», πάλι λάθος έκανα, εννοούσα την καλή εφημερίδα «Athens Voice», έγραψε πρόσφατα πως συνεργάζεται μαζί μου.

Πιο συγκεκριμένα στη σελίδα 20 του εκατοστού τεύχους της η «Gay Voice», φτου λάθος πάλι, την καλή εφημερίδα «Athens Voice» εννοούσα, γράφει μεταξύ άλλων : «Και bloggers διαθέτει το κατάστημα. Γράφουν στην Athens Voice οι .., Pitsirikos, ...(προφανώς κι άλλοι που δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμα)». Είναι δικαίωμα του καθενός να γράφει όπου θέλει, αλλά ούτε στο …κατάστημά σας γράφω, ούτε έχω …εκδηλωθεί.

Όσον αφορά τους bloggers της Athens Voice που περιμένουν να εκδηλωθούν, άντε παιδιά και μ' ένα καλό γαμπρό! Εγώ να δείτε στο γάμο σας! Πάντως, είτε εκδηλωθείτε, είτε όχι, απαρατήρητοι θα περάσετε, όπως περνάτε και στην εφημερίδα - τα παιδιά για τα θελήματα δηλαδή. Οι καλοί bloggers, βλέπω πως πάνε αλλού…

Επειδή ο σωστός blogger, δυό πράγματα πρέπει να προσέχει που βάζει – το ένα είναι η υπογραφή του - θέλω να διευκρινίσω πως ουδεμία σχέση έχω με τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Α, το άλλο πράγμα που πρέπει ο σωστός blogger να προσέχει που βάζει, είναι το πουλί του.

Η σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας κ. Σταυρούλα Παναγιωτάκη μου ζήτησε χτες συγνώμη τηλεφωνικά, μετά από την δική μου αντίδραση, αλλά το πρέπον είναι να επανορθώσει και με δημοσίευμα στην εφημερίδα (όπως επιβάλλει η δεοντολογία) στο αμέσως επόμενο τεύχος. Επίσης με προέτρεψε (το γράφω ευγενικά) να μην ενημερώσω τους αναγνώστες μου, πως δεν έχω καμιά σχέση με την «Gay Voice», αμάν πια με τα λάθη μου, την καλή εφημερίδα «Athens Voice» εννοούσα.

Πιο συγκεκριμένα μου είπε : «δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να το γράψεις στο μπλογκ σου». Δεν καταλαβαίνω γιατί το πιστεύετε αυτό κυρία Παναγιωτάκη – οι αναγνώστες μου δεν είναι πολλοί σαν τους δικούς σας, αλλά τουλάχιστον δεν με διαβάζουν στο κομμωτήριο με τα μπικουτί στα μαλλιά, ούτε στη χέστρα, και δικαιούνται κι αυτοί να γνωρίζουν. Εγώ τους σέβομαι τους αναγνώστες μου. Εξάλλου είμαι μόνο ένας ταπεινός blogger, δεν είμαι κάτι σημαντικό. Ή όχι;

Εκτίμησα πολύ το παρακλητικό ύφος της κ. Παναγιωτάκη, όπως και τη φράση «εγώ θέλω να έχουμε μια ανοιχτή συνεργασία» - την ακούω συνέχεια από χτες και δακρύζω. Εγώ κυρία Παναγιωτάκη δεν θέλω καμιά συνεργασία μαζί σας, ούτε «κλειστή», ούτε «ανοιχτή» - να συνεργαστείτε με τους ομοίους σας, που τόοοοοσο εκτιμάτε (ωχ!). Αν δεν το καταλάβατε ακόμα, να σας το στείλω το μήνυμα, να το εμπεδώσετε. Το σημείο όπου αντιλαμβάνεστε, πως ούτε το όνομά μου δεν γνωρίζετε, είναι συναρπαστικό.

Πάντως μην ανησυχείτε για όσα διαβάζετε αυτή τη στιγμή, εμένα δεν με διαβάζει κανείς. Αν κρίνω από τα περισσότερα από σαράντα σημειώματα που έχω εδώ δίπλα μου, από τα «Νέα», την «Ελευθεροτυπία» και το σύνολο σχεδόν του αθηναϊκού Τύπου, έχω περάσει εντελώς απαρατήρητος. Τους δικούς σας τους bloggers που δεν «εκδηλώνονται» - τα παιδιά για τα θελήματα εννοώ- γιατί δεν τους διαβάζει άνθρωπος αλήθεια;

Θέλω ακόμα να διευκρινίσω πως η διόρθωση εκ μέρους της εφημερίδας κρίνεται επιβεβλημένη και για έναν άλλο λόγο. Πρόσφατα πληροφορήθηκα από ένα σημείωμα του εκδότη της, πως η εφημερίδα δέχεται «πιέσεις, μικροεκβιασμούς και απειλητικά τηλεφωνήματα για τη σωματική τους ακεραιότητα», ενώ υπήρξαν και «επιθέσεις στα γραφεία και βιαιοπραγίες». Αυτά παθαίνεις άμα είσαι τόσο προοδευτικός, αδέσμευτος και ανεξάρτητος και πάς κόντρα στο ρεύμα, αρνούμενος να ενταχθείς στο σύστημα… (Καλά, οι αναγνώστες σας που τα διαβάζουν αυτά λοβοτομημένοι είναι; Α ξέχασα, διαβάζουν με τα μπικουτί ή σφίγγονται και δεν καταλαβαίνουν.)

Αν κάποιος όμως απ' αυτούς τους κακούς ανθρώπους διάβασε το ψευδές δημοσίευμα της εφημερίδας περί συνεργασίας μας και θελήσει να επιτεθεί και σε μένα; Δεν θα είναι η Athens Voice ο ηθικός αυτουργός; Κι αν με σκοτώσουν, τι θα γίνει; Θα έρθουν στην κηδεία μου όλα αυτά τα παρδαλά αγόρια; Τι θα σκεφτεί η μαμά ;

Λοιπόν, τη διόρθωση τη θέλω στη σελίδα του εκδότη, του Φώτη Χαβαλέ, πωςτονλένε, και πιο συγκεκριμένα στην αρχή του κειμένου, με ένα σφυροδρέπανο αριστερά και τον Τσε Γκεβάρα δεξιά - έτσι, για να ταιριάζει με το αντιστασιακό πνεύμα της εφημερίδας σας. Κοιτάξτε μην κάνετε καμιά μαλακία και τη βάλετε στη σελίδα με τις λεσβίες! Φοβάμαι…


Με αφορμή αυτήν την διευκρίνιση σκέφτηκα να γράψω μια σειρά από κείμενα - εντελώς φανταστικού περιεχομένου βέβαια.

Αύριο : «Ο Πιτσιρίκος και η Gay Voice - πως μια εφημερίδα πέφτει στα πόδια ενός blogger για να τον αποκτήσει».


Ακολουθούν τα κεφάλαια :

«Ο Πιτσιρίκος και η συνάντηση με τη σύμβουλο έκδοσης της Gay Voice - Ποιος ήταν guest star;»

«Πως η Gay Voice προσπάθησε να πείσει το Πιτσιρίκο να μην 'ανεβάζει' τα κείμενά του στο μπλογκ του, αλλά να γράφει γι’ αυτήν - η περήφανη αντίσταση του μικρού blogger»

«Ο Πιτσιρίκος στα γραφεία της Gay Voice (συνοδευόμενος από γυναίκα, ενώ αυτό απαγορεύεται)» και άλλα πολλά. Δεν σας συνιστώ να τα διαβάσετε, θα είναι βαρετά. Πάλι θα πέσει ο αριθμός των επισκέψεων αυτήν την εβδομάδα, ρε γαμώτο…

Χαιρετώ ΟΛΑ τα κορίτσια!

Πιτσιρίκος («μοντέρνος δημοσιογράφος» - θυμάσαι;)

Υ.Γ.1 Γιατί δεν βγάζετε ένα τεύχος όλο στα καλιαρντά;

Υ.Γ2 Για να δούμε - θα «εκδηλωθούν» επιτέλους οι bloggers της Athens Voice, για να στηρίξουν τα αφεντικά τους και να πάρουν αύξηση ένα πεϊνιρλί;

Υ.Γ.3 Ευχαριστώ το «άτομο» της Athens Voice που με ενημέρωσε νωρίς-νωρίς για τη λούμπα που πήγα να πέσω. Χωρίς εσένα «άτομο» θα είχα μπλέξει άσχημα. Σου εύχομαι να γλιτώσεις κι εσύ - αν θέλεις κάτι, μη ντραπείς.

Υ.Γ. 4 Σταυρούλα, κατάλαβες (να κι ο ενικός που τόσο θέλεις) τώρα τι σημαίνει «blogging» ή το μπερδεύεις ακόμα με αυτό που …υπηρετείς εσύ τόσα χρόνια; Αν έχεις πάλι τίποτα απορίες, μη ρωτήσεις ξανά το Γιάννη Νένε όπως την άλλη φορά - έλα σε μένα…

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2005

Ας τον φωτίσει η Παναγιά!



Το Άγιον Όρος επισκέφθηκε το Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας. Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόταν από την Άντζελα Γκερέκου και την Έλλη Κοκκίνου που θα είναι υποψήφια του ΠαΣοΚ στη μονή Βατοπεδίου με πρώτη επιλαχούσα την Τζίνα Βαρώνη .

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ υποσχέθηκε να συμπαρασταθεί στην επίλυση των προβλημάτων του Αγίου Όρους που είναι η υψηλή χοληστερίνη, η υπερτροφία του προστάτη και η έλλειψη γηπέδων γκολφ.

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παπανδρέου παρακολούθησε την Ακολουθία του Όρθρου στη μονή Σουγκλάκου και το απόγευμα μετέβη στη Μονή Εσφιγμένου όπου παρακολούθησε μαζί με τους μοναχούς τον αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ στο Supersport. Η νίκη του Δικεφάλου πανηγυρίστηκε με λιτανεία στον Χούλιο Σέζαρ και περιφορά της εικόνας της Παναγιάς της Εξωφυλαρούχας στον περίβολο του ναού του Βασίλειου του Βουλγαροκτόνου του Γαμίκουλα.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με το στρατηγό Μλάντιτς και τον Ράντοβαν Κάρατζιτς στη μονή Κατσαπλιά. Οι τρεις άνδρες συζήτησαν για τα προβλήματα του περιβάλλοντος, τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και το ξύρισμα κόντρα.

Ο πατήρ Τζέσικα εξέθεσε στον κ. Παπανδρέου τα προβλήματα των μοναχών της μονής Πλακομούνας. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει το αίτημα των μοναχών να παντρεύονται μεταξύ τους, για να μη είναι παράνομοι οι δεσμοί τους, ενώ δεν απέκλεισε και την πιθανότητα να υιοθετούν παιδιά και κορίτσια χωρίς προφυλακτικό.

Στη συνέχεια πέρασαν όλοι στη μεγάλη αίθουσα της Παναγιάς της Βυζαρούς, όπου δείπνησαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια. Το μενού περιείχε κοψίδια, σούσι και κινίνο. Πριν από το δείπνο ο Πρωτοσύγκελος Παύλος από τη μονή Κωλομπαράδων έψαλλε το «Κρίμα το μπόι σου» της Μαρινέλλας και ο Γιώργος Παπανδρέου το «Like a virgin» της Μαντόνα από τον «Κύκλο με την κιμωλία» του Ζαμπέτα, ενώ κρατήθηκε κι ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πρωκτικής διείσδυσης .

Ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα με Ρώσους μοναχούς των Μπολσόι, που είχαν υποστεί παρθενορραφή και η βραδιά έκλεισε με τζακούζι στη μονή Υποχόνδριου όπου σερβιρίστηκε πρόσφορο, μπομπονιέρες και μαντολάτο.



(Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του κ. Παπανδρέου εμφανίστηκαν τριάντα Βούλγαροι μοναχοί, οι οποίοι είχαν χαρταετούς με συνθήματα, και του ζήτησαν να μεσολαβήσει στον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο να δημοσιεύσει το κείμενο της Κουρούνας στη LifO για να αποφευχθεί ο Κατακλυσμός, όπως προβλέπει ο Κοσμάς ο Αιτωλός στον «Τομ Σόγιερ» της Πηνελόπης Δέλτα. Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε να μελετήσει το αίτημά τους με την προϋπόθεση κι αυτοί να πιέσουν τον πιτσιρίκο να του μάθει ταγκό και ανάγνωση. Μμμμμμμ, κρυάδες!)

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2005

Η LifO και τα Χριστούγεννα των μπλόγκερ

Image Hosted by ImageShack.us

Το δεύτερο τεύχος της LifO είναι ακόμα καλύτερο από το πρώτο, αν και μου έλειψαν τα λάθη του πρώτου τεύχους – μου αρέσουν τα λάθη γιατί μου θυμίζουν τα blogs. O εξαίσιος Oldboy στην τελευταία σελίδα – παρεμπιπτόντως ο Oldboy είναι φτυστός η Φανί Αρντάν – και η μεγάλη μου αδελφή στο εξώφυλλο να απλώνει τη μπουγάδα έξω από το σπίτι μας. Τι άλλο να ζητήσω από τη ζωή; Αν και δεν ήξερα ότι επιτρέπεται πια σ’ έναν blogger να έχει ταυτόχρονα το κείμενό του στο έντυπο αλλά και στο blog του, λες και είναι blogger – άλλαξαν τα πράγματα στα έντυπα φαίνεται και χαίρομαι πολύ.

Ό,τι γυρίζει μυρίζει κι ό,τι κάθεται βρωμάει. Λοιπόν η LifO γυρίζει και μυρίζει blog. Και μυρίζει blog, όχι με την έννοια «βρείτε μας έναν blogger να ‘χουμε κι εμείς έναν τώρα που ‘ναι μόδα», ούτε με την έννοια «πήραμε έναν blogger και θα τον κάνουμε σαν τα μούτρα μας» - να προσέχει δηλαδή να μη γράφει καλύτερα από τους άλλους για να μην παρεξηγηθούν και να φυλάει τον κώλο του, γιατί δεν θα ξέρει από πού θα του έρθει .

Μυρίζει blog με την έννοια της ελευθερίας, της ισότητας, της αδελφοσύνης, του πατριωτισμού, της φρεσκάδας, της καθαρότητας, της απλότητας, της χαράς, της φιλίας, του θάρρους, της γενναιότητας, της αυταπάρνησης, του εθελοντισμού, της αμαρτίας, της μετάνοιας, της συγχώρεσης, της παρορμητικότητας, της εξαλλοσύνης, της μέθεξης, της ανιδιοτέλειας, του αυθορμητισμού και τέλος πάντων μη γράψω άλλα – καταλάβατε πως κάτι θετικό προσπαθώ να πω τόση ώρα.

Βέβαια στη στήλη The Love Company χαρακτηρίζομαι από τον αρθρογράφο ως «συγκροτημένος, φαινομενικά αντιφατικός και ενδιαφέρων blogger» – εντάξει, με έχουν πει και «μπλογκόλιθο» - ενώ θα ήθελα να γράφει «αναρχικός και ανατρεπτικός». Κάτι που να αρχίζει οπωσδήποτε με «ανά»– ας ήταν και αναστενάρης ή ανατολικομεσημβρινός. Έστω αναγούλα. Επίσης θα μου άρεσε πολύ το «αντιφατική προσωπικότητα». «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αντιφατική προσωπικότητα» – λες και υπάρχει προσωπικότητα από τον Σωκράτη ως τον Αδάμ Ρεγκούζα και τη Στέλλα Μπεζαντάκου που να μην είναι αντιφατική.

Με την ευκαιρία, και χωρίς να υπάρχει καμιά σχέση, ούτε με τα προηγούμενα, αλλά ούτε και με τα επόμενα, κάπου όμως πρέπει να το γράψω κι αυτό, θέλω να ευχαριστήσω με ένα μήνα καθυστέρηση τον κ. Ρούσσο Βρανά για την αναφορά που έκανε στο blog μου μέσω του δικού του blog, συγγνώμη, της στήλης του εννοούσα, στα «ΝΕΑ» - γράφαμε διαγώνισμα εκείνη τη μέρα και το έμαθα με καθυστέρηση από έναν αναγνώστη. Ήταν μια εκ των πιο τιμητικών αναφορών, καθώς η σελίδα αυτή, στην οποία γράφουν και οι κ.κ. Αγγελόπουλος και Μητσός, είναι πραγματικά σπουδαία και με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο – φανταστείτε δηλαδή πως ήμουν πριν. Τώρα σταματάω τις ευχαριστίες γιατί μου χαλάνε το αναρχικό προφίλ.

(Εδώ πήγα για ύπνο, αλλά είδα όνειρο και επέστρεψα για να το γράψω κι αυτό, όπως οφείλει να κάνει κάθε σωστός blogger. Για να έχετε πλήρη εικόνα, ενδιάμεσα τάισα τις γάτες, τη μάινα και την ύαινα, άνοιξα το ψυγείο για να βρω τα γυαλιά μου και θαύμασα τον εαυτό μου στον παραμορφωτικό καθρέφτη που έχω και με δείχνει Άδωνι.)

Ήταν ένας άνδρας και μια γυναίκα. Σε ένα καφέ στο Κολωνάκι. Αυτός μιλούσε συνέχεια – blogger πρέπει να ήταν, γιατί φαινόταν πως είχε καιρό να δει άνθρωπο. Φορούσε μαύρα ρούχα και είχε γένια 193 ημερών. Έλεγε κάτι περίεργα ονόματα, αλλά μιλούσε πολύ γρήγορα και δεν μπορούσα να τα πιάσω. Κάτι «γούμαν», κάτι «ντις», κάτι «μπόι». Κάποια στιγμή είπε «γουρούνα» - αυτό το έλεγε συνέχεια. Αλλά όχι, δεν έλεγε «γουρούνα» - «κουρούνα» έλεγε. «Αυτή η κουρούνα είναι καταπληκτική. Την έχεις διαβάσει; Πρέπει να τη διαβάσεις οπωσδήποτε. Είναι η καλύτερη απ’ όλους. Ναι σου λέω, είναι καλύτερη από μένα». Αυτό το «καλύτερη από εμένα» το είπε πολλές φορές, αλλά με τα χάλια που είχε δεν μου έκανε εντύπωση – όλοι πρέπει να ήταν καλύτεροι απ’ αυτόν, ακόμα και οι κουρούνες. Μετά φιλήθηκαν σταυρωτά τρεις φορές, αλλά αυτός ο ανόητος ξέχασε πως βρίσκονταν στο Κολωνάκι και τα φιλιά του Κολωνακίου κρατάνε μέχρι να στρίψεις στη γωνία. (Αυτό γράψτε το να το θυμάστε). Εκεί ξύπνησα.


Κύριε Τσαγκαρουσιάνε, λαμβάνω το θάρρος, μιας και δεν βρισκόμαστε στο Κολωνάκι, να σας ζητήσω να αποκαταστήσετε μια αδικία και να δημοσιεύσετε στην εφημερίδα σας ένα κείμενο της Κουρούνας. Όχι δεν την γνωρίζω, όχι δεν είναι γκόμενά μου, όχι δεν έχει καμιά ιδέα γι’ αυτό που γράφω τώρα εδώ, αλλά ξέρω πως γράφει καταπληκτικά, είναι αυτή που όλοι οι μπλόγκερ αγαπάμε και το αξίζει πραγματικά – πιο πολύ από καθέναν από εμάς. Την έχουμε όλοι σα μάνα μας, σαν αδελφή μας, σαν Παναγιά. Σ’ αυτήν τρέχουμε να πούμε τον πόνο μας, να εξομολογηθούμε, να ζητήσουμε δανεικά. Τι γράφω ο πούστης; Θα τολμούσα μάλιστα να προτείνω το κείμενο «Πάνω απ’ όλα η υγεία», με το οποίο έχει γελάσει μέχρι σκασμού όλη η μπλογκόσφαιρα και όχι μόνον. Είναι ίσως μεγάλο για εφημερίδα, αλλά με ένα …μοντάζ θα είναι κούκλα. Τι να πω, εσείς ξέρετε καλύτερα από μένα – τι ταπεινός που είμαι!


Αν η LifO δημοσιεύσει κείμενο της Κουρούνας, οι bloggers θα κάνουμε Χριστούγεννα. Αλλιώς, θα κλαίμε απαρηγόρητοι σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα και θα κάνουμε όλο ζημιές.

Αν η LifO δημοσιεύσει κείμενο της Κουρούνας, θα επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, θα πάρουμε την Πόλη, θα λευτερωθεί η Κύπρος, θα λευτερωθεί η Κρήτη, θα λευτερωθεί και μένα η καρδιά μου.

Αν η LifO δημοσιεύσει κείμενο της Κουρούνας, θα βγάλω τους μετρητές από το blog μου – αυτό είναι κομπίνα, γιατί υπάρχει και το Google Analytics που δεν φαίνεται. Τώρα που ‘ρθε το Famoso, κάνω κι εγώ τα τζάμια!


Οριστικό επιχείρημα, κι αν είναι ασέβεια, σκατά στα μούτρα μου : νομίζω πως η Μαλβίνα θα χαιρόταν με ένα κείμενο της Κουρούνας στην εφημερίδα σας.


Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, το Σύμπαν ολόκληρο αδιαφορεί, γιατί έχει και δουλειές να κάνει και σιγά μην κάθεται ν’ ασχολείται μαζί σου – ένας άνθρωπος όμως μπορεί ίσως να συνωμοτήσει …μόνος του και να πραγματοποιήσει την ευχή σου. Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ.




Μάγκες, όποιος θέλει Κουρούνα στη LifO να το γράψει στα σχόλια – όποιος ντρέπεται ας στείλει mail στην εφημερίδα στο info@dyodeka.gr . Αν πιάσει η ευχή και ο κ. Τσαγκαρουσιάνος την κάνει πραγματικότητα, το επόμενο βήμα θα είναι να ζητήσω από τον διευθυντή του BBC να δώσει τρίωρη καθημερινή εκπομπή στη Lili.


Ζητώ συγνώμη απ’ όσους ανέφερα στο κείμενο αυτό. Κουρούνα ελπίζω να μη μου κρατήσεις κακία.



(Θέλω να πω, πως μερικές φορές δεν ξέρω πως μου ‘ρχονται αυτά που γράφω – ειλικρινά. Τα πιστεύω όμως. Μα τον Άγιο!)

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2005

Τα νέα συνθήματα του Συνασπισμού


-Μιχάλη, για συνθήματα σκέφτομαι, το "Πούστευε και μη ερεύνα" και το "Ψηφίζω σαν πούστης".
-Αλέκο, εγώ λέω να βάλουμε αυτό που λέει "Πούστης τον πούστη αγαπά, πουτάνα την πουτάνα, κι ο Αλέκος ο κωλομπαράς, τους παίρνει όλους σβάρνα".

(Το παραπάνω σχόλιο είναι σατιρικό. Επίσης είναι υπερβολικό και χυδαίο. Μου αρέσει.)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 07, 2005

Βίον ανθόσπαρτον



Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα με θέμα τη νομική αναγνώριση της συμβίωσης ομοφυλόφιλων κατέθεσε χτες στη Βουλή ο Αλέκος Αλαβάνος. Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού επικαλέστηκε τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες σε άλλες χώρες του κόσμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την πρόταση Αλαβάνου, δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μελετά το ενδεχόμενο να επιτραπεί ο γάμος ομοφυλοφίλων.

Προφανώς, τόσο ο κ. Αλαβάνος, όσο και ο κ. Ρουσόπουλος αγνοούν πως ο γάμος των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα, όχι μόνο αναγνωρίζεται νομοθετικά, αλλά επιβάλλεται και από την κοινωνία, εδώ και αιώνες, με αποτέλεσμα οι ομοφυλόφιλοι να παντρεύονται . Απλά οι ομοφυλόφιλοι άνδρες παντρεύονται γυναίκες και οι ομοφυλόφιλες γυναίκες παντρεύονται άνδρες.

Βέβαια θα μπορούσε να γίνει ακόμα ένα γενναίο βήμα και ίσως σε αυτό να συμφωνήσει ακόμα και η επίσημη Εκκλησία. Ποιο είναι αυτό το βήμα; Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες να παντρεύονται ομοφυλόφιλες γυναίκες και οι ομοφυλόφιλες γυναίκες, ομοφυλόφιλους άνδρες.

Σαφώς οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να έχουν τα ίδια νομικά και πολιτικά δικαιώματα με όλους τους άλλους πολίτες - αυτό που με απασχολεί όμως είναι άλλο και αφορά τον Συνασπισμό : αν ο κ. Αλαβάνος πάρει εργολαβία το θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων και κηρύξει σταυροφορία με σκοπό να αποσπάσει τους σταυρούς των ομοφυλόφιλων πολιτών στις εκλογές, υπάρχει ο κίνδυνος να δικαιώσει όλους αυτούς, που τόσα χρόνια χαρακτηρίζουν τα στελέχη του Συνασπισμού «αριστερούς του κώλου» - κυριολεκτικά αυτή τη φορά.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2005

Συν Αθηνά και Πρετεντέρη!




Ο Γιάννης Πρετεντέρης έκανε για μια ακόμα φορά την «Ανατροπή» στα λιμνάζοντα ύδατα της ιδιωτικής τηλεόρασης και καταπιάστηκε με το φλέγον θέμα του γάμου της Αθηνάς Καρουσέλ - Ωνάση με τον Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Κουνελάκη, πιο γνωστού ως Ντόντα ή «προικοθήρα». Ο κ. Πρετεντέρης μας αποκάλυψε, πως το δικό του επίθετο προέρχεται από την αγγλική λέξη «pretend», που σημαίνει «προσποιούμαι» και αυτό είναι σωστό, γιατί προσποιείται πως είναι πολιτικός συντάκτης, αλλά στην πραγματικότητα κρύβει μέσα του μια Τατιάνα Στεφανίδου, όπως όλοι μας άλλωστε.


Στην εκπομπή ήταν καλεσμένοι οι δικηγόροι Στέλιος Παπαλόης και Γιάννης Αλετράς, ο μεγάλος ποιητής Μανώλης Αναγνωστάκης που δεν πέθανε τελικά και τώρα διευθύνει το περιοδικό «Marx», η Μαρία Καρχιλάκη, ο Βασίλης Καββαθάς, ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης και ο Γιώργος Λιάνης. Ο κ. Πρετεντέρης μας ενημέρωσε πως ο κ. Λιάνης παρίσταται στην εκπομπή με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, προφανώς για να μη νομίζουμε, πως παρίσταται με τη γνωστή του σε όλους μας ιδιότητα, του ξαδέλφου της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου.


Στην αρχή της εκπομπής «έπεσε» ένα βίντεο από το γάμο της Αθηνάς με τον Ντόντα, που έγινε στο Σάο Πάολο. Βέβαια ήταν τραβηγμένο από μεγάλη απόσταση, μάλλον γιατί μόλις η Αθηνά είδε τον Γιώργο Σαραντάκο, ζήτησε να τον απελάσουν από τη Βραζιλία, αλλά πάντως φορούσε νυφικό, άρα παντρεύτηκε και ψάξτε αλλού για νύφη οι ανύπαντροι. Στο βίντεο είδαμε την Αθηνά να κάνει ιππασία, αλλάζοντας τα άλογα όπως άλλαζε ο παππούς της τις γυναίκες, ενώ ο Ντόντα είχε ένα άσπρο άλογο, όπως τα όνειρα που έκανε παιδί, κι ένα μαύρο άλογο, σαν την πικρή του, την κατάμαυρη ζωή.


Ο κ. Πρετεντέρης, με τη σύμφωνη γνώμη των καλεσμένων του, απέκλεισε νωρίς-νωρίς το ενδεχόμενο το ζευγάρι να παντρεύτηκε από έρωτα, γιατί η Αθηνά είναι πολύ πλούσια. Μόνο εμείς οι Έλληνες παίρνουμε τις γυναίκες μας μόνο με το βρακί τους, αποποιούμενοι με ανωτερότητα και αξιοπρέπεια τις περιουσίες τους. Στη συνέχεια άρχισε να κάνει ερωτήσεις στους καλεσμένους του και αναρωτήθηκε γιατί η Αθηνά πήρε Βραζιλιάνο ιππέα και όχι Βραζιλιάνο σέντερ φορ, ώστε να γίνει Έλληνας και να παίξει στην εθνική ομάδα. Τώρα εσείς νομίζετε πως αυτό το έβγαλα από το κεφάλι μου, αλλά ειλικρινά αυτό ρώτησε. Ο κ. Αναγνωστάκης πολύ ποιητικά τον ρώτησε "που να τον βρει τον Βραζιλιάνο σέντερ φορ στα ελβετικά λιβάδια με τα άλογα και τις αγελάδες;".


Σε αυτό το σημείο, ο κ. Πρετεντέρης μας ενημέρωσε πως ο Τιερί Ρουσέλ, ο μπαμπάς της Αθηνάς, δεν πήγε στο γάμο, αλλά προτίμησε να πάει διακοπές στο Μαρόκο. Αυτό έκανε έξαλλη την ομήγυρη που «προικοθήρα» τον ανέβαζαν, «προικοθήρα» τον κατέβαζαν τον Ρουσέλ, όπως και τον γαμπρό άλλωστε - αφού δεν μας βλέπουν λέμε ό,τι θέμε. Στην Ελλάδα βέβαια είναι ασυνήθιστο να μην πηγαίνει ο πατέρας στο γάμο της κόρης του – ακόμα κι αν την κουτούπωνε όταν ήταν μικρή, θα την πάει στην εκκλησία για να διαβεβαιώσει το γαμπρό, πως η κόρη του είναι κελεπούρι. Από την άλλη, εγώ δεν μπορώ να τον κατηγορήσω τον κ. Ρουσέλ – προφανώς θα σκέφτηκε πως αφού η κόρη του είναι μια Ωνάση, θα παντρευτεί κι αυτή καμιά δεκαριά φορές σαν τη μάνα της, οπότε δεν χάθηκε ο κόσμος, θα πάει σε κάποιον από τους επόμενους γάμους βρε αδερφέ!


Η Μαρία Καρχιλάκη ήταν η μοναδική καλεσμένη που είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά την Αθηνά. Την είχε γνωρίσει στο Κόσοβο και πιο συγκεκριμένα στην Πρίστινα κατά τη διάρκεια του Πολέμου στον Κόλπο. Μετά πάντως πήγε μαζί της στην Ελβετία –«έπεσε» και το σχετικό βίντεο- όπου έμεινε δυο μέρες μαζί με την οικογένεια Ρουσέλ και της φέρθηκαν πολύ καλά – ούτε την έβριζαν, ούτε την έδερναν δηλαδή. Η κ. Καρχιλάκη μας είπε πως το σπίτι τους ήταν απλό, αλλά μάλλον δεν είχε καταλάβει, πως είχαν σηκώσει όλα τα ασημικά και τις πορσελάνες, επειδή φοβόντουσαν μήπως τους τα σουφρώσει. Επίσης είπε πως το σκυλί μπαινόβγαινε στο σπίτι, τα παιδιά πετούσαν τα παπούτσια τους παντού κι έριχναν τα ψίχουλα κάτω και πως η Γκάμπι Ρουσέλ είναι μια καλή μαμά, που περιέργως αγαπάει τα παιδιά της, αν και είναι Σουηδέζα. Κανείς δεν φάνηκε να την πιστεύει, αφού όλοι ξέρουμε πως αυτές οι ξένες είναι ψυχρές και δεν κάνουν για μάνες, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι, πως όταν αυτά τα λέει η Χριστίνα Λαμπίρη είναι κατινιές, αλλά όταν τα λέει η κ. Καρχιλάκη είναι σοβαρό ρεπορτάζ και καθίστε καλά.


Στη συνέχεια άρχισαν να μιλάνε όλοι μαζί για την ξένη οικογένεια, λες και τους ήξεραν κι από χτες, και δώσ’ του να κάνουν φροϋδικές αναλύσεις για τις σχέσεις πατέρα, κόρης μητριάς και αλόγων – τα αδερφάκια της Αθηνάς τους ξέφυγαν, μάλλον επειδή δεν έχουν ελληνικό αίμα και άρα είναι ζαβά. Επίσης δεν είπαν τίποτα για το σκύλο. Έπεσε κι άλλο ένα βίντεο με την περιουσία της Αθηνάς, όπου χάθηκε η μπάλα από τα εργοστάσια, τα ιδιωτικά νησιά, τα ακίνητα, τις καταθέσεις, τον χρυσό και τα έργα Τέχνης – μόνο τα βρακιά της Αθηνάς που δεν είχε μετρήσει ο κ. Πρετεντέρης.


Ο κ. Καββαθάς αποστόμωσε τους πάντες, λέγοντας πως τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία – λες και θα έκανε κανείς εκπομπή, αν η Αθηνά δεν ήταν ζάπλουτη, αλλά ήταν μια κοπτοραπτού από το Ζεφύρι. Είπε ακόμα, πως δεν είναι τυχαίο που η Αθηνά παίρνει ιππέα, δηλαδή την ιππεύει κι αυτήν, αλλά θα ήθελα να ‘ξερα αν θα τολμούσε να το πει αυτό μπροστά στον ιππέα της Αθηνάς ή θα το σκεφτόταν καλύτερα με το φόβο μην τον ιππεύσει κι αυτόν.


Ο κ. Λιάνης, του οποίου η πορεία στη δημοσιογραφία συνοψίζεται στη φράση «το πόδι του Σαραβάκου πέτυχε τη μπάλα σαν Στραντιβάριους», που είχε γράψει κάποτε στα «Νέα», κατηγόρησε τον Ρουσέλ, πως παλιά τα είχε φτιάξει με τη γυναίκα του Ρουμπιρόζα και πως όταν ήταν μικρός ήθελε να μοιάζει στον Έλβις Πρίσλεϊ. Όλοι απόρησαν πως είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερος μετά από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες, εκτός από τον κ. Αλετρά, που ήταν δικηγόρος του, και μας διαβεβαίωσε πως ο Ρουσέλ δεν είναι προικοθήρας και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως αγαπάει τα παιδιά του, λες και το ένα αποκλείει το άλλο.


Κορυφαία στιγμή της εκπομπής, εκτός από τις διαφημίσεις, ήταν όταν ο κ. Λιάνης αποκάλυψε πως η Αθηνά στα 16 της δήλωσε στο δικαστήριο, πως δεν αγαπά τους Έλληνες και δεν θέλει να έχει σχέση μαζί τους. Προφανώς ο κ. Λιάνης πιστεύει πως είμαστε αξιαγάπητοι, αν κι εγώ δεν ξέρω κανέναν Έλληνα που να γουστάρει τους Έλληνες, ούτε στα δεκάξι του, ούτε πιο μετά, και να μην τους βρίζει συνέχεια, αλλά για μας δεν το κάνουμε θέμα – πάντως για κάποιο άγνωστο λόγο, στην Αθηνά αυτό απαγορεύεται.


Στη συνέχεια, κι ενώ βλέπαμε την Αθηνά να κάνει ιππασία με κάτι άλογα, που δεν διευκρινίστηκε αν ήταν ελληνικά ή ξένα, αλλά και ούτε μίλησαν για να καταλάβουμε, άρχισαν να συζητούν για την περιουσία της Αθηνάς λες και ήταν δική τους. Ακούστηκαν τόσα εκατομμύρια δολάρια που κι ο Γιάγκος Δράκος θα πάθαινε κολούμπρα. Η Αθηνά έχει να παίρνει από δέκα μπάντες και στην κυριολεξία δεν ξέρει τι έχει – αν τη ρωτήσετε και σας πει πως δεν έχει ιδέα, να την πιστέψετε.


Ο κ. Παπαλόης κατηγόρησε τον Ρουσέλ, επειδή δεν έδωσε, ως όφειλε, ελληνική παιδεία στην κόρη του, αλλά για την Αθηνά είναι προφανές πως δεν ισχύει το «Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας» - αφού είναι πλούσια, είναι γκαραντί Ελληνίδα και θα σηκώσει τη σημαία στην παρέλαση. Πάντως ευτυχώς που δεν ξέρει γρι ελληνικά το κορίτσι και δεν καταλαβαίνει τι μαλακίες λένε οι Έλληνες γι’ αυτήν, άσε που λόγω μη ελληνικής παιδείας αποκλείεται να ξεκατινιάζεται σαν τον κ. Πρετεντέρη και τους καλεσμένους του.


Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, αποφάσισαν να βρουν τι ρόλο θα δώσουν στην Αθηνά στο Ίδρυμα Ωνάση, τώρα που θα κλείσει τα 21. Ο κ. Αναγνωστάκης είπε να την κάνουν επίτιμο πρόεδρο λες κι ήταν δικό του το Ίδρυμα, αλλά η κ. Καρχιλάκη διαφώνησε κάθετα, λέγοντας πως αυτό δεν γίνεται, αφού η Αθηνά δεν έχει παιδεία γιατί δεν έχει τελειώσει το σχολείο – δεν θα το γλιτώσει τελικά το νυχτερινό στο Μπραχάμι η Αθηνά μου φαίνεται. Ο κ. Τριανταφυλλίδης από τη μεριά του είπε πως το Ίδρυμα Ωνάση έφτιαξε το Ωνάσειο και «δεν μπορεί να διοικηθεί από ένα παλαβό κορίτσι». Πάλι καλά που το Ίδρυμα Ωνάση δεν έφτιαξε το Δαφνί, γιατί θα το μπουζουριάζανε μέσα το κοριτσάκι με κάνα ζουρλομανδύα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα έλεγε στους τρελούς πως είναι η εγγονή του Ωνάση και δεν θα την πίστευαν – θα της έριχναν και φατούρο.


Η κατάσταση στο στούντιο είχε γίνει πια εντελώς αηδιαστική, οπότε ο κ. Πρετεντέρης πήρε το σοβαρό του, έσφιξε το σαγόνι του, που θυμίζει Ες-Ες, και ανήγγειλε ένα βίντεο με την «Κατάρα των Ωνάσηδων» - την κατάρα της ιδιωτικής τηλεόρασης την έκανε γαργάρα. Πράγματι στο βίντεο είδαμε ό,τι κηδεία υπήρχε σε Ωνάση – προφανώς ήταν το γαμήλιο δώρο της εκπομπής στην Αθηνά για να ριζώσει ο γάμος. Βλέποντας τις κηδείες των Ωνάσηδων μονταρισμένες η μια πάνω στην άλλη, ξεχνούσες πως είχαν ζήσει κιόλας πριν πεθάνουν και τους λυπόσουν «αυτούς τους πλούσιους».


Και θα πρέπει τώρα εμείς, που θάβουμε κάθε χρόνο καμιά εκατοστή δεκαεξάχρονα παιδιά από δυστυχήματα, μόνο στο πέταλο του Μαλιακού, να χαρούμε που δεν έχουμε την κατάρα των Ωνάσηδων. Ρε αϊ στο διάολο, Pretenders και Πρετεντέρηδες, υποκριτές!


Αθηνά κορίτσι μου, να ζήσεις και να ευτυχήσεις. Αφού δεν στο είπε κανείς, στο λέω εγώ. Και μακριά από την Ελλάδα.

Καλά κρασά!



Καθώς αποχωρούσε από το χώρο της συνέντευξης, κατά τη διάρκεια της οποίας δήλωσε την παραίτησή του, ο κ. Παλαιοκρασσάς είπε: «Σπίτι μου θα πάω, πού αλλού; Στο σπίτι που έκτισα πριν μπω στην πολιτική».

Ο κ. Παλαιοκρασσάς, εμφανώς συγκινημένος, κατέφυγε στη φράση ενός σπουδαίου αρχαίου προγόνου μας και πρόσθεσε : «Ο σωστός δημόσιος λειτουργός φεύγει φτωχότερος απ’ όσο ήταν όταν μπήκε στο αξίωμα».

Θα στενοχωρήσω τον κ. Παλαιοκρασσά, αλλά δεν είναι ο μόνος πολιτικός που φεύγει από την πολιτική φτωχότερος – με τους Έλληνες πολιτικούς αυτό συμβαίνει πολύ συχνά. Οι περισσότεροι φεύγουν από την πολιτική πάμφτωχοι, μόνο με το κοστούμι τους. Αυτό συμβαίνει, επειδή συνήθως η αποχώρησή τους από την πολιτική, συμπίπτει χρονικά με την αποχώρησή τους από τη ζωή.

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2005

Ο Κουφοντίνας, ο Παλαιοκρασσάς και οι τυρόπιτες

Image Hosted by ImageShack.us

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάκη Καμπύλη στα «Νέα», ο Δημήτρης Κουφοντίνας δήλωσε πως η 17Ν δεν είχε αρχηγό. Υποθέτω, πως αυτό συνέβη, επειδή δεν υπήρχε στην οργάνωση κάποιος με το επώνυμο Παπανδρέου. Καραμανλής έστω. Ένας Μητσοτάκης βρε αδερφέ!

Προφανώς η έλλειψη αρχηγού στη 17Ν συνέβαλλε στο να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του. Αυτό, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, δημιούργησε προβλήματα στη σημερινή κυβέρνηση Καραμανλή – θα το εξηγήσω.

Ο κ. Ιωάννης Παλαιοκρασσάς έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση με τις δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα - όχι πως περίμενε τον κ. Παλαιοκρασσά για να αναστατωθεί η κυβέρνηση, αλλά τέλος πάντων. Αν η 17Ν είχε κάνει καλά τη δουλειά της το 1992, ο κ. Παλαιοκρασσάς θα ήταν ακίνδυνος σήμερα.

Αλλά, ελλείψει αρχηγού, ο Χριστόδουλος Ξηρός μάλλον είχε το μυαλό του στις τυρόπιτες του «Άριστον», που βρισκόταν ακριβώς δίπλα, με αποτέλεσμα να τα κάνει μαντάρα και η ρουκέτα να πάει στο γάμο του Καραγκιόζη. Έτσι αλλάζει ο ρους της Ιστορίας κυρίες και κύριοι.

Σάββατο, Δεκεμβρίου 03, 2005

LifO

Image Hosted by ImageShack.us

Σήμερα κατάφερα να βρω και να διαβάσω το LifO, το νέο free paper του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου. Με χαρά διάβασα στο edito, πως οι υπεύθυνοι της εφημερίδας βρήκαν ταλέντα στα blogs και τους έδωσαν βήμα. Εύχομαι από καρδιάς, σε όλους τους bloggers που συμμετέχουν στο νέο έντυπο, καλή τύχη – για να μην παρεξηγηθώ, δεν γνωρίζω κανέναν απ’ αυτούς.

Το LifO είναι εξαιρετικό - είναι ένα έντυπο που έλειπε από την Αθήνα. Οι συνεργάτες είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλο. Ο Τσαγκαρουσιάνος κατάφερε να εξασφαλίσει και την υπογραφή του καλύτερου ίσως δημοσιογράφου στη χώρα αυτή τη στιγμή – δεν γράφω το όνομά του για να μην ζηλέψουν οι υπόλοιποι.

Θα ήθελα να δω σ’ αυτή τη νέα εφημερίδα κείμενα του Τζίμη Πανούση – το μεγαλύτερο σατιρικό ταλέντο της τελευταίας τριακονταετίας μοιάζει να περιορίζει τη δραστηριότητά του (ηθελημένα άραγε;), σε ζωντανές εμφανίσεις, βιβλία και δίσκους. Μου τη δίνει αφόρητα ώρες-ώρες, αλλά είναι σπουδαίος.

Θα ήθελα να δω ακόμα κείμενα του Μανώλη Ρασούλη και σκίτσα του Στάθη, όπως αυτά στα «33 εικονογραφημένα τραγούδια». Δεν γνωρίζω ποιος έχει τα δικαιώματα των άρθρων της Μαλβίνας της εν τοις ουρανοίς, θα ήθελα όμως να δω κάποια κείμενά της να δημοσιεύονται ξανά τιμής ένεκεν.

Δεν υπάρχει Ζακυνθινός που να μην τον αγαπάω – ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος είναι σταρ. Καλή επιτυχία.

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2005

Ακριβό μου διθέσιο αντίο

Image Hosted by ImageShack.us

Τα κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης του ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας μελετά η κυβέρνηση και ήδη έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών συναρμόδιων υπουργείων Μεταφορών, ΠΕΧΩΔΕ και Δημόσιας Τάξης.

Στα νέα μέτρα θα προβλέπεται και η επιβολή διοδίων. Τα διόδια θα τοποθετηθούν στον Εθνικό Κήπο, δίπλα στις πάπιες. Παράλληλα καταργούνται τα διόδια στις εθνικές οδούς για να ενθαρρυνθεί η αποκέντρωση. Στη θέση τους θα χτιστούν πολυβολεία και όποιος επιχειρεί να επιστρέψει στην Αθήνα με το αυτοκίνητό του θα εκτελείται επί τόπου.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς πρότεινε να αντιστραφεί το μέτρο των μονών-ζυγών, έτσι ώστε τις μονές μέρες να κυκλοφορούν τα ζυγά και τις ζυγές τα μονά. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία ζήτησε να κυκλοφορούν μόνο τα αυτοκίνητα που θα έχουν τον ίδιο λήγοντα με τον νικητήριο λαχνό του λαϊκού λαχείου.

Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης πρότεινε τη λύση των συγκρουόμενων και τη μεταμφίεση των τροχονόμων σε κολομπίνες για να θυμίζει η Αθήνα παιδική χαρά. Ειδικά για τα Χριστούγεννα, οι άνδρες τροχονόμοι θα ντυθούν Αϊ Βασίληδες, ενώ οι γυναίκες συνάδελφοί τους Αϊ Βασίλισσες. Τα όργανα της Τάξεως θα μοιράζουν στους οδηγούς κουραμπιέδες από λυματολάσπη και δίπλες από μαζούτ.

Οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας θα ναρκοθετηθούν και στα πεζοδρόμια θα τοποθετηθούν ταβανόπροκες. Οι πεζοί θα πρέπει να εφοδιαστούν σιδερένια αντιμαγνητικά παπούτσια, ενώ στα φανάρια θα περνούν απέναντι, μόνον όσοι επιζήσουν από τη ρώσικη ρουλέτα και την κακοσμία του ιδρώτα.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να ενθαρρυνθεί η χρησιμοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Έτσι, μαζί με κάθε εισιτήριο θα προσφέρονται κόλλυβα και αγιασμός, ενώ το μετρό θα συνδεθεί με τα ασανσέρ των πολυκατοικιών και θα κάνει στάση σε κάθε όροφο αλλά και στις κρεβατοκάμαρες.

Ο μεγάλος δακτύλιος θα έχει μέσα του έναν μικρό δακτύλιο κι αυτός με τη σειρά του έναν ακόμα πιο μικρό, ο οποίος θα έχει έναν ακόμα μικρότερο, και πάει λέγοντας μέχρι να φτάσουμε στο μέγεθος βέρας . Το νέο αυτό πρόγραμμα ονομάζεται «Μπαμπούσκα» κι έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στα νησιά Γκαλαπάγκος των Βόρειων Σποράδων.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2005

PASOK : "PA" stands for Papandreou



Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέλθει στην πολιτική ο Νίκος Παπανδρέου, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Μέρες σαν κι αυτές». Βέβαια την επόμενη μέρα το διέψευσε κατηγορηματικά – αν το ΠαΣοΚ γίνει κυβέρνηση, τον βλέπω εκπρόσωπο Τύπου.

Το «Μέρες σαν κι αυτές» είναι το πρώτο βιβλίο που έγραψε απευθείας στα ελληνικά και είναι περήφανος γι’ αυτό – proud, you know. Τώρα μάλιστα μαθαίνει τον εθνικό ύμνο και την αλφαβήτα. Αν οι πωλήσεις του βιβλίου πάνε καλά ο κ. Νίκος Παπανδρέου δεν θα κατέβει ακόμα στον πολιτικό στίβο, αλλά θα γράψει ένα ακόμα, μπας και πάρει το βραβείο Νόμπελ. Φήμες που θέλουν τους εκσυγχρονιστές να αγοράζουν τα βιβλία του κ. Παπανδρέου με τα τσουβάλια διαψεύστηκαν από τον κ. Πέτρο Παπανδρέου, ξάδερφο του Νίκου.

Ο Πέτρος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος του ΠαΣοΚ στο νομό Αιτωλολακωνίας, ενώ η σύζυγός του Βίβιαν Παπανδρέου θα διεκδικήσει τη μονοεδρική του Ντιτρόιτ και η κόρη τους Μαριάντζελα Παπανδρέου τον τίτλο της μις Υφήλιος . Με αγωνία αναμένεται η απόφαση της Σουηδής εξώγαμης κόρης του Ανδρέα Παπανδρέου, της κ. Ίνγκριντ Μπέργκμαν - Παπανδρέου, που θα είναι υποψήφια δήμαρχος στο Καματερό.

Εν τω μεταξύ θέμα έχει προκύψει με τις υποψηφιότητες των τριών εξώγαμων παιδιών του Ανδρέα Παπανδρέου από την Τουρκία, του Αχμέντ Παπανδρέου, του Μουράτ Παπανδρέου και του Κεμάλ Παπανδρέου, μιας και πιθανή κάθοδός τους στην πολιτική θα μπλοκάρει τις υποψηφιότητες των τριών εξώγαμων παιδιών του Ανδρέα Παπανδρέου από την Κύπρο, του Πανίκου Παπανδρέου, του Ανδρέου Παπανδρέου και του Γιαννάκη Οκκά – Παπανδρέου.

Πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου είναι η επόμενη κυβέρνηση να απαρτίζεται μόνο από Παπανδρέου για να μπει η χώρα στο βιβλίο Γκίνες. Για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας προορίζεται η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου, ενώ η κ. Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου θα προταθεί για εξοστρακισμό. Προβλήματα υπάρχουν με τον μικρότερο γιο του Ανδρέα Παπανδρέου, Αντρίκο Παπανδρέου, ο οποίος δεν θέλει να κατέβει στην πολιτική, αλλά θέλει να ανέβει η πολιτική σ’ αυτόν.

Τέλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχτηκε πως ο πατέρας του θα έπρεπε να διαλέξει το «Παπανδρέου» αντί για το «Βενιζέλος», τότε που άλλαζες εύκολα επίθετο, ειδικά αν το δικό σου τελείωνε σε «ογλου». Ο κ. Βενιζέλος προτίθεται να επανορθώσει το σφάλμα του πατρός του και για να δώσει ώθηση στην πολιτική του καριέρα θα αλλάξει για μια ακόμα φορά το επίθετό του - στο εξής θα ονομάζεται κι αυτός Παπανδρέου. Για να κυκλώσει μάλιστα όλα τα ενδεχόμενα θα ονομάζεται Ευάγγελος Παπανδρέου – Καραμανλής – Βενιζέλος.