Σάββατο, Νοεμβρίου 29, 2008

Mary and the Boy

Οι Mary and the Boy είναι καταπληκτικοί, αν και δεν παίζουν hip hop. Σήμερα η Mary και ο Boy ήταν στο στούντιο του ΣΚΑΙ 100,3 με την exotic dancer Ειρήνη και τον Felizol. Στο στούντιο ήταν ακόμα η Kolk και ο M. Hulot που ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και είναι πάλι έτοιμος να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα. Τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. Και επειδή τα πιο ωραία πράγματα λέγονται πάντα εκτός μικροφώνου: Μετά την εκπομπή λέω στον Boy "εμείς θα πάρουμε τα κορίτσια" (εννοούσα στο αυτοκίνητο). Και ο Boy: "Κι εμείς θα πάρουμε τη βροχή".

Η φωτογραφία είναι του M. Hulot. Όπως βλέπετε, στον ΣΚΑΙ γίνεται ανακύκλωση. Μετά την εκπομπή, φυτέψαμε και ένα δέντρο αλλά δεν φαίνεται στη φωτογραφία.

Απόψε οι Mary and the Boy παίζουν στην Τεχνόπολη, και την Παρασκευή και το Σάββατο μαζί με τον Felizol στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η εκπομπή εδώ.

Το myspace των Mary and the Boy εδώ.

Ο Εφραίμ στο Φανάρι


-Παναγιώτατε Πατριάρχη Βαρθολομαίε, ελάτε να σας αγκαλιάσω.
-Μην κουράζεσαι άδικα. Δεν έχω πορτοφόλι επάνω μου.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2008

Bombay Sapphire (Shaken, not stirred)

Πολύ έξυπνη η νέα διαφημιστική καμπάνια του τζιν Bombay Sapphire με τα απανωτά διαφημιστικά σποτ που περιέχουν τρομοκρατικές επιθέσεις και μακελειά σε πολυτελή ξενοδοχεία της Βομβάης. Το μόνο αρνητικό σημείο της διαφημιστικής καμπάνιας είναι πως το σενάριο θέλει τους τρομοκράτες να ζητούν τα διαβατήρια των τουριστών και να εκτελούν μόνο όσους έχουν αμερικανικό ή βρετανικό διαβατήριο, οπότε υπάρχει ο κίνδυνος οι καταναλωτές των άλλων χωρών να υποθέσουν πως το προϊόν δεν απευθύνεται σε αυτούς. (Η συνέχεια εδώ)

Δεν υπάρχει συνέχεια αλλά είστε τόσο ζώα (με την καλή έννοια) που κάνετε πάντα ό,τι σας λένε οι άλλοι. Αντισταθείτε!

Πέμπτη, Νοεμβρίου 27, 2008

Talk of the Town - 27/11/08




Ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, ένα μήνα πριν το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου μας γεμίσει ελπίδα και μας κάνει να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, ο πιτσιρίκος συνεχίζει να γράφει τις γνωστές μαλακίες του.
(Το κείμενο εδώ)







ΛΑΚΗ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ
Επιστολή Καραμανλή σε Λαζόπουλο

Ο αγαπημένος μας Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι με το πολύκροτο έργο Ο βιοπαλαιστής στη στέγη, που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη χώρα μας. Το έργο πραγματεύεται τη διαδρομή ενός θαυμαστή της Μιμής Ντενίση που ανεβαίνει στη στέγη και απειλεί να αυτοκτονήσει, αν δεν εμφανιστεί μπροστά του το είδωλό του. Η παράσταση επρόκειτο να ανέβει πριν τρία χρόνια, αλλά ο Λάκης Λαζόπουλος δεν μπορούσε να μάθει τα λόγια με τίποτα, επειδή είχε συνηθίσει το οτοκιού. Τελικά, το πρόβλημα λύθηκε γιατί θα υποδυθεί έναν μουγκό. Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάστηκε και με την συμπρωταγωνίστρια του κ. Λαζόπουλου, την κυρία Ανθούλα, που δεν μπορεί να είναι κάθε βράδυ στο θέατρο, οπότε θα χαχανίζει από το σπίτι της και οι θεατές της παράστασης θα την απολαμβάνουν από γιγαντοοθόνη. Ο Λάκης Λαζόπουλος απαίτησε να μη γίνεται καμία άλλη θεατρική παράσταση την ώρα που θα παίζεται η δική του -ώστε να μην έχει ανταγωνισμό- και η πρότασή του έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους άλλους θιασάρχες. Οι θεατρικές υποχρεώσεις του κ. Λαζόπουλου δεν του επιτρέπουν να εμφανίζεται στην τηλεόραση, αν και οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του Alpha τον πιέζουν αφόρητα. Μάλιστα, οι Γερμανοί είναι τόσο ενθουσιασμένοι με τον κ. Λαζόπουλο που σκοπεύουν να μεταφέρουν του project του «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το μόνο πρόβλημα είναι πως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχουν προσωπικότητες όπως η Έφη Σαρρή, ο Αλέξης Κούγιας, η Άντζελα Δημητρίου και η Έφη Θώδη, οπότε υπάρχει ο κίνδυνος η καυστική και υψηλών απαιτήσεων σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου να μη γίνει αντιληπτή από το αποχαυνωμένο ευρωπαϊκό κοινό. Την επιστροφή του Λάκη Λαζόπουλου στην τηλεόραση επιθυμεί διακαώς και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έστειλε μια συγκινητική επιστολή στο μεγάλο μας δημιουργό, όπου, μεταξύ άλλων, του γράφει: «Λάκη, γύρνα σε παρακαλώ στην τηλεόραση γιατί έχεις δυο μήνες να κάνεις εκπομπή και κοντεύει να πέσει η κυβέρνηση».



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΚΡΑΤΣΙ
Χάνουμε την αργία της 28ης Οκτωβρίου;

Την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε ένα βιβλίο με άρθρα του Εμμανουέλε Γκράτσι που ήταν πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ελλάδα στις κρίσιμες μέρες της έναρξης του ελληνο-ιταλικού πολέμου. Για το βιβλίο μίλησε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, επειδή ο Γκράτσι ήταν ο νονός της. Στο βιβλίο ο Γκράτσι ισχυρίζεται πως τα ξημερώματα της 28ηςης Οκτωβρίου και χάνουμε μια μέρα καθισιό. Οκτωβρίου επισκέφτηκε όντως τον Μεταξά, αλλά όχι για να του μεταφέρει το τελεσίγραφο με το οποίο η ιταλική κυβέρνηση απαιτούσε την ελεύθερη είσοδο των στρατευμάτων της στον ελληνικό χώρο - ο Γκράτσι υποστηρίζει πως επισκέφτηκε τον Μεταξά για να του ζητήσει να του επιστρέψει τα δανεικά που του είχε δώσει. Ο Γκράτσι είχε μια θυγατέρα να παντρέψει και ήθελε να την προικίσει. Ο Μεταξάς αρνήθηκε να του επιστρέψει τα χρήματα επειδή ήταν μεγάλος τσιφούτης και στη συνέχεια είπε ψέματα με αποτέλεσμα να γίνει πόλεμος και να σκοτωθούν άδικα χιλιάδες άνθρωποι. Μετά απ' αυτήν τη συγκλονιστική αποκάλυψη, καταργείται η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου και χάνουμε μια μέρα καθισιό.



