Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2008

Καλή Χρονιά


Crazymonkey
Crazymonkey - personal blog

Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο πιτσιρίκος στα Εξάρχεια

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από τις 10 το πρωί, θα βρίσκομαι στην πλατεία Εξαρχείων μαζί με τους συντρόφους αντιεξουσιαστές για να κάνουμε την Αθήνα άνω κάτω. (Η συνέχεια εδώ)

Μαζί με τους συντρόφους από τα γκρουπούσκουλα των Εξαρχείων θα παίξουμε το κυνήγι της χαμένης επανάστασης. Κάθε αναρχικός θα λέει ένα τετράστιχο δικής του έμπνευσης και θα κερδίζει μια μολότοφ, ένα λοστό και μια αντιασφυξιογόνο μάσκα.

Παράλληλα με το κυνήγι της χαμένης επανάστασης θα παίξουμε και πετροπόλεμο για να μας πάει καλά η χρονιά που έρχεται.

Επίσης, θα γίνουν συζητήσεις ανάμεσα σε ιστορικές μορφές του αναρχικού χώρου, όπως ο Πέτρος ο Πεινάλας, ο Σίμος ο Τρακαδόρος, ο Γιάννης ο Ρεμπεσκές, ο Βαγγέλης ο Σαβουρογάμης και άλλοι.

Θα γίνει μια συζήτηση για να δούμε τι περιμένουμε εμείς οι αναρχικοί από τον νέο χρόνο. Το 2008 μας πήγε πολύ καλά αλλά θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια. Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα.

Η κορύφωση της παρουσίας μου στην πλατεία Εξαρχείων, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα γίνει στις πέντε το απόγευμα, όταν και θα γίνει κλήρωση με πλούσια δώρα. Ή μάλλον δεν θα γίνει κλήρωση – όποια παιδιά του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν σπάσει τις περισσότερες βιτρίνες και έχουν κάψει τα περισσότερα μαγαζιά θα κερδίσουν από μια στολή άνδρα των ΜΑΤ. Θα είναι μια πλήρης στολή των ανδρών των ΜΑΤ με όλα τα αξεσουάρ: κλομπ, ασπίδα, αρβύλες, περικνημίδες και τα σχετικά.

Θα μοιράσω στολές των ΜΑΤ στους συντρόφους αντιεξουσιαστές, ώστε να μπορούν να μπαίνουν ανάμεσα στους άνδρες των ΜΑΤ και να τους σπάνε στο ξύλο.

Αφού οι μπάτσοι βάζουν κουκούλα και μπαίνουν ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές, έτσι πρέπει και οι αντιεξουσιαστές να μπορούν να ντύνονται ΜΑΤ και να μπαίνουν ανάμεσά τους. Αυτό είναι το σωστό.

Εντάξει, μπορεί κάποιοι σύντροφοι αντιεξουσιαστές να μην αισθάνονται καλά με τη στολή των ανδρών των ΜΑΤ αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να πετύχει η επανάσταση. Τι είναι λίγο τραβεστιλίκι μπροστά σε έναν τόσο ευγενή σκοπό; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Προκειμένου να πετύχει η επανάσταση, μέχρι και εγχείρηση αλλαγής φύλου μπορούμε να κάνουμε.

Σύντροφοι αναρχικοί, μην ντραπείτε να μου μιλήσετε. Είμαι απλός και καταδεκτικός. Θα με αναγνωρίσετε από τα μακριά μαλλιά, το καλοξυρισμένο πρόσωπο -βασικά είμαι σπανός- και, γενικά, από το φλώρικο στιλ.


Με την ευκαιρία, τι θα γίνει με τα Εξάρχεια; Είχα πάει χτες στο καφέ ενός φίλου και ήταν μέσα πέντε άνθρωποι - μ' έπιασε μαύρη θλίψη. Μη φοβάστε, ρε παιδιά. Δεν δαγκώνουν στα Εξάρχεια. Μη μασάτε την ηλίθια προπαγάνδα.

Έμαθα από έναν καλό συνάδελφο πως στο τρέιλερ της εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου που θα παιχτεί απόψε και είναι αφιερωμένη στον Σταμάτη Κραουνάκη -έτσι κατάλαβα τουλάχιστον-, ακούγεται και ο "πιτσιρίκος". Θα μπορούσε κάποιος καλός αναγνώστης του μπλογκ να γράψει αυτό το τραγούδι σε βίντεο και να μου το στείλει; Θα το έκανα εγώ αλλά δεν έχω ιδέα από ...τεχνολογία. Ευχαριστώ πολύ.


