Παρασκευή, Φεβρουαρίου 29, 2008

Είσαι άξιος της μοίρας σου (update και συγγνώμη)

«Βλέπετε κάθε νέο με υπολογιστή ως έναν εν δυνάμει μπλόγκερ». Ο Γιώργος Παπανδρέου στον Κώστα Καραμανλή σήμερα στη Βουλή. Το άκουσα και δεν το πίστευα. Σαν οι μπλόγκερ να είναι κάτι κακό. Γιώργο, κατάλαβες τι είπες; Σαν να λες «Βλέπετε κάθε νέο με υπολογιστή ως έναν εν δυνάμει τρομοκράτη». Έλα μουνί στον τόπο σου! Βλέπω τον Τσίπρα να κάνει κυβέρνηση.

Ζητώ συγγνώμη από τον Γιώργο Παπανδρέου και από τους αναγνώστες για το λανθασμένο και άδικο σχόλιό μου. Η πλήρης φράση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν "βλέπετε κάθε νέο με υπολογιστή, ως έναν εν δυνάμει blogger, και αυτό, το θεωρείτε επικίνδυνο". Όντως, η τελευταία φράση αλλάζει εντελώς το νόημα. Το διάβασα όμως έτσι ακριβώς στο in.gr και -το χειρότερο- το άκουσα με τα αυτιά μου τόσο στο ραδιόφωνο όπως και στην τηλεόραση - δυο φορές στην τηλεόραση (η μία στις ειδήσεις του Mega στις 14:00, η άλλη δεν θυμάμαι ποιο κανάλι ήταν). Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Δεν το πίστευα αυτό που άκουγα. Ζητώ συγγνώμη και πάλι. Ευχαριστώ τον καλό αναγνώστη που με ενημέρωσε.

Ελπίζω η μετάδοση και αναπαραγωγή της μισής φράσης από τα ΜΜΕ να οφείλεται σε λάθος. Αυτό θα φανεί στις βραδινές ειδήσεις.


(update)Στις ειδήσεις των 20:00 -παρά το δαιμονιώδες zapping- δεν πέτυχα σε κανένα κανάλι τη συζήτηση στη Βουλή. Στο δελτίο της ΝΕΤ στις 21:00, η φράση του Παπανδρέου μεταδόθηκε ολόκληρη.

Ο Κινγκ Κονγκ

Παρατηρώ τον Καραμανλή από την ημέρα που άρχισαν να διαρρέουν οι φήμες για την σεξουαλική του ζωή. Ο άνθρωπος έχει αλλάξει εντελώς από την αγωνία να μη βρεθεί κάποιος να αμφισβητήσει τον ανδρισμό του. Πάντα ήταν μαμούχαλος αλλά τώρα έχει παραγίνει. Τα χέρια του πια τα κουνάει σαν να απευθύνεται σε κωφάλαλους. Ένας συνδυασμός νοηματικής γλώσσας και καράτε. Η φωνή του, όσο πάει γίνεται όλο και πιο μπάσα. Σε λίγο θα μιλάει σαν τον Τράγκα. Μετά θα μιλάει σαν τον τραγουδιστή των «Χειμερινών Κολυμβητών» και θα καταλήξει να μιλάει σαν τον αείμνηστο θείο του – δεν θα καταλαβαίνουμε λέξη. (Η συνέχεια εδώ)

Ο άνθρωπος έχει ακούσει τόσα υπονοούμενα από τον Μάκη, τον Θέμο, τον Τράγκα, τον Κακαουνάκη και έχει διαβάσει τόσα σχόλια κι ανέκδοτα δεξιά κι αριστερά, που –στις σπάνιες εμφανίσεις του- νιώθει την ανάγκη να το παίξει Κόναν ο βάρβαρος.

Όπου να ‘ναι θα αρχίσει να χουφτώνει όποια περνάει από δίπλα του – από την Εύα Καϊλή μέχρι την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη. Θα τραβάει από τα μαλλιά την Έλενα Ράπτη για να την πάει στη σπηλιά του. Θα συναντιέται με τον Σαρκοζί και θα πιάνει τον κώλο της Κάρλα Μπρούνι.

Σε λίγο θα μιλάει στη Βουλή και θα ξύνει τ’ αρχίδια του. Θα εμφανίζεται με το φανελάκι, σαν τον Σάκη τον υδραυλικό. Θα πλένεται μια φορά το μήνα. Θα αρχίσει να φτύνει, να ρεύεται και να κλάνει δημόσια, και θα μακρύνει το νύχι του μικρού δακτύλου για να καθαρίζει τη μύτη του και τ’ αυτιά του. Νταλικέρης κανονικός.

Και ποιος ευθύνεται γι’ όλα αυτά; Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. Δική του ιδέα ήταν το κουκούλωμα του εκβιασμού. Αχ Κώστα μου, ας πρόσεχες με τον Θόδωρο. Αυτός μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει ν’ αφήσεις!

Θόδωρε Ρουσόπουλε, διαμαρτύρομαι για μια ακόμα φορά επειδή δεν μου έχεις δώσει κρατική διαφήμιση. Σου ξαναλέω πως δεν γίνεται να παίρνει 3,5 εκατομμύρια ευρώ ο Τράγκας και εγώ με πολλαπλάσιους αναγνώστες να μην παίρνω φράγκο. Τα υπολόγισα και είδα πως πρέπει να παίρνω 80 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Κανόνισε την πορεία σου, γιατί δεν το έχω σε τίποτα εκτός από το «Βήμα» και τα «Νέα» να ανατρέψω και την κυβέρνηση. Άντε και γρήγορα.

Δεν είναι συγκινητικό;

Θέλω να καλωσορίσω τον Βασίλη Χιώτη στη μπλογκόσφαιρα. Ο καλός και έγκριτος δημοσιογράφος έφτιαξε μπλογκ, σε μια προσπάθεια να εκβιάσει κι αυτός. Μπράβο Βασίλη!

Έτσι θα γίνω αν συνεχίσετε να στέλνετε μέιλ

Έχω ξαναγράψει πως από την ημέρα που ξεκίνησε η υπόθεση Ζαχόπουλου έχω λάβει πολλά μέιλ με καταγγελίες και …αποκαλύψεις. Κάποιες απ’ αυτές, στην πορεία τις είδα να γίνονται ειδήσεις στο Press-Gr και –πολύ αργότερα- στον Τύπο. Επειδή τα μέιλ συνεχίζονται και αυξάνονται, προτείνω στους αγαπητούς φίλους να φτιάξουν μπλογκ και να δημοσιεύσουν τις καταγγελίες. Μόλις συμβεί αυτό, ας μου στείλουν ένα μέιλ και υπόσχομαι να τους κάνω αμέσως link. Αν δημοσιεύω όσα μου στέλνετε, στο τέλος δεν θα κάνω τίποτε άλλο από το να ανεβάζω τα κείμενά σας. Εγώ έφτιαξα μπλογκ για να διασκεδάσω – α ναι, και για να ανατρέψω το σύστημα. (Διαβάστε τη συνέχεια)

Από τα μέιλ διαπιστώνω με χαρά πως υπάρχει αυτές τις μέρες έκρηξη νέων μπλογκ. Καλό ξεκίνημα σε όλους τους νέους μπλόγκερ. Φτιάξτε όλοι μπλογκ. Έχουν πολλή πλάκα τα μπλογκ. Έχουν και χοντρή κονόμα. Με χρυσά κουτάλια θα τρώτε. Με μέτρο όμως οι εκβιασμοί, για να φτάσουν για όλους.

Τώρα καταλαβαίνω πόσο σοφό ήταν να μην επιτρέπω σχόλια στο μπλογκ. Εκεί την πάτησε το Press-Gr. Αρκούν πέντε έξι «φυτεμένα» συκοφαντικά σχόλια στο μπλογκ σου και ένας «πρόθυμος» φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος, για να σου φορτώσουν εκβιασμούς και συκοφαντίες. Άσε που, αν σου γράφει ο αναγνώστης σχόλια, πρέπει να απαντάς -είτε από ευγένεια, είτε επειδή έχουν ενδιαφέρον αυτά που έγραψε-, και δεν θα μπορείς να σηκωθείς από την καρέκλα.

Για τους φίλους που μου γράφουν για το Press-Gr, να πω πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να πω τη γνώμη μου – η οποία δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη αξία. Πάντως, το σίγουρο είναι πως τώρα θα ξεπεταχτούν πολλά Press-Gr. Κι αυτό είναι θετικό. Η ενημέρωση από τον έντυπο Τύπο και την τηλεόραση έχει πεθάνει – χρόνια τώρα. Στο σημείο αυτό θέλω να σας διαβεβαιώσω για μια ακόμα φορά πως η Όλγα Τρέμη δεν είδε το επίμαχο DVD – η Όλγα είναι κυρία.

Για τις κυρίες που μου ζητούν ραντεβού, λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά δεν μου αρέσουν οι γυναίκες. Μου αρέσουν τα αγοράκια - μέχρι οκτώ ετών το πολύ.

Κάποιοι αναγνώστες νευριάζουν επειδή δεν απαντώ στα μέιλ τους. Καλοί μου άνθρωποι, δεν μου αρέσουν οι υπολογιστές. Είμαι όλη μέρα στους δρόμους για τις ανάγκες του ...ρεπορτάζ. Ανοίγω το mailbox και με πιάνει άγχος.

Μια καλή δημοσιογράφος διαμαρτύρεται εντόνως επειδή δεν απαντώ στα μέιλ της. Αγαπητή κυρία, νομίζω πως σε μια εποχή που βλέπουμε δημοσιογράφους να συνεργάζονται με την ΕΥΠ και την Ασφάλεια –και να περηφανεύονται γι΄ αυτό- δεν είναι φρόνιμο για έναν μπλόγκερ να απαντά σε μέιλ δημοσιογράφων που δεν γνωρίζει. Ξεβρομίστε πρώτα τον κλάδο σας και ύστερα είμαι στη διάθεσή σας. Ευχαριστώ.

Όχι, δεν λέω ψέματα όταν λέω πως δεν απαντώ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Τα σχόλιά μου που βλέπετε στον Τύπο τα έχουν πάρει οι δημοσιογράφοι μόνοι τους από το μπλογκ. Τι θέλετε να κάνω; Να πάω να τους δείρω;

Μου γράφουν αρκετοί αναγνώστες γιατί δεν απαντώ σε δημοσιεύματα του Τύπου που με αφορούν. Νομίζω πως είναι λάθος να απαντάς. Το έκανα στην αρχή –όταν ακόμα ήμουν …αγνός και άσχετος- και αποδείχτηκε μέγα σφάλμα. Για να μην κάνω τον ανήξερο –και επειδή έχω λάβει πολλά μέιλ που αφορούν ένα πρόσφατο δημοσίευμα μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας που έχει προβλήματα αυτήν την εποχή- να πω πως νομίζω ότι στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ο αρθρογράφος δεν είχε κακή πρόθεση αλλά πως δεν κατάλαβε τι είχα γράψει. Θαρρώ πως του διέφυγε ότι το κείμενό μου –το οποίο σχολίαζε αρνητικά- ήταν σατιρικοειρωνικοσαρκαστικό. Από την άλλη, έχω την εντύπωση πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι σύντροφος – με συντρόφους δεν παρεξηγιέμαι ποτέ.

Αρκετές φορές έχω νιώσω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημοσιογράφους που έχουν γράψει ένα εγκωμιαστικό σχόλιο για εμένα αλλά δεν το κάνω – το έκανα μερικές φορές στο παρελθόν και το μετάνιωσα γιατί προκάλεσε απίστευτες αντιδράσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την εντύπωση πως όταν κάποιος γράφει ή λέει μια καλή κουβέντα για σένα είναι απαραίτητα φίλος σου. Δεν είναι έτσι. Ο κ. Κραουνάκης έγραψε τραγούδι για μένα – έχω πάει έξι φορές να δω το πρόγραμμά του αλλά ακόμα δεν τον έχω γνωρίσει. Κατά βάθος –πολύ βάθος, όμως-, είμαι ντροπαλός. Σαν κορίτσι. Μου μιλάνε και κοκκινίζω. Χαμηλώνω και τα μάτια.

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα σε άλλα μπλογκ, δεν απαντώ γιατί οι μπλόγκερ δεν έχουν εξουσία – οπότε, τι νόημα έχει; Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κάνω ποτέ αρνητικά προσωπικά σχόλια για άλλους μπλόγκερ στο δικό μου μπλογκ – βέβαια, οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι που έχουν μπλογκ εξαιρούνται. Πάλι για να μην κάνω τον ανήξερο –και ιδιαίτερα για μια αναγνώστρια που με έπρηξε- θα απαντήσω: Όχι αγαπητή μου κυρία, δεν είμαι σνομπ αλλά θα πιάνατε εσείς ποτέ κουβέντα με κάποιον που είναι υπόδικος για εμπόριο ναρκωτικών; Για ποιον με περάσατε; Εγώ δεν έχω μπει ποτέ στη ζωή μου σε δικαστική αίθουσα – ούτε σαν μάρτυρας. Ψέματα, πρόσφατα πήγα για πρώτη φορά στα δικαστήρια -για να συμπαρασταθώ …νοερά σε έναν μπλόγκερ που κατηγορείται σίγουρα άδικα-, αλλά η δίκη αναβλήθηκε.

Θα έγραφα κι άλλα, αλλά αφενός περνάω κλιμακτήριο –με αποτέλεσμα να τα έχω χάσει- και αφετέρου πρέπει να πάω στο Άγιον Όρος να συναντήσω τους πνευματικούς μου, τον μοναχό Γιουσουφάκιο και τον πατέρα Κωλομπάριο, για να μου εξηγήσουν πώς το τρίβουν το πιπέρι. Αλληλούια.


ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΜΕΙΛ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ. ΕΝΑΣ ΕΙΜΑΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ! ΜΠΛΟΓΚ ΕΧΩ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28, 2008

Blogs

Γράφει σήμερα ο κ. Χρήστος Λουτράδης στο Κουρδιστό Πορτοκάλι για τη "Λούμπεν ενημέρωση".

Εννοείται πως διαβάζετε όλοι το ANTI WEBLOG – η γοητευτικότερη ενημέρωση στο Διαδίκτυο.

Εννοείται πως διαβάζετε όλοι το Κουρδιστό Πορτοκάλι – ενημέρωση με στιγμές απίστευτου γέλιου. (Το Κουρδιστό Πορτοκάλι με έχει κάνει να ξυπνήσω φίλη μου στις 4 το πρωί για να της διαβάσω τι έγραψε.)

MME & Blogs

Γράφει ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης σήμερα στην ψύχραιμη, σοβαρή και αξιοπρεπή "Καθημερινή".

Ο κ. Μανδραβέλης έγραψε και χτες στην ψύχραιμη, σοβαρή και αξιοπρεπή "Καθημερινή".

Πονέσατε;

Και ξαφνικά σήμερα, το «Βήμα» και τα «Νέα» μαζεύτηκαν στο θέμα των μπλογκ και της ελευθερίας της έκφρασης στο Διαδίκτυο. Ο λαλίστατος τις προηγούμενες ημέρες δημοσιογράφος του «Βήματος», σήμερα σχεδόν απολογείται. Σε λίγο θα ζητήσει και συγγνώμη. Έτσι γίνεται όταν πέφτουν οι σφαλιάρες βροχή. Φίλες και φίλοι, πώς σας φαίνεται η ιδέα να στείλουμε το «Βήμα» και τα «Νέα» -τις δυο Εφημερίδες της (εκάστοτε) Κυβερνήσεως- για πάντα στα σκουπίδια; Για να ξεβρομίσει λίγο η χώρα - ώστε ο επόμενος πρωθυπουργός να έχει ένα καρκίνωμα λιγότερο και να μπορέσει να κυβερνήσει. Μπορεί ένας μπλόγκερ να πετύχει αυτό που δεν πέτυχαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου; Εγώ λέω πως μπορεί. Περισσότερα επί του θέματος, όταν σταματήσω να γελάω. Ας τους δώσω μια ευκαιρία να ζητήσουν συγγνώμη…

Η νονά



Ο πιτσιρίκος παίρνει τ' όπλο του και ετοιμάζεται να κάνει πόλεμο -με νύφες και μ' εγγόνια- για τη Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι ελληνική αλλά οι Σκοπιανοί άλλα έμαθαν στο σχολείο, και έκαναν το ίδιο λάθος που κάνουμε κι εμείς στην Ελλάδα: τα πίστεψαν. (Το κείμενο εδώ)







Επαληθεύεται πανηγυρικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε δηλώσει προ 15ετίας πως «σε δέκα χρόνια το όνομα της Μακεδονίας θα το έχομε ξεχάσει». Ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να πει ««σε δέκα χρόνια το όνομα της Μακεδονίας θα το έχομε ξεχάσει, αλλά σε δεκαπέντε χρόνια θα μας το θυμίσουν ξανά», όμως τον είχε πιάσει κόψιμο και είχε αναγκαστεί να αφήσει την προφητική του φράση στη μέση.

Αυτές τις μέρες γίνονται διαπραγματεύσεις για το όνομα της γειτονικής χώρας αλλά αυτό συμβαίνει μέσα σε μια γενικότερη αδιαφορία, γιατί τα τηλεοπτικά κανάλια μας είχαν φτιάξει κανονικά επί δυο μήνες με τις γαργαλιστικές περιγραφές του ροζ DVD της υπόθεσης Ζαχόπουλου και, εκεί που περιμέναμε γεμάτοι έξαψη να δούμε το DVD στο prime time, ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά μας οι ντεκαβλέ Μακεδονομάχοι και οι ξενέρωτοι Μακεδονοκλάστες.

Όλοι αυτοί, δε, τσακώνονται λες και αυτοί θα αποφασίσουν πως θα ονομάζεται μια άλλη χώρα. Είναι σαν να πηγαίνεις ακάλεστος στα βαφτίσια ενός ξένου παιδιού –που το έχουν κρατήσει αβάφτιστο μέχρι τη γαϊδουροεφηβεία εξαιτίας σου- και να λες στους γονείς του «Δεν μπορείτε να το βγάλετε Μικέ, γιατί έτσι λέγανε τον προπάππου μου»! Πάμε καλά;

Βέβαια, είχε και τα καλά της η υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων, γιατί είχαμε την ευκαιρία να δούμε ξανά τον πρωθυπουργό της χώρας· από την ημέρα που φούνταρε ο κ. Ζαχόπουλος από το μπαλκόνι, ο κ. Καραμανλής είχε γίνει μπουχός – όλο σε κάτι Ινδίες και σε κάτι Τουρκίες τραβιότανε.

Ευτυχώς στα εθνικά θέματα ξυπνάει μέσα του ο Μεγαλέξανδρος, τον πιάνουν τα πατριωτικά του και είναι πολύ αποφασιστικός – αφού παρακαλάμε να γίνει κάνας πόλεμος με την Τουρκία για να τον βλέπουμε συνέχεια και να τον θαυμάζουμε.

Πάντως, μετά τη δήλωση του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου πως δεν θα ανακατευτεί με την πολιτική κατά τη διάρκεια της θητείας του, καταλάβαμε όλοι πως ο κ. Καραμανλής έχει δημιουργήσει σχολή – το μόνο πρόβλημα είναι πως η χώρα έχει μείνει ακυβέρνητη αλλά τελικά καλύτερα έτσι.

Στις σκληρές διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό, ο κ. Καραμανλής έχει στο πλάι του την κυρία Ντόρα Μητσοτάκη που χαμογελάει συνέχεια επειδή της έχουν πει πως μόνο όταν χαμογελάει δεν την μπερδεύουμε με τον μπαμπά της.

Η κυρία Μητσοτάκη είναι ικανή να βγει και να ανακοινώσει στο πανελλήνιο πως αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία», έχοντας ένα χαμόγελο μέχρι τ’ αυτιά. Καλό είναι αυτό - άλλωστε, σημασία δεν έχει τι λες, σημασία έχει ο τρόπος που το λες.

Οι πολίτες δεν δίνουν δεκάρα για το πώς θα ονομάζονται τα Σκόπια, αλλά οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι δεν το έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι και νομίζουν πως μας νοιάζει πάρα πολύ.

Έτσι, πετάνε συνέχεια διάφορα ονόματα όπως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», «Μακεδονία της Δημοκρατίας», «Δημοκρατική Μακεδονοδημοκρατία» και διάφορα άλλα τέτοια, για να δουν πώς θα αντιδράσουμε. Εμείς, για να μην τους στενοχωρήσουμε, κάνουμε πως καιγόμαστε για το θέμα.

Εν τω μεταξύ, παρελαύνουν στα κανάλια ο Καρατζαφέρης, ο Παπαθεμελής και ο μητροπολίτης Άνθιμος και τραγουδάνε το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα που έδιωξες τους βάρβαρους και ήρθε ο Ψωμιάδης».

Με το που βλέπεις εσύ τον Παπαθεμελή, τον Άνθιμο και τον Ψωμιάδη, σκέφτεσαι πως τα Σκόπια πρέπει οπωσδήποτε να ονομαστούν Μακεδονία γιατί δεν μπορεί αυτοί οι τρεις άνθρωποι να είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου – ο Παπαθεμελής είναι η ζωντανή απόδειξη πως από τη χώρα μας πέρασαν και κακομούτσουνοι βάρβαροι.

Εδώ που τα λέμε, οι Σκοπιανοί μοιάζουν περισσότερο με απογόνους του Μεγαλέξανδρου. Ειδικά, αυτοί της τουρκαλβανικής μειονότητας είναι σαν μακεδονική φάλαγγα - μόνο οι σάρισες τους λείπουν. Κρίμα που δεν τους είχε δει ο Όλιβερ Στόουν πριν γυρίσει ταινία τη ζωή του μεγάλου στρατηλάτη – αν τους είχε συμπεριλάβει στο cast, η ταινία θα είχε γνωρίσει τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Ακόμα θα έσπαγε ταμεία.

Οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν αρχίσει ακόμα τα συλλαλητήρια γιατί βαριούνται, αλλά όλο και κάτι θα ετοιμάσουν – καμιά παρέλαση, κάνα φεστιβάλ. Βέβαια, επειδή η Θεσσαλονίκη είναι πολύ ερωτική πόλη, οι Θεσσαλονικείς είναι διαρκώς στους δρόμους σε αναζήτηση νέων ερωτικών συντρόφων, οπότε είναι σαν να κάνουν συνέχεια συλλαλητήριο – αν τους βάλεις από μια ελληνική σημαία στην κωλότσεπη, κανείς δεν θα καταλάβει πως κάνουν βόλτα και όχι πορεία.

Ούτε οι Θεσσαλονικείς νοιάζονται ιδιαίτερα για το όνομα των Σκοπίων. Το μόνο που δεν θέλουν με τίποτα είναι να ονομαστούν τα Σκόπια «Άνω Μακεδονία», γιατί τότε οι Σκοπιανοί θα αποκαλούν τους Θεσσαλονικείς «χαμουτζήδες».

Θα μπορούσε η κυβέρνηση να ζητήσει από τα Σκόπια να ονομάζονται «Κάτω Μακεδονία», ώστε να είναι η δική μας Μακεδονία από πάνω τους – καβάλα. Δεν είναι δύσκολο αυτό· απλώς, θα πρέπει να απαιτήσουμε από τον ΟΗΕ και από όλες τις χώρες του πλανήτη να γυρίσουν όλους τους παγκόσμιους χάρτες ανάποδα. Αν μας αγαπάνε, θα το δεχτούν αμέσως.

Βέβαια, αν τα Σκόπια αναγνωριστούν διεθνώς ως «Μακεδονία» -κάτι που συμβαίνει ήδη εδώ και μια δεκαετία αλλά μην το πείτε πουθενά-, θα υπάρξουν και θετικές επιπτώσεις.

Για παράδειγμα, οι οπαδοί των αθηναϊκών ομάδων δεν θα αποκαλούν πια τους οπαδούς και τους παίκτες των ομάδων της Βόρειας Ελλάδας «Βούλγαρους» αλλά «Μακεδόνες». Οι μεν θα το λένε ως βρισιά και οι δε θα το εκλαμβάνουν ως κομπλιμέντο. Βλέπουμε δηλαδή πως η αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» θα μας οδηγήσει στην εθνική συμφιλίωση –τουλάχιστον στα γήπεδα.

Επίσης θα είναι υπέροχα όταν στους αγώνες των εθνικών μας ομάδων με τις αντίστοιχες εθνικές ομάδες της «Μακεδονίας» θα φωνάζουμε όλοι μαζί αγκαλιασμένοι «Γαμήστε την πουτάνα τη Μακεδονία»!

Αν πραγματικά επιθυμούμε να μην ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία», δεν έχουμε παρά να καθυστερήσουμε λίγο τη διαπραγμάτευση και παράλληλα να στείλουμε στα Σκόπια τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Ο Μάκης θα πιάσει φιλίες με όλη την κυβέρνηση των Σκοπίων και σύντομα θα έχει βίντεο με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών να φιστικώνουν ανήλικες ή να επιδίδονται σε κτηνοβασίες. Θα τους εκβιάσουμε και αυτοί θα ονομάσουν τα Σκόπια «Σβουνιά» - ούτως ή άλλως, αυτή η χώρα στο χάρτη μοιάζει σαν σβουνιά.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα τρομερά που μας συμβαίνουν, τα Βαλκάνια θυμίζουν και πάλι πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου ενισχύει τις αποσχιστικές τάσεις και απειλεί με γεωπολιτικές αναταραχές – κρίμα που δεν έχω πέντε έξι σελίδες ακόμα για να σας κάνω μια ενδελεχή ανάλυση να σας φύγει το κλαπέτο.

Εν συντομία, Σερβοβόσνιοι, Αλβανοτσολιάδες, Τουρκόγυφτοι, Αρκουδόγυφτοι και διάφορα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου ετοιμάζονται να πάρουν τα όπλα και να αλληλοεξοντωθούν για μια ακόμα φορά.

Όλοι αυτοί μοιάζουν με ανθρώπους του προπερασμένου αιώνα – ανακάλυψαν στα γεράματα τον καπιταλισμό και την κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας και έχουν σαλτάρει εντελώς. Είπαν του τρελού να χέσει κι αυτός ξεκωλώθηκε.

Δεν τους άρεσε που ζούσαν σοσιαλιστικά μεν τίμια δε – ανακάλυψε ο καθένας απ’ αυτούς την υπεροχή της φυλής του και σε λίγο στα Βαλκάνια κάθε οικογένεια θα θέλει να έχει το δικό της κράτος. Μόλις συμβεί αυτό, να φωνάξουν την Ελλάδα για να κάνει τη νονά. Να, η νονά! Να!

LIFO - 28/02/08

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2008

Ο λόγος στους αναγνώστες

"Κανονικά, δεν πρέπει τώρα οι δημοσιογράφοι να λένε «το δίχρονο blog», μέχρι τελεσιδικίας"; Ευχαριστώ τον καλό αναγνώστη γι' αυτό το σχόλιο και διαμαρτύρομαι κι εγώ εντόνως για την άθλια συμπεριφορά των δημοσιογράφων απέναντι στο Press-Gr. Δεν μπορούν από τη μια να μιλάνε για την "τριανταπεντάχρονη" και από την άλλη να λένε φόρα παρτίδα το όνομα του Press-Gr. Θα πρέπει να λένε "το δίχρονο blog".

Ευχαριστώ για τα αμέτρητα μέιλ και λυπάμαι που δεν έχω χρόνο να απαντήσω. Εγώ συνεχίζω να είμαι ένας, αλλά εσείς γίνατε πάρα πολλοί.

Κάθε κυβέρνηση έχει τους νταβατζήδες που της αξίζουν

Όλοι πια δείχνουν τον Θέμο Αναστασιάδη. Όλοι. Αν πιστέψουμε τον Μάκη, την 25χρονη-της κόβω λίγα χρόνια γιατί περνάει δύσκολες ώρες η καψερή-, το Mega και πάρα πολλούς άλλους, ο Θέμος υπέκλεψε το DVD, το μοντάρισε και έπαιξε τα περίεργα παιχνίδια του. Αν αυτό είναι αλήθεια, ο Θέμος θα πρέπει να δικαστεί και να πάει φυλακή. Όμως ο Θέμος –σύμφωνα με όλους αυτούς- είναι αυτός που έχει το αμοντάριστο DVD. Εκτός αν μετάνιωσε κι αυτός -όπως η 25χρονη-, και το κατέστρεψε. Κρατάει δηλαδή την κυβέρνηση από τ’ αρχίδια – συγγνώμη, από τον κώλο, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πια αρχίδια. Μάλλον δεν είχε ποτέ. Και την κρατάει γιατί –σύμφωνα με αυτά που συζητούν όλοι οι Έλληνες ανά την επικράτεια τους τελευταίους δυόμισι μήνες και αναφέρει και ο Τζίμης Πανούσης στο πρόγραμμά του (να πάτε να τον δείτε)- στο DVD ο Ζαχόπουλος λέει πως ο Καραμανλής είναι γκέι. Δεν κατάλαβα! Και γιατί είναι κακό να είναι ο Καραμανλής γκέι; Δεν είμαστε όλοι; Υπάρχουν και στρέιτ ανάμεσά μας; (Η συνέχεια εδώ)

Αν ο Θέμος πάει φυλακή, όλοι θα καταλάβουν πως ο Καραμανλής είναι στρέιτ και θα τον κερνάνε μπύρες. Αν ο Θέμος τη σκαπουλάρει, όλοι θα πιστεύουν πως ο Καραμανλής είναι γκέι. Μετά τον Μεγαλέξανδρο, κι ο Καραμανλής. Τεράστιο πλήγμα για τον Ελληνισμό. Εθνική τραγωδία.

Είναι παντελώς αδιάφορο το τι κάνει στο κρεβάτι του ο Καραμανλής – αν οι διάνοιες που έχει μαζέψει γύρω του το είχαν αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή, θα είχαν αποφύγει όλο αυτό το ρεζιλίκι.

Σκασίλα μας, ας γίνει πρωθυπουργός και η Ντάνα Ιντερνάσιοναλ – η Ντόρα μόνο να μην γίνει. Πάντως, εμείς περάσαμε υπέροχα με αυτήν την ιστορία – ήταν το πλήρες ξεβράκωμα πολιτικών και εκδοτών.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως αν ο Θέμος όντως εκβιάζει την κυβέρνηση, είναι ένας νταβατζής. Και στις 7 Οκτωβρίου 2004, ο Καραμανλής στην ταβέρνα του Μπαϊρακτάρη είχε εκστομίσει την αξέχαστη φράση «δεν θα αφήσουμε πέντε νταβατζήδες να κυβερνάνε τη χώρα».

Στη συνέχεια, ο Καραμανλής κυλίστηκε αγκαλιά με όλους αυτούς τους νταβατζήδες που απειλούσε να εξολοθρέψει. Τρελό πάθος. Κατέβασε τα βρακιά του κανονικά.

Μόνο που εδώ υπάρχει ένα λεπτό σημείο: ο Θέμος Αναστασιάδης δεν ήταν εκδότης τον Οκτώβριο του 2004 – έγινε εκδότης τον επόμενο χρόνο, επί πρωθυπουργίας Καραμανλή.

Αν ο Θέμος αποδειχτεί νταβατζής και γλιτώσει τη φυλακή, θα είναι ένας φρέσκος νταβατζής, δημιούργημα της διακυβέρνησης της σεμνότητας και της ταπεινότητας.

Κάθε κυβέρνηση έχει τους νταβατζήδες που της αξίζουν. Ο νταβατζής της κυβέρνησης Καραμανλή θα είναι ο Θέμος Αναστασιάδης. Κι αυτό είναι πολύ αστείο.

Δουλειές με φούντες

Αυτό το ποστ είναι βαρετό –όπως, άλλωστε, και όλα τα υπόλοιπα- αλλά πρέπει να το γράψω. Πρώτη φορά έλαβα μέσα σε μια ημέρα 19 προσκλήσεις για συμμετοχή σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, και για συνεντεύξεις ή άρθρα στον Τύπο – προφανώς, αυτό οφείλεται στην υπόθεση του Press-Gr. Ευχαριστώ όλους τους καλούς συναδέλφους αλλά δεν πρόκειται να αποδεχτώ καμία πρόσκληση - ζητώ συγγνώμη που δεν θα απαντήσω στα μέιλ. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η θέση του μπλόγκερ είναι στο μπλογκ του. Γράφω πια και επαγγελματικά αλλά αυτό αύριο μπορεί να μην συμβαίνει, ενώ το μπλογκ θα συνεχίσει να υπάρχει. Προσωπικά, δεν έχω καμιά δουλειά να πάω στην τηλεόραση, την οποία –όπως είναι σήμερα- θεωρώ εχθρό του λαού. Δεν έχω κανένα λόγο να γράψω κείμενα ή να δώσω συνέντευξη στον Τύπο για το θέμα – οι απόψεις μου είναι σε αυτή τη σελίδα κι όποιος θέλει τις διαβάζει. Για το ραδιόφωνο το σκέφτομαι, γιατί μου αρέσει πολύ - έξι φορές επισκέφτηκα ραδιοφωνικούς σταθμούς και πραγματικά πέρασα πολύ ωραία. Πάλι όμως απαντώ αρνητικά, γιατί νομίζω πως δεν είναι η σωστή στιγμή. Πάντως να ακούτε όλοι τον Βασίλη Κουφόπουλο στον ΣΚΑΙ (18:00-20:00) γιατί αν επισκεφτώ μια εκπομπή θα είναι η δική του. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι –και για να μην έχει μπερδέματα ο άνθρωπος-, να διευκρινίσω πως ο κ. Κουφόπουλος δεν είναι φίλος μου αλλά είναι ένας δημοσιογράφος που συμπαθώ και εκτιμώ. Πήγα δυο φορές στην εκπομπή του στο παρελθόν και πέρασα υπέροχα. Με την ευκαιρία να στείλω τους χαιρετισμούς μου στις κυρίες και στους κυρίους που δουλεύουν στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ – ιδιαίτερα στην κυρία Γκίζα Παπαχαραλάμπους και στους συντρόφους της «Ελληνοφρένειας».

Και κάτι ακόμα: θα παρακαλούσα δημοσιογράφους που έχουν γράψει απίστευτες ανοησίες στο παρελθόν για αυτό το μπλογκ, να μη με ενοχλούν για συνέντευξη σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Λίγη τσίπα δεν βλάπτει. Δεν έχω πάθει Αλτσχάιμερ ακόμα. Ευχαριστώ.

Ξύπνα Βασίλη!


Χτες το βράδυ αντιστάθηκα σθεναρά στις επίμονες παροτρύνσεις των φίλων μου να πάμε για 65η φορά φέτος σε σκυλάδικο και στήθηκα μπροστά στην τηλεόραση περιμένοντας να δω και να απολαύσω τον Βασίλη Χιώτη. Μάταια όμως, γιατί κανένα κανάλι δεν φιλοξένησε τον καλό συνάδελφο. Διαμαρτύρομαι εντόνως για την απόπειρα φίμωσης του Βασίλη Χιώτη από τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ και τους βαρόνους της ενημέρωσης! Εκτός αν ο Βασίλης είχε υπηρεσία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην Ασφάλεια. Τότε τους δικαιολογώ. Το καθήκον προηγείται. Ελπίζω απόψε να έχει ρεπό.

Όπως παρατήρησαν εύστοχα πολλοί αναγνώστες του μπλογκ, ο Βασίλης Χιώτης έχει κάνει μια –μόνο μια;- γκάφα. Γράφει στο εκπληκτικό άρθρο του: «Δεν απάντησα στο μήνυμα, θεωρώντας αρχικώς ότι πρόκειται για φάρσα. Αργότερα την ίδια ημέρα, όμως, έλαβα ένα δεύτερο μήνυμα από τον ίδιο αποστολέα». Αργότερα την ίδια μέρα, Βασίλη; Μα τα δυο μέιλ –όπως βλέπουν όλοι- στάλθηκαν με διαφορά τριών λεπτών! Αχ Βασίλη, μαντάρα τα έκανες. Πολύ τσαπατσουλιά, ρε παιδάκι μου. Ακόμα και το άρθρο της «Ελευθεροτυπίας» με τον μικρό Αλέξανδρο πιο αληθοφανές ήταν.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2008

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ για την απόπειρα λογοκρισίας στα ειδησεογραφικά blogs

Mε ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν στην πρόθεση της κυβέρνησης για νομοθετική παρέμβαση στα ειδησεογραφικά blogs.

Τη στιγμή που ακόμη και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που αφορά τη συκοφαντική δυσφήμηση, βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της έκφρασης, η κυβέρνηση της Ν.Δ. φαίνεται ότι επιθυμεί να επεκτείνει τις αυστηρές τυποκτόνες διατάξεις του νόμου Βενιζέλου του 1995, ώστε αυτές να ισχύουν και για τα blogs.

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την καταπολέμηση του αδικήματος του εκβιασμού, για το οποίο όμως επαρκούν οι υπάρχουσες ποινικές διατάξεις, επιδιώκει μια νέα ειδική ρύθμιση που θα οδηγήσει σε λογοκρισία, με προφανές θύμα το αγαθό της ελευθεροτυπίας. Οι κυβερνώντες φοβούνται την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων καθώς και την σκληρή κριτική για τα πεπραγμένα των στελεχών τους.

Η παροχή τεχνικών διευκολύνσεων προς ανακάλυψη ηλεκτρονικών ιχνών δεν αποσκοπεί στην προστασία της τιμής των θιγόμενων ιδιωτών, αλλά στην αποτελεσματική διακοπή της ροής «ενοχλητικών» ειδήσεων και σχολίων.

Ζητούμε να μην υιοθετηθούν τυποκτόνες ρυθμίσεις για τα ειδησεογραφικά blogs, διότι διαφορετικά θα πληγεί εμπράκτως η εφαρμογή του δικαιώματος στην ελευθεροτυπία.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων


26/02/2008

Ο Συνασπισμός μίλησε. Αλέκα, Γιώργο, τώρα που η Νέα Δημοκρατία πέταξε τη μάσκα και μας θυμίζει τι σημαίνει Δεξιά, θα μιλήσετε; Βιαστείτε - αλλιώς, εμείς δεν θα ξεχάσουμε πως ο Αλέξης μίλησε πρώτος.

Λούμπεν

Έχω μερικές απορίες: τι σχέση έχουν τα δυο απειλητικά –και βλακώδη- ανώνυμα μέιλ που ισχυρίζεται πως έλαβε ο δημοσιογράφος του «Βήματος» με το Press-Gr; Δεν θα μπορούσε να τα έχει στείλει ο οποιοσδήποτε; Δηλαδή, αν εγώ λάβω ένα ανώνυμο μέιλ από κάποιον που υποστηρίζει πως είναι υπουργός της Νέας Δημοκρατίας θα το πιστέψω; Πώς θα συνδεθούν τα ανώνυμα σχόλια εναντίον του δημοσιογράφου στο Press-Gr –που θα μπορούσε να τα έχει γράψει ακόμα και ο ίδιος- με τα απειλητικά μέιλ; Αυτός που ζητούσε χρήματα από τον δημοσιογράφο πώς ήξερε και τα δυο του μέιλ; Μήπως ήταν φίλος του; Μήπως ήταν ο ίδιος; Γιατί αυτός που έστειλε τα μέιλ και ζητούσε χρήματα σταμάτησε να στέλνει μέιλ; Δεν τα ήθελε τα χρήματα πια; Γιατί o δημοσιογράφος δεν απάντησε στον εκβιαστή πως θα του δώσει τα χρήματα ώστε να συμφωνήσει με την αστυνομία και να τον παγιδέψουν; Μήπως επειδή κανείς ποτέ δεν ζήτησε πραγματικά χρήματα και δεν εκβίασε τον δημοσιογράφο αλλά το μόνο που χρειαζόταν ο δημοσιογράφος ήταν αυτά τα δυο μέιλ για να στηρίξει το επιχείρημά του; Μήπως αυτός ήταν ο τρόπος για να πειστεί η Google πως είχαν διαπραχθεί εγκληματικές πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών για το Press-Gr; Μήπως ο δημοσιογράφος είχε ήδη κάνει συμφωνία με υψηλά ιστάμενο πολιτικό πρόσωπο και πρώην συνάδελφό του; Μήπως ο στόχος ήταν το Press-Gr και όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα; Μήπως τώρα στόχος είναι η ελευθερία της έκφρασης στο Διαδίκτυο; Γιατί ο δημοσιογράφος έχει αναλάβει τον ρόλο του εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας; Τι ανοησίες είναι αυτές που γράφει ο δημοσιογράφος για το πλαστό βίντεο της υπόθεσης Ζαχόπουλου; Αφού όλοι ξέρουν πως το έφτιαξε ένας φοιτητής στη Βρετανία για να γελοιοποιήσει τα ήδη γελοιοποιημένα ελληνικά ΜΜΕ. Και κάτι ακόμα: αυτό το «Λούμπεν ενημέρωση» που έχει το «Βήμα» στο πρωτοσέλιδό του, ας το κρατήσει καθημερινά – χαρακτηρίζει απόλυτα την εφημερίδα.

Τύπου!


-Θοδωρή, ήσουν πάντα τόσο σιχαμένος;
-Όχι, όλα άρχισαν από τότε που σε κάνω παρέα!

Θεά!

Τελικά, αυτός ο Βασίλης Χιώτης που τον εκβίαζαν με ανώνυμα μέιλ, πρέπει να απέκτησε νόημα η ζωή του με αυτήν την ιστορία. Δεν κατάλαβα καλά όμως: αυτός είναι δημοσιογράφος του «Βήματος», εισαγγελέας ή μπάτσος; Ανήγγειλε από το δελτίο του Mega εφόδους και σε άλλα σπίτια, είπε στον Καψαμπέλη πως υπήρχε αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του εξαιτίας μήνυσης που κατέθεσε υπουργός την Παρασκευή –ο Καψαμπέλης το αγνοούσε-, τον ρώτησε «πώς ήταν ακόμα αχνιστός ο καφές στο γραφείο σας;» (ο Σέρλοκ Χολμς) και προθυμοποιήθηκε να ειδοποιήσει τις Αρχές να πάνε ξανά στο σπίτι του Καψαμπέλη για να πάρουν τον σκληρό του δίσκο γιατί την πρώτη φορά δεν μπόρεσαν να τον βρουν. (Η συνέχεια του κειμένου εδώ)

«Δεκατέσσερις μήνες σας ερευνώ» είπε ο Χιώτης στον Καψαμπέλη και ανήγγειλε νέες αποκαλύψεις από το «Βήμα» σήμερα – βέβαια, επειδή μάλλον είναι και λίγο αργός, μετά ξέχασε πως είχε πει ότι θα τα δημοσιεύσει και είπε με μοχθηρό ύφος «έχω έγγραφα που δεν τα δημοσιοποιώ, για να μην παρεμποδίσω την έρευνα».

Ποια έρευνα; Αφού αυτός την έκανε την έρευνα – απ΄ αυτά που έλεγε ήταν ολοφάνερο πως οι μπάτσοι ακολουθούν τις οδηγίες του. Αυτός μάλλον κυκλοφοράει με περιπολικό.

Μετά, στην εκπομπή του Χατζηνικολάου, είπε χαμογελώντας με νόημα πως το «Press-Gr» έχει κατέβει και όταν του είπε ο Χατζηνικολάου πως το μπλογκ είναι ακόμα στη θέση του, ο Χιώτης μας ενημέρωσε πως θα κατέβει και να μην ανησυχούμε – ουφ, ηρεμήσαμε.

Βέβαια, κανείς δεν βρέθηκε να του πει πως, ακόμα κι αν κατέβει ένα μπλογκ, σε δυο λεπτά φτιάχνεις άλλο, αλλά δεν πειράζει – άσ’ τον στον κόσμο του.

Είναι πολύ ωραίο, πάντως, ένας δημοσιογράφος να ανακοινώνει από την τηλεόραση πως θα σταματήσει η λειτουργία ενός μπλογκ. Ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνεται αυτό.

Βλέποντας αυτόν τον δημοσιογράφο –του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα μέχρι χτες- καταλαβαίνω γιατί τα έντυπα του ΔΟΛ πάνε κατά διαόλου. Στο ένα παράθυρο ο Πρετεντέρης, στο άλλο ο Χιώτης. Μα ποιος τις διαλέγει αυτές τις μούρες; Είναι σαν ο Λαμπράκης να έχει διαλέξει όσους απέτυχαν στις εξετάσεις για να μπουν στη Χωροφυλακή.

Κι από δίπλα η Όλγα Τρέμη που δεν έχει δει το ροζ DVD και δεν θέλω να το ξεχνάει κανείς αυτό. Αν αυτοί έφτιαχναν μπλογκ, δεν θα είχαν πάνω από πέντε αναγνώστες. Ούτε το κορίτσι τους δεν θα τους διάβαζε. Ούτε το αγόρι τους.

Μα απορώ, ρε πούστη, τι στον πούτσο γράφτηκε στο Press-Gr για τον Χιώτη και ήταν τόσο κακιασμένος; Ο τύπος ήταν σαν να έβλεπες την Τασσώ Καββαδία αυτοπροσώπως. Εντάξει, η Τασσώ ήταν πιο αντρούτσω.

Το μεγάλο σφάλμα του Καψαμπέλη είναι που έχει πάρει σβάρνα τις τηλεοράσεις. Δεν ξέρω σε τι θα του φανεί χρήσιμο αυτό, αλλά –κατά την ταπεινή μου γνώμη- η θέση του μπλόγκερ είναι στο Διαδίκτυο και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα. Μπορεί να κάνω λάθος.

Και –αν και μου φαίνεται περίεργο αυτό που γράφω- ο μόνος δημοσιογράφος με λίγη αξιοπρέπεια και σοβαρότητα στην ελληνική τηλεόραση είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου –τουλάχιστον όταν δεν έχει δίπλα του τον Τράγκα. Όλοι οι άλλοι είναι σαν συμμορίες.

Επίσης, ήταν ο μόνος που έμοιαζε να έχει έστω μια ιδέα για το τι συμβαίνει στο Διαδίκτυο. Συγγνώμη, διώξανε από το Mega και τον Alpha τον Χατζηνικολάου για να πάρουν όλους αυτούς τους ανάπηρους;

Άκουγε η Τρέμη «Google», «κωδικός» και «administrator» και είχε αυτήν την έκφραση που έχουν κάτι φαφούτες γριές στην Πίνδο, που δεν ακούνε και σε κοιτάνε λοξά σαν να είσαι εξωγήινος.

Και επειδή θα σκάσω: Ρε Αλέκα, ρε Αλέκα! Μιλάνε οι άλλοι για τα μπλογκ και πετάγεται ο Χαλβατζής να πει για την παιδική πορνογραφία και τους κινδύνους του Διαδικτύου; Λες και είναι ο αναλφάβητος από τα Γκράβαρα!

Πού ζείτε ρε παιδιά; Σας βλέπει ο κόσμος και γελάει. Έτσι θα φέρετε τους νέους κοντά σας; Στείλτε έναν νέο άνθρωπο να σκαμπάζει και δέκα πράγματα από το τι συμβαίνει σήμερα. Ή μην πηγαίνετε καθόλου στην τηλεόραση – αυτό θα ήταν και το καλύτερο.


Το ANTI WEBLOG θέτει μερικά ερωτήματα που αφορούν τον βίο και την πολιτεία του κ. Χιώτη. Είναι πολύ ενδιαφέρον κείμενο και καλό θα ήταν να το διαβάσετε.

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2008

Τρόμος πάνω από τα μπλογκ


-Κώστα, βρήκαμε αυτούς που κρύβονται πίσω από το Press-Gr.


-Είναι ωραία τεκνά;

It's Showtime!

Τα πράγματα με την υπόθεση του Press-Gr έχουν ως εξής: η κυβέρνηση φοβάται τα μπλογκ – η κυβέρνηση φοβάται το Διαδίκτυο. Γιατί φοβάται η κυβέρνηση το Διαδίκτυο; Επειδή μόνο από το Διαδίκτυο μπορεί να σκάσει μύτη το DVD και υποθέσεις που ενοχλούν την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση προωθεί γελοίες νομοθετικές αλλαγές στη χρήση των μπλογκ – όπως προώθησε πριν λίγες μέρες τη μη χρήση υποκλαπέντος υλικού στα δικαστήρια. Χρειαζόταν όμως ένα άλλοθι για τους …νοικοκυραίους, τους σεμνούς και ταπεινούς. Γι’ αυτό έγινε λόγος για εκβιασμούς στην υπόθεση του Press-Gr – μετά οι εκβιασμοί έγιναν ένας και αυτός ο ένας ήταν από ανώνυμο μέιλ που εστάλη το ...2006. Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι κάποιος; Ξεχνάνε πως οι απαγορεύσεις φουντώνουν την αντίσταση και την αντίδραση. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να αποφύγει κάποιος την κρατική τρομοκρατία. Η κυβέρνηση τα βρήκε με τον χοντρό και με τους νταβατζήδες, αλλά είναι πρακτικά αδύνατον να τα βρει με τους μπλόγκερ γιατί κάθε μπλόγκερ δεν είναι ένας δημοσιογράφος όπως βλακωδώς λένε οι άσχετοι – κάθε μπλόγκερ είναι και ένας εκδότης. Σήμερα οι μπλόγκερ είναι γύρω στους τριάντα χιλιάδες – σε ένα μήνα θα είναι ολόκληρος στρατός. Θα φιμώνεις έναν, θα πετάγονται δέκα. Κύριε Καραμανλή, είστε τελειωμένος. Κι εσείς και οι νταβατζήδες – παλιότεροι και νεότεροι. Θα σας καταπιεί όλους το Διαδίκτυο. Γλυκά….

Ο πιτσιρίκος χορεύει στα ταβάνια από τη χαρά του. Επιτέλους, μετά από σχεδόν τρία χρόνια στα μπλογκ, έφτασε η ώρα να παίξουμε. Και τώρα το κομμάτι που ταιριάζει ως μουσική υπόκρουση στο DVD. Δικό σας!

Πως αλλάζουν οι καιροί...



Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν μεγάλο πρόβλημα αν τα Σκόπια αναγνωριστούν ως «Άνω Μακεδονία». Σε αυτήν την περίπτωση, οι Σκοπιανοί θα έχουν το δικαίωμα να αποκαλούν τους Θεσσαλονικείς «χαμουτζήδες».




Επειδή μου αρέσει να γράφω και δεν σκοπεύω να σταματήσω, θα ήθελα να προειδοποιήσω όλους τους δημοσιογράφους και τους γελοιογράφους που εργάζονται σε έντυπα και παρουσιάζουν κείμενα ή σχόλια που διαβάζουν σε αυτήν εδώ τη σελίδα ως δικά τους, πως στο εξής κάθε αντιγραφή που θα αντιλαμβάνομαι θα την αναφέρω στον αρχισυντάκτη τους. Λυπάμαι, αλλά το κακό έχει παραγίνει και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να απαντήσει κάποιος στη δημοσιογραφική αλητεία. Αν απορείτε πως μαθαίνω για τις αντιγραφές, είναι πάρα πολύ απλό: από τους αναγνώστες του μπλογκ – είναι πια πάρα πολλοί. Και θα γίνουν ακόμα περισσότεροι…

Κυριακή, Φεβρουαρίου 24, 2008

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε

Σύμφωνα με τους μπάτσους και τους δημοσιογράφους, στις 16:50 της Κυριακής εξερράγη στα γραφεία του ΥΠΕΧΩΔΕ αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός. Γιατί οι δημοσιογράφοι λένε «αυτοσχέδιος» εκρηκτικός μηχανισμός; Δηλαδή υπάρχουν εκρηκτικοί μηχανισμοί και στο εμπόριο; Με εγγύηση; Ας μας ενημερώσει κάποιος υπεύθυνος – αν υπάρχουν, να τους προτιμήσουμε. Με την ευκαιρία, θέλω να στείλω χαιρετισμούς και συγχαρητήρια στα παιδιά που είναι στο ένοπλο σκέλος της οργάνωσής μας – δεν τους παίρνω τηλέφωνο γιατί μπορεί να παρακολουθούνται. Παιδιά, ωραίο το χτύπημα αλλά δεν γίνεται δουλειά έτσι. Δεν μπορεί να βάζετε μια βόμβα κάθε έξι μήνες. Έτσι όπως το πάτε, θα το κλείσουμε το μαγαζί. Αν δεν έχετε όρεξη για δουλειά, να μου το πείτε να κανονίσω την πορεία μου. Να αφήσω το αντάρτικο και να πάω να γίνω δημοσιογράφος. Όχι, καλύτερα να γίνω μπάτσος – μην ξεφτιλιστώ κι εντελώς. (Η συνέχεια εδώ)

Οι μέχρι χτες εκβιασμοί του Press-Gr, ακούω ξαφνικά πως μετατράπηκαν σε έναν εκβιασμό δημοσιογράφου μέσω ανωνύμων μέιλ –τι πειστικό που ακούγεται αυτό- και συκοφαντίες εναντίον πολιτικών και δημοσιογράφων. Δεν το πιστεύω! Υπάρχει σε αυτή τη χώρα άνθρωπος που τολμάει και μιλάει με απαξιωτικά λόγια για πολιτικούς και δημοσιογράφους; Σαν δεν ντρέπονται! Για όνομα του Θεού! Ντροπή σου Press-Gr! (Μεταξύ μας, τέλεια η διαφήμιση που έγινε στα μπλογκ από την τηλεόραση – διαφήμιση πολλών εκατομμυρίων ευρώ έγινε δωρεάν. Ευχαριστούμε πολύ. Ναι, βρέθηκαν και δυο μαλάκες που με κάλεσαν στην εκπομπή τους να μιλήσω για το θέμα – για να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις νέες τεχνολογίες. Παιδιά, σίγουρα θα έρθω – ειδικά, αν μου δώσετε 500 χιλιάδες ευρώ για να αγοράσω εκρηκτικούς μηχανισμούς, μπαζούκας και χειροβομβίδες για την οργάνωση.)

Viva el Comunismo!




Ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου. Συγχαρητήρια στον κυπριακό λαό που έσπευσε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στην Κούβα. Ο Φιντέλ Κάστρο παραιτήθηκε, ο Δημήτρης Χριστόφιας πήρε την εξουσία. Ένας κομουνιστής έφυγε, ένας κομουνιστής ήρθε. Νησί η Κούβα, νησί και η Κύπρος. Αμερικανική βάση στην Κούβα, βρετανικές βάσεις στην Κύπρο. Η Επανάσταση είναι ζωντανή. Και ο Τσε είναι φωτογραφία.

Μπάτσοι παντού

Είναι απίστευτες οι ανοησίες που έχουν γραφτεί –τόσο στα μπλογκ όσο και στον Τύπο- για το Press-Gr από το βράδυ της Παρασκευής. Χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες, χωρίς να έχουν γίνει συλλήψεις, χωρίς να έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες, ένα σωρό μικρονοϊκοί έσπευσαν να γράψουν ο καθένας τη μαλακία του – κανονική συμπεριφορά μπάτσου. Γιατί; Επειδή το Press-Gr είναι (ήταν;) ένα πολύ επιτυχημένο μπλογκ. Έχει κάνει επανειλημμένως αποκαλύψεις που στον παραδοσιακό Τύπο δημοσιεύτηκαν πολύ αργότερα – ή δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ. Κατάφερε να έχει 100.000 αναγνώστες ημερησίως. Έδωσε βήμα σε πάρα πολλούς άλλους μπλόγκερ αλλά και στους αναγνώστες του. Δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια για το Press-Gr αλλά θα περιμένω τουλάχιστον την ξεπουλημένη Δικαιοσύνη - δεν θα πιστέψω τόσο εύκολα τα άρθρα ξεπουλημένων δημοσιογράφων σε ξεπουλημένες εφημερίδες. Αυτοί είναι οι τελευταίοι που μπορούν να γίνουν τιμητές των άλλων. Ας γράψουν πρώτα –αν μπορούν- για τα αφεντικά τους που λυμαίνονται τη χώρα και μετά ας περιλάβουν και τους υπόλοιπους. Διαφορετικά, να αποδεχτούν πως είναι σκουλήκια και να βγάλουν τον σκασμό. Πάει πολύ να πουλάς ακεραιότητα, δεοντολογία και ιδεολογία, όταν ο εκδότης σου είναι κακοποιός. Έχει και η μαλακία τα όριά της. Ολέ!

Είμαι σίγουρος πως όταν κλείσει η υπόθεση Ζαχόπουλου –χωρίς καμία ποινή για κανέναν- θα προκύψει το εξής εύλογο ερώτημα: Γιατί πήγε φυλακή ο Κοσκωτάς;

Σάββατο, Φεβρουαρίου 23, 2008

Όλα γίνονται - θέληση να υπάρχει

Η κυβέρνηση εξετάζει προσεκτικά το σχέδιο Νίμιτς και θεωρεί πως θα ήταν ευνοϊκό για τη χώρα μας αν τα Σκόπια ονομαστούν Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας. Νομίζω πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να βιαστεί γιατί υπάρχουν και άλλες ευνοϊκές λύσεις: μπορούμε να ζητήσουμε τα Σκόπια να ονομαστούν Κάτω Μακεδονία, ώστε να είμαστε από πάνω τους. Δεν είναι δύσκολο – απλώς, θα πρέπει να απαιτήσουμε από τον ΟΗΕ και όλες τις χώρες του πλανήτη να γυρίσουν όλους τους παγκόσμιους χάρτες ανάποδα.

Τζάμπα κόπος


Ένα φάκελο με έξι φυσίγγια των 38 χιλιοστών έστειλε άγνωστος στη Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Αν της έστελνε κι ένα 38άρι περίστροφο, η κυρία Πετραλιά θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τα μυαλά της. Αν είχε.

Press-Gr

Επειδή έχω λάβει ένα σκασμό μέιλ με αφορμή φήμες που αφορούν το Press-Gr, θέλω να διαβεβαιώσω τους καλούς αναγνώστες πως δεν έχω την παραμικρή ιδέα επί του θέματος. Aν είχα φιλίες με δημοσιογράφους ή μπάτσους, θα γνώριζα τι είναι αλήθεια και τι όχι – δεν έχω, όμως. Σε κάθε περίπτωση –και ανεξάρτητα του τι έχει συμβεί με το Press-Gr-, στην Ελλάδα η μοίρα του μπλόγκερ είναι το δικαστήριο. Sooner or later. Και η μοίρα του δικαστή είναι να ξεπετάγονται μπλογκ συνέχεια.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22, 2008

Η Μακεδονία γαμιέται!

Καθώς οδηγούμαστε σε διαπραγματεύσεις για να αποφασιστεί αν τα Σκόπια θα αποκαλούνται «Μακεδονία» ή «Μακεδονική Μακεδονία της Μακεδονίας», θα ήθελα να εντοπίσω ένα θετικό στοιχείο που θα έχει η αναγνώριση της γειτονικής χώρας με την ονομασία «Μακεδονία»: τόσα χρόνια οι οπαδοί των αθηναϊκών ομάδων αποκαλούσαν τους παίκτες και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ «Βούλγαρους» και αυτοί τσαντίζονταν γιατί δεν τους άρεσε το σύνθημα «Γαμιέται ο ΠΑΟΚ και η Βουλγαρία» - το έβρισκαν αντεθνικό, και όντως είναι. Μόλις τα Σκόπια αναγνωριστούν απ’ όλους με το όνομα «Μακεδονία», οι οπαδοί των αθηναϊκών ομάδων θα μπορούν να υβρίζουν τους οπαδούς και τους παίκτες του ΠΑΟΚ αποκαλώντας τους «Μακεδόνες» - αυτοί θα το λένε για βρισιά και οι άλλοι θα χαίρονται. Και φυσικά, όταν οι εθνικές μας ομάδες θα αντιμετωπίζουν τις εθνικές ομάδες της Μακεδονίας, όλοι μαζί -εν χορώ- θα φωνάζουμε «Γαμήστε την πουτάνα τη Μακεδονία»!

Η ζωή είναι γλυκιά σαν τρίγωνο Σκοπίων. Dolce Vita - Bebo Best & the Super Lounge Orchestra. Δικό σας! Ziveli!

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2008

Ώρα ευθύνης


-Κώστα, πρέπει να προσέξουμε γιατί αν περάσει το "Μακεδονία", οι Σκοπιανοί θα έχουν το δικαίωμα να ισχυρίζονται πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι δικός τους.
-Έλα μωρέ, σιγά την αδερφάρα!


Ένα υπέροχο τραγούδι: Porque - Pochill. Δικό σας, πατριώτες!

"Εάν μισούνται ανάμεσό τους δεν τους πρέπει ελευθεριά"

Βλέποντας τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται για μια ακόμα φορά η ένδοξη χώρα μας –με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων-, αναρωτιέμαι: ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δεν έχει τίποτα φίλους στα Σκόπια; Κανένα πρωθυπουργό, κανένα υπουργό Εξωτερικών - έστω κανένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βρε παιδί μου. Αν κάποιος απ’ αυτούς είναι φίλος του, σίγουρα ο Μάκης θα τον έχει σε κάποιο βίντεο να φιστικώνει τίποτα ανήλικες ή να επιδίδεται σε κτηνοβασίες – θα τον εκβιάσουμε και θα βγάλει τα Σκόπια «Σβουνιά». Αν πάλι ο κ. Τριανταφυλλόπουλος δεν έχει ροζ βίντεο με Σκοπιανούς αξιωματούχους, ας τρενάρουμε λίγο τη διαπραγμάτευση, ώστε να του δώσουμε τον χρόνο να αποκτήσει μερικά. Αφού ο κ. Τριανταφυλλόπουλος είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, γιατί δεν τον αξιοποιούμε; Γιατί ένα τέτοιο όπλο να το στρέφουμε πάνω στ’ αδέρφια μας και όχι στους προαιώνιους εχθρούς μας;

Η Διχόνοια που βαστάει / ένα σκήπτρο η δολερή / καθενός χαμογελάει /
"πάρ' το", λέγοντας, "και συ". Κι επειδή συγκινήθηκα, ένα σπουδαίο τραγούδι που μας ενώνει όλους, αδέλφια! Δικό σας!

Τον κακό σας τον καιρό!

Την ώρα που ο χιονιάς πάγωνε το κλεινόν άστυ, ο πιτσιρίκος βούτηξε στη θάλασσα για να ζεσταθεί και να γιορτάσει τα 100 τεύχη της LiFO. Σπλατς! (Το κείμενο εδώ)



Πολικό ψύχος και έντονες χιονοπτώσεις επικράτησαν στη χώρα τις προηγούμενες ημέρες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα -για λίγες μέρες- να μοιάζει με χώρα της Βορειοκεντρικής Ευρώπης, όχι μόνο ως προς το κλίμα αλλά και ως προς τις συνήθειες των κατοίκων.

Οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν πολύ έντονα τη συμπεριφορά των ανθρώπων: αν έχει 15 βαθμούς υπό το μηδέν δεν ξεκινάς να πας στο «Βυζαντινόν» του Χίλτον για να κάνεις νταραβέρι με ροζ DVD, ούτε πας να βρεις τον Μάκη στην ταράτσα του σπιτιού του. Κάθεσαι σπιτάκι σου και ρίχνεις κανα κούτσουρο στο τζάκι, μπας και ζεσταθεί το κοκαλάκι σου.

Οπωσδήποτε, εμείς οι Έλληνες είμαστε έρμαια των καλών καιρικών συνθηκών που μας καταδυναστεύουν. Οι ξένοι δεν είναι καλύτεροι από μας αλλά ζούνε μέσα στους παγετούς και στις χιονοθύελλες, οπότε κλείνονται στα σπίτια τους και αποφεύγουν την πολλή συνάφεια του κόσμου και τις πολλές συναναστροφές, που -όπως λέει κι ο Καβάφης- οδηγούν στον εξευτελισμό.

Αν στην Ελλάδα είχαμε χιόνια όλο τον χρόνο η 35χρονη δεν θα έτρεχε με τις κάμερες στο σπίτι του Ζαχόπουλου να τον καταγράψει με τα σώβρακα στο πάτωμα· θα έβρισκε ένα παλικάρι της σειράς της και θα νοικοκυρευόταν - σιγά μην έτρεχε δεξιά κι αριστερά σαν την τρελή αν έξω είχε τρία μέτρα χιόνι.

Αλλά, βλέπετε, εμείς έχουμε συνέχεια λιακάδες και δεν μπορούμε να βάλουμε κώλο κάτω με τίποτα. Σε πετυχαίνει ο ήλιος, μπαίνει ο διάολος μέσα σου, γίνεσαι καυλοπυρέσσων, ορμάς κι όποιον πάρει ο χάρος.

Ενώ οι ξένοι έχουν συνέχεια τις ορμές τους σε καταστολή - στον πάγο. «Οι ξένοι διαβάζουν, ενώ οι Έλληνες διαβάζουν ένα βιβλίο κάθε δέκα χρόνια» σου λέει μετά. Ε, πώς να μη διαβάζουν οι ξένοι; Όλη μέρα μέσα στο σπίτι με σαράντα υπό το μηδέν απέξω, τι άλλο να κάνουν; Πόσες ώρες πια να βλέπουν τσόντες στον υπολογιστή; Κουράζονται κάποια στιγμή και το ανοίγουν το ρημάδι το βιβλίο.

Και που το ανοίγουν, τι καταλαβαίνουν; Τα βιβλία περιέχουν ιστορίες ανθρώπων που ζουν μες στην περιπέτεια, ενώ αυτοί για να πάνε μέχρι τη γωνία να πάρουν τσιγάρα πρέπει να φτυαρίζουν τρεις ώρες το χιόνι για να ανοίξουν διάδρομο έξω από την πόρτα τους.

Άσε που δεν μπορούν να πιάσουν κουβεντούλα με την ψιλικατζού ή να πιάσουν τον ποπό της κόρης της ψιλικατζούς, γιατί αν αργήσουν κανα δεκάλεπτο θα έχει φτάσει πάλι το χιόνι ώς την ταράτσα και δεν θα μπορούν να μπουν στο σπίτι.

Βέβαια αυτές οι χώρες είναι πολιτισμένες, γιατί δεν έχουν ζητιάνους. Πού να βγεις να ζητιανέψεις μέσα στο χιονιά; Κι άντε, πες ότι εσύ βγήκες - ποιος θα σε ελεήσει; Η αρκούδα;

Ούτε πόρνες του δρόμου έχουν. Γιατί μέχρι να πάει ο πελάτης στην κοπέλα, αυτή θα 'χει πάθει κρυοπαγήματα - θα 'χει γίνει παγοκολόνα.

Δεν έχουν, λέει, κι αδέσποτα σ' αυτές τις χώρες. Πού να σταθεί το αδέσποτο στη Νορβηγία, χριστιανέ μου; Μέσα σε πέντε λεπτά θα έχει γίνει παγωτό.

Τέρμα, η κατάρα της Ελλάδας είναι ο καλός καιρός της. Αν είχαμε πολικό κλίμα θα ήμασταν μια χαρά. Όλη μέρα θα διαβάζαμε, θα διεισδύαμε στο διαδίκτυο - και γύρω στα 55 με 60 θα ρίχναμε και μια αυτοκτονία να ησυχάσουμε· δεν θα είχαμε πρόβλημα και με το ασφαλιστικό.

Αν είχαμε πολικό κλίμα δεν θα είχε καεί ούτε η Πάρνηθα ούτε η Πελοπόννησος. Θα ήταν τα βουνά μας τίγκα στο δέντρο - άλλο που δεν θα μπορούσαμε να τα επισκεφτούμε ποτέ εξαιτίας του χιονιού.

Ναι, αλλά δεν θα μπορούσαμε να απολαύσουμε τις ομορφιές των ελληνικών νησιών. Λάθος. Θα πάγωνε το Αιγαίο και θα πηγαίναμε στην Κρήτη και στη Ρόδο με το αυτοκίνητο. Θα πλακωνόσουνα στα γκάζια και σε μια ώρα θα ήσουνα στη Μύκονο για χιονοτσουλήθρα.

Θα λύναμε επιτέλους και τα προβλήματα των ακριτικών νησιών. Έμεινε το Καστελόριζο από καπότες και ασπιρίνες; Πετάγεται ο φαρμακοποιός ώς τη Ρόδο με τη νταλίκα και φέρνει σαράντα κούτες.

Θα γλιτώναμε κι από τους Αγούδημους. Θα βάζαμε διόδια στη Φαλκονέρα, στον Καβομαλιά και στη Σαντορίνη, και θα είχαμε τις καλύτερες εθνικές οδούς στον κόσμο. Άσε που θα πήγαινες όλο ευθεία, μιας και στη θάλασσα δεν υπάρχουν προβλήματα με απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικούς χώρους και τα ρέστα.

Παράλληλα το καλλιτεχνικό πατινάζ θα γινόταν το εθνικό μας σπορ. Θα ξεσκιζόμασταν όλη μέρα στα διπλά τόλουπ, στα τριπλά άξελ και στα ανάποδα φλιπ. Να χαρεί επιτέλους και ο Αλέξης Κωστάλας, που τόσα χρόνια έχει μαλλιάσει η γλώσσα του να περιγράφει τη μαγευτική Τατιάνα Τσιμπούκοβα από το Ιρκούτσκ και τον υπέροχο Ιγκόρ Βρομοποπόφ από το Βλαδιβοστόκ.

Θα στέλναμε στους αγώνες τη Σούλα απ' το Μπραχάμι και τον Βάγγο απ' τα Ταμπούρια να κάνουν ογδόντα πιρουέτες και θα προσκυνούσε ολάκερη η υφήλιος την ελληνική λεβεντιά.

Εν τω μεταξύ ωρύονταν οι δημοσιογράφοι στα κανάλια, επειδή πολλοί οδηγοί βγήκαν στους δρόμους χωρίς αλυσίδες. Ο Έλληνας δεν τις γουστάρει τις αλυσίδες - είναι ελεύθερος άνθρωπος.

Από την άλλη, δεν φταίει και ο Έλληνας που παίρνει τους δρόμους με τα χιόνια: όταν ακούς την Όλγα Τρέμη να σε προειδοποιεί πως θα πέσει χιόνι, σκέφτεσαι πως μάλλον θα έχει λιακάδα και θα σκάει ο τζίτζικας - άμα σε έχουν φλομώσει επί δυο μήνες στο ψέμα οι δημοσιογράφοι για ένα DVD, πώς να τους πιστέψεις μετά;

Ο τελευταίος χιονιάς μάς ήρθε από τη Σιβηρία. Τόσα χρόνια έβρεχε λάσπη από τη Σαχάρα, καιρός ήταν να μας στείλει και η Σιβηρία τα χιόνια της· τώρα, το μόνο που μένει είναι να μας έρθουν κατακέφαλα και οι βόθροι των Τουρκαλάδων. Τίποτα χρήματα από κάποια πλούσια χώρα δεν μπορούν να αρχίσουν να πέφτουν από τον ουρανό - έτσι, για αλλαγή;

Ας μην κοροϊδεύουμε και ας πούμε επιτέλους την αλήθεια στον κόσμο: ο χιονιάς που ήρθε από τη Σιβηρία ήταν στo πλαίσιο των μυστικών συμφωνιών που έκανε ο Καραμανλής με τον Πούτιν. Εμείς θα αγοράζουμε από τους Ρώσους πετρέλαιο, φυσικό αέριο και όπλα, και αυτοί θα μας στέλνουν δωρεάν χιονόμπαλες και χιονοστιβάδες.

Κάθε φορά που η κυβέρνηση Καραμανλή θα τα βρίσκει σκούρα με κάποιο σκάνδαλο οι Ρώσοι θα παίρνουν το χιονιά από τη Σιβηρία και θα τον μεταφέρουν πάνω από την Ελλάδα, ώστε να παραλύει η χώρα και να βγαίνει από το αδιέξοδο η κυβέρνηση. Ντα!

LIFO - 21/02/08

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20, 2008

Μακεδονία ²

Τελικά, η πρόταση Νίμιτς για το Σκοπιανό περιλαμβάνει διπλή ονομασία. Είναι δίκαιη λύση: η Μακεδονία θα συνεχίσει να αποκαλείται «Μακεδονία» και τα Σκόπια θα έχουν τη διπλή ονομασία «Μακεδονία Μακεδονία». Όπως λέμε Duran Duran.

Δικαίως


-Μα τι λέει τόση ώρα ο σύντροφος Κάστρο;
-Διαμαρτύρεται επειδή δεν φέρατε μαζί σας την Εύα Καϊλή!

Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2008

Viva Fidel!

Ύστερα από 49 χρόνια στην εξουσία, ο Φιντέλ Κάστρο ανακοίνωσε την απόφασή του να μην αποδεχτεί το αξίωμα του προέδρου και του ανώτατου διοικητή της Κούβας. Θα γραφτούν εκατομμύρια άρθρα σε ολόκληρο τον κόσμο για έναν από τους πιο χαρισματικούς ηγέτες του 20ού αιώνα. Θα γραφτούν πολλά και στη χώρα μας. Άνθρωποι που διατείνονται πως είναι αριστεροί -αλλά φιλούν καθημερινά κατουρημένες ποδιές και κάνουν πενήντα υποκλίσεις για να μη χάσουν τη θέση τους στη φυλλάδα που εργάζονται- θα κατηγορήσουν τον Κάστρο πως πρόδωσε την Επανάσταση. Άνθρωποι που δεν θα παραιτούνταν ποτέ από οπουδήποτε επειδή δεν έχουν ίχνος αξιοπρέπειας θα σχίζουν τα ρούχα τους πως ο Κάστρο έπρεπε να είχε παραιτηθεί νωρίτερα. Άνθρωποι που …συγχύστηκαν επειδή οι Κύπριοι ψήφισαν εναντίον του Σχεδίου Ανάν θα γράψουν πως ο Κάστρο δεν ήταν δημοκρατικός. Άνθρωποι που ζουν περιμένοντας τη σύνταξη -για να πραγματοποιήσουν τα ...όνειρά τους- θα κρίνουν τον βίο του ανθρώπου που πολέμησε και έκανε την Κούβα κράτος. Άνθρωποι που δεν παντρεύτηκαν τη γυναίκα που αγάπησαν -αλλά μια άλλη επειδή είχε προίκα- θα είναι αδέκαστοι με τον Φιντέλ Κάστρο που έζησε τη ζωή του στα όρια. Δεν είναι υπέροχο;

Στη φωτογραφία ο Φιντέλ με τον Σαλβαδόρ Αλιέντε. Κι ένα τραγούδι για τον Φιντέλ: Fidel Castro – The Skatalites. Δικό σας!

Μαύρο χιόνι

Χιόνισε στην Αθήνα και κανείς δεν στάθηκε στην απερίγραπτη ομορφιά του τοπίου. Ε βέβαια, πρέπει να έχεις μάτια για να δεις την ομορφιά. Τρόμος για το χιόνι – λες και δεν έπεσε χιόνι, αλλά ακρίδα. Το καλό είναι πως δεν είχαμε δυστυχήματα – η ηλιθιότητα δεν είναι δυστύχημα αλλά μόνιμη βλάβη. Φυσικά, πώς να έχουμε δυστυχήματα στους δρόμους, όταν όλοι είχαν ταμπουρωθεί στα σπίτια τους; Μιας και οι Αθηναίοι φοβούνται τόσο πολύ το χιόνι, νομίζω πως βρήκα τη λύση για να μη χυθεί ποτέ ξανά αίμα στην άσφαλτο: ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να βάλει χιονάνθρωπους σε όλα τα πεζοδρόμια για να τρομάζουν οι οδηγοί και να οδηγούν σαν κότες. Κατά τη διάρκεια των μεγάλων εξόδων του Πάσχα και της Καθαρής Δευτέρας, η Τροχαία θα πρέπει να ρίχνει από τα ελικόπτερα ψεύτικο χιόνι –ή πιτυρίδα- στις εθνικές οδούς.

Για όσους είδαν την ομορφιά: Victor should have been a jazz musician - Grace Jones. Δικό σας!

Ούλλα παίζουνται

Ο Γιαννάκης Κασουλίδης επικράτησεν του Τασσούλη Παπαδόπουλου τζιαι θα αναμετρηθεί την Κυριακήν με τον Δημητράκη Χριστόφκια για την Προεδρίαν. Ο Τάσσος πιστέφκω ότι εγέρασεν τζιαι πρέπει να συνάξει τις βαλιτσούες του τζιαι να αποχωρήσει που την πολιτικήν. Το 2003, όταν έβαλεν υποψηφιότηταν ο Τάσσος, το ΑΚΕΛ εστήριξέν τον καμπόσο, so τώρα εν σειρά του Τάσσου να υποστηρίξει τον Χριστόφκια. Αμμά οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ εν πολλά μπάσταρδοι τζιαι ημπορεί να εψηφίσουν τον Doctor Κασουλίδη. Οι Κυπραίοι θα εψηφίσουν με βάσιν τι τους λαλεί η συνείδησή τους, αμμά εν πρέπει να ξεχνάμε που οι Κυπραίοι εν Έλληνες, τζιαι εν φυσικόν να μην έχουν καμίαν συνείδησην, τζιαι να πηαίνουν όπου τους παίρνει η πούγκα τους. Ο Γιαννάκης Κασουλίδης εσυναντήθηκεν με τον Αρχιεπίσκοπον Χρυσόστομον τζιαι του έταξεν να του δώκει υπόστασην και ρόλον για να τον εστηρίξει τζιαι να μην εκλεγεί ο Χριστόφκιας, που εν κομμουνιστής τζιαι θέλει να βγάλει τους σταυρούς που τις εκκλησίες, όπως έκαμεν ο Στάλιν. Αν η Εκκλησία τζιαι το ΔΗΚΟ στηρίξουν τον Κασουλίδη, οι φασίστες έχουν υπόθεσην να κερδίσουν. Whatever!

Τζιαι ένα παραδοσιακό κυπραίικο τραούθκι: Mambo Italiano - Club Des Belugas. Yours!

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2008

Είμαστε περικυκλωμένοι

Ο χιονιάς μας ήρθε από τη Σιβηρία. Τόσα χρόνια έβρεχε λάσπη από τη Σαχάρα, καιρός ήταν να μας στείλει και η Σιβηρία τα χιόνια της - τώρα το μόνο που μένει είναι να μας έρθουν κατακέφαλα και οι βόθροι των Τουρκαλάδων. Τίποτα χρήματα από κάποια πλούσια χώρα δεν μπορούν να αρχίσουν να πέφτουν από τον ουρανό έτσι για αλλαγή;

Το απόλυτο soundtrack της χιονοστιβάδας: Soulsalicious - Tape Five. Δικό σας!

Πολιτικό συμπέρασμα


-Βλαντιμίρ, τώρα που μας ήρθε ο χιονιάς από τη Σιβηρία, καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο πετυχημένος - αν οι Ρώσοι πρέπει κάθε μέρα να φτυαρίζουν χιόνια για να βγουν από το σπίτι τους, πού να τους μείνει κουράγιο για διαμαρτυρίες;

Το καρναβάλι ξεκινά! Let's dance! Son Montuno - Una Mas Trio. Δικό σας!

Μετάλλαξη

Παρατηρώντας τελευταία την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη –κατά τη διάρκεια των αγαθοεργιών της-, διαπιστώνω με χαρά πως έχει ομορφύνει πολύ και όσο πάει μοιάζει με την κυρία Εύα Κουμαριανού. Μόνο που στενοχωριέμαι λίγο, βλέποντάς την να τρέχει από τη μια φιλανθρωπία στη άλλη. Θα μπορούσε να την αντικαθιστά μερικές φορές η κυρία Κουμαριανού, για να ξεκουράζεται λίγο και η πρέσβειρα.

Η κυρία Κουμαριανού είναι ειδική στις μεταμφιέσεις, και κανείς δεν θα έπαιρνε χαμπάρι πως δεν είναι η πραγματική κυρία Βαρδινογιάννη. Άσε που θα έριχνε κι ένα φαντασμαγορικό drag show στο τέλος κάθε φιλανθρωπίας – αξέχαστο θα έμενε στα παιδάκια που έχουν στουμπώσει πια από τις Καλομοίρες και τους Μαρτάκηδες.

Ελπίζω η Εύα -που είναι φίλη μου- να μην παρεξηγηθεί επειδή έγραψα πως μια άλλη γυναίκα είναι σχεδόν τόσο όμορφη όσο κι αυτή. Της αφιερώνω ένα τραγουδάκι για να μη μου θυμώσει: I like it like that - Pete Rodriguez. Δικό σας!

Σάββατο, Φεβρουαρίου 16, 2008

Ενθρονίστηκε ο νέος Αρχιεπίσκοπος


-Κώστα, ο Ιερώνυμος ξεκαθάρισε πως κατά τη διάρκεια
της θητείας του δεν θα ανακατευτεί καθόλου με την πολιτική.


-Έχεις προσέξει ότι έχω δημιουργήσει σχολή;


Κι ένα υπέροχο άσμα: Baila conmigo hasta el fin del amor - Perla Batalla

Έξω πάμε βόλτα


-Κοντολίζα, θα σου πω κάτι αλλά να μείνει μεταξύ μας: θέλω να κερδίσει ο Ομπάμα.
-Μα αυτός είναι μαύρος!

Ισχύουν αυτά;

Από την ημέρα που ο κ. Ζαχόπουλος πήδησε από το μπαλκόνι, έχω λάβει πάρα πολλά μέιλ που αφορούν την υπόθεση, τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτήν και το παρασκήνιό της. Δεν γνωρίζω τι απ' αυτά είναι αλήθεια -μόνο ο Μάκης ξέρει- και γι' αυτό δεν δημοσίευσα κανένα. Προφανώς, δεν ήμουν ο μόνος παραλήπτης αυτών των μέιλ, μιας και τα περισσότερα τα είδα δημοσιευμένα σε μπλογκ καλών συναδέλφων. "Ανεβάζω" το περιεχόμενο των συγκεκριμένων μέιλ στο μπλογκ γιατί το αστείο παρατράβηξε: ο Κώστας Καραμανλής αποδεικνύεται ένας κακομοίρης με βαρύ επώνυμο -που δεν κάνει στον εαυτό του τη χάρη να παραιτηθεί- και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει αναδειχτεί σε ...Εθνάρχη. Πάει πολύ.(Το περιεχόμενο των μέιλ εδώ)

"9.000 (εννιά χιλιάδες) ευρώ τον μήνα παίρνει μισθό ...ο σεμνός και ταπεινός φίλος του Ζαχόπουλου Γιώργος Μυλωνάς, ο ...Γκοντάρ της Χαριλάου Τρικούπη 46 και του
Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης των Σκηνοθετών και Σεναριογράφων «ΑΘΗΝΑ». Από κοντά και ο τηλεσκηνοθέτης του...αλήστου μνήμης NEW CHANNEL και του Mάκη Τριανταφυλλόπουλου (θυμάστε;;;;) Γιάννης Χαρτοματζίδης με 7.000 (επτά χιλιάδες) ευρώ το μήνα!!!!!

Για να διατηρεί την προεδρία ο Μυλωνάς έχει επινοήσει και μια παγκόσμια πατέντα που είναι σε αντίθεση με τους διεθνείς κανόνες των πνευματικών δικαιωμάτων και τα ισχύοντα στην αμερικάνικη αλλά και ευρωπαική κινηματογραφία και τηλεόραση...Με απλά λόγια οι συγγραφείς των σαπουνόπερων τύπου ΛΑΜΨΗΣ έχουν πολλαπλάσιους ψήφους από τον Τάσο Μπουλμέτη της Πολίτικης Κουζίνας και τον Γιάννη Σμαραγδή του Ελ Γκρέκο... ΄Ετσι νέμονται τη διανομή των κερδών της άγραφης βιντεοκασέτας ο Φώσκολος κλπ. και μένουν όλοι οι άλλοι απέξω!!! Σύμφωνα με το νομικίστικο εφεύρημα του δικηγορίσκου Στέλιου Κοκολινάκη οι σειρές που αντιγράφονται σε DVD είναι οι σαπουνόπερες και όχι το ποδόσφαιρο ή μια μεγάλη επιτυχία τύπου ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ!!!! ΄Ετσι ο Μπουλμέτης έχει 1 μερίδιο αλλά ο Γουδέβενος του Παπασούζα Φαντομά των βιντεοκασετών με τη Φιλίνη που γυρίζονταν σε 4 ημέρες 23 μερίδια!!!!"

Και ένα μέιλ που αφορά τον Λάκη Λαζόπουλο -τον τηλεοπτικό ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας- και το αφεντικό του:

"500.000 ευρώ για το Ελ Γκρέκο του Σμαραγδή πήρε ο Λαζόπουλος με ειδικό κωδικό που ανοίχτηκε στο όνομα του από το Υπουργείο Οικονομικών. Τα χρήματα εκταμιεύτηκαν από το Κέντρο Κiνηματογράφου....

Και μην ξεχνάς την πρόσφατη χαριστική ρύθμιση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ασφαλιστική του Κοντομηνά για τα πάγια της (κτίρια)...

΄Οπου κονομάνε δεν μιλάνε!!! Η τηλεόραση είναι το όπιο του λαού!!!

TI NA ΠΟΥΝ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΕ, ΤΑ 120.000.000 δρχ. ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΑΚΡΑTA AΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΑ!!!"

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2008

Πού 'σαι Τρότσκι να με δεις!

Αλέκα και Αλέκο, τώρα που σας πέτυχα παρέα, θέλω να σας πω δυο λογάκια. Δεν θα σας πω εγώ τι να κάνετε, αλλά νομίζω πως διαπράττετε ένα κρίσιμο λάθος. Αυτήν την εποχή, δεν καταρρέει μόνο ο δικομματισμός αλλά και τα εκδοτικά συγκροτήματα, η ιδιωτική τηλεόραση, οι νταβατζήδες και τα κοπρόσκυλά τους. Στην ουσία, η πτώση του δικομματισμού οφείλεται στην ήττα όλων των ανωτέρω. Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ απέδειξαν πως δεν επηρεάζουν πια ούτε μεθυσμένη κατσίκα. (Η συνέχεια εδώ - αν δεν έχετε διαβάσει το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο", μη διαβάσετε τη συνέχεια)

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σε ακούω Αλέκα να διαμαρτύρεσαι πως «δεν μας παίζουν οι τηλεοράσεις». Τι ξεφτιλίκια είναι αυτά; Κατάλαβες τι είπες; Εσείς δεν λέτε τόσα χρόνια για το κεφάλαιο, τα διαπλεκόμενα και τους μεγαλοεκδότες; Και τώρα θέλεις να βγαίνουν τα στελέχη του ΚΚΕ να παίρνουν θέση για τα σώβρακα του Ζαχόπουλου; Συγνώμη, αλλά η σωστή θέση είναι «δεν βγαίνουμε στις τηλεοράσεις σας – να πάτε να γαμηθείτε». Εδώ δεν πάνε οι νεοδημοκράτες και οι πασόκοι –τουλάχιστον, αυτοί που έχουν λίγο νιονιό και κάποια τσίπα ακόμα- και θα πάτε εσείς; Γιατί; Για να δώσετε λίγη ζωή ακόμα στον ετοιμοθάνατο; Τι να πω, ρε Αλέκα; Εσύ βρίσκεις ωραίο να διακόπτει ο Πρετεντέρης με ειρωνικό ύφος τον Χαλβατζή για να παίξει η διαφήμιση της σερβιέτας; Εγώ ξέρω πως οι κομμουνιστές είχαν και μια αξιοπρέπεια κάποτε.

Αλέκο, εσάς σας παίζουν οι τηλεοράσεις αλλά δεν γίνεται από τη μια να πλασάρεις Τσίπρα και ανανέωση, και από την άλλη να σκάνε μούρη στο γυαλί όλοι αυτοί οι καμένοι του Συνασπισμού. Ξερνάει ο κόσμος που τους βλέπει. Επίσης, ο Αλέξης πρέπει να κρατηθεί μακριά από την τηλεόραση. Μακριά, μακριά, μακριά – άσ’ τους να τον κυνηγάνε. Κάθε εμφάνιση του Αλέξη με τους Πρετεντέρηδες θα τον φθείρει. Τον είδα τις προάλλες στη Στάη και μιλούσε με τον Σκαταουνάκη. Γιατί; Αυτοί δεν είναι άνθρωποι – αυτοί είναι βρικόλακες που σου πίνουν το αίμα. Εγώ στη θέση του Τσίπρα θα έκανα το εξής: θέλετε συνέντευξη; Μάλιστα. Θα σας δώσω συνέντευξη αλλά θα καταθέσετε 500 χιλιάδες ευρώ για φοιτητικές υποτροφίες. Μόνο αν σε πληρώνουν, σε σέβονται. Διαφορετικά, σε θεωρούν φτηνή πουτάνα – σαν τους εαυτούς τους, δηλαδή.

Αλέκα και Αλέκο, δεν τους χρειάζεστε. Αυτοί σας χρειάζονται. Και όσο θα ανεβαίνουν τα ποσοστά της Αριστεράς, θα σας χρειάζονται όλο και περισσότερο. Μόνο που τα ποσοστά της Αριστεράς δεν ανέβηκαν επειδή την …διαφήμισε η τηλεόραση, αλλά επειδή το πόπολο πήρε υπερβολικές δόσεις από Πολύδωρες, Γιακουμάτους και Κουλούρηδες. Δεν λέω, έχουν και οι αριστεροί δικαίωμα στη γραφικότητα αλλά αυτό είναι που επιθυμείτε; Αφήστε πασόκους και νεοδημοκράτες να συζητάνε με τον Τράγκα – όσο αυτοί θα συζητάνε, τα δικά σας ποσοστά θα ανεβαίνουν.

Αλέκα και Αλέκο, σε δυο χρόνια όλη η χώρα θα είναι στο Διαδίκτυο – τηλεόραση θα βλέπουν μόνο οι κατάκοιτοι και οι αναλφάβητοι. Αλέκα, ο Αλέκος κάτι έχει πάρει μυρωδιά επί του θέματος αλλά εσείς κοιμάστε ύπνο βαθύ. Ο Τσίπρας δεν είναι μια τηλεοπτική επιλογή lifestyle – αυτά είναι πίπες. Ο Τσίπρας είναι μια σπουδαία και τολμηρή πολιτική επιλογή, αλλά και μια εξαιρετική «διαδικτυακή» επιλογή. Μπορείς να συζητήσεις μαζί του, να τον αμφισβητήσεις, να του κάνεις και να σου κάνει πλάκα και μετά να πάτε και μια τσάρκα στα μπαρ. Αλέκα, λυπάμαι αλλά με τον Κολοζώφ δεν γίνεται δουλειά. Χρειάζεστε επειγόντως νέους ανθρώπους. Τους έχετε – προωθήστε τους. Αντί να τους βάζετε να μπουκάρουν στα στούντιο και να κάνουν καταλήψεις στα ΑΕΙ, …διαδικτυώστε τους! Συγγνώμη, αλλά όσα χρόνια κάνετε –και κάνω- πορείες, κυβερνάει η Δεξιά (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ). Βαρέθηκα.

Αλέκα, τα πρόσωπα έχουν σημασία. Ωραίες οι ιδέες αλλά και τα γοητευτικά πρόσωπα είναι σημαντικά. Θα σου πω μια ιστορία: όταν παντρεύτηκαν οι γονείς μου στη Ζάκυνθο, είχε πάει στο γάμο η θεία Μαίρη. Η θεία Μαίρη ήταν κομμουνίστρια μέχρι το κόκαλο, αλλά ήταν και μια καλλονή – στο στιλ της Μελίνας, μόνο που η θεία Μαίρη ήταν πιο όμορφη από τη Μελίνα. Η θεία Μαίρη δεν ζει πια αλλά στη Ζάκυνθο ακόμα την θυμούνται. Στις δυο μέρες που έμεινε εκεί για το γάμο, πρόλαβε να μαζέψει όλους τους άντρες στο καφενείο και να τους …καθοδηγήσει. Το περασμένο καλοκαίρι, ένας παππούλης μου μίλησε για τη θεία Μαίρη. Τα μάτια του έλαμπαν όταν μιλούσε για αυτήν και με διαβεβαίωσε πως όταν έφυγε η θεία από τη Ζάκυνθο άφησε πίσω της τουλάχιστον τριάντα κομουνιστές περισσότερους απ’ όσους υπήρχαν (όχι πως είχε ανάγκη η Ζάκυνθος από έξτρα κομουνιστές-πάντα είχαμε περίσσευμα- αλλά για να σου δώσω να καταλάβεις).

Αλέκα και Αλέκο, δεν έχετε τίποτα να χάσετε. Νέοι άνθρωποι παντού. Για να φαίνονται οι γερασμένες μούρες των απέναντι ακόμα πιο γερασμένες. Κι άσε τους ηλίθιους να λένε πως το ζήτημα δεν είναι ηλικιακό. Το λένε επειδή τρώνε με δέκα μασέλες ο καθένας και δεν γουστάρουν να τους φάει τη θέση κάποιος νεότερος. Στο κάτω κάτω, αν το ζήτημα δεν είναι ηλικιακό, ας κάνουν υπουργούς 35ρηδες. Τι φοβούνται; Μη χάσει η χώρα την εμπειρία της Φάνης Πάλλη Πετραλιά;

Το ζήτημα τώρα, Αλέκα και Αλέκο, είναι: θα παίξετε ή όχι; Αν παίξετε, μπορεί κάποια στιγμή να παίξετε και παρέα. Αν δεν παίξετε εσείς, εμείς θα παίξουμε ούτως ή άλλως – ευτυχώς, υπάρχει ζωή και πέρα απ’ τα κόμματα. Γιατί η ζωή δεν μπορεί να περιμένει. Εδώ δεν περίμενε τον Μαρξ και τον Λένιν, εμάς κι εσάς θα περιμένει;

Αφιερωμένο στην Αλέκα, τον Αλέκο και τον Αλέξη, ένα φοβερό τραγούδι: Mista President – The Souljazz Orchestra.

Να 'χα τα νιάτα σου

Μετά από την εκλογή Τσίπρα, ακούω και διαβάζω πως η πολιτική δεν είναι lifestyle και πως η ηλικία δεν έχει σημασία. Συμφωνώ. Αφού όμως η πολιτική δεν είναι lifestyle και η ηλικία δεν έχει καμία σημασία, θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει γιατί όλοι οι πολιτικοί -άντρες, γυναίκες- θέλουν να μοιάζουν νέοι; Γιατί βάφουν τα μαλλιά τους; Γιατί βάζουν μαλλιά; Γιατί στις φωτογραφίες μοιάζουν όλοι τριάντα χρόνια νεότεροι; Είναι απλό: επειδή η ηλικία έχει μεγάλη σημασία.

(Στη φωτογραφία η Ντόρα Μπακογιάννη καθρεφτίζεται και αναρωτιέται πώς θα είναι σε 20 χρόνια - όταν θα κλείσει τα σαράντα, δηλαδή.)

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2008

Nobody wins


-Δηλαδή, ρε Γιώργο, όλος αυτός ο χαμός τους τελευταίους δυο μήνες γίνεται επειδή στο DVD ο 53χρονος λέει στην 35χρονη πως ένας 52χρονος το έπνιγε κάποτε το κουνέλι;
-Όχι, ρε Βαγγέλη! Ο χαμός γίνεται επειδή ο 53χρονος δεν διευκρινίζει πως ο 52χρονος το έπνιγε σεμνά και ταπεινά!

We used to love each other once / With all the passion we possessed / But people change as time goes by / Some feelings grow while others die. Nobody wins - Elton John. Hit it, Elton! Δικό σας!

I Love Alexis!





Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ο πιτσιρίκος εξομολογείται δημόσια τον -χωρίς ανταπόκριση- έρωτά του για τον Αλέξη που έχει χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο ρίκο, ρίκο, ρίκοκο, ρίκοκο, ρίκοκο - ρίκο, ρίκο, ρίκοκο, ρίκο, ρικοκό! (Το κείμενο εδώ)







Πανηγυρικά εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των εργασιών του 5ου Συνεδρίου του κόμματος. Η εκλογή Τσίπρα ήρθε αμέσως μετά την άνοδο του μακαριότατου Ιερώνυμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και τώρα απομένει να εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπάρακ Ομπάμα και να κερδίσει η Καλομοίρα το διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, ώστε να πληρωθούν οι Γραφές.

Ο κ. Τσίπρας εξελέγη με ποσοστό υψηλότερο του 70% αφού οι σύνεδροι είχαν αντιληφθεί πως ο μόνος τρόπος να τον κρατήσουν στο κόμμα ήταν να τον εκλέξουν πρόεδρο - σε διαφορετική περίπτωση, θα έφευγε κι αυτός για το ΠΑΣΟΚ.

Οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου του Συνασπισμού πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο, που είναι το αγαπημένο άθλημα των μελών του Συνασπισμού μαζί με το μπριτζ και την ολική αποτρίχωση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τα στελέχη του Συνασπισμού έκαναν βουντού στο χώρο, ώστε να αποκτήσει κακό φενγκ σούι και να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιήσει εκεί το συνέδριό του σε λίγες μέρες.

Το γήπεδο δεν γέμισε γιατί πολλά στελέχη του Συνασπισμού κρύωναν και προτίμησαν να μείνουν κοντά στο τζάκι, αγκαλιά στην πολυθρόνα, αντί να τρέχουν από τα βόρεια προάστια στο Φάληρο.

Φρόντισαν όμως να στείλουν στο γήπεδο τα αλλοδαπά δουλικά τους -για να φαίνεται μπούγιο στα πλάνα της τηλεόρασης-, με αποτέλεσμα στο 5ο Συνέδριο να υπάρχει εκπροσώπηση από πολλές χώρες του Τρίτου Κόσμου και να επιτευχθεί ο απαραίτητος σοσιαλιστικός διεθνισμός.

Οι σύνεδροι καταχειροκρότησαν μια δούλα (από το «Σπυριδούλα»), που είπε πως έχει δουλέψει σε αφεντικά από όλα τα κόμματα, αλλά μόνο ο κύριος και η κυρία που είναι του Συνασπισμού δεν τη μαστιγώνουν - μεταξύ μας, δεν το κάνουν από ανθρωπισμό αλλά επειδή βαριούνται.

Το σχέδιο του Αλέκου Αλαβάνου είναι να στείλει τον Τσίπρα περιοδεία σε όλη τη χώρα για να προσελκύσει ψηφοφόρους. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Αλέξης θεωρείται ο ιδανικός γαμπρός και όλες οι ελληνικές οικογένειες με λεύτερα κορίτσια θα τον ήθελαν σώγαμπρο.

Ο Αλέξης θα κάνει μυστικούς αρραβώνες με όλες και θα τους τάζει γάμο για μετά τις εκλογές. Θα τον ψηφίσουν όλες οι αρραβωνιάρες και τα σόγια τους, ο Συνασπισμός θα φτάσει στις εκλογές στο 20% και ύστερα ο Αλέξης θα κυκλοφορεί με μπράβους γιατί θα τον κυνηγάνε οι αδελφοί της κάθε αρραβωνιάρας για να τον κάνουν κομματάκια.

Οπωσδήποτε το σχέδιο του Αλέκου Αλαβάνου είναι σατανικό και το μόνο που θα πρέπει να προσέξει ο Αλέξης είναι να μην τρώει ό,τι τον φιλεύουν τα επίδοξα πεθερικά του γιατί θα γίνει τόφαλος και θα πέσει η δημοτικότητά του - θα του πρότεινα να κρατάει το φαγητό στο στόμα του, να ζητάει συγγνώμη από τα πεθερικά, να σηκώνεται από το τραπέζι και να πηγαίνει να το φτύνει στην τουαλέτα.

Ο κ. Τσίπρας είναι πολύ νέος και εκφράζεται σκεπτικισμός από πολλούς χώρους για τον αν θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ηγηθεί του περιούσιου λαού μας. Βέβαια, όλα αυτά είναι μπούρδες γιατί τους είδαμε και τους έμπειρους γεροξούρες τι ωραία που τα κατάφεραν τόσα χρόνια - μόνο οι Τούρκοι που δεν έχουνε μπουκάρει ακόμα στη χώρα.

Από την άλλη, σάμπως πρόκειται να κυβερνήσει ποτέ ο Τσίπρας; Άσ' τον εκεί πέρα, να βλέπουμε και καμιά ωραία φάτσα. Πάντως, η αλήθεια είναι πως, βλέποντας τον κ. Τσίπρα ανάμεσα στους γηραλέους σύνεδρους του Συνασπισμού, είχες την εντύπωση πως έβλεπες πρόσκοπο που έχει επισκεφτεί Κυριακή πρωί τα ΚΑΠΗ με την κιθάρα του, για να δώσει λίγη χαρά στα τιμημένα γηρατειά.

Την ώρα που ο ρυτιδιασμένος Φώτης Κουβέλης του ευχόταν καλή επιτυχία, σκεφτόσουν πως το σωστό θα ήταν ο κ. Τσίπρας να του αντευχηθεί «άντε και καλή ψυχή»!

Όταν θα πηγαίνει περιοδεία ο Τσίπρας στην επαρχία, καλό είναι να μην περπατάει γρήγορα αλλά να σέρνει τα πόδια του γιατί διαφορετικά τα γεροσάψαλα που θα τον ακολουθούν θα πέφτουν ξερά - θα μπαίνει ο Αλέξης στο εργοστάσιο για να μιλήσει με την αθάνατη εργατιά και να της λύσει τα προβλήματα, και θα διαπιστώνει πως είναι μόνος του.

Καλύτερα να πηγαίνει παντού μόνος του για να συνηθίζει σιγά σιγά. Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα δεθεί μαζί τους και μετά θα στενοχωριέται που θα τους βλέπει να τα κακαρώνουν ο ένας πίσω από τον άλλον· με τη διαφορά ηλικίας που έχει με τους συντρόφους του ο Αλέξης, είναι σίγουρο πως θα τους θάψει όλους - καλύτερα να φορέσει από τώρα τα μαύρα για να τα συνηθίζει.

Πριν καν εκλεγεί ο κ. Τσίπρας, η κυρία Λιάνα Κανέλλη τον είχε απαξιώσει, λέγοντας πως «ο Τσίπρας είναι μια trendy επιλογή σε ένα emo κόμμα». Βέβαια, η κυρία Κανέλλη ξεχνάει πως η ίδια ήταν μια τηλεοπτική επιλογή σε ένα κόμμα που δεν έχει καθόλου φωτογένεια. Ή μάλλον, ήταν μια επιλογή λογοδιάρροιας σε ένα κόμμα που έχει γλωσσοδέτη.

Και ο Θεόδωρος Πάγκαλος εξαπέλυσε επίθεση στον Συνασπισμό με αφορμή την εκλογή Τσίπρα. Λογικό είναι να ζηλεύει ο κ. Πάγκαλος τον κ. Τσίπρα γιατί κατάφερε να γίνει πρόεδρος κόμματος, ενώ ο κ. Πάγκαλος -αν και, κατά γενική ομολογία, έχει μεγαλύτερο IQ και από τον Αϊνστάιν- είναι αναγκασμένος να ακούει τους λόγους του Γιώργου Παπανδρέου και να τον χειροκροτάει κι από πάνω.

Όλα αυτά τα κούσαλα της πολιτικής έχουν πάθει ζημιά με τον Αλέξη που είναι και νέος και ωραίος. Ξέρεις τι είναι να είσαι τίγκα στη χοληστερίνη και στο τριγλυκερίδιο, να γυαλίζει η καράφλα σου που προσπαθείς να την κρύψεις με πέντε τρίχες ή να πρέπει να παλεύεις κάθε εβδομάδα με τα χρωμοσαμπουάν για να πετύχει η βαφή στο μαλλί, και να έρχεται ο πιτσιρικάς με ένα μπλου τζιν και ένα κόκκινο πουκάμισο και να σου παίρνει τα σώβρακα;

Εν τω μεταξύ, όλοι αυτοί οι γεροταρνανάδες είναι παντρεμένοι με κάτι φιλεύσπλαχνες κυρίες που έχουν τα μισά τους χρόνια και είναι λυσσασμένες τεκνατζούδες γιατί οι άντρες τους θέλουν από δέκα βιάγκρα ο καθένας για να τους κάνει κούκου μια φορά στο εξάμηνο - θα σκάει μύτη ο Αλέξης στη δεξίωση του κυρίου Πρέσβη, θα τον χαλβαδιάζουν όλες οι στερημένες, θα στήνονται στην ουρά για να χορέψουν μαζί του ένα παθιάρικο tango, και θα παθαίνουν απανωτά εμφράγματα οι γερομπισμπίκηδες από το φθόνο τους. Χώρια, που θα τον γουστάρουν κι αυτοί κολασμένα γιατί θα τους ξυπνάει τη γυναίκα που κρύβουν μέσα τους.


Τούτων δοθέντων και εν κατακλείδι, δεν καταλαβαίνω όλους αυτούς που αμφισβητούν τον κ. Τσίπρα επειδή είναι νέος. Έχει ακριβώς τα χρόνια του Χριστού. Τον Χριστό Τον σταύρωσαν στα 33 και -παρ' όλα αυτά- η διδασκαλία Του ζει και βασιλεύει μέχρι σήμερα. Άσε που, αν υπήρχε Συνασπισμός τότε, δεν θα Τον σταύρωναν. Αυτή ήταν η ατυχία του Χριστού: πως δεν υπήρχε Συνασπισμός στην εποχή Του. Αλλά αυτή είναι μια άλλη, πονεμένη ιστορία.


LIFO - 14-02-08


Και -χρονιάρα μέρα που είναι- ένα πολύ αγαπημένο μου τραγούδι. Δικό σας!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13, 2008

Προχώρα!

Στην Ελλάδα σου συγχωρούνται τα πάντα εκτός από τα νιάτα, τα οποία στη χώρα μας θεωρούνται αρρώστια. Χτυπιούνται τα «παπαγαλάκια» και οι σκατόγεροι μετά από την εντυπωσιακή άνοδο του Συνασπισμού στις δημοσκοπήσεις: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια επιλογή lifestyle». Μπα, τι μου λες; Δηλαδή, το 80% που πήραν ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου στις εκλογές, τι ακριβώς ήταν; Μια συνειδητή, υπεύθυνη και επαναστατική πολιτική επιλογή μετά από ώριμη σκέψη; Όξω ρε!

Κι επειδή η εκλογή Τσίπρα σημαίνει αυτομάτως πως πολλοί σταφιδιασμένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παίρνουν τον πούλο για να τους διαδεχτούν πιο τρυφερά κωλαράκια, ένα τραγούδι αφιερωμένο σε όλους αυτούς: Sex Machine (Readymade Jazz Defector Mix) - James Brown. Αντίο παιδιά!

Αυτό τ' αγόρι με τα μάτια τα μελιά...


-Κώστα, θα κάνεις δήλωση για τον Τσίπρα;


-Είναι βαρβάτο τεκνό!


Ένα τραγούδι που θα σας κάνει να δείτε τη ζωή με άλλο μάτι και να περνάτε τις γιαγιάδες απέναντι: The Influence (Live At The Lounge)- Little Kids. Δικό σας!

Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2008

Όχι άλλοι αριστεροί! Νισάφι!

Ο Καραμανλής είναι αριστερός – το είπε και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, που είναι επαναστάτης του βουνού και του λόγγου. Ο Παπανδρέου είναι αριστερός αφού είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο Τσίπρας δηλώνει πως είναι το σήμα κατατεθέν της Αριστεράς. Για το ΚΚΕ δεν το συζητάμε – έχει τα πνευματικά δικαιώματα. Ο Καρατζαφέρης είναι κομμουνιστής – αφενός το είπε ο κόκκινος παπα-Τσάκαλος και αφετέρου έχει στον τοίχο του γραφείου του μια αφίσα του Τσε Γκεβάρα. Ο Μάκης είναι αριστερός. Ο Θέμος είναι αριστερός. Ο Κούγιας είναι αριστερός. Και η Κτηνοβατίδου προλετάρια είναι. Βλέποντας πως όλοι οι Έλληνες είμαστε αριστεροί –και τα χάλια στα οποία έχουμε φτάσει-, οδηγούμαι στο συμπέρασμα πως η χώρα χρειάζεται επειγόντως μερικούς δεξιούς. Εν ανάγκη, ας τους κάνουμε εισαγωγή από το εξωτερικό. Δεν υπάρχει φόβος να προδώσουμε την Επανάσταση - άλλωστε, όπως είχε πει κι ένας κύριος που δεν θυμάμαι τώρα το όνομά του, οι σοσιαλιστές είναι βιαστικοί φιλελεύθεροι.

Όλοι μαζί με μια φωνή! Εμπρός της γης οι κολασμένοι! Δικό σας, σύντροφοι!