ΕΞΑΛΛΗ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ
Της λείπουν τα σεξουαλικά σκάνδαλα από την υπόθεση Βατοπεδίου

Μειωμένο παραμένει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Real Θέμα», οι πολίτες παρουσιάζονται δυσαρεστημένοι από τη μέχρι σήμερα εξέλιξη της υπόθεσης. Η δυσαρέσκεια των πολιτών οφείλεται στο γεγονός πως, ενώ η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου βρίσκεται στο προσκήνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχει εμφανιστεί ακόμα κάποιο ροζ DVD. Η είδηση της ύπαρξης ενός βίντεο που αφορούσε την υπόθεση σκόρπισε για λίγο ελπίδες στους Έλληνες αλλά, μόλις το βίντεο προβλήθηκε στην τηλεόραση και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όλοι συνειδητοποίησαν πως οι μόνοι πρωταγωνιστές ήταν ένας επιχειρηματίας και ένας δικηγόρος, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει γενική απογοήτευση και να καταβαραθρωθεί η λίμπιντο όλου του πληθυσμού της χώρας. Αν τις επόμενες μέρες δεν εμφανιστεί ένα ροζ βίντεο με Αγιορείτες μοναχούς, νάνους, λοκατζήδες και μητρομανείς Βουλγάρες χορεύτριες, η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου θα μπει οριστικά στο αρχείο. Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, στα δημοσιογραφικά γραφεία υπάρχουν δεκάδες βίντεο με όργια και ανωμαλίες μοναχών και πολιτικών προσώπων, αλλά, δυστυχώς, μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει βρεθεί τρόπος να συνδεθούν με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Οι πολίτες εκφράζουν τη νοσταλγία τους για την υπόθεση Ζαχόπουλου και δηλώνουν οργισμένοι επειδή, από την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, δεν απουσιάζουν μόνο τα ερωτικά όργια αλλά και οι απόπειρες αυτοκτονίας. Μάλιστα, το 85% των πολιτών αδυνατεί να καταλάβει γιατί δεν κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, αφού η υπόθεση Ζαχόπουλου απέδειξε πως οι Έλληνες δεν είναι ικανοί ούτε να αυτοκτονήσουν.



ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ-ΒΑΝΔΗ
Τον θέλει να τσεκάρει την γκαρνταρόμπα

Σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής του βρίσκεται ο Ντέμης Νικολαΐδης μετά την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο κ. Νικολαΐδης σκέπτεται σοβαρά να μπει στην πολιτική κονίστρα και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές, ώστε να έρθει ο πολίτης στην πρώτη γραμμή και να κατακτήσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα. Παράλληλα, ο Ντέμης Νικολαΐδης κάνει μυστικές προπονήσεις στην αυλή του σπιτιού του και σκοπεύει το καλοκαίρι να επιστρέψει ως παίκτης στην ΑΕΚ, για να βάζει γκολ και να τρέχει μετά να σκαρφαλώνει στα κάγκελα για να δείξει στους οπαδούς το τατουάζ με την μπόμπα της Original 21 που έχει χτυπήσει στο μπράτσο. Η Δέσποινα Βανδή διαφωνεί με τις επαγγελματικές επιλογές του συζύγου της και απειλεί να τον χωρίσει. Η κυρία Βανδή πιέζει τον κ. Νικολαΐδη να τη συνοδεύει κάθε βράδυ στα κέντρα που εργάζεται και να αναλάβει να τσεκάρει τα λουλούδια και την γκαρνταρόμπα για να μην της κλέβουν οι μαγαζάτορες τα ποσοστά.



ΝΕΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Τα νέα της Ρεάλ ή «Real News»

Αν και οι κυκλοφορίες των πολιτικών εφημερίδων της χώρας μας φθίνουν διαρκώς, ο αθλητικός Τύπος ανθεί. Την περασμένη Κυριακή κυκλοφόρησε μια ακόμα αθλητική εφημερίδα, η «Real News», η οποία παρουσιάζει τις ειδήσεις που αφορούν τη Ρεάλ και απευθύνεται στους πολυάριθμους φίλους που έχει η «βασίλισσα» στη χώρα μας. Ο έμπειρος αθλητικός συντάκτης Νίκος Χατζηνικολάου έχει στήσει μια εξαιρετική εφημερίδα με πολλές σπουδαίες υπογραφές. Η «Real News» έχει μαζέψει ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει στο δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας και οι μόνοι που λείπουν από τις σελίδες της είναι ο Φρέντυ Γερμανός, η Ελένη Βλάχου και ο Δημήτρης Ψαθάς.


LIFO - 27/11/08

Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2008

Αποκλειστικό!

Τελικά, λειτουργεί ο ανταγωνισμός στον ελληνικό Τύπο και έχει μάλιστα και πολύ ευεργετικά αποτελέσματα: Μετά από την απόφαση της εφημερίδας "Real News" να προσφέρει την επόμενη Κυριακή το βιβλίο της Εύης Τσέκου, η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" αποφάσισε να προσφέρει στους αναγνώστες της το ροζ DVD της υπόθεσης Ζαχόπουλου.

Καλορίζικη



Ο Κινέζος Πρόεδρος περιοδεύει στη χώρα μας, αναζητώντας κι άλλες ευκαιρίες για αγορές.

Η εξήγηση


-Κωνσταντίνε, ο ανιψιός σου έδωσε το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους.
-Ήταν ο μόνος τρόπος για να το σώσει από τον Εφραίμ.

Αλλαγές


-ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ!

Μετά την παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους, παίζει και το "Γαμιέται ο Θρύλος και οι Κινέζοι". Εν τω μεταξύ, τι θα γίνει; Πότε θα με κάνουν σύνθημα τα παόκια της Θύρας 4;

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2008

Κάτω στον Πειραιά στα Κα Μι Νιά


-Ρε συ Γιώργο, γιατί δώσαμε το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους;
-Επειδή έχουν ειδικότητα στα ελαττωματικά προϊόντα!

Dress for success

Μετά από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ακόμα δυο επιτυχημένοι επιχειρηματίες πέρασαν το κατώφλι της Βουλής. Βέβαια, ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος δεν έκαναν το λάθος που είχε κάνει ο κ. Βγενόπουλος και σνόμπαραν τους βουλευτές....(η συνέχεια εδώ)

Οι βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ενοχλήθηκαν και χαρακτήρισαν απαράδεκτη την κίνηση των δυο επιχειρηματιών να δώσουν εξηγήσεις με γραπτό υπόμνημα και να αρνηθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών.

Οι βουλευτές εξοργίστηκαν όχι γιατί είχαν καμιά ιδιαίτερη έγνοια για την υπόθεση της Μονής Βατοποεδίου αλλά επειδή ήθελαν να ρωτήσουν τον ηγούμενο Εφραίμ πού να επενδύσουν τα χρήματά τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2008

Βράζει η βάση της Νέας Δημοκρατίας


-Ρε παιδιά, ντρέπομαι πια να πω πως είμαι Νέα Δημοκρατία.
-Εγώ λέω ψέματα πως είμαι ΠΑΣΟΚ και με σέβονται όλοι.

Κυριακή, Νοεμβρίου 23, 2008

Κατηφόρα




Η κατηφόρα του ελληνικού Τύπου δεν έχει τελειωμό: Κυκλοφόρησε εφημερίδα χωρίς DVD! Πολύ φοβάμαι πως σε λίγο θα κόψουν τα κουπόνια και τους τσελεμεντέδες.

Τα νέα της Ρεάλ

Ακόμα μια αθλητική εφημερίδα κυκλοφόρησε σήμερα. Η εφημερίδα "Τα νέα της Ρεάλ" απευθύνεται στους πολυάριθμους οπαδούς της Βασίλισσας στη χώρα μας.

Σάββατο, Νοεμβρίου 22, 2008

Media Industry & Αστυνομικά βιβλία

Ο αγαπημένος Βασίλης Κουφόπουλος και η κυρία Βασιλική Κοτζιά έφτιαξαν ένα μπλογκ για τους ανθρώπους στη βιομηχανία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι το Media Industry.

Ο Βασίλης Κουφόπουλος -επειδή κρύβει μέσα του έναν Σέρλοκ Χολμς- έφτιαξε και ένα μπλογκ για τα αστυνομικά βιβλία. Αστυνομικά βιβλία.

Σεραφείμ Τσοτσώνης

Η κόρη του Σεραφείμ Τσοτσώνη γιόρταζε σήμερα αλλά δεν της είπα χρόνια πολλά γιατί ο μπαμπάς της με ενημέρωσε για τη γιορτή της μετά την εκπομπή. Χρόνια πολλά λοιπόν μικρή μου και να χαίρεσαι τον μπαμπά σου που είναι ένας σπουδαίος μουσικός. Ο Σεραφείμ Τσοτσώνης ήταν σήμερα στο στούντιο του ΣΚΑΙ 100,3 μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Klik records Γιώργο Κυριάκου και την Kolk. Τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.



Η εκπομπή εδώ.

Το myspace του Σεραφείμ Τσοτσώνη εδώ.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 21, 2008

Συνάδελφοι

Κάποιοι κατηγόρησαν τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο επειδή διόρισε ως διοικητή του νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός" την κυρία Τότα Χατζοπούλου. Η επιλογή δεν θεωρήθηκε πρέπουσα επειδή στο παρελθόν η κυρία Χατζοπούλου είχε φωτογραφηθεί για ένα περιοδικό, παίρνοντας πόζες σαν μοντέλο. Μοντέλο; Γιατί, ο Αβραμόπουλος τι είναι;

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2008

Όχι στο όνομά μας

Αν έχεις καρδιά και όχι πέτρα, και θέλεις να βοηθήσεις τους συνανθρώπους μας στις ελληνικές φυλακές, διαβάζεις εδώ και υπογράφεις εδώ.

Talk of the Town - 20/11/08






Μόνο ο πιτσιρίκος μπορεί να σου πει τι έκανε η Μαρία Δαμανάκη στη "Στιγμή της Αλήθειας".
Το κείμενο εδώ










ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ

Κέρδισε στη στιγμή της αλήθειας

Ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε η συμμετοχή της Μαρίας Δαμανάκη στο παιχνίδι Η στιγμή της Αλήθειας. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, η κυρία Δαμανάκη παραδέχτηκε πως ψηφίζει ΛΑΟΣ και πως είναι ερωτευμένη με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Η κυρία Δαμανάκη αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως έφυγε από το ΚΚΕ επειδή δεν της επέτρεπαν να φοράει Αρμάνι, ενώ στη συνέχεια είπε πως έφυγε από τον Συνασπισμό επειδή εκεί όλοι φορούσαν Αρμάνι. Στην ερώτηση για τα διακόσιες χιλιάδες ευρώ η κυρία Δαμανάκη δίστασε λίγο, αλλά τελικά κέρδισε το ποσό, αφού παραδέχτηκε πως είχε πάει στο Πολυτεχνείο επειδή ήθελε να κάνει καριέρα στο ραδιόφωνο.



ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
Κίνδυνος να εκλείψουν οι δημοσιογράφοι

Νέος εκδοτικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μετά από την απόφαση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» να προσφέρει κουπόνι αγορών 4 ευρώ για τα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος. Η κίνηση της εφημερίδας έγινε εσπευσμένα για να προλάβει την υπό έκδοση εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου, που ετοιμαζόταν να προσφέρει κουπόνι 3 ευρώ, αλλά μετά από τον αιφνιδιασμό του «Πρώτου Θέματος» θα κυκλοφορήσει τελικά με προσφορά ένα κιλό σπληνάντερο και δυο κιλά γαρδούμπα. Τα κουπόνια του «Πρώτου Θέματος» δεν συγκίνησαν τους καταναλωτές που προτίμησαν την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» το οποίο προσφέρει CD του Μίκη Θεοδωράκη με τραγούδια για τη φτωχολογιά. Το CD του Μίκη έχει διπλή χρησιμότητα αφού -εκτός από την ψυχική ανάταση που προσφέρει- είναι ιδανικό για να κρατάει τα περιστέρια μακριά από τις βεράντες και να μη γεμίζει ο τόπος κουτσουλιές -σύμφωνα με έρευνες των ορνιθολόγων, τα περιστέρια, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, τρομοκρατούνται όταν βλέπουν το CD του «Κάντο Χενεράλ», παθαίνουν δυσκοιλιότητα και αποδημούν εις Κύριον. Το «Πρώτο Θέμα» προσφέρει μαζί με τα κουπόνια και CD του Δημήτρη Μητροπάνου με λαϊκά τραγούδια που ταιριάζουν ιδανικά με το βραστό παριζάκι και τα λουκάνικα Μυκόνου, ενώ παράλληλα έχουν το καλό ότι σου κόβουν την όρεξη. Ο «Τύπος της Κυριακής» ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση και από αυτή την Κυριακή θα προσφέρει στους αναγνώστες του κουπόνι για δυο αστακούς από την κεντρική ψαραγορά της Αθήνας. Η Γιάννα Αγγελοπούλου επιθυμούσε οι αστακοί να διατίθενται σε σελοφάν μαζί με την εφημερίδα, αλλά υπήρχε ο κίνδυνος οι αστακοί να φάνε το DVD που προσφέρει ο «Τύπος της Κυριακής», ενώ παράλληλα υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους περιπτεράδες που φοβούνταν ότι οι αστακοί θα βγουν από το σελοφάν και θα καταβροχθίσουν όλα τα γαριδάκια και τις σοκολάτες που υπάρχουν στο περίπτερο. Η «Καθημερινή» αρνείται να ακολουθήσει τις άλλες εφημερίδες στον κατήφορο που έχουν πάρει, και οι υπεύθυνοι της εφημερίδας αποφάσισαν να προσφέρουν έναν τσελεμεντέ, με το σκεπτικό πως, αφού οι άλλες εφημερίδες προσφέρουν το μοσχάρι, το κριθαράκι και τον τοματοπελτέ, κάποιος πρέπει να δώσει στους αναγνώστες τη συνταγή για το γιουβέτσι, ώστε να διασωθεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα και να κερδιθεί η μάχη της ενημέρωσης. Προβληματισμός για τις κυκλοφορίες υπάρχει και στις εκδοτικές ομάδες των ημερήσιων εφημερίδων. Έτσι, το «Έθνος» θα προσφέρει ένα λαγό στιφάδο, η «Ελευθεροτυπία» πατσά και τα «Νέα» κοκορέτσι. Ο εκδοτικός πόλεμος αναμένεται να ανάψει για τα καλά τα Χριστούγεννα, αφού το «Πρώτο Θέμα» θα προσφέρει στους αναγνώστες του μια γαλοπούλα, τρία κιλά κουραμπιέδες και πέντε κιλά μελομακάρονα. Το «Βήμα της Κυριακής» αναμένεται να απαντήσει με ένα γουρουνόπουλο, ένα κουτί σοκολατάκια και μια βασιλόπιτα, ενώ ο «Τύπος της Κυριακής» δεν θα ενδώσει στον ανταγωνισμό και θα προσφέρει μόνο μια σαμπάνια και ένα τσουρέκι για απαιτητικούς αναγνώστες. Το γεγονός πως οι εφημερίδες προσφέρουν οτιδήποτε άλλο εκτός ενημέρωση δεν θα επηρεάσει αρνητικά το δημοσιογραφικό κλάδο και δεν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν απολύσεις. Αντιθέτως, οι εφημερίδες ετοιμάζονται να προσλάβουν και νέους δημοσιογράφους γιατί σύντομα θα χρειαστούν πολλά χέρια, αφού το επόμενο βήμα στον ελληνικό Τύπο θα είναι να σου φέρνουν οι δημοσιογράφοι τις εφημερίδες με τις προσφορές στο σπίτι, να βάζουν τα τρόφιμα στο ψυγείο και να σου μαγειρεύουν και ένα παστίτσιο. Οι εκδότες σκέπτονται να καταργήσουν τους μισθούς των δημοσιογράφων αλλά θα τους αφήσουν τα πουρμπουάρ από τα θελήματα.



ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΒΑΤΑ
Εκλογές εν όψει

Οι συνεχείς εμφανίσεις του Κώστα Καραμανλή το τελευταίο διάστημα έκαναν πολλούς να πιστεύουν πως θα έχουμε πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση δεν επιβεβαίωνε αυτά τα σενάρια αλλά, όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίστηκε σε νομαρχιακή συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας χωρίς γραβάτα, όλοι κατάλαβαν πως έχει ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος. Σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, «Αβραμόπουλος χωρίς γραβάτα είναι τσόντα χωρίς ξανθιά». Σύντομα ο κ. Αβραμόπουλος θα σηκώσει και τα μανίκια, ενώ, αν η μάχη για μια έδρα στην Α' Αθηνών αποδειχτεί δύσκολη, δεν αποκλείεται να βγάλει και το πουκάμισο.



ΚΡΙΣΗ, ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΚΡΙΣΗ
Αυτοβιογραφικό το βιβλίο του Σημίτη;

Με την έκδοση του νέου βιβλίου του Κώστα Σημίτη έγινε φέτος η επίσημη έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Το προηγούμενο βιβλίο του κ. Σημίτη είχε τον τίτλο "Η δημοκρατία σε κρίση;" ενώ το νέο του βιβλίο έχει τον τίτλο "Κρίση" και είναι αυτοβιογραφικό - από τους τίτλους των βιβλίων γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο συγγραφέας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής του. Και το επόμενο βιβλίο του κ. Σημίτη θα είναι βασισμένο σε προσωπικά βιώματα και θα έχει τον τίτλο "Η κρίση της τρίτης ηλικίας". Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Σημίτης έχει πάθει Αλτσχάιμερ και έχει ξεχάσει πως ήταν πρωθυπουργός για οκτώ χρόνια, αλλά ακολουθεί πιστά τις συμβουλές των γιατρών του να γράφει από ένα βιβλίο κάθε δυο εβδομάδες, ώστε να μην προχωρήσει η νόσος και αρχίσει να βγαίνει στους δρόμους με τα σώβρακα, γιατί μπορεί να χαθεί και μετά θα πρέπει να τον ψάχνουν οι δικοί του στην πλατεία Κολωνακίου και στο Λυκαβηττό μέσα στ' άγρια χαράματα.



ΦΡΟΥΔΕΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ
Δεν έφαγαν ισόβια οι Καρβέλας-Πάνια

Η ανακοίνωση της σύλληψης του Νίκου Καρβέλα και της Αννίτας Πάνια γέμισε με ελπίδες τους Έλληνες που είχαν καρφωθεί μπροστά στις τηλεοράσεις και περίμεναν με αγωνία να ακούσουν πως συνελήφθησαν ακόμα η Άννα Βίσση, η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Τελικά, οι ελπίδες των Ελλήνων αποδείχθηκαν φρούδες αφού ο Καρβέλας και η Πάνια αφέθησαν ελεύθεροι και στο δικαστήριο ο δικαστής δεν τόλμησε να τους ρίξει τα ισόβια που τους αξίζουν. Αρχικά όλοι πίστεψαν πως το ζευγάρι θα δικαζόταν με τη βαριά κατηγορία της ακρόασης τραγουδιών του Νίκου Καρβέλα, αλλά τελικά τη γλύτωσαν με ελαφρές κατηγορίες όπως η παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Μετά την περιπέτειά της, η Αννίτα Πάνια δήλωσε πως τώρα ξέρει τι πέρασαν οι φοιτητές στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, οπότε όλοι καταλάβαμε ότι η Αννίτα Πάνια νομίζει πως το τανκ πήγε και γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου επειδή κάποιοι φοιτητές πέρασαν με κόκκινο ή οδηγούσαν χωρίς να φοράνε ζώνη ασφαλείας.


LIFO - 20/11/08

Τετάρτη, Νοεμβρίου 19, 2008

Οι Στέρεο Νόβα live

Ballet

Μιλώντας στο δελτίο του Alpha, η 40χρονη που εμπλέκεται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου είπε για την 60χρονη φίλη της πως παλιά ήταν χορεύτρια. Αμέσως, οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στα παράθυρα του δελτίου έκαναν μια γκριμάτσα γεμάτη αηδία και αποδοκιμασία - λες και τους είπε πως παλιά η 60χρονη ήταν πουτάνα. Θέλω να διαμαρτυρηθώ για την άσχημη αντιμετώπιση της τέχνης του χορού από τα ΜΜΕ. Κάνω 20 χρόνια κλασικό μπαλέτο και δεν μπορώ να δεχτώ αυτήν τη συμπεριφορά.

Στη Βάσια (τη δασκάλα μου)

Συντηρητική στροφή της ελληνικής κοινωνίας

Θέλω να διαμαρτυρηθώ επειδή στο επίμαχο βίντεο που αφορά την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και προβλήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής δεν υπάρχει ούτε ένα τσιμπούκι. Βλέπουμε πως -μετά την υπόθεση Ζαχόπουλου- η ελληνική κοινωνία έχει κάνει μια στροφή στο συντηρητισμό. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί οι δημοσιογράφοι αποκαλούν τις κυρίες που εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου με τα ονοματεπώνυμά τους και όχι με τις ηλικίες τους. Τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα για να την αποκαλούν "35χρονη" ή "40χρονη"; Πίπες;

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2008

Έρευνα για τα μπλογκ

Κυκλοφόρησε το τεύχος Νοεμβρίου 2008 του Monthly Review (τεύχος Νο 48/112), στο οποίο δημοσιεύονται τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το καλοκαίρι (Ιούνιος - Αύγουστος 2008) το περιοδικό σε συνεργασία με την εταιρία δημοσκοπήσεων VPRC, για την πολιτική κουλτούρα των μπλογκ στην Ελλάδα σήμερα. Στόχος ήταν η διερεύνηση των πολιτικών διαστάσεων του μπλόγκινγκ, η συγκρότηση μιας σειράς πολιτικοκοινωνικών δεικτών (δείκτες οικονομικού φιλελευθερισμού, δείκτης ιδεολογικών αξιών, δείκτης πολιτισμικού φιλελευθερισμού, δείκτης ατομικισμού), καθώς και η διερεύνηση της συνεκτικότητας των πολιτικών απόψεων των μπλόγκερ.

Η έρευνα του Monthly Review εδώ.

Μια παρατήρηση: Είναι Νοέμβριος του 2008 και οι μπλόγκερ είναι εδώ. Περισσότεροι από ποτέ άλλοτε και λιγότεροι απ' ότι θα είναι τον επόμενο Νοέμβριο. Αντιθέτως, οι μικρονοϊκοί δημοσιογράφοι που πριν από τρία χρόνια έγραφαν σε ...έγκυρες εφημερίδες πως τα μπλογκ είναι μια μόδα, βλέπουν τις κυκλοφορίες των εφημερίδων τους και αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως οι εφημερίδες ήταν μια μόδα που πέρασε. Ανεπιστρεπτί. Περαστικά.

Το σημερινό podcast εδώ.

Δευτέρα, Νοεμβρίου 17, 2008

Μια παρέλαση για το Πολυτεχνείο

Θα πρέπει επιτέλους να τιμήσουμε τους ήρωες του Πολυτεχνείου με μια μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση. Δεν είναι δυνατόν να παρελαύνουμε για ψύλλου πήδημα και να τσιγκουνευόμαστε δέκα μεραρχίες και τριάντα τανκς στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου - στη μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας. Είναι ντροπή.

Το σημερινό podcast εδώ.

Ανικανοποίητοι

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι λένε πως τα οράματα του Πολυτεχνείου παραμένουν ανεκπλήρωτα. Σήμερα είμαστε ελεύθεροι να καταναλώνουμε διαρκώς, να χρωστάμε στις τράπεζες, να είμαστε αγράμματοι και να πανηγυρίζουμε για την εκλογή του νέου Αμερικανού προέδρου σαν να ήταν Έλληνας. Τι άλλο θέλουμε πια;

Σάββατο, Νοεμβρίου 15, 2008

Δημοσιογράφος

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχω μετανιώσει για αυτό που κάνω. Δεν είναι πια δουλειά αλλά τρόπος ζωής. Είναι αδύνατο να αλλάξω. Είμαι ένα είδος ''τοξικομανή''...».


«
Έχω περάσει αρκετά. Από τραυματισμούς μέχρι αιχμαλωσίες και εικονική εκτέλεση. Όμως αυτό που δεν μπορώ να ξεπεράσω είναι ο θάνατος των φίλων μου.

Καμίλ Μπαρζάκ. Παλαιστίνιος. Λίβανος 1981.

Αχμέτ. Ιρακινός. Οδηγός και μεταφραστής. Ιράκ 1991.

Ντιμίτρι Σαμπατάγιεφ. Ρώσος Φωτορεπόρτερ. Ιράκ. Μάιος 2007.

Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ».

Ο Γιώργος Κοίλιαρης δεν μετάνιωσε ποτέ για αυτό που έκανε. Ένας δημοσιογράφος που αγαπήθηκε από τους συναδέλφους του δεν ζει πια. Καλό του ταξίδι.

Flakes


Οι Flakes είναι ένα νέο ελληνικό γκρουπ και έχουν ένα καταπληκτικό cd που μόλις κυκλοφόρησε. Δυο από τα μέλη των Flakes, ο Στάμος και ο Βελισάριος, ήταν σήμερα στο στούντιο του ΣΚΑΙ 100,3. Μαζί τους ο καλός δημοσιογράφος Θοδωρής Κανελλόπουλος. Απουσίαζαν η Kolk, η Misirlou και ο M. Hulot. Τους ευχαριστώ πολύ όλους - παρόντες και απόντες.



Η εκπομπή εδώ.


Το myspace των Flakes εδώ.

Κάλεσμα!

"Με αφορμή το πρωτόγνωρο κύμα απεργιών πείνας από τους κρατούμενους στις Ελληνικές φυλακές αλλά και την εγκληματική αποσιώπησή του από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, για τη Δημοκρατία και την προάσπιση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων καλούμε όλους όσους διατηρούν μπλογκς, διαδικτυακά φόρα και όχι μόνο να δημοσιεύσουν ταυτόχρονα και συντονισμένα στις 20 Νοεμβρίου 2008, ημέρα Πέμπτη, το παρακάτω (υπό διαμόρφωση) κείμενο..." (Το κείμενο εδώ)

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2008

UFO

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος συνεχίζει τις ωραίες εκπομπές του με θέμα τα UFO. Κάλεσε τον Νίκο Καρβέλα και την Αννίτα Πάνια.

Επιτέλους, η κυβέρνηση πήρε μπροστά

Συνελήφθησαν ο Νίκος Καρβέλας και η Αννίτα Πάνια. Δυστυχώς η Άννα Βίσση, μέχρι τη στιγμή αυτή, διαφεύγει της σύλληψης. Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε με έκτακτη ανάρτηση.

update Ο Νίκος Καρβέλας αναστάτωσε τη ΓΑΔΑ, καθώς ζήτησε για μεσημεριανό σούσι.

update 2 Σε απεργία πείνας κατέβηκαν πριν από λίγο ο Βας Βας ο Παρασκευάς και ο Κατέλης στα Προπύλαια.

update 3 Μεγάλη διαδήλωση αυτή τη στιγμή στα Προπύλαια, για συμπαράσταση στον αγωνιστή Καρβέλα.

update 4 Η Αστυνομία έκλεισε την οδό Στουρνάρη.

Talk of the Town - Γεια σου μάνα Σαλονίκη!





Ο πιτσιρίκος ξέρει πάρα πολύ καλά πως η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που του ταιριάζει και γράφει τις κιμπάρικες ειδήσεις που αγνοούν ακόμα και οι Θεσσαλονικείς. (Το κείμενο εδώ)






ΛΥΡΙΚΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το αντίπαλον δέος του Αγγελόπουλου

Με την προβολή της ταινίας "Ο παλαιστής" του Μακεδόνα σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι σηκώνει την αυλαία του το 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Η ταινία διαπραγματεύεται τη ζωή του Μικέ Καρντασίδη, ενός παλαιστή από την Καλαμαριά, που σπάει και τα δυο χέρια του και είναι αναγκασμένος να παλεύει με τη μύτη, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αντίπαλοί του να τον σαπίζουν στο ξύλο επειδή τους ενοχλούν οι μύξες του. Όταν ο Μικές σπάει και τη μύτη του, αντιμετωπίζει το φάσμα της ανεργίας και -πάνω στην απελπισία του- αποφασίζει να αυτοκτονήσει, αλλά, εν τω μεταξύ, έχει σπάσει και τα δυο του πόδια επειδή μπουρδουκλώθηκε στο παρκέ. Πλημμυρισμένος από απόγνωση, ο Μικές προσπαθεί να συρθεί ως τις γραμμές του τρένου, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του, αλλά όλο και βρίσκεται κάποιος φιλεύσπλαχνος περαστικός που τον παίρνει παραμάσχαλα και τον γυρνάει στο σπίτι του. Ο Μικές αποφασίζει να πεθάνει από ασιτία και για έξι εβδομάδες τρέφεται καθημερινά μόνο με τρία ταψιά χανούμ μπουρέκ από τον Χατζή. Γρήγορα η ιστορία του Μικέ κάνει το γύρο του κόσμου και συγκινεί ιδιαίτερα μια ζάμπλουτη Αμερικανίδα που τον ερωτεύεται τρελά. Η ταινία "Ο Παλαιστής" είναι μια λυρική αλληγορία που ακροβατεί ανάμεσα στην ασυναρτησία και στο συναμφότερον και είναι βαθιά επηρεασμένη από την ιστορία του Κυναίγειρου. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η προβολή της νέας ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου "Η σκόνη του χρόνου", που είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας που άνοιξε με "Το λιβάδι που δακρύζει" και θα ολοκληρωθεί με την ταινία "Ο αμπελώνας που έπαθε αμνησία". Στη νέα του ταινία ο Θόδωρος Αγγελόπουλος εγκαταλείπει τα αργόσυρτα πλάνα και φτιάχνει μια ταινία με καταιγιστικό ρυθμό -τα πλάνα εναλλάσσονται τόσο γρήγορα που ο θεατής δεν προλαβαίνει να δει τίποτα. Η ταινία "Η σκόνη του χρόνου" είναι ένας ποιητικός απολογισμός της ντεμέκ κουλτούρας της Αριστεράς και κάνει καλό σε όσους πάσχουν από ακράτεια.




ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΡΝΟ
Εμφάνιση Ρουσόπουλου σε πορνοταινία

Παράλληλα με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα διεξαχθεί φέτος στη Θεσσαλονίκη και το 1ο Φεστιβάλ Ταινιών Πορνό, σε μια προσπάθεια να μη χάσει η πόλη τον ερωτικό της χαρακτήρα. Στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Ταινιών Πορνό θα τελεστεί αγιασμός, χοροστατούντος του παναγιοτάτου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανάθεμου, ενώ θα παραστούν απόγονοι των μακεδονομάχων, ο δήμαρχος, ο νομάρχης, ο ενωμοτάρχης και ο συνταγματάρχης Λιάπκιν. Στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Ταινιών Πορνό, θα γίνει η πρώτη επίσημη προβολή του DVD του Χρήστου Ζαχόπουλου, με την 35χρονη που έχει τον τίτλο "Έσκυψε η συμβασιούχα κι άρχισε τα αχαχούχα", ενώ θα προβληθεί και μια πιο soft εκδοχή του DVD με τον τίτλο "Πολύ χοντρός για να χωρέσει". Την παράσταση στο 1ο Φεστιβάλ Ταινιών Πορνό αναμένεται να κλέψει ο Θόδωρος Ρουσόπουλος που αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα του και να πρωταγωνιστήσει σε πορνοταινίες, ώστε να έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει το δάνειο στην τράπεζα. Ο κύριος Ρουσόπουλος πρωταγωνιστεί στην ταινία «Ο γιος του ταχυδρόμου την έχει στο λαιμό μου», ενώ παράλληλα κάνει ένα σύντομο πέρασμα από την ταινία «Το πουλί του φλόγες βγάζει, λες να είναι πετρογκάζι»;.




ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
Τα συνθήματα του ΠΑΟΚ σε ένα βιβλίο

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έκδοση του βιβλίου που περιέχει όλα τα συνθήματα των οπαδών του ΠΑΟΚ και έχει τον τίτλο "Αθήνα γαμημένη - ο ΠΑΟΚ δεν πεθαίνει". Η έκδοση του βιβλίου χρηματοδοτήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Βελλίδειο Ίδρυμα και τον ιστορικό σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ «Γαμήστε τον πούστη τον Ολυμπιακό». Το βιβλίο θα διατίθεται και σε ειδική πολυτελή έκδοση με δερματόδετο χειροποίητο εξώφυλλο, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και μια περιορισμένη συλλεκτική έκδοση που θα συνοδεύεται από τα DVD όλων των αγώνων του ΠΑΟΚ και θα προσφέρεται σε ασπρόμαυρο μπαούλο. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την παραμονή των Χριστουγέννων στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης με ομιλητές τον Κώστα Ζουράρι, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Μάκη τον Μανάβη. Θα ακολουθήσει μονότερμα και κορόιδο στη σκηνή του Μεγάρου, με τη συμμετοχή παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου του Βορρά, και στη συνέχεια η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Γκουερίνο θα παρουσιάσει το νέο ορατόριο του Μίκη Θεοδωράκη «Αμπά - λαέ - αέ - αό», σε σύμπραξη με την παιδική χορωδία Τούμπας και τη Θύρα 4. Η βραδιά θα κλείσει με τα κάλαντα του ΠΑΟΚ: «Ω έλατο, ω έλατο - της μάνας σας το κέρατο».




ΚΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙ;
Δάκρυσαν οι Σαλονικείς

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει δημιουργήσει η είδηση πως ο Μπαράκ Ομπάμα κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος γεννήθηκε στα Λαδάδικα και οι παλαιότεροι τον θυμούνται να περπατάει ξυπόλητος μέχρι την Τούμπα για να πουλήσει κουλούρια και να δει από κοντά τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ. Δεν ήταν λίγοι οι Θεσσαλονικείς που δάκρυσαν όταν είδαν από την τηλεόραση τον Μπαράκ Ομπάμα να γιορτάζει τη νίκη του, τρώγοντας χοντροκομμένο πατσά με μπόλικο μπούκοβο και σκορδοστούμπι και πίνοντας ρετσίνα «Μαλαματίνα». Όταν μάλιστα ο Μπαράκ Ομπάμα ύψωσε το ποτήρι του λέγοντας «Γεια σου μάνα Σαλονίκη», χιλιάδες Παοκτζήδες ξεχύθηκαν στους δρόμους και συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο, ζητώντας να βαφτεί μαύρος ο Πύργος προς τιμήν του συμπατριώτη τους, αλλά τελικά συνειδητοποίησαν πως δεν θα χρειαστεί αφού ο Πύργος είναι ήδη μαύρος. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση ήταν «Ομπάμα ζούμε στην Τούμπα να σε δούμε» και «Η μπάρα του Ομπάμα φτάνει ως τη Δράμα». Σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης θα απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης στον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ υπάρχει η σκέψη να δοθούν σε δρόμους της πόλης τα ονόματα διάσημων Θεσσαλονικέων που δόξασαν τη συμπρωτεύουσα στα πέρατα της Οικουμένης. Έτσι, η παραλιακή λεωφόρος Νίκης θα μετονομαστεί σε Μπαράκ Ομπάμα, η Εγνατίας σε Νικολά Σαρκοζί και η Μεγάλου Αλεξάνδρου σε Κεμάλ Ατατούρκ.




GAY PARADE ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Θερμή υποδοχή στην πρόταση Ψωμιάδη

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή από τους Θεσσαλονικείς η πρόταση του Παναγιώτη Ψωμιάδη από του χρόνου να διεξάγεται μαζί με τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και το Gay Parade, ώστε να συρρεύσουν στη Θεσσαλονίκη φανταχτεροί τραβεστί και τρανσέξουαλ απ' όλον τον κόσμο και να σπάσει λίγο το χακί και η αρβύλα. Ο μόνος όρος που θέτει ο κ. Ψωμιάδης είναι τη σημαία να την κρατάει πάντα Έλληνας τραβεστί, σε ένδειξη τιμής στους προγόνους μας που πολέμησαν για την Ελευθερία.


Στη θεία Μάχη, στη Δώρα, στον Σπύρο και στον Δημήτρη

LIFO - 13/11/08

Τετάρτη, Νοεμβρίου 12, 2008

Δεν θα περάσει!

Θέλω να ενώσω τη φωνή μου με τα κυβερνητικά στελέχη που ζητούν την απομάκρυνση του διοικητή της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλου. Είναι ολοφάνερο πως η εμμονή του κ. Αθανασόπουλου στο θέμα των αυξήσεων των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος έχει ως μοναδικό σκοπό να αφήσει τους δρόμους της πόλης και τα σπίτια χωρίς χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και να πλήξει ανεπανόρθωτα το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Κοινωνικές αναταραχές

Είναι απόλυτα λογικό η απροθυμία των τραπεζών να αποδεχτούν την οικονομική ενίσχυση των 28 δις ευρώ που τους προσφέρει η κυβέρνηση να έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στους μεγαλοδημοσιογράφους και στα αφεντικά τους. Αυτοί ποτέ δεν αρνήθηκαν τέτοιες ευγενικές χειρονομίες.

Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2008

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΥΡΝΟΣ

Ποιος "έφαγε" τον Πέτρο Τατούλη;




Ποιος "έφαγε" τον Πέτρο Τατούλη; Ο πιτσιρίκος χύνει άπλετο φως σε μια σκοτεινή υπόθεση και φτάνει το μαχαίρι στο κόκαλο, ώστε να λάμψει η αλήθεια.








Ο κ. Τατούλης δεν διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επειδή χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή "ανίκανο ή συνένοχο". Αυτή ήταν η αφορμή. Η αιτία για τη διαγραφή του ήταν η άρνησή του να βάψει μαύρα τα μαλλιά του. Ο Λευτέρης Ζαγορίτης θεώρησε εχθρική κίνηση την απόφαση του κ. Τατούλη να μην υποκύψει στα χρωμοσαμπουάν -γιατί θεώρησε πως τον εκθέτει προσωπικά- και στη συνέχεια εισηγήθηκε στον Κώστα Καραμανλή τη διαγραφή του. Το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία έχει πια μόνο 151 έδρες γέμισε ανακούφιση εκείνους τους βουλευτές που αρνούνταν να ενδώσουν στα χρωμοσαμπουάν.


Ο Λευτέρης Ζαγορίτης προσπαθεί να πείσει τον Αναστάση Παπαληγούρα να βάψει τα μαλλιά του μαύρα ή -τέλος πάντων- να πάει να καθίσει λίγο παραπέρα.

Δευτέρα, Νοεμβρίου 10, 2008

Διάζευξη

Κακώς παρεξηγήθηκε ο Κώστας Καραμανλής επειδή ο Πέτρος Τατούλης τον χαρακτήρισε "ανίκανο ή συνένοχο". Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Η στιγμή που περνά και χάνεται





-Άδωνι, θα σταματούσες να πουλάς βιβλία εθνικιστικού περιεχομένου και θα πουλούσες μόνο το "Κομουνιστικό Μανιφέστο", αν πίστευες πως έτσι θα τα οικονομούσες χοντρά;











-ΝΑΙ!

Conversation


-Πάντως, Κωνσταντίνε, είναι πολύ εντυπωσιακό ότι ο Αμερικανοί εξέλεξαν Πρόεδρο έναν μαύρο.
-Εδώ οι Έλληνες είχαν κάνει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη! Στον μαύρο κόλλησες;

Time for Change


-Μπαράκ, μπορείς να μου πεις τώρα γιατί επέλεξες εμένα για Αντιπρόεδρο;
-Γιατί ήθελα ένα λευκό να μου κάνει αέρα!

Σάββατο, Νοεμβρίου 08, 2008

Neon (Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία!)

Οι Neon είναι νέοι σε ηλικία, έχουν κυκλοφορήσει ήδη τρία CD και μου έκαναν την τιμή να είναι σήμερα στο στούντιο του ΣΚΑΙ 100,3. Μαζί τους ήταν η Kolk - ο M. Hulot απουσίαζε και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει φωτογραφία από το στούντιο.

Η εκπομπή εδώ.

Το myspace των Neon εδώ.

Η Ελλάδα πάντα στην πρωτοπορία

Μπορεί οι Αμερικανοί να εξέλεξαν μαύρο Πρόεδρο αλλά εμείς είχαμε πρωθυπουργό Κινέζο. Ας βγάλουν πρώτα οι Αμερικανοί Κινέζο Πρόεδρο και ύστερα το ξανασυζητάμε.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2008

Κάτσε κάτω από τον Μπάρακ!

Δεν θα πρέπει να αδικούμε τη χώρα μας στον τομέα των φυλετικών διακρίσεων. Μπορεί η αμερικανική κοινωνία να χρειάστηκε πολλά χρόνια μέχρι να αισθανθεί ώριμη ώστε να εκλέξει έναν μαύρο Πρόεδρο αλλά οι Έλληνες έχουν εκλέξει αρκετές φορές μαύρους στα ανώτατα αξιώματα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κώστας Καραμανλής είναι δυο λαμπρά παραδείγματα. Ως γνωστόν, το συνθετικό "καρα" σημαίνει "μαύρος" αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Έλληνες να δώσουν σε αυτούς τους δυο αράπηδες την εξουσία.

Οι σταρ της τηλεόρασης δεν έχουν διάρκεια

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως ο Χριστόδουλος ξεχάστηκε τόσο γρήγορα. Αν και ήταν ο πιο μεγάλος πρωταγωνιστής της τελευταίας δεκαετίας, σήμερα μοιάζει σαν να μην υπήρξε ποτέ. Αυτό μάλλον αποδεικνύει πως ο Χριστόδουλος δεν ήταν ένας άνθρωπος της Εκκλησίας αλλά ένα τηλεοπτικό προϊόν. Νομίζω πως στα επόμενα βραβεία του περιοδικού "TV Έθνος" θα πρέπει -έστω και μετά θάνατον- να του απονεμηθεί ένα βραβείο για τη συνολική προσφορά του στην τηλεόραση.

Το σημερινό podcast εδώ.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2008

Ποτέ δεν είναι αργά


-Κωνσταντίνε, αν είχα αναγνωρίσει το εξώγαμο που είχα αποκτήσει με μια Κενυάτισσα, σήμερα η Ελλάδα θα είχε μαύρο πρωθυπουργό.
-Yo motherfucker!

Αλλάζει η εξωτερική μας πολιτική


-Κώστα, τι θα κάνουμε αν μας καλέσει ο Ομπάμα για συνομιλίες;
-Σολάριουμ!

Γενεαλογία


-Κύριε Ρουσόπουλε, είμαι ο γιος ενός Κενυάτη!

Talk of the Town - 06/11/08







Ο πιτσιρίκος γράφει τις ειδήσεις και ξυπνά τις συνειδήσεις. (Το κείμενο εδώ)










ΣΟΚ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Πιστεύει πως είναι γιος του Φίλιππου

Συγκλονιστική ήταν η αυθόρμητη συνέντευξη που παραχώρησε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος στον Γιάννη Πρετεντέρη για την εκπομπή «Ανατροπή και πέναλτι!». Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο κύριος Ρουσόπουλος αποκάλυψε πως θα ζητήσει να υποβληθεί σε τεστ DNA ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ πρίγκιπας Φίλιππος, γιατί πιστεύει ακράδαντα πως αυτός είναι ο πραγματικός του πατέρας και όχι ο ταχυδρόμος. Στην ερώτηση του Γιάννη Πρετεντέρη για τα τέσσερα σπίτια του, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε πως όλοι θα πρέπει να έχουν από τρία τέσσερα σπίτια ώστε, αν έχουν χρέη στις τράπεζες, να μην κινδυνεύουν να βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο. Ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ως παράδειγμα τον καρδιοπαθή συνταξιούχο που κινδύνεψε να χάσει πρόσφατα το σπίτι του για χρέη 1.849 ευρώ και είπε πως, αν ο συνταξιούχος, εκτός από τρία μπαϊπάς, είχε και τρία σπίτια, δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα γιατί, αν έχανε το ένα σπίτι, θα είχε ακόμα άλλα δυο.



ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Τα Ελληνόπουλα γίνονται βλίτα;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στους μαθητές των σχολείων από την 1η Ιανουαρίου του 2009. Σύμφωνα με τον Ισπανό επίτροπο Χοσέ Μπάμια, αυτό το μέτρο έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, αλλά στην πραγματικότητα τα ευρωπαϊκά σχολεία έχουν κάνει τα παιδιά ζώα, οπότε ήρθε η ώρα να τους δίνουν και την ανάλογη διατροφή. Στην Ελλάδα υπάρχουν αντιδράσεις για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επειδή το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα μετατρέπει τους μαθητές σε βλίτα και, κατά συνέπεια, δεν είναι σωστό να τρώνε λαχανικά - είναι κάτι σαν κανιβαλισμός. Βέβαια, στους τελειόφοιτους -που έχουν γίνει εντελώς γαϊδούρια- θα μπορούσαν να μοιράζουν μερικά δεμάτια σανό, μπας και σταματήσουν να γκαρίζουν. Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι πως τα Ελληνόπουλα δεν θα εκτιμήσουν τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών και θα αρχίσουν να παίζουν πόλεμο με τα πορτοκάλια, τα μπρόκολα και τα κουνουπίδια, και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το σχολείο, μετά το πέρας των μαθημάτων, να μοιάζει με λαχαναγορά. Η παγκόσμια οικονομική κρίση επιβάλλει να ξεχάσουν τα Ελληνόπουλα τις μπριζόλες και τις αστακομακαρονάδες και να αρχίσουν να τρέφονται με λάχανα, κολοκύθια και ραδίκια. Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας και Μισαλλοδοξίας εκφράζουν ανησυχία για την τύχη των φρούτων και των λαχανικών που θα διανέμονται στους μαθητές, αφού υπάρχει ο κίνδυνος τα παιδιά να μην τρώνε τα οπωροκηπευτικά και τα ζαρζαβατικά, αλλά να τα πουλάνε στις λαϊκές αγορές για να αγοράσουν PlayStation. Ήδη, τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια συνεδριάζουν πυρετωδώς για το πώς θα στηθούν οι πάγκοι των μαθητών στις λαϊκές αγορές. Όλα δείχνουν πως οι πάγκοι των Emo θα είναι αριστερά, οι πάγκοι των Trendy δεξιά και στο τέλος του δρόμου θα πουλάνε τα αγγούρια τους οι Κάγκουρες.



ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Θα ταξιδεύουμε όλοι γυμνοί

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα νέο μηχάνημα που επιτρέπει στους υπεύθυνους ασφαλείας των αεροδρομίων να βλέπουν γυμνούς τους επιβάτες. Το νέο σύστημα χρησιμοποιείται ήδη στα αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών που ταξιδεύουν με αεροπλάνα, γιατί οι Αμερικανοί είναι ντροπαλοί και πουριτανοί. Οι αμερικανικές Αρχές εξετάζουν τώρα σοβαρά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν την εικονική σωματική έρευνα απογύμνωσης και στους επιβάτες των τρένων, των λεωφορείων και των πλοίων, ώστε να πείσουν τους Αμερικανούς να ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα. Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης φοβούνται πως, αν το νέο μηχάνημα χρησιμοποιηθεί στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, οι Ευρωπαίοι θα ταξιδεύουν συνέχεια με αεροπλάνο γιατί -σε αντίθεση με τους Αμερικανούς- είναι ξετσίπωτοι και επιδειξίες και γουστάρουν τρελά να κυκλοφορούν ξεβράκωτοι με το βρακί στην τσέπη. Τώρα, η ευρωπαϊκή επιτροπή σκέπτεται, ως λύση, οι επιβάτες να προσέρχονται γυμνοί στα αεροδρόμια, ώστε να μην εξευτελίζονται περνώντας από το μηχάνημα που τους δείχνει γυμνούς. Παράλληλα, υπάρχει η σκέψη οι πιλότοι, οι αεροσυνοδοί και οι επιβάτες να ταξιδεύουν εντελώς γυμνοί, για να είναι πιο ελαφρύ το αεροπλάνο και να καίει λιγότερα καύσιμα. Το πιο θετικό στοιχείο, στην περίπτωση που εφαρμοστεί η εικονική έρευνα απογύμνωσης, είναι πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σκοπεύουν να προσλάβουν όλους τους ματάκηδες ως υπεύθυνους ασφαλείας των αεροδρομίων, ώστε να ξεχαρμανιάζουν στη δουλειά και να μην είναι αναγκασμένοι να σκαρφαλώνουν στα δέντρα για να ικανοποιήσουν το πάθος τους. Βέβαια, σε μια τέτοια περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος οι ματάκηδες να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στους βύζους και στα κωλομέρια των επιβατών και να μην εντοπίζουν τα όπλα και τα ναρκωτικά. Έντονα αντιδράει στο νέο σύστημα ελέγχου των επιβατών η ελληνική Αριστερά, γιατί πιστεύει πως είναι ψυχρό και απάνθρωπο. Αριστεροί διανοούμενοι υποστηρίζουν αναφανδόν την παραδοσιακή μέθοδο απογύμνωσης των επιβατών -από τους υπεύθυνους ασφαλείας- και το ψαχούλεμα με τα χέρια, ώστε να μη χάνεται η ανθρώπινη επαφή και η επικοινωνία.



ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΑΡΓΙΑ;
Πανηγυρισμοί για την κρίση

Με ενθουσιασμό αντιμετωπίζουν πια οι Έλληνες την οικονομική κρίση γιατί σκέφτονται πως ίσως οδηγήσει σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, οπότε θα έχουμε για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να διατρανώσουμε την αγάπη μας για την Ελευθερία, αψηφώντας τις υπέρτερες δυνάμεις και την κολοσσιαία υπεροπλία των αντιπάλων μας. Σε μια τέτοια περίπτωση, μετά το τέλος του πολέμου, θα έχουμε μια ακόμα εθνική εορτή. Θα είμαστε ο μόνος λαός στον κόσμο που θα έχει τρεις εθνικές εορτές -και οι άλλοι λαοί θα μας κοροϊδεύουν-, αλλά σκασίλα μας, γιατί έτσι θα έχουμε μια ακόμα αργία. Καλό θα ήταν πάντως ο νέος παγκόσμιος πόλεμος να ξεκινήσει στις 24 ή στις 26 Μαρτίου, ώστε στο μέλλον να καθόμαστε δυο μέρες. Αν μάλιστα ακολουθεί και κάνα Σαββατοκύριακο, θα έχουμε ένα τετραήμερο στη διάθεσή μας και θα μπορούμε να πηγαίνουμε και εκδρομές. Ζήτω η οικονομική κρίση!



ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΡΟΥΒΙΤΣΑ
Συγκίνηση στο Πανελλήνιο

Ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη απέκτησαν μια κόρη (να τους ζήσει). Η Κάτια Ζυγούλη αναγκάστηκε να κάνει καισαρική την περασμένη Κυριακή, γιατί υπήρχε ο κίνδυνος το παιδί να γεννηθεί μεσοβδόμαδα και αυτό θα είχε ως συνέπεια να πάθει κατάθλιψη από τη λοχεία ο Σάκης και να πέσει έξω το πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ1 είχαν προτείνει στην Κάτια Ζυγούλη να γεννήσει κατά τη διάρκεια της προβολής του X FACTOR -θα την ξεγεννούσε ο Νίκος Μουρατίδης- αλλά δεν τα βρήκαν στα λεφτά. Όλη η χώρα πανηγύρισε τη γέννηση της κόρης του Σάκη Ρουβά και όλοι οι Έλληνες αναστέναξαν με ανακούφιση γιατί, όσο ήταν έγκυος η Κάτια Ζυγούλη, τα κανάλια μας είχαν γκαστρώσει με την εγκυμοσύνη της. Το κοριτσάκι είναι υγιέστατο, αλλά, αν θέλουμε να παραμείνει υγιές, θα πρέπει να το πάρουμε μακριά από τους γονείς του το συντομότερο δυνατό. Αν περάσει ο καιρός και καταλάβει ποιοι το έφεραν στον κόσμο, θα είναι αργά για να το σώσουμε.

LiFO - 06/11/08

Τετάρτη, Νοεμβρίου 05, 2008