ΛΑΘΟΣ! Η εκπομπή είναι αφιέρωμα στη Σπείρα Σπείρα και παίζεται στη ΝΕΤ το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στις 10. Ευχαριστώ τη φίλη αναγνώστρια που με ενημέρωσε.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 30, 2008

Ευχαριστώ

Ήταν μια υπέροχη χρονιά. Ήταν η χρονιά που σκέφτηκα πως θα πρέπει να διακόψω το blogging για λίγο, ώστε να ασχοληθώ με κάποια παλαιολιθικά μέσα όπως η τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Τελικά, δεν χρειάστηκε να διακόψω το blogging – κατάφερα να τα κάνω όλα. (Η συνέχεια εδώ)

Δεν ποστάρω τόσο συχνά όσο πριν –με εξαίρεση τον τελευταίο μήνα που είχα λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ήμουν και στην τσίτα λόγω των γεγονότων- και δεν γράφω πια μεγάλα κείμενα για το μπλογκ, αλλά, περιέργως, το 2008 ήταν η καλύτερη χρονιά για αυτό το μπλογκ από πλευράς αριθμού επισκέψεων και αναγνώσεων.

Βέβαια, συνεχίζω να είμαι μπλόγκερ και να γράφω αυτά που σκέφτομαι εγώ – δεν με ενδιαφέρει να κάνω το μπλογκ μου portal και να «ανεβάζω» σ’ αυτό τα ποσοστά της AGB, τις κυκλοφορίες και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, το νέο γκόμενο της Μόνικα Μπελούτσι, τα συνολάκια που θα φορεθούν φέτος και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτό δεν θα είχε κανένα νόημα και δεν οδηγεί πουθενά (αν και έχει μεγάλη πλάκα). Είμαι κάθε μέρα πια ανάμεσα σε δημοσιογράφους και ακούω ένα σωρό κουτσομπολιά αλλά τι νόημα έχει να γράφω πράγματα τα οποία με αφήνουν αδιάφορο; Δεν σκοπεύω να κάνω το μπλογκ μου σκουπιδοτενεκέ.

Στο μπλογκ «ανεβάζω» τις δικές μου σκέψεις, βίντεο ή ηχητικά αποσπάσματα στα οποία έχω κάποια συμμετοχή και μια φορά στο τόσο και κάτι που θα μου τραβήξει την προσοχή. Νομίζω πως τα δικά μου κείμενα έκαναν κάποιους ανθρώπους να μου ζητήσουν να συνεργαστούμε - όχι αναδημοσιεύσεις κειμένων άλλων ανθρώπων. Επίσης, τα δικά μου κείμενα μπήκαν σε βιβλία. Για τα δικά μου κείμενα προθυμοποιούνται αρκετοί καλοί άνθρωποι να πληρώσουν ένα σκασμό λεφτά.

Ήταν μια όμορφη χρονιά λοιπόν. Γνώρισα πολύ κόσμο, όλοι υπέκυψαν στη γοητεία μου, είχα πολλές προτάσεις για συνεργασία, νομίζω πως διάλεξα τις καλύτερες, ξεκωλώθηκα στο γράψιμο και τα πέρασα τζάμι.

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους αναγνώστες του μπλογκ –σε εσάς οφείλω πολλά από τα ωραία πράγματα που μου έχουν συμβεί- και εύχομαι τη νέα χρονιά να είναι όλα κατά τον πόθον σας.

Το έχω ξαναγράψει: Στη ζωή δεν μετράνε ούτε επιτυχίες, ούτε χρήματα, ούτε τίποτα. Το μόνο που μετράει είναι οι όμορφοι άνθρωποι που γνώρισες. Και σ’ αυτόν τον τομέα έχω μεγάλο ταλέντο – και μεγάλη τύχη.

Καλή χρονιά.

π.

Υ.Γ. Στους πολλούς φίλους που μου ζητούν να γράφω τόσο συχνά όσο τον τελευταίο μήνα, να πω πως το blogging είναι ωραίο αλλά δεν είναι και για να τρελαθούμε κιόλας. Έξω στο δρόμο είναι πιο ωραία. Γνωρίζεις και κόσμο.



Καζαμίας 2009


Μια χαρά είμαστε

Τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς –ακόμα κι αν δεν υπήρχαν- θα έπρεπε να τους είχαμε εφεύρει. Για παράδειγμα, εμείς νομίζαμε τον τελευταίο μήνα πως είχαμε πρόβλημα. Ένας αστυνομικός δολοφόνησε ένα 15χρονο παιδί, είχαμε ταραχές, έγιναν αναλύσεις επί αναλύσεων (από ευαίσθητους αριστερούς, χοντρόπετσους δεξιούς και νερόβραστους του μεσαίου χώρου), και ξαφνικά έρχεται το Ισραήλ, αμολάει τις βόμβες του στη Λωρίδα της Γάζας και κάνει τα πρόσφατα γεγονότα της Αθήνας να μοιάζουν με παιδική χαρά. (Η συνέχεια εδώ)

Το ατελείωτο δράμα των Παλαιστινίων είναι ένα σατανικό κόλπο για να νομίζουμε εμείς οι υπόλοιποι πως είμαστε μια χαρά. Ανοίγεις την τηλεόραση –ή κοιτάς διάφορα σάιτ στο Διαδίκτυο-, βλέπεις τα διαμελισμένα παιδάκια και σκέφτεσαι πως είσαι τυχερός που είσαι αρτιμελής και δεν σε κυνηγάνε οι Ισραηλινοί με τίποτα πυραύλους για να σε ξεκάνουν.

