Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2008

Έλα όπως είσαι!


Αγαπητέ πιτσιρίκο, έχω ένα πρόβλημα. Επί Χριστόδουλου άρχισα να πηγαίνω στην εκκλησία αλλά τώρα που εκοιμήθη δεν ξέρω αν επιτρέπεται. Θα επιτρέπει και ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος να πηγαίνουμε στην εκκλησία με τα σκουλαρίκια ή να πάω να τα βγάλω;

Οι ηγέτες υπάρχουν

Ανεπανάληπτος ο Χριστόδουλος. Χαρισματικός ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μοναδικός ο Κώστας Σημίτης. Σπουδαίος ο Κώστας Καραμανλής. Οι ηγέτες υπάρχουν. Παιδιά, δεν εξηγείται διαφορετικά: κάτι κάνουμε λάθος εμείς οι υπόλοιποι.

Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια

Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να τονιστεί πως η κηδεία του μακαριστού Χριστόδουλου έγινε με τιμές αρχηγού κράτους. Αυτό δεν ήταν τα τελευταία χρόνια ο εκλιπών;

Πάντως, παρακολουθώντας τη νεκρώσιμη ακολουθία, κατάλαβα γιατί τον είχαν άταφο τον άνθρωπο για τέσσερις μέρες: τόσο χρόνο χρειάστηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος για να γράψει τον επικήδειο λόγο του. Μιλάμε για μακρινάρι. Κόντεψε να ξεπεράσει και τον Φιντέλ Κάστρο. Ελπίζω να μην είναι ο Άνθιμος ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος. Θα μας πάρει τ’ αυτιά. Θα βγάζει πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα για το νέο έτος και μέχρι να τελειώσει θα μας βρίσκει το επόμενο.

Καλό ταξίδι

Προσπαθώ να γράψω κάτι καλό για τον Χριστόδουλο αλλά δεν βρίσκω τίποτα. Η παρουσία του και η δράση του με βοήθησαν να καταλάβω γιατί αυτός ο τόπος έχει πάθει τόσα στραπάτσα. Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα. Από την ασφάλεια του Ψυχικού, βέβαια. Τι να πω; Ίσως να είναι στη φύση μας. Ο ναρκισσισμός και η ματαιοδοξία έχουν καταπιεί τα καλύτερα παιδιά. Εύχομαι ο Θεός του να τον συγχωρέσει, και, σήμερα που μας αποχαιρετά και τον αποχαιρετάμε, ας ακουστεί το αγαπημένο του τραγούδι. Λείπουν από την εκτέλεση οι στίχοι που τον έκαναν να χτυπάει τα μαχαιροπήρουνα και τα κουτάλια στα ποτήρια – «Βοήθα Άγιε μου Γιώργη, καλή μας Παναγιά, να πάρουμε την Πόλη, Παναγιά μου και την Αγιά Σοφιά»- αλλά δυστυχώς δεν το έχω σε αυτήν την εκτέλεση. Καλό ταξίδι, Δέσποτα.

Ποιος κυβερνά αυτό τον πάτο;









Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου, αν και μερικοί ξενέρωτοι υποστηρίζουν πως αφενός αυτό το θέμα είναι φτηνό και αφετέρου έχει μονοπωλήσει την επικαιρότητα και δεν αφήνει τους Έλληνες να καταπιαστούν με τα σημαντικά θέματα με τα οποία ασχολούνταν πριν φουντάρει ο κ. Ζαχόπουλος.

Η αλήθεια είναι πως οι γκαλερί, οι όπερες και τα μουσεία δεν παρουσιάζουν την κίνηση που παρουσίαζαν στο παρελθόν, όταν οι Έλληνες έκαναν καθημερινά ουρές και στριμώχνονταν για να έρθουν σε επαφή με την υψηλή τέχνη, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην απολαύσουμε αυτή την τόσο ωραία ιστορία. Ας αποχωριστούμε για κάνα δυο μήνες τον υψηλό πολιτισμό που αποτελούσε την καθημερινή μας τροφή επί τόσα χρόνια – ας ικανοποιήσουμε λίγο και τα χαμηλά μας ένστικτα.

Δεν θα πρέπει, όμως, να αποκλείσουμε την πιθανότητα η υπόθεση Ζαχόπουλου να οφείλεται σε συνωμοσία ξένων κέντρων που έχουν τον δόλιο στόχο να μας τραβήξουν μακριά από την κλασική μουσική και τη μελέτη της φιλοσοφίας και να μας ρίξουν στην υποκουλτούρα της τηλεόρασης.

Όταν ο κ. Ζαχόπουλος αποφάσιζε να εγκαταλείψει –ευτυχώς ανεπιτυχώς- τον μάταιο τούτο κόσμο, δεν γνώριζε πως θα γινόταν εθνικός ευεργέτης. Πράγματι, μετά το σάλτο του από τον τέταρτο στον ακάλυπτο, συνέβησαν μια σειρά από γεγονότα που πήγαν την Ελλάδα πενήντα χρόνια μπροστά.

Βασικά, ξεβρακώθηκαν επιτέλους τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ιδιοκτήτες τους: αρχικά, παρουσίασαν την υπόθεση σαν μια ροζ ιστορία με ενδεχόμενα οικονομικά σκάνδαλα, αρνήθηκαν πως υπάρχει εκδοτικός πόλεμος αλλά γρήγορα άρχισαν να σκοτώνονται μεταξύ τους.

Οι άνθρωποι του Mega ορκίζονταν πως δεν είχαν δει το επίμαχο DVD αλλά ένας δημοσιογράφος του καναλιού είχε εκμυστηρευτεί σε έναν άλλον δημοσιογράφο πως η Όλγα Τρέμη είχε δει το DVD και τους το είχε περιγράψει – το ηχητικό απόσπασμα ακούστηκε από τα άλλα κανάλια, «ανέβηκε» στο διαδίκτυο, προκάλεσε πολλά ειρωνικά σχόλια και η -όποια- αξιοπιστία του Mega πήγε περίπατο. Στο Mega ούτε το πήραν ούτε το είδαν το DVD οπότε κι εσείς μη βλέπετε Mega τσάμπα – άλλο κανάλι θα το δείξει.

Όταν ένας χρήστης του διαδικτύου «ανέβασε» στη σελίδα του ένα βίντεο που έδειχνε την 35χρονη να κάνει πεολειξία στον …55χρονο, οι αστέρες των δελτίων ειδήσεων το έκαναν …πρώτο θέμα. Βέβαια, κανείς τους δεν σκέφτηκε πως μπορεί το βίντεο να ήταν πλαστό – κάποιος σκανταλιάρης χρήστης του διαδικτύου επεξεργάστηκε μια από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και την έκανε να μοιάζει με απόσπασμα του επίμαχου DVD. Το βίντεο έβγαζε μάτι πως ήταν πλαστό αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους χρυσοπληρωμένους τηλεδημοσιογράφους να καλούν ειδικούς του διαδικτύου και να αναλύουν ενδελεχώς κάτι που δεν υπήρχε.

Παράλληλα, οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης άρχισαν να επικαλούνται συνέχεια πληροφορίες που έβρισκαν στα μπλογκ, με αποτέλεσμα όλοι οι Έλληνες να μάθουν τι είναι τα μπλογκ – αν δεν είχε πηδήσει ο κ. Ζαχόπουλος στο κενό, αυτό δεν θα είχε συμβεί. Σε λίγο θα τσακώνονται στον αέρα ο Νίκος Χατζηνικολάου με τον Γιώργο Τράγκα για το ποιο μπλογκ είναι πιο έγκυρο – ο Χατζηνικολάου θα σκίζει τα ρούχα του για το PRESS-GR και ο Τράγκας θα κόβει τις φλέβες του για την αξιοπιστία του ANTI WEBLOG.

Το απονενοημένο διάβημα του κ. Ζαχόπουλου δεν ήταν παρά ένα μεγαλοφυές κόλπο του Κώστα Καραμανλή που έχει σαν στόχο να βάλει σε λίγες ώρες το διαδίκτυο μέσα σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά και από ουραγοί των νέων τεχνολογιών να γίνουμε πρωτοπόροι σε όλον τον πλανήτη.

Τις επόμενες μέρες, ο κ. Καραμανλής σκοπεύει να «ανεβάσει» το περιεχόμενο του επίμαχου DVD στο διαδίκτυο. Μόλις συμβεί αυτό, εκατομμύρια Έλληνες θα τρέξουν να προμηθευτούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να αποκτήσουν σύνδεση στο διαδίκτυο για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους– η διείσδυση του 55χρονου στην 35χρονη θα φέρει τη χώρα μας στην πρώτη θέση του κόσμου στη διείσδυση στο διαδίκτυο. Η μια διείσδυση οδηγεί στην άλλη διείσδυση. Πρέπει να διεισδύσουμε επιτέλους.

Το επόμενο βήμα είναι να «ανεβούν» στο διαδίκτυο βίντεο με τις προσωπικές στιγμές όλων των πολιτικών. Όλα στο φως! Με αυτόν τον τρόπο, κανείς δεν θα μπορεί να εκβιάσει κανέναν. Οι πολιτικοί οφείλουν να ξεπεράσουν τα σεξουαλικά ταμπού και τις μικροαστικές αντιλήψεις που τους καταδυναστεύουν, και να βγάλουν φόρα παρτίδα στο διαδίκτυο βίντεο με τις προσωπικές τους στιγμές – παρτούζες, κτηνοβασίες, τραβεστιλίκια, λεσβιακά, οτιδήποτε. Όλα είναι φυσιολογικά και ανθρώπινα.

Θα μάθει ο άλλος πως στο διαδίκτυο μπορεί να βρει ερωτικά βίντεο με την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την Άντζελα Γκερέκου και θα τρέξει από περιέργεια να αγοράσει υπολογιστή για να τα δει. Θα τα δει μια, θα τα δει δυο, μετά θα τα συνηθίσει και θα τα βαρεθεί, αλλά εν τω μεταξύ θα είναι πια άρτιος γνώστης των νέων τεχνολογιών και ενεργός πολίτης της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Η υπόθεση Ζαχόπουλου ανέδειξε την ηρωική μορφή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Ο Μάκης έκανε πέτρα την καρδιά του και κατέδωσε σχεδόν όλους τους φίλους του για να γλιτώσει τη χώρα από τη διαφθορά. Κάποιοι φίλοι του τον έβγαλαν από τη δύσκολη θέση να τους καταδώσει στις αρχές και παραδόθηκαν μόνοι τους στην αστυνομία χωρίς να περιμένουν τον Μάκη να εμφανίσει βίντεο και έγγραφα που αποδεικνύουν την αδιαμφισβήτητη ενοχή τους. Τις επόμενες μέρες, ο Μάκης θα ξεμπερδέψει επιτέλους με τους φίλους του και θα αρχίσει να καταδίδει τους συγγενείς του.

Βέβαια, ο Μάκης πικράθηκε όταν τον σατίρισε ο φίλος του ο Λάκης και είπε πως ο Λάκης είναι αχάριστος γιατί θυμήθηκε πως όταν ο Λάκης βρέθηκε με τον Ψινάκη και τον Σάκη στο κότερο του Τάκη, ο Μάκης στάθηκε στο πλευρό του Λάκη, του Σάκη και του Ψινάκη που είχαν την ατυχία να υποστούν επίθεση από τον Κακαουνάκη. Ο Λάκης ξέχασε όσα έκανε γι’ αυτόν ο Μάκης αλλά ο Μάκης δεν συγχωρεί και μπορεί να βγάλει τώρα τίποτα βίντεο με τον Λάκη –για όλους έχει, οπότε θα έχει και για τον Λάκη- και να του στερήσει τον τίτλο του Αριστοφάνη που του έχει απονείμει δικαίως η AGB.

Βέβαια, και ο Αριστολάκης μάλλον τα έχει μπερδέψει λίγο τα πράγματα και δεν μπορεί να ξεχωρίσει πόσο πιο επικίνδυνος είναι ο Μάκης από τις κυρίες σε κλιμακτήριο που έχει συνήθως ως στόχο η ανελέητη σάτιρά του.

Κάτι ήξερε ο Αριστοφάνης που είχε εγκατασταθεί στην Αίγινα και δεν εμφανιζόταν στην τηλεόραση, ενώ συνήθως δεν έπαιζε ο ίδιος στα έργα του αλλά προτιμούσε να τα δίνει στο Θύμιο Καρακατσάνη – σου λέει, αν είναι να την πέσουν σε κάποιον όσοι ενοχλούνται από τη σάτιρά μου, καλύτερα να την πέσουν στο Θύμιο.

Από την άλλη, αν έπαιζαν στην αρχαία Αθήνα τα χρήματα που παίζουν σήμερα στην ελληνική τηλεόραση, μάλλον κι ο Αριστοφάνης θα είχε ψιλοχεσμένη την αξιοπρέπειά του και, αντί να χτυπά με τη σάτιρά του τον Κλέωνα, θα τον χαρακτήριζε «ηθική μυγοσκοτώστρα».

Ο Λάκης πότισε πίκρα τον Μάκη αλλά ο Μάκης έγινε ξανά πατέρας –να του ζήσει- και πήγαν κάτω τα φαρμάκια. Ο Μάκης ήθελε αγόρι και μάλιστα τσακωνόταν με την Κιμ για το όνομά του, αφού η Κιμ ήθελε να το βγάλουν Ιούδα, ενώ ο Μάκης –που αγαπάει πολύ τα ελληνοπρεπή ονόματα- προτιμούσε να το βγάλουν Εφιάλτη. Τελικά, η Κιμ γέννησε κοριτσάκι και θα το βαφτίσουν Κερκόπορτα.

Αυτές τις μέρες ο ανακριτής μελετά τις τηλεοπτικές εκπομπές των τελευταίων σαράντα ημερών για να αποφασίσει σε ποιους θα αποδώσει κατηγορίες. Η υπόθεση Ζαχόπουλου θα πρέπει να κλείσει σύντομα γιατί τον Φεβρουάριο θα πρέπει να επιλέξουμε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Ωραία η διασκέδαση αλλά να μην ξεχνάμε και τους θεσμούς.

LIFO - 31/01/08

Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2008

Κάτω απ' τ' άσπρα του φτερά


-Σας πάω!


Τώρα σε πάμε εμείς...

Κι ένα τραγουδάκι που έλεγα όταν ήμουν μικρός - αφιερωμένο στον Χριστόδουλο.

Το μεγαλείο της Ορθοδοξίας

Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση του τηλεοπτικού κοινού τις δυο πρώτες ημέρες της έκθεσης της σορού του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Το event διαφημίστηκε πολύ καλά από τους διοργανωτές αλλά ο αριθμός των επισκεπτών δεν φτάνει σε καμία περίπτωση τα εντυπωσιακά νούμερα που πέτυχε η έκθεση της σορού του Ανδρέα Παπανδρέου. Οι σοσιαλιστές αποδεικνύονται πιο φανατικοί από τους χριστιανούς, αν και δεν αποκλείεται η αξεπέραστη επιτυχία της έκθεσης της σορού του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ να οφειλόταν στο γεγονός πως η κάσα του Ανδρέα ήταν κλειστή και δεν είχε μαμούνια. Η Εκκλησία της Ελλάδας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βγάλει τη σορό του Αρχιεπισκόπου έξω από τη Μητρόπολη και να την πηγαίνει πάνω κάτω στην Ερμού με καροτσάκι, για να προσελκύσει και το ενδιαφέρον των καταναλωτών. (Η συνέχεια εδώ)

Οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την έκθεση της σορού σε ανοικτό χώρο, ενώ παράλληλα το κρύο σκοτώνει και τα μικρόβια.

Η Ιερά Σύνοδος σκέφτεται να καθυστερήσει για μερικές εβδομάδες την ταφή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, ώστε να μπορέσει να στείλει τη σορό του σε μια μεγάλη περιοδεία στην υπόλοιπη χώρα –ίσως και στην Κύπρο, αν βρεθεί ο κατάλληλος χορηγός.

Βέβαια, δεν λείπουν και κάποιες φωνές που ζητούν να μείνει άταφος ο Αρχιεπίσκοπος για να έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν και οι πολυάριθμοι τουρίστες που θα επισκεφτούν το καλοκαίρι τη χώρα μας για να θαυμάσουν τις ομορφιές της.

Η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο –μαζί με την ολυμπιακή φλόγα- να παραδώσει στους Κινέζους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων και τη σορό του Αρχιεπισκόπου.

Η ολυμπιακή φλόγα και η σορός του Αρχιεπισκόπου θα ταξιδέψουν παρέα και στις πέντε ηπείρους, αποτελώντας ένα αχτύπητο δίδυμο που εκφράζει ιδανικά τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό.

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες του εθνικού πένθους, ένα άσμα για να ξαλεγράρετε λίγο. Δικό σας!

Dress code


-Αδελφοί, αφού πάντα φοράμε μαύρα ράσα, πώς μπορεί κάποιος να καταλάβει πότε έχουμε πένθος και πότε όχι;
-Α, εγώ στις χαρές δεν φοράω τίποτα από κάτω!

Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2008

Κουλοδήμος

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο βουλευτής Κώστας Κουλοδήμος, ο οποίος δέχεται πυρά από παντού εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματός του σε προσπάθεια ύποπτης συναλλαγής. Από την άλλη, ο μακαριστός Χριστόδουλος περνάει τις καλύτερες μέρες της …ζωής του, αφού όλοι τον υμνούν – ακούγοντας όλα αυτά που λέγονται για τον Χριστόδουλο από τη στιγμή που εκοιμήθη, σκέφτεσαι τι καλά που θα ήταν να είχες πεθάνει κι εσύ για να σε επαινούν και να σε αγαπάνε όλοι. Θα πρότεινα στον κύριο Κουλοδήμο να αυτοκτονήσει για να βγει από τη δύσκολη θέση και να γνωρίσει την αποθέωση από το πανελλήνιο.

Momentum

Με κοινή υπουργική απόφαση κηρύχθηκε τετραήμερο εθνικό πένθος για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και οι Έλληνες έχουν βυθιστεί στη θλίψη. Ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου ήρθε σε μια στιγμή που όλα πήγαιναν καλά για τη χώρα και χάλασε το εορταστικό και χαρούμενο κλίμα που επικρατούσε τις τελευταίες 45 ημέρες σε όλη την επικράτεια. Κρίμα. Πάντως, θα έπρεπε να το περιμένουμε πως μετά από τόσες χαρές θα συνέβαινε και κάτι κακό. Θέλει και η χαρά λίγη ρέγουλα. Το είχαμε παρακάνει.

Ύστατο χαίρε


-Μα τι καλό έκανε ο Χριστόδουλος και τον εκθειάζουν όλοι;
-Πέθανε!

The secret life of candles


-Κωνσταντίνε, πες στον μπούλη τον ανιψιό σου να μην κάνει καμιά μαλακία και μας κουβαλήσει εδώ τον Χριστόδουλο!

Σενάρια διαδοχής


-Παναγιότατε, ποιος πιστεύετε πως είναι ο πιο κατάλληλος για να διαδεχτεί τον μακαριστό Χριστόδουλο;
-Ο Μάκης!

Ο Μάκης θα ήταν ο ιδανικός Αρχιεπίσκοπος. Τον Χριστόδουλο τον κατέστρεψαν οι φίλοι του - ο Μάκης δεν κινδυνεύει γιατί είναι άφιλος.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 28, 2008

Ενδόμυχα


-Παναγιότατε, εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος!
-Ήταν πολύ άτυχος. Δεν πρόλαβε να δει το DVD!

Εγγύηση


-Θέμο, τι έχεις να πεις για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου;
-Αν δεν το ακούσω από το στόμα της Τρέμη, δεν το πιστεύω!

Εκοιμήθη ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος


Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μόλις έχει πληροφορηθεί τον θάνατο του αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου και εκφράζει τη συντριβή και την οδύνη που αισθάνεται.

Νέο πρόσωπο στην υπόθεση Ζαχόπουλου

Η Κιμ Κίλιαν έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έγινε πατέρας για τρίτη φορά – να τους ζήσει. Ο Μάκης κατέγραψε τη γέννα με την κρυφή κάμερα, ενώ παράλληλα είχε χώσει και μια κάμερα στο πράμα της Κιμ για να μην χάσει ούτε ένα στιγμιότυπο. Ο Μάκης ήθελε αγόρι και μάλιστα τσακωνόταν με την Κιμ για το όνομά του, αφού η Κιμ ήθελε να το βγάλουν Ιούδα, ενώ ο Μάκης –που αγαπάει πολύ τα ελληνοπρεπή ονόματα- προτιμούσε να το βγάλουν Εφιάλτη. Τελικά, η Κιμ έκανε κοριτσάκι και θα το βαφτίσουν Κερκόπορτα.

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2008

Η αγνή του Mega


-Κώστα, υπάρχουν φήμες πως το DVD προβάλλεται στο Διαδίκτυο.


-Τελικά Θοδωρή, μόνο η Τρέμη δεν το έχει δει!

Ποιος, μωρό μου, ποιος;


-Ο θείος μου είχε πει κάποτε "ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο"; Εγώ τι να πω;
-Εσείς να πείτε "ποιος κυβερνά αυτόν τον πάτο";

Σάββατο, Ιανουαρίου 26, 2008

The Payback

Γεννηθήκαμε με πρωθυπουργό Καραμανλή ή Παπανδρέου και θα πεθάνουμε με πρωθυπουργό Καραμανλή ή Παπανδρέου. Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή –η μεγάλη αλήθεια- είναι πως γεννηθήκαμε με Λαμπράκη, Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη και θα πεθάνουμε με Λαμπράκη, Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη. Κι όμως, τα πράγματα αλλάζουν. (Η συνέχεια εδώ)

Την πρώτη σφαλιάρα την έφαγαν τα …συγκροτήματα όταν προσπάθησαν να επιβάλουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μπούφλα κανονική. Δεν ήξεραν από πού τους ήρθε. Η δεύτερη μπούφλα τους ήρθε τώρα. Μαζί με το ξεβράκωμα. «Εμείς εδώ στο Mega δεν είχαμε δει το βίντεο που έφερε η τριανταπεντάχρονη». Τριανταπέντε θα είναι και οι μέρες σας.

Είναι ολοφάνερο πως αυτή η …ομάδα δημοσιογράφων που βλέπουμε στις ειδήσεις του Mega έχει τελειώσει. Οι εκδότες δεν συγχωρούν – σου ανέθεσαν μια αποστολή, σου είπαν να πεις ψέματα και να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να επιτευχθεί ο σκοπός τους, αλλά δεν θέλουν να χρεωθούν ούτε τα ψέματα ούτε τον εξευτελισμό. Απλώς, θα τους αντικαταστήσουν μόλις περάσει η μπόρα – μην καρφωθούμε κιόλας.

Πώς φτάσαμε ως εδώ όμως; Τι συνέβη και οι πανίσχυροι εκδότες δεν μπορούν να πείσουν κανέναν πια; Είναι απλό: δεν αρκεί να ελέγχεις πια την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τον Τύπο – πρέπει να ελέγξεις και το Διαδίκτυο. Και το Διαδίκτυο δεν ελέγχεται το γαμημένο. Οι σφαλιάρες που τους έρχονται από το Διαδίκτυο θα γίνουν σύντομα γροθιές.

Πώς να σταθούν αυτές οι εφημερίδες στο Διαδίκτυο; Ούτε στην αγορά στέκονται χωρίς τις ταινίες και τις διάφορες προσφορές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως στην Ελλάδα –σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στις …πολιτισμένες χώρες- δεν υπάρχει ούτε ένας δημοσιογράφος μεγάλης εφημερίδας που να έχει μια πετυχημένη σελίδα στο Διαδίκτυο. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει μια σελίδα που να έχει έστω 500 αναγνώστες. Γιατί;

Είναι απλό: οι προσκυνημένοι σφουγγοκωλάριοι δεν παίζουν κανέναν ρόλο πια στις εξελίξεις. Είναι φυτά …εσωτερικού χώρου. Στο Διαδίκτυο, διαβάζεις το PRESS-GR και μαθαίνεις σε πέντε λεπτά όσα οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων προσπαθούν να σου κρύψουν σε πενήντα χιλιάδες σελίδες. Ο Πρετεντέρης είναι πια μόνο για τους ανθρώπους των σπηλαίων. Ο στόμφος, η ρητορεία και το υφάκι «εμείς ξέρουμε και θα σας πούμε» μοιάζουν παλαιολιθικά και γελοία.

Οι δημοσιογραφικές συμμορίες διαλύονται και ψάχνουν για άλλη δουλειά. Έχουν πρόβλημα και με το ασφαλιστικό ταμείο τους. Έκαναν και απεργία. «Θα ερχόμουν, ρε Νίκο, στη διαδήλωση αλλά δεν θα βρίσκω να παρκάρω το τζιπ». Μην ανησυχείς, σε λίγο θα το παρκάρεις στον κώλο σου.

Κάτι «αριστεροί» δούλοι που έβγαλαν το άχτι τους με τον Θέμο και τον Μάκη –νομίζοντας πως κάνουν επανάσταση-, το βούλωσαν όταν αποδείχτηκε πως στο Mega είχαν δει το DVD. Τι έγινε παιδιά; Δεν μπορείτε να γράψετε έναν λίβελο εναντίον του Καψή και του Τσίμα; Δεν μπορείτε να φτιάξετε κάνα σκίτσο με την Τρέμη μέσα σε μια μπανιέρα με σκατά; Γιατί; Θα σας μαλώσουν τα αφεντικά, ε;

Ευνουχισμένα «αριστερά» ανθρωποειδή βλέπουν τις μέρες τους να τελειώνουν. Βλέπουν τη ζωή τους στο βόθρο. Θα μπουν στο τζιπ και θα οδηγήσουν ως το Σούνιο, ενώ ο ήλιος θα δύει. Στο cd player θα ακούγεται μια μελαγχολική, ξενέρωτη μουσική για πληγωμένους «αριστερούς» που κατά βάθος θα ήθελαν να ήταν στη θέση του Θέμου αλλά δεν ήταν ούτε αρκετά έξυπνοι ούτε αρκετά ειλικρινείς με τους εαυτούς τους.

Μόλις νυχτώσει, θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής – κανείς δεν έχει τα κότσια να πηδήσει από τα βράχια, μπας και ξεβρομίσει λίγο ο τόπος.

Η Ελλάδα είχε ανάγκη το Διαδίκτυο περισσότερο από τις άλλες χώρες. Σε μια χώρα με τόσο ασφυκτικό νεποτισμό και τέτοια υπερβολική συγκέντρωση εξουσίας και χρήματος, ο μόνος τρόπος να βελτιωθεί η κατάσταση είναι το Διαδίκτυο. Εδώ, που δεν μετρούν τα αφεντικά και οι γνωριμίες αλλά οι πολίτες. Venceremos.



Για τους φίλους αναγνώστες που έχουν …νευριάσει επειδή δεν εμφανίστηκα στην εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης για τα μπλογκ, να τους πω πως δεν έχουν δίκιο: ο κ. Ανδριωτάκης με κάλεσε να μιλήσω στην εκπομπή – έστω και χωρίς να εμφανιστώ- αλλά δεν μπορούσα να πάω στο γύρισμα γιατί είχα δουλειά. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ούτε μπορούσα, ούτε πραγματικά ήθελα. Ό,τι έχω να πω, θα το γράψω εδώ. Ο κ. Ανδριωτάκης είναι ένας ευγενικός άνθρωπος και ένας εξαιρετικός συζητητής.



Ευχαριστώ όλους τους καλούς αναγνώστες που μου έχουν στείλει μέιλ και –για μια ακόμα φορά- ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να απαντήσω σε όλους. Όταν έφτιαξα αυτό το μπλογκ, δεν φανταζόμουν πως θα ερχόταν μια μέρα που θα είχε τόσους αναγνώστες – σας παρακαλώ να σταματήσετε να διαβάζετε αυτά που γράφω. Ειλικρινά, είναι αδύνατον να απαντώ σε όλα τα μέιλ – το μπλογκ δεν είναι δουλειά αλλά διασκέδαση. Αφιερώνω όμως σε όλους ένα τραγουδάκι. Δικό σας!

Παρασκευή, Ιανουαρίου 25, 2008

Ακκισμοί

Επίθεση στον φίλο του τον Λάκη έκανε χτες ο Μάκης. Ο Μάκης είπε πως ο Λάκης είναι αχάριστος γιατί ο Λάκης δεν εκτίμησε το γεγονός πως ο Μάκης του στάθηκε όταν ο Λάκης πιάστηκε με τον Σάκη και τον Ψινάκη στο κότερο του Τάκη που ήταν τίγκα στο σκονάκι και το παραδέχτηκε ο Ψινάκης πως τους στάθηκε ο Μάκης, όταν ο Σάκης κι ο Λάκης είχαν την ατυχία να τους πιάσει στο στόμα του ο Κακαουνάκης. Ο Λάκης σατίρισε τον Μάκη ξεχνώντας όσα έκανε ο Μάκης για τον Λάκη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Γιατί Λάκη πίκρανες τον Μάκη; Κι εσύ Μάκη, γιατί ξεφώνισες τον Λάκη; Βρε, δεν γαμιέστε;

Μια γυναίκα, δυο εκδότες, αλλά σπάσαν' οι καπότες!

Συγκλονιστικές εξελίξεις στην κόντρα Μάκη-Θέμου! Η Κιμ Κίλιαν αποκάλυψε στον Νίκο Χατζηνικολάου πως έχει στα σπλάχνα της το παιδί του Θέμου. Τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ της τα έδωσε ο Θέμος για να του κάτσει αλλά έσπασε η καπότα κι έγινε το ατύχημα. Βιντεοκομιστής στο Χίλτον ήταν η Κιμ, αλλά ο Θέμος θα πάρει την ευθύνη επάνω του γιατί φοράει παντελόνια. Η Κιμ προσπαθεί εδώ κι ένα μήνα να πει την αλήθεια στον Μάκη, αλλά δεν μπορεί να τον βρει γιατί ο Μάκης έχει φάει κόλλημα με την τηλεόραση και τις καταδόσεις των κολλητών του. Ο Θεός να βάλει τον πούτσο του …συγνώμη, το χέρι του.

Μάκης - ζει ανάμεσά μας

Ευχάριστα τα νέα για τους πολυάριθμους φίλους του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Τη Δευτέρα ο Μάκης ξεμπερδεύει επιτέλους με τους φίλους του και θα ασχοληθεί στις εκπομπές του με τους συγγενείς του. Ο Μάκης θα παρουσιάσει συγκλονιστικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πως η θεία του έκανε βίζιτες χωρίς να κόβει αποδείξεις και τιμολόγια για τα προφυλακτικά, ενώ ο νονός του του είχε κλέψει τον κουμπαρά και είχε καταθέσει τα χρήματα σε ελβετική τράπεζα σπέρματος. Τη μεθεπόμενη εβδομάδα ο Μάκης θα παρουσιάσει ένα αποκαλυπτικό βίντεο-ντοκουμέντο που αποδεικνύει πως η γυναίκα του είναι κλεπτομανής και κάθε φορά που πάει στον «Βασιλόπουλο» κρύβει και καμιά δεκαριά σερβιέτες στο καλσόν της. Αυτός, αν δεν βάλει στη φυλακή τη γυναίκα του και τα παιδιά του, δεν θα ησυχάσει. Η μάνα του ζει; Μέσα κι αυτή!

Τι είν' η πατρίδα μας; Μην είν' ο Μάκης;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος έστειλε την απολογία του στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για να του δώσει εξηγήσεις. Κόμμα δεν υπάρχει, κυβέρνηση δεν υπάρχει, πρωθυπουργός δεν υπάρχει, οπότε κι ο Κουκοδήμος απηύδησε και απευθύνθηκε στον Μάκη που είναι και φίλος του και θα τον καταλάβει. Θέλω να παρακαλέσω τον Μάκη να μην διαγράψει τον κ. Κουκοδήμο από την κοινοβουλευτική ομάδα και στον πρώτο ανασχηματισμό να του δώσει κι ένα υπουργείο. Είναι καλό παιδί. Τίμιο σαν αυτόν.

Micro 5

Δεν θα σου πω, Χρήστο μου, ποιο σημείο του σώματός μου πιάνω όταν βλέπω την Τρέμη. Πάντως, μετά από την κασέτα που έβγαλε ο Χίος και σας έκανε ρόμπα όλους, στην παρέα όλοι την αποκαλούμε «η ψεύτρα». Αν κάποιος πει κάνα χοντρό ψέμα, του λέμε «έλα, μη γίνεσαι Τρέμη»! Από τα πολλά ψέματα, η μύτη της μεγαλώνει συνεχώς. Δεν κάθομαι κοντά στην τηλεόραση για να μη με σουβλίσει με τη μυτόγκα της. Δώσ’ της μια καλή αποζημίωση για να πάει να κάνει πλαστική και να πάρει τον πούλο. Πλαστική να τη στείλετε να κάνει στον χειρούργο της κυρίας Μαριάννας – αυτή είναι τόσο ψιλικατζού που μπορεί να πάει σε κάναν άσχετο και στο πρώτο κλάσιμο να της φύγει η μύτη και να της καρφωθεί στις αμυγδαλές.

Micro 4

Χρήστο, ο Πρετεντέρης δεν μπόρεσε να σου κάνει το χατίρι και να βγάλει τον Βενιζέλο. Έσκιζε τις ζαρτιέρες του επί ένα μήνα στα δελτία ειδήσεων και στο «Βήμα» (καλά, εκεί δεν τον διαβάζει άνθρωπος) και τελικά πήρε τον πούλο – βγήκε ο Γιωργάκης. Τι περιμένεις, ρε Χρήστο, τώρα απ’ αυτόν; Να καθοδηγήσει τα πλήθη; Στα παπάρια τους τον έχουν γραμμένο όλοι. Αφού είναι σκέτη σιχαμάρα. Είναι πιστό σκυλάκι αλλά κάηκε. Καιρός να πάει να παίξει με τις κούκλες του.

Micro 3

Χρήστο, θα εμπιστευόσουν ποτέ έναν άντρα που βάφει και τα μαλλιά του και το μουστάκι του; Όχι, ε; Ούτε εμείς - εντάξει, ο Αλέξης Ζορμπάς εξαιρείται. Καταλαβαίνω πως μάλλον είναι αυτός που έρχεται και σου καρφώνει όσα λένε οι υπόλοιποι πίσω από την πλάτη σου, αλλά τον έχει σιχαθεί η ψυχή μας. Βρες άλλο καρφί. Τον πούλο κι ο Τσίμας. Να πάει στη Γαλλία που είναι όλοι ευαίσθητοι όπως αυτός. Merde!

Micro 2

Χρήστο, τον Σόμπολο κράτα τον, για να πηγαίνει να σου παίρνει τσιγάρα από το περίπτερο. Πάντα χρειάζεται ένα παιδί για τα θελήματα. Τα βράδια να του φοράτε μια στολή μπάτσου και να τον αφήνετε να φυλάει τα κτίρια – θα χαρεί πολύ.



Εντάξει, αυτός είναι για να μη μένει άδειο το έκτο παράθυρο. Πολύ δουλοπρεπής, ρε Χρήστο, όμως. Κι έχει κι αυτή τη γλίτσα που ‘χει κι ο Μάκης.




Αυτήν την συμπαθώ. Είναι φατσούλα και μοιάζει καλό παιδί. Αν, όμως, μείνει λίγο καιρό ακόμα εκεί μέσα μαζί με τους υπόλοιπους που είναι σκατάδες, θα χαλάσει εντελώς. Χρήστο, διώξτε την από το κανάλι την κοπέλα, να πάει να δουλέψει αλλού, μπας και σωθεί. Κρίμα είναι.

Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2008

Micro 1

Λαμπράκη, Μπόμπολα, τι έγινε ρε παιδιά; Χρήστο, από τότε που έμπλεξες με τα Μέγαρα δεν σε αναγνωρίζω. Γιώργο, εσένα σε φάγανε τα τούβλα και οι ασβέστες. Και το μαγαζί; Θα το κλείσετε; Λουκέτο; Μα, τον Καμπουράκη σχολιαστή στο δελτίο ειδήσεων; Και θέλετε να σας πάρει ο κόσμος στα σοβαρά; Αυτός είναι σαν σουβλατζής από το Αγρίνιο, που την ώρα που ψήνει τα σουβλάκια σκαλίζει και τη μύτη του. Και μόλις κλείσει το σουβλατζίδικο, πάει σπίτι στη γυναίκα του -με τη λαδόκολλα στα χέρια-, την ξυπνάει και της λέει «γυναίκα, σήκω να φάμε, έφερα τρία κιλά γύρο με μπόλικο κρεμμύδι και τζατζίκι για να ξεκωλωθούμε στις κλανιές»!

Για τον σουβλατζή έχει γράψει και η Βίβιαν Γιαδικιάρογλου. Εδώ κι εδώ.

Σας τον χαρίζουμε

Το θέμα δεν είναι πως ο Κώστας Καραμανλής είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που κάνει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία μετά από από 49 χρόνια. Αυτό που πραγματικά έχει ενδιαφέρον είναι πως αν ο πρωθυπουργός δεν επιστρέψει στην Ελλάδα, δεν θα το πάρει κανείς χαμπάρι. (Κρατήστε και τη Ντόρα - για bonus.)

Ομοψυχία


-Ντόρα, μεταξύ μας, σε έχει περάσει ποτέ κανείς για άντρα;
-Όχι. Εσένα;

Το καλύτερο σίριαλ της χρονιάς



Συνεχίζεται η καταιγιστική διαφήμιση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» από όλα τα ΜΜΕ. Οι υπόλοιποι εκδότες κατάλαβαν πως δεν μπορούν να ανταγωνιστούν το «Πρώτο Θέμα» και βάλθηκαν να αυξήσουν τις πωλήσεις της εφημερίδας, ώστε να μην μπορούν οι εκδότες του να ανταποκριθούν στη ζήτηση και να οδηγηθούν σε οικονομικό μαρασμό - αυτά είναι βρόμικα οικονομικά κόλπα που δεν χωρούν στο μυαλό του ανυποψίαστου πολίτη.

Οι αναγνώστες επηρεάστηκαν βέβαια από τη διαφήμιση, αλλά παράλληλα επιβράβευσαν την εφημερίδα επειδή συνεχίζει χωρίς τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος -όπως αποδεικνύεται- ήταν το μεγάλο της μειονέκτημα.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κατηγόρησε τον Θέμο Αναστασιάδη για όλα τα δεινά της χώρας από τη Μικρασιατική Καταστροφή και μετά, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως συνεργάστηκε στενά μαζί του επί τρία χρόνια μόνο επειδή ήθελε να κάνει ρεπορτάζ και να αποκαλύψει πόσο βρομερός χαρακτήρας είναι.

Τώρα σκέφτεται να εκδώσει νέα εφημερίδα και όλοι οι δημοσιογράφοι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί του, αλλά αυτός σκέφτεται να τη βγάλει παρέα με τον Αρτέμη Μάτσα για να είναι σίγουρος πως θα έχει δίπλα του κάποιον που είναι τόσο ακέραιος όσο και ο ίδιος - η νέα εφημερίδα θα λέγεται «ΑΡΜΑ».

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε πως έχει να κάνει πολλές καταγγελίες, αλλά θα τις πει προσωπικά στον πρωθυπουργό γιατί οι ανακριτές δεν είναι τόσο δίκαιοι όσο ο Δημοσιογράφος. Στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονται να τον υποδεχτούν, αλλά μόνο με τον όρο πως θα μπει μέσα εντελώς γυμνός, ώστε να μην έχουν μετά τίποτα ντράβαλα.

Τελικά, ο Μάκης πρέπει να είναι ματάκιας - αυτός είναι ο λόγος που τραβιέται όλη την ώρα με τις κάμερες. Αν το καλοσκεφτείς, είναι τυχερός: έκανε το... χόμπι του επάγγελμα. Με τον Θέμο πρέπει να έχει πάρει ανάποδες, γιατί είχε ροζ DVD και δεν του το έδειξε.

Εν τω μεταξύ, αυτή η υπόθεση Ζαχόπουλου είναι πάρα πολύ ωραία γιατί έσκασε σε μια εποχή που είναι λίγο αδιάφορη. Δεν είχε και καλά σίριαλ φέτος, οπότε ήταν σωτήρια για την τηλεόραση. Έχει, δε, απ' όλα: σεξ, μυστήριο, αυτοκτονίες, εκβιασμούς, εκδότες, ανακριτές. Ένας παπάς λείπει από την υπόθεση, ώστε να έχουμε την απόλυτη ελληνική τραγικωμωδία, αλλά μέχρι να τελειώσει το σίριαλ όλο και θα εμφανιστεί κάνας μητροπολίτης με στρινγκ για να το απογειώσει.

Επίσης, αυτή η υπόθεση σου δίνει τη δυνατότητα να γράφεις και να λες ό,τι θέλεις. Επί ένα μήνα, οι δημοσιογράφοι λένε και γράφουν ό,τι μαλακία τους κατέβει στο κεφάλι - κι εγώ αυτό κάνω τώρα. Έχουν πάθει κολούμπρα οι δημοσιογράφοι με τον Μάκη και τον Θέμο. Παντού διαβάζεις και ακούς «δεν είμαστε όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι - εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς».

Το ξέρουμε, ρε παιδιά, πως δεν είσαστε σαν κι αυτούς∙ αν ήσασταν σαν κι αυτούς, θα ήσασταν επιτυχημένοι, θα είχατε δική σας εφημερίδα και δεν θα χρειαζόταν να λιβανίζετε τους εκδότες σας όλη μέρα, μπας και σας πετάξουν κάνα ξεροκόμματο.

Δηλαδή, εγώ θα γράφω όλη μου τη ζωή για τον Τσαγκαρουσιάνο; Πάτε καλά; Στην πρώτη ευκαιρία, ή θα του φάω την εφημερίδα ή θα εκδώσω δική μου. Μετά θα φτιάξω κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς και κατασκευαστικές εταιρείες -όπως ακριβώς έκαναν οι εκδότες σας- και θα συναλλάσσομαι απευθείας με την εξουσία. Θα τους εκβιάζω και θα μου κάνουν όλα τα χατίρια - θα την περνάω ζωή και κότα. Όχι Θέμος και Μάκης, Μπερλουσκόνι θα γίνω.

Αν δεν τα καταφέρω, θα είμαι αποτυχημένος σαν κι εσάς. Σε αυτή την περίπτωση, θα πάρω κι εγώ μια θέση στο δελτίο του Mega και θα λέω ό,τι μου έχουν πει να πω - η δουλειά δεν είναι ντροπή.

Ειρήσθω εν παρόδω, στο δελτίο του Mega τους έχει βγει ένας φθόνος για τον Θέμο και τον Μάκη άλλο πράγμα! Καθημερινά, έξι δημοσιογράφοι που αν τους βάλεις να γράψουν ένα κείμενο όλοι μαζί δεν μπορούν να γράψουν ούτε μισή παράγραφο από ένα χαβαλεδιάρικο κείμενο του Θέμου συμπεριφέρονται λες και είναι τα κορυφαία στελέχη του BBC. Οι αδιάφθοροι! Οι δημοσιογράφοι-εκδικητές!

Μα καλά, αφού λένε και οι έξι ακριβώς τα ίδια πράγματα, γιατί δεν βγαίνει να τα λέει ένας να μην ταλαιπωρούνται και οι άλλοι πέντε τσάμπα; Κατά βάθος, θα ήθελαν τρελά να ήταν στη θέση του Θέμου, αλλά έχουν κάνει την ανάγκη φιλοτιμία.

Εκεί που χάνεται η μπάλα, όμως, είναι στις εφημερίδες: δημοσιογράφοι -κυρίως «αριστεροί»- που καταδέχονται να γράφουν σε εφημερίδες που δεν τις διαβάζει κανείς, αλλά πουλάνε φύλλα επειδή πάνε πακέτο με τις «Εμμανουέλλες», τον Μπρους Λι και τον Τσάκι Τσαν, γράφουν κάτι ατελείωτα κατεβατά για το πόσο κακό κάνουν ο Θέμος και ο Μάκης στο δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Θυμίζουν κάτι γεροντοκόρες που λυσσάνε με όσες γυναίκες έχουν τις τύχες τις καλές. Οι δικοί τους εκδότες είναι μεγάλοι ευεργέτες της χώρας - ο Θέμος και ο Μάκης φταίνε για όλα.

Εκείνος δε με τον οποίον έχουν πάθει παράκρουση οι δημοσιογράφοι είναι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. Ούτε ο σατανάς να ήτανε. Τελικά, αυτό που έφερε στο φως η υπόθεση Ζαχόπουλου είναι πως οι δημοσιογράφοι μισούν όποιον συνάδελφό τους τα κατάφερε καλύτερα από τους ίδιους - είναι γνήσιοι Έλληνες και μπράβο τους.

Όλοι μοιάζουν να έχουν ξεχάσει πως η υπόθεση αυτή ξεκίνησε με μια απόπειρα αυτοκτονίας. Η υγεία του κ. Ζαχόπουλου βελτιώνεται συνεχώς και σύμφωνα με τους γιατρούς σε δυο μήνες θα μπορέσει να μιλήσει - τώρα του μαθαίνουν ξανά το αλφάβητο.

Ο ανακριτής θα ζητήσει αναπαράσταση των ερωτικών σκηνών του DVD για να λάμψει η αλήθεια, αλλά πρώτα θα πρέπει ο κ. Ζαχόπουλος να ξαναγίνει 180 κιλά, ώστε να είναι πιστή η αναπαράσταση και να πετύχει το 69.

Μετά, ο ανακριτής θα ζητήσει αναπαράσταση της απόπειρας αυτοκτονίας και ο κ. Ζαχόπουλος θα φουντάρει ξανά από τον τέταρτο όροφο στον ακάλυπτο για να δούμε τι πήγε στραβά την πρώτη φορά και δεν τα κακάρωσε.

Ο Κώστας Καραμανλής παρουσιάστηκε στη Βουλή και τόνισε πως «αυτή η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται ούτε εκβιάζει». Είναι προφανές πως η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται αφού μοιράζει χρήματα δεξιά κι αριστερά από μόνη της ώστε να μη χρειάζεται να την εκβιάζουν, ενώ παράλληλα είναι πια βέβαιο πως ο κ. Ζαχόπουλος δεν πήδησε επειδή κάποιοι τον εκβίαζαν, αλλά επειδή είχε περιέργεια να δει αν μπορεί να πετάξει.

Ο κ. Καραμανλής φοβάται μήπως έρθουν στο φως όσα στοιχεία κόπηκαν από το DVD και αφορούν κάποιες ιδιαιτερότητες του ιδίου και της συζύγου του. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Ζαχόπουλος υποστηρίζει στο DVD πως ο Κώστας Καραμανλής τρώει τα νύχια του -εκτός απ' αυτό του μικρού δάχτυλου του δεξιού χεριού που το έχει μακρύνει για να καθαρίζει τη μύτη του και τ' αυτιά του-, ενώ η κυρία Νατάσσα Καραμανλή ρεύεται και κλάνει.

Αν αυτά τα στοιχεία αποκαλυφθούν, ο πρωθυπουργός σκέφτεται να φύγει στο Παρίσι, μιμούμενος τον αείμνηστο θείο του - ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφυγε με το όνομα «Τριανταφυλλίδης», ο Κώστας Καραμανλής θα προτιμήσει το «Τριανταφυλλόπουλος». Το πρόβλημα του πρωθυπουργού είναι πως η σύζυγός του αρνείται να φύγει από την Ελλάδα γιατί της είναι αδύνατον να εγκαταλείψει τη μεγαλειώδη ιατρική της καριέρα.


LIFO - 24/01/08

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2008

Ο Καραμανλής στην Τουρκία


-Ταγίπ, πόσο χαίρομαι που σε βλέπω!
-Ας τα αφήσουμε αυτά Κώστα - μήπως μου έφερες το DVD;

Πρόταση

Νομίζω πως έφτασε η στιγμή να το παραδεχτούμε: από την ημέρα που συνελήφθησαν όλα τα μέλη της επαναστατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», η χώρα πάει κατά διαόλου – μας έχουν πνίξει τα σκατά. Όσο καιρό ήταν ελεύθεροι, όλα λειτουργούσαν ρολόι – από τότε που τους μπουζουριάσανε στη στενή, έχουν καταρρακωθεί όλοι οι θεσμοί. Αποδεικνύεται πως τα μέλη της οργάνωσης αποτελούσαν εγγύηση για τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας. Η δημοκρατία μας έχει ανάγκη την 17Ν. Δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ελεύθερο τον Δημήτρη Κουφοντίνα; Έστω τα Σαββατοκύριακα…

Να τον χαίρεστε

Ο κ. Πάνος Σόμπολος είναι πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και εργάζεται στο Mega. Τις τελευταίες μέρες υποστήριζε λυσσαλέα πως στο Mega κανείς δεν είχε δει το DVD που τους πήγε η 35χρονη. Τώρα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ διαψεύδεται. Θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ; Φυσικά και θα συνεχίσει. Στο τέλος της υπόθεσης Ζαχόπουλου, πολλοί δημοσιογράφοι θα αντιληφθούν πως βιάστηκαν να χαρούν για την πτώση κάποιων συναδέλφων τους, γιατί θα αποδειχτεί περίτρανα πως ο Θέμος και ο Μάκης είναι λαμπρά παραδείγματα Ελλήνων δημοσιογράφων. Φωτεινές εξαιρέσεις. Μπορεί κάποιοι σήμερα να κάνουν πρωτοσέλιδα που δείχνουν τον Θέμο και τον Μάκη βουτηγμένους σε μια μπανιέρα με σκατά, αλλά αν βρουν καθρέφτη θα διαπιστώσουν πως οι ίδιοι είναι απλώς κουράδες σε βόθρο. Σε βόθρο που δεν αερίζεται.

Mega – 19 χρόνια ψέματα

«Κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι από τότε που πρωτοξεκίνησα στη δημοσιογραφία. Πολλά πράγματα άλλαξαν – ένα, όχι: δεν σταμάτησαν ποτέ να μου αρέσουν οι ξεπέτες. Όταν έφερε η 35χρονη το DVD στο γραφείο, δεν της έδωσα πολλή σημασία. Όταν όμως μου είπε πως περιέχει σκηνές καυτού σεξ, ένιωσα τις θηλές μου να σκληραίνουν. Της άρπαξα το DVD από τα χέρια, το έχωσα στον υπολογιστή, πάτησα το play και άρχισα να πλημμυρίζω από ηδονή…». (Η συνέχεια εδώ)

Συγχαρητήρια στο Mega που επί τόσες μέρες έλεγε την …αλήθεια. Κανείς δεν είχε δει το DVD μέχρι που εμφανίστηκε ο Στέφανος Χίος με μια κασέτα στην οποία ο Δημήτρης Καμπουράκης λέει με κάθε λεπτομέρεια και σοβαρότατα όσα του είχε περιγράψει η Όλγα Τρέμη, η οποία φυσικά είχε δει το DVD – η συνομιλία έγινε το βράδυ της ημέρας που πήδηξε ο Ζαχόπουλος. Δεν είναι δύσκολο για τον ανακριτή να καταλάβει ποιος λέει την αλήθεια. Ο Καμπουράκης λέει στον Χίο λεπτομέρειες που αποκλείεται να γνωρίζει κάποιος που δεν έχει δει το DVD ή δεν του το έχουν περιγράψει – ο ανακριτής δεν έχει παρά να συγκρίνει αυτό που έχει στα χέρια του (αν και ο ανακριτής μάλλον έχει το μονταρισμένο...) με αυτό που περιγράφει ο Καμπουράκης. Μετά, θα καλέσει την κυρία Τρέμη για τρίτη φορά. Αν δεν την καλέσει, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Το περίεργο – αν και τελικά εξηγείται μια χαρά- είναι πως η 35χρονη σε δήλωσή της μέσα από τον Κορυδαλλό στις 11/1 είχε πει πως «ουδέποτε επεδείχθη ή εδόθη οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό στο ΜΕGΑ κατά τη μία και μοναδική επίσκεψή της». Φυσικά, δεν ήταν η πρώτη φορά που άλλαζε την αρχική της κατάθεση. Την έχει κάψει τη γυναίκα ο δικηγόρος της με τις συμφωνίες που κάνει…

Βρίσκω πολύ διασκεδαστικό το γεγονός πως όλη η ειδησεογραφική ομάδα του Mega –Τρέμη, Πρετεντέρης, Τσίμας, Καψής και τα …λιμά- ορκιζόταν επί ένα μήνα πως κανείς τους δεν είχε δει το DVD, και τους την φόρεσε κανονικά ο Στέφανος Χίος. Συγχαρητήρια στον καλό συνάδελφο. Τώρα, το Mega πρέπει να σουτάρει αυτούς που ψεύδονταν και να κάνει κεντρικό παρουσιαστή του δελτίου του τον κ. Χίο, μπας και ξανακερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία του.

Τελικά, εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση, αν κάποιος θέλει να μάθει την αλήθεια, θα πρέπει να βλέπει EXTRA3 και να διαβάζει Espresso.

Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2008

Αφιερωμένο στον Θέμο


Στο Mega σκίζουν τα ρούχα τους πως δεν είδαν το ροζ DVD που τους πήγε η Τσέκου. Τον Πρετεντέρη, τον Καμπουράκη και τον Τσίμα δεν τους πιστεύω – είμαι σίγουρος πως το είδαν. Την Όλγα Τρέμη την πιστεύω, όταν υποστηρίζει πως δεν το είδε. Αφενός είναι ολοφάνερο πως είναι πολύ κυρία και αφετέρου εδώ και ένα χρόνο από το διαφημιστικό των ειδήσεων του Mega μας λέει συνέχεια πως δεν της αρέσουν οι ξεπέτες.

Ένας καλός αναγνώστης μου γράφει πως σήμερα ο γελοιογράφος του "Βήματος" έχει κάνει σκίτσο το σχόλιο που έγραψα την Παρασκευή για τον Καραμανλή, το Παρίσι, τον Τριανταφυλλίδη και τον Τριανταφυλλόπουλο, χωρίς βέβαια να αναφέρει την πηγή του. Δεν είναι τίποτα, αγαπητέ, την περασμένη Κυριακή διάβασα στις εφημερίδες τέσσερα σχόλια που είχα γράψει την προηγούμενη εβδομάδα - πάλι χωρίς καμία αναφορά. Καλή καρδιά.

Φυγή προς τα μπρος!


Κώστα, πρέπει να βρούμε ένα θέμα
για να ξεφύγουμε από την υπόθεση Ζαχόπουλου.



-Πότε είναι η Γιουροβίζιον;

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος συνεργάστηκε επί τρία χρόνια με τον Θέμο Αναστασιάδη με αποκλειστικό σκοπό να τον έχει από κοντά, για να μπορέσει να κάνει ρεπορτάζ και να αποκαλύψει στο πανελλήνιο πόσο βρωμερός χαρακτήρας είναι ο φίλος του. Τώρα, ο Μάκης σκέφτεται να εκδώσει νέα εφημερίδα και ήδη δεκάδες μεγαλοδημοσιογράφοι τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα πρωτοσυνεργαστεί μαζί του, ώστε να έχει στο μέλλον την ευκαιρία να νιώσει τη χαρά που νιώθει σήμερα ο Θέμος. Ο Μάκης, αηδιασμένος από το δημοσιογραφικό σινάφι, σκέφτεται να εκδώσει εφημερίδα παρέα με τον Αρτέμη Μάτσα για να είναι απόλυτα σίγουρος πως θα έχει δίπλα του κάποιον που είναι τόσο ακέραιος όσο και ο ίδιος. Η νέα εφημερίδα θα λέγεται «ΑΡΜΑ» και θα έχει για σήμα την κουκούλα.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2008

Εγώ δεν είμαι σαν τον Θέμο!

Από την ημέρα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Ζαχόπουλου τα ονόματα του Θέμου Αναστασιάδη και του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, πολλοί δημοσιογράφοι νιώθουν την ανάγκη να διευκρινίσουν πως δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι σαν τον Θέμο και τον Μάκη. Έλεγε ένας δημοσιογράφος τις προάλλες στην τηλεόραση: «Τις τελευταίες μέρες, οι άνθρωποι με κοιτούν με καχυποψία στο δρόμο». Ναι, ενώ πριν σε έραιναν με ροδόσταγμα και ροδοπέταλα. Παντού διαβάζεις και ακούς «δεν είμαστε όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι – εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς». Το ξέρουμε, ρε παιδιά, πως δεν είσαστε σαν κι αυτούς – αν ήσασταν σαν κι αυτούς, θα ήσασταν επιτυχημένοι, θα είχατε δική σας εφημερίδα και δεν θα χρειαζόταν να λιβανίζετε τους εκδότες σας όλη μέρα, μπας και σας πετάξουν κάνα ξεροκόμματο. Τι; Πού τα βρήκαν τα λεφτά ο Θέμος και ο Μάκης και έβγαλαν εφημερίδα; Εκεί που τα βρήκαν και τα αφεντικά σας. Ρωτήστε πρώτα αυτούς και μετά ξαναρωτάτε για τους άλλους.

Κουράγιο


-Τι κάνετε κύριε Κόκκαλη;
-Είμαι πολύ στενοχωρημένος κύριε Σημίτη. Οκτώ χρόνια πολεμήσατε εσείς την διαπλοκή κι άλλα τέσσερα ο Καραμανλής τους νταβατζήδες, κι όμως υπάρχει ακόμα διαφθορά!

Πίστη στην κομματική γραμμή

Πολιτικοί και δημοσιογράφοι κατηγορούν την κυβέρνηση επειδή επιμένει ακόμα και σήμερα πως ο Χρήστος Ζαχόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού για λόγους υγείας. Κι όμως, ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που ο κ. Ζαχόπουλος πήδηξε από τον τέταρτο όροφο: ήθελε να είναι συνεπής με την επίσημη θέση της κυβέρνησης και -επειδή δεν είχε πρόβλημα υγείας- φούνταρε στον ακάλυπτο για να αποκτήσει.

Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2008

Καλή επιτυχία Μανώλη και Μέντη



Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 20.00 θα προβληθεί από την ΕΤ1 το ντοκιμαντέρ «Μπλογκ, ένας νέος δημόσιος χώρος». Το ντοκιμαντέρ ετοίμασαν ο Μανώλης Ανδριωτάκης και η Μέντη Μέγα. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μιλούν οι bloggers Ψιλικατζού, G700, Murplej@ne και Παναγιώτης Βρυώνης. Επίσης, ο μοναδικός Old Boy και ο blogger-φαινόμενο Chaka-Khan. Θα μιλήσουν ακόμα οι δημοσιογράφοι-bloggers Ανδρέας Παναγόπουλος και Γκάζι Καπλάνι, ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης, ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Πιλάβιος, ο εκδότης Διονύσης Μαραθιάς και ο Αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Νταν Γκίλμορ. Με τριάντα χιλιάδες bloggers στη χώρα μας και πολλαπλάσιους αναγνώστες για τα ελληνικά μπλογκ, δεν μπορώ παρά να δώσω συγχαρητήρια στην κρατική τηλεόραση για την ώρα προβολής που επέλεξε. Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, 20.00, ΕΤ1.

Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2008

I can fly! I can fly!

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρουσιάστηκε σήμερα στη Βουλή και τόνισε πως "αυτή η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται, ούτε εκβιάζει". Είναι βέβαιο πως η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Απλώς, πηδάει από τα μπαλκόνια. Μάλλον από περιέργεια.

We’ll always have Paris

Σε αυτήν την άσχημη συγκυρία (που θα γίνει πιο άσχημη) ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να μιμηθεί τον θείο του και να φύγει στο Παρίσι - με την προοπτική, βέβαια, να επιστρέψει σε 11 χρόνια για να μας κυβερνήσει ξανά. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφυγε για το Παρίσι με το όνομα «Τριανταφυλλίδης», ο ανιψιός θα μπορούσε να επιλέξει το «Τριανταφυλλόπουλος». Ο συχωρεμένος όμως παιδιά, σκυλιά δεν είχε, οπότε ήταν εύκολο να την κάνει. Το πρόβλημα του Κώστα Καραμανλή δεν είναι τόσο τα παιδιά όσο η σύζυγός του. Όλοι καταλαβαίνουμε πως είναι πολύ δύσκολο η κ. Νατάσα Καραμανλή να φύγει από τη χώρα και να αφήσει στη μέση την ιατρική της καριέρα.

Κατάλληλος μόνο για ενηλίκους

Στις δημοσκοπήσεις, ο Κώστας Καραμανλής ήταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο «καταλληλότερος». Παρακολουθώντας την υπόθεση Ζαχόπουλου να μετεξελίσσεται σε «υπόθεση Καραμανλή» –δηλαδή, αυτό που ήταν από την αρχή-, διαπιστώνουμε πως ο πρωθυπουργός αρχίζει να γίνεται ακατάλληλος για ανηλίκους. Σε λίγο καιρό, όταν θα εμφανίζεται ο κ. Καραμανλής στην τηλεόραση, οι νοικοκυραίοι της Νέας Δημοκρατίας θα σταυροκοπιούνται και θα τραβάνε τα παιδιά από τις τηλεοράσεις, ενώ παράλληλα πάνω δεξιά στην οθόνη θα εμφανίζεται και το ανάλογο σήμα:

Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2008

Σεβασμός!


-Ρε συ Μάκη, ξέρεις τι μου τη δίνει; Είμαστε οι μόνοι δημοσιογράφοι που οι άλλοι μας φωνάζουνε με τα μικρά μας ονόματα! Πουτάνες είμαστε;
-Μην ανησυχείς Θέμο μου - τώρα που γίναμε εκδότες θα μας σέβονται όλοι!