Allahu Akbar

Ο Χέλντερλιν έγραψε πως "εκεί που αυξάνεται ο κίνδυνος αυξάνεται επίσης και η δυνατότητα της σωτηρίας". Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τους Παλαιστίνιους. Οι Παλαιστίνιοι ξέρουν πολύ καλά γιατί πεθαίνουν. Το πρόβλημα το έχουμε όλοι εμείς που δεν ξέρουμε γιατί ζούμε.

Βάρβαροι

Αυτό που με έχει ενοχλήσει πολύ, παρακολουθώντας το αιματοκύλισμα που έχουμε αυτές τις μέρες στη Λωρίδα της Γάζας, είναι πως οι Παλαιστίνιοι μαθητές δεν προσφέρουν λουλούδια στους Ισραηλινούς στρατιώτες. Η σύγκριση με τις πρόσφατες εικόνες από τη χώρα μας είναι αναπόφευκτη και για μια ακόμα φορά βγαίνουμε νικητές, αφού κατά τη διάρκεια της ελληνικής εξέγερσης ο λουλουδοπόλεμος ανάμεσα σε μπάτσους και μαθητές πήγαινε σύννεφο.

Μην ορκίζεσαι μάτια μου

Με τη δήλωσή του πως "η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου δεν δημιουργεί πρόβλημα στην Εκκλησία", ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ της κατάργησης του θρησκευτικού όρκου. Η ελληνική κοινωνία είναι αρκετά ώριμη πια να δεχτεί την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, αν και θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα βήμα ακόμα και να καταργήσουμε όχι μόνο τον θρησκευτικό όρκο αλλά όλους τους όρκους. Άλλωστε, ποιος δεν αθετεί τον όρκο του σ' αυτή τη χώρα; Ο όρκος στην Ελλάδα είναι περιττός. Είμαστε ένα έθνος επίορκων.

Κι αν μας αντέξει το σκοινί

Με το πού διακόψαμε για λίγο την εξέγερσή μας για να πάμε για ψώνια και σκι, βρήκαν την ευκαιρία Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι και έστρεψαν πάνω τους τα φώτα της επικαιρότητας. Θα πρέπει να παραδεχτούμε πως Ισραηλινοί και Άραβες έχουν βρει έναν τρόπο ώστε –κάθε χρόνο τέτοιες μέρες- να απασχολούν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Πρόπερσι, οι Ιρακινοί έκλεψαν την παράσταση κρεμώντας τον Σαντάμ Χουσεΐν στις 30 Δεκεμβρίου. Εμείς ήμασταν έτοιμοι να υποδεχτούμε τον νέο χρόνο με συναυλίες και πυροτεχνήματα, και οι Ιρακινοί πήγαν και κρέμασαν τον Σαντάμ. Πώς να τους ανταγωνιστείς; Να κρεμάσεις τον Καραμανλή; Θα σπάσει το σκοινί και θα γίνουμε ρεζίλι.

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2008

Γκάου

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Public Issue για τους θεσμούς στη χώρα μας, οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τα κόμματα αλλά εμπιστεύονται την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – στις δυο πρώτες θέσεις της εμπιστοσύνης των Ελλήνων είναι οι πυροσβέστες και οι μετεωρολόγοι. Οπωσδήποτε, αυτό αποδεικνύει πως οι πολίτες της χώρας μας είναι πολύ μπροστά. Μιας και μας έχουν απογοητεύσει οι πολιτικοί και τα κόμματα, θα μπορούσαμε στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουμε για κυβέρνηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην αντιπολίτευση να είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. (Η συνέχεια εδώ)

Πυροσβέστες και μετεωρολόγοι πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι με τα αποτελέσματα της έρευνας της Public Issue. Από δω και πέρα, οι μανάδες θα λένε στις κόρες τους «Πυροσβέστη να πάρεις, μωρή χαζή! Θα σου καεί μαζί με την Πάρνηθα και θα παίρνεις μια ζωή τη σύνταξή του»!

Αν θέλετε κάποια κοπέλα και δεν σας θέλουν οι δικοί της, να πάτε να γίνετε πυροσβέστες ή μετεωρολόγοι, για να ανεβείτε στην εκτίμησή το
υς. Μόλις μάθουν οι γονείς της κοπέλας πως ξέρετε να κρατάτε τη μάνικα ή ότι γνωρίζετε ποιο βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει τις πρωινές ώρες τη Βόρεια Πελοπόννησο, θα σας αγαπήσουν αμέσως σαν παιδί τους.

Το ραδιόφωνο είναι το μόνο μέσο μαζικής ενημέρωσης που είναι ψηλά στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει η παρουσία μου στο ραδιόφωνο τη χρονιά που πέρασε. Όταν θα σταματήσω να κάνω ραδιόφωνο, το ραδιόφωνο θα πέσει πιο χαμηλά και από τις εφημερίδες.

Σημασία έχει να πετάς







Άλλοι πετάνε παπούτσια....












...και άλλοι πετάνε βόμβες.

Κάντε μια καλή πράξη

Μέρες που είναι, θα ήταν όμορφο να κάνουμε μια καλή πράξη. Θα γνωρίζετε ίσως πως οι εφημερίδες στη χώρα μας περνούν πολύ άσχημες μέρες. Χάνουν διαρκώς φύλλα και το τέλος τους είναι ορατό. Μια από τις πιο ιστορικές εφημερίδες της χώρας μας, η "Ελευθεροτυπία", έχει τις μεγαλύτερες απώλειες και βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Χαμηλή κυκλοφορία, χρέη, γκρίνιες, τσακωμοί. Είναι κρίμα αυτή η εφημερίδα που γαλούχησε γενιές και γενιές αριστερών με βίλες και κότερα να έχει αυτό το τέλος. Είναι κρίμα να την βλέπουμε να αργοπεθαίνει. Γι' αυτό, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να βοηθήσουμε αυτήν την εφημερίδα. Κάντε μια καλή πράξη: Σταματήστε να αγοράζετε την "Ελευθεροτυπία". Είναι αμαρτία να εξευτελίζεται. Βοηθήστε την "Ελευθεροτυπία" να κλείσει αξιοπρεπώς. Σας ευχαριστώ.

Ψιτ, ψιτ! Πάτα εδώ...

Αγαπητές φίλες, στον απολογισμό της χρονιάς για το μπλογκ, διαπιστώνω με χαρά πως ο περσινός Καζαμίας έκανε περισσότερες από 195.000 αναγνώσεις (δεν εννοώ στον Τύπο ή σε αναδημοσιεύσεις - μόνο στο μπλογκ μου). Άρα, τώρα που είστε και περισσότεροι, δεν συμβιβάζομαι με τίποτε λιγότερο από 300 χιλιάδες αναγνώσεις. Make it huge!


Καζαμίας 2009


Κυριακή, Δεκεμβρίου 28, 2008

Συννεφιασμένη Κυριακή

Φοβούνται οι συνδικαλιστές μήπως χαθεί η κυριακάτικη αργία. Δεν χρειάζεται να ανησυχούν - σύντομα θα είναι εργάσιμη η Κυριακή και αργία όλες οι υπόλοιπες μέρες. Κυριακή γιορτή και σχόλη θα 'ναι η βδομάδα όλη. Πάντως, τα μέλη του ΠΑΜΕ δεν έδωσαν και πολύ δυναμικό παρών στις σημερινές κινητοποιήσεις. Λογικό ήταν - οι περισσότεροι κομμουνιστές προτίμησαν να πάνε στην εκκλησία.

Μπάτσοι παντού

Μέχρι τη δολοφονία του 15χρονου στις 6 Δεκεμβρίου, είχες να φοβάσαι μόνο τους μπάτσους. Από εκείνη τη μέρα, η Αθήνα έχει γεμίσει με κάθε λογής μπάτσους και δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Εκτός από τους παραδοσιακούς μπάτσους, έχουμε τους αναρχόμπατσους, τους συνδικαλόμπατσους και ένα σωρό άλλους μπάτσους. (Η συνέχεια εδώ)

Την περασμένη Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, κατά τη διάρκεια της πορείας αναρχικών και αναρχόμπατσων στο κέντρο, μια αναρχομπατσίνα (άσκημη, πολύ άσκκκημη) φώναξε σε έναν παπά που ήταν στην είσοδο της Μητρόπολης (και δεν ενοχλούσε κανέναν) «Μπες μέσα, γαμώ τον Χριστό σου». Ο παπάς μπήκε μέσα στη Μητρόπολη.

Σήμερα οι συνδικαλόμπατσοι έχουν βγει στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, έχουν χωριστεί σε ομάδες και τρομοκρατούν τους εμπόρους που άνοιξαν τα μαγαζιά τους.

Αναρχόμπατσοι, συνδικαλόμπατσοι και λοιποί μπάτσοι εκτελούν τυφλά εντολές – όπως και οι κανονικοί μπάτσοι. Επίσης, είναι ντιπ αμόρφωτοι. Κατά τη διάρκεια του αναρχικού event στην εκπομπή του ΣΚΑΙ από τα Εξάρχεια –και λίγο πριν πέσουν οι διαφημίσεις- ένας νεαρός που νόμιζε ότι είναι αναρχικός διάβασε μια ανακοίνωση. Καλά το πήγαινε μέχρι πού άρχισε να διαβάζει με επαναστατικό πάθος τα ονόματα ανθρώπων που δολοφονήθηκαν από μπάτσους (τους επίσημους μπάτσους). «…τον Κουμή, τον Κανελλόπουλο…». «Την Κανελλοπούλου» τον διόρθωσαν οι αστοί που παρευρίσκονταν και ο τύπος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό. Θα έπρεπε να δείτε την έκφρασή του. (Σκέφτηκα πως θα ήταν ωραίο να του είχαν γράψει ανάμεσα στον Πέτρουλα και τον Καλτεζά τα ονόματα του Γκοτζαμάνη και του Εμμανουηλίδη - θα τους διάβαζε για αγωνιστές κι αυτούς.)

Αν πεις σε όλους αυτούς τους μπάτσους ...εθελοντές πως συμπεριφέρονται σαν μπάτσοι, παρεξηγιούνται και είναι έτοιμοι να σου ανοίξουν το κεφάλι σαν καλοί φασίστες. Δεν τους περνάει καν από το μυαλό πως υιοθετούν τη συμπεριφορά αυτών που μισούν.

Ελπίζω όλοι αυτοί οι μπάτσοι να αλληλοεξοντωθούν γιατί –σε διαφορετική περίπτωση- θα πρέπει κι εμείς οι υπόλοιποι να ξυπνήσουμε τον μπάτσο που κρύβουμε μέσα μας.



Και το ανάλογο άσμα: Μπάτσοι παντού - Αέρα Πατέρα

Ισραήλ - Παλαιστινιακά εδάφη


Να θυμίσω πως σήμερα, 28 Δεκεμβρίου, είναι η σφαγή των νηπίων...

Σάββατο, Δεκεμβρίου 27, 2008

Απλή λύση

Σύμφωνα με τα ευρήματα ετήσιας έρευνας της Public Issue που διεξήχθη για λογαριασμό της "Καθημερινής της Κυριακής", οι θεσμοί στη χώρα μας έχουν καταρρεύσει. Τα κόμματα κατατάσσονται στην τελευταία θέση της λίστας, ενώ ο μόνος θεσμός που εξακολουθούν να εμπιστεύονται οι Έλληνες είναι αυτός του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τούτων δοθέντων, νομίζω πως βρήκα τη λύση για το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα: Αφού οι Έλληνες εμπιστεύονται τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, μπορούμε να αλλάξουμε το πολίτευμα της χώρας από Προεδρευόμενη Δημοκρατία σε Προεδρική Δημοκρατία, ώστε να μεγαλουργήσουμε ξανά.

Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2009 εδώ.

Η ελληνική εξέγερση εξαπλώνεται




Αναρχικοί κουκουλοφόροι από την Παλαιστίνη επιτίθενται με πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες, μετά από την αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Κωνσταντίνα Κούνεβα

Αυτός είναι ο λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα που δέχτηκε την δολοφονική επίθεση με βιτριόλι από τους μπράβους των εργολάβων σαν τιμωρία για τη δράση της ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Και το 1 ευρώ είναι πολύτιμο. Να καταθέσουμε την ενίσχυσή μας χωρίς δεύτερη σκέψη και τσιγκουνιές. Όχι από το περίσσευμά μας. Ας μας λείψουν τα χρήματα. Είναι θέμα στοιχειώδους ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι δήλωση ότι η εργοδοτική τρομοκρατία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Οι νονοί της νύχτας και της μέρας θα μας βρουν απέναντί τους!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

M. Hulot & Kolk

Η Kolk και ο M. Hulot ήταν σήμερα στον ΣΚΑΙ 100,3 και μου μίλησαν για τις 5 συγκλονιστικές μέρες που πέρασαν μέσα στο Πολυτεχνείο κατά τη διάρκεια της κατάληψης. Παράλληλα, μίλησαν για επαναστατικές μουσικές και αντιεξουσιαστικά ακούσματα. Μετά πήγαμε στο Bios και ακούσαμε το νέο cd των Animal Collective. Ο κορμός που φάγαμε ήταν εξαιρετικός. Γεια στα χέρια σου χρυσοχέρα!

Η εκπομπή εδώ.

No control


-Κωνσταντίνε, οι αναρχικοί θέλουν να βυθίσουν την Ελλάδα στο χάος.
-Μαλακία τους. Η Ελλάδα ΕΙΝΑΙ το χάος.

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 26, 2008

Ο Αναρχικός της Γειτονιάς

Τις τελευταίες μέρες συνειδητοποιήσαμε όλοι πως η Αθήνα είναι ανοχύρωτη πόλη. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αστυνόμευσης στην Αθήνα και θα πρέπει να το παραδεχτούμε. Ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» ήταν μια ωραία ιδέα που δεν προχώρησε. Δεν προχώρησε γιατί οι αστυνομικοί φυλάνε συνέχεια τους πολιτικούς, τους μεγαλοδημοσιογράφους, τους επιχειρηματίες –και διάφορους άλλους κομπιναδόρους-, οπότε δεν περισσεύουν αστυνομικοί για τις γειτονιές. Αφού ο «αστυνομικός της γειτονιάς» απέτυχε, μπορούμε να δοκιμάσουμε να εφαρμόσουμε ένα νέο μέτρο: Τον «Αναρχικό της Γειτονιάς». (Η συνέχεια εδώ)

Αντί δηλαδή να φυλάνε τις γειτονιές οι αστυνομικοί, να τις φυλάνε οι αναρχικοί. Θα είναι πολύ ωραία να φυλάνε τις γειτονιές οι αναρχικοί γιατί θα κρατάνε τους αστυνομικούς μακριά από τη γειτονιά, κι έτσι δεν θα κινδυνεύουμε πια από τους αστυνομικούς.

Προτείνω μάλιστα, ο «Αναρχικός της Γειτονιάς» να πληρώνεται απευθείας από τους καταστηματάρχες της γειτονιάς. Αφού θα τους φυλάει τα μαγαζιά τους, να τον πληρώνουν οι έμποροι. Με αυτόν τον τρόπο, η αγορά θα χρηματοδοτήσει την επανάσταση.

Ο θεσμός του «Αναρχικού της Γειτονιάς» θα βοηθήσει τους αναρχικούς να παραμείνουν αναρχικοί. Θα έχετε παρατηρήσει πως οι περισσότεροι αναρχικοί, μόλις περάσουν τα τριάντα, γίνονται πιόνια του συστήματος. Αν έχουν μια καλή δουλίτσα, ένα σταθερό μισθό, αποκτήσουν ένα αυτοκινητάκι και βολευτούν σε ένα σπιτάκι, θα μπορούν να παραμείνουν αναρχικοί μέχρι να τα τινάξουν και δεν θα χρειαστεί να προδώσουν τις ιδέες τους.

Στο μωγιό που είναι πάντα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας - και σαχλαμάρας, βέβαια.



Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2009 εδώ.

Οπωσδήποτε την Κυριακή

Ανοιχτά θα είναι τελικά τα εμπορικά καταστήματα του Δήμου της Αθήνας την τελευταία Κυριακή του χρόνου, μετά από απαίτηση του Εμπορικού Συλλόγου. Είναι σωστή η απόφαση να μείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή, γιατί για πολλούς εμπόρους θα είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που είναι καταστηματάρχες - θα έχουν μια ευκαιρία να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες. Από την άλλη, καλό θα ήταν την επόμενη εβδομάδα τα εμπορικά καταστήματα να μείνουν κλειστά, ώστε να συνηθίζουν σιγά σιγά οι έμποροι να κάθονται στο σπίτι και να μην τους έρθει ξαφνικό το λουκέτο.

Η εκπομπή με τον τιτανοτεράστιο Σπύρο Δερβενιώτη εδώ.

White Christmas

Πλημμυρισμένα από κόσμο είναι αυτές τις ημέρες τα σαλέ των ακριβών χειμερινών προορισμών της χώρας μας. Μπάτσοι, μαθητές, αντιεξουσιαστές και κουκουλοφόροι έκαναν οικονομίες τις προηγούμενες εβδομάδες και -μόλις διεκόπη η εξέγερση- βρήκαν την ευκαιρία και εξόρμησαν στην Αράχοβα, στο Πήλιο και στο Καϊμακτσαλάν για να κάνουν σκι. Μαθητές από την Εκάλη και τη Φιλοθέη έκαναν νυχτερινή πορεία με παγοπέδιλα στους δρόμους της Αράχοβας και σκόρπισαν συγκίνηση στους εκδρομείς, φωνάζοντας το σύνθημα «Αυτά τα χιόνια είναι του Αλέξη». (Η συνέχεια εδώ)

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο δήμαρχος Αράχοβας μετονόμασε μια παιδική πίστα σε πίστα «Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου», ενώ διάσημοι dj απ' όλον τον κόσμο έπαιζαν εκπληκτικές μουσικές γεμάτες ρυθμό και νεύρο.

Στη συνέχεια, στη μαύρη πίστα του Γεροντόβραχου, άνδρες των ΜΑΤ με σκι κυνήγησαν κουκουλοφόρους σκιέρ που έκαναν σλάλομ. Το θέαμα ήταν φαντασμαγορικό, αφού όλο το χιονοδρομικό κέντρο ήταν τίγκα στις μολότοφ και στα δακρυγόνα.

Το ξεφάντωμα συνεχίστηκε με χιονοπόλεμο ανάμεσα σε μπάτσους και αντιεξουσιαστές και τελείωσε στα όμορφα μπαρ της Αράχοβας, όπου το κέφι χτύπησε κόκκινο ως τα ξημερώματα και όλοι χόρεψαν μέχρι τελικής πτώσεως. Και του χρόνου.


Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2009 εδώ.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 25, 2008

Παρανόηση

Με αφορμή τις καταστροφές στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, πολλοί μιλούν και γράφουν για τον «Θάνατο του εμποράκου». Είναι ο τίτλος του γνωστού θεατρικού έργου του Άρθουρ Μίλερ. Ακούγοντας όλους αυτούς που αναφέρονται στον «Θάνατο του εμποράκου» -για να αποδώσουν όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στο αθηναϊκό εμπόριο-, έχω φτάσει στο συμπέρασμα πως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δει ποτέ αυτό το θεατρικό έργο. Στο «Θάνατο του εμποράκου» ο εμποράκος είναι πλασιέ – δεν έχει εμπορικό κατάστημα στην Ερμού. (Η συνέχεια εδώ)

Επίσης, στον «Θάνατο του εμποράκου» ο εμποράκος απολύεται από τη δουλειά του και στη συνέχεια αυτοκτονεί με το αυτοκίνητο επειδή ελπίζει πως ο γιος του –τον οποίο λατρεύει- θα πάρει τα χρήματα της ασφάλειας και θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του. Ο εμποράκος δηλαδή θυσιάζει τη ζωή του για να πάει μπροστά ο γιος του.

Ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή όχι με αυτό το οποίο κάνει ο ήρωας του θεατρικού έργου, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες εμπόρους του καιρού μας. Ας σταματήσουν λοιπόν επιτέλους οι δημοσιογράφοι να λένε και να γράφουν για τον «Θάνατο του εμποράκου».


Ευχαριστώ για όλες τις ευχές και ανταποδίδω. Δουλεύω και τα Χριστούγεννα, οπότε δεν έχω χρόνο να απαντήσω σε όλα τα μέιλ. Χρόνια Πολλά.


Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2009 εδώ.

Προβοκάτσια



Αναρχικοί μεταμφιεσμένοι σε άνδρες των ΜΑΤ περπατούν στην οδό Ερμού και τρομάζουν τους περαστικούς.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2008

Αυτά τα ψώνια είναι του Αλέξη

Διεκόπησαν προσωρινά οι διαδηλώσεις, οι ταραχές και το πλιάτσικο για να πάνε όλοι για ψώνια. Μπάτσοι, μαθητές, αντιεξουσιαστές και κουκουλοφόροι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να αγοράσουν δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Στην οδό Ερμού οι έμποροι έκαναν μεγάλες προσφορές και διοργάνωσαν χριστουγεννιάτικο πάρτι για τους καταναλωτές. Το πάρτι είχε θέμα «Αυτές οι προσφορές είναι του Αλέξη» και περιελάμβανε μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από τη Βραζιλία και κληρώσεις με πλούσια δώρα. Οι καταναλωτές με το όνομα Αλέξης είχαν και μια έξτρα έκπτωση 15%. (Η συνέχεια εδώ)

Το γιορτινό κλίμα χάλασε λίγο από την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας να είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου. Αυτή η απόφαση ανοίγει το δρόμο για να είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά της Ιεράς Συνόδου γιατί η Εκκλησία μας πιστεύει πως, αν τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοικτά και τις Κυριακές, οι πιστοί θα προτιμήσουν τους ναούς του Mall και του Hondos Center και θα πέσει ο τζίρος στις εκκλησίες.

Το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν χορωδίες για τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Τα κάλαντα στον Κάρολο Παπούλια είπε η παιδική χορωδία της κατάληψης του Πολυτεχνείου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε στα παιδιά ένα γερό χαρτζιλίκι για να αγοράσουν τα υλικά για βόμβες μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες και διάφορα άλλα τέτοια επαναστατικά υλικά.

Τα κάλαντα στον Κώστα Καραμανλή είπαν η χορωδία κουκουλοφόρων της πλατείας Εξαρχείων και το γκρουπούσκουλο αναρχικών Εκάλης και ο Κώστας Καραμανλής τους έδωσε από δέκα χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουν ναρκωτικά. (στπ Με την ευκαιρία, θα ήθελα να πω σε κάποιους από τους συντρόφους αντιεξουσιαστές πως δεν επιτρέπεται να είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, όσο διαρκεί η εξέγερση, γιατί χαλάει η δημόσια εικόνα της επανάστασης. Παιδιά, ας γκρεμίσουμε πρώτα το καπιταλιστικό σύστημα και μετά θα σουτάρουμε όλη μέρα και θα την ακούμε κανονικά.)

Ο Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί και το χώρο της κατάληψης του Πολυτεχνείου, μοίρασαν δώρα και συζήτησαν με τους καταληψίες τα προβλήματα που δημιουργεί στα μαλλιά η χρήση κουκούλας και η πολλή παρέα με την αστυνομία.

Πραγματικά, είναι κάπως εντυπωσιακό ότι -ενώ εμείς οι υπόλοιποι αποφεύγουμε τους μπάτσους όπως ο διάολος το λιβάνι- κάποιοι αντιεξουσιαστές επιζητούν διαρκώς την προσοχή των αστυνομικών. Προφανώς, τους ζηλεύουν και θέλουν να τους μοιάσουν.

Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τους καταληψίες του Πολυτεχνείου για τη συνεισφορά τους στην κατασυκοφάντηση της πρόσφατης εξέγερσης και τους υποσχέθηκε πως θα φροντίσει να μπουν όλοι τους στη σχολή της Αστυνομίας, ώστε να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, τα κάλαντα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου έψαλε μια μικτή χορωδία της Αστυνομίας που αποτελούταν από μπάτσους, γουρούνια και δολοφόνους.

Τα κάλαντα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο έψαλε η χορωδία των ανδρών των ΜΑΤ που άρχισαν να πετάνε δακρυγόνα μέσα στα γραφεία της Κουμουνδούρου, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα που θα μείνει αξέχαστο σε όσους το παρακολούθησαν.

Στον κ. Αλέξη Τσίπρα τραγούδησαν τα κάλαντα η χορωδία των εμπόρων ναρκωτικών της πλατείας Εξαρχείων και η χορωδία της Χρυσής Αυγής, ενώ ο πρόεδρος του Συνασπισμού άκουσε με συγκίνηση τα κάλαντα και από τη χορωδία Αφρικανών που πουλάνε DVD.

Στην κυρία Αλέκα Παπαρήγα έψαλαν τα κάλαντα οι κουκουλοφόροι του Συνασπισμού από κοινού με εκπροσώπους ξένων κέντρων συνωμοσίας που έχουν βάλει στο μάτι την όμορφη και περήφανη χώρα μας.

Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2009 εδώ.

Καζαμίας 2009



Ο πιτσιρίκος είναι πολύ μπροστά και σας ξεναγεί στη χρονιά που έρχεται, ώστε να ξέρετε τι θα έχετε να αντιμετωπίσετε.


ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2009



Το κείμενο εδώ






ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ


Οι μαθητικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και επιτέλους η εξέγερση των νέων αποκτά χορηγό: τη Microsoft. Οι 15χρονοι εκλέγουν αρχηγό τους τον 15χρονο Νίκο Σπασίκλα, αλλά στις 18 Ιανουαρίου ο Σπασίκλας κλείνει τα 16, καθαιρείται από την ηγεσία του κινήματος και εξορίζεται στην Ντίσνεϊλαντ. Κατά τη διάρκεια του αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά, έχουμε άγριες συγκρούσεις ανάμεσα σε άνδρες των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές. Ένας κουκουλοφόρος βουτάει και πιάνει το σταυρό -προλαβαίνοντας έναν άνδρα των ΜΑΤ που πήγε στον πάτο επειδή βούτηξε στη θάλασσα με το κράνος, τις αρβύλες και την ασπίδα- αλλά ο Μητροπολίτης Πειραιά υποστηρίζει πως, αντί για σταυρό, πέταξε στο νερό ένα κλομπ. Έτσι, τυχερός της χρονιάς αναδεικνύεται ο άνδρας των ΜΑΤ που πνίγηκε. Ο Μπάρακ Ομπάμα ορκίζεται Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και, στο πλαίσιο των εορτασμών για την ανάληψη της προεδρίας από έναν μαύρο, οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν τη Μαύρη Θάλασσα. Η Ελλάδα ξεμένει από λουλούδια επειδή τα έκοψαν όλα οι μαθητές για να τα προσφέρουν στους μπάτσους. Οι μαθητές -μη έχοντας πια λουλούδια- αρχίζουν να δίνουν στους μπάτσους το μισό τους χαρτζιλίκι.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι ταραχές, η κυβέρνηση αποφασίζει να ποινικοποιηθεί η κουκούλα, ενώ ο Συνασπισμός ζητάει να ποινικοποιηθούν τα τζάμια. Οι οικογένειες των αστυνομικών διαλύονται γιατί οι γυναίκες τους -μετά από δυο μήνες απουσίας των ανδρών τους από το σπίτι- πυρώσανε κι αρχίσανε να κουτουπώνονται μ' όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Το ποσοστό των αστυνομικών που παίρνουν διαζύγιο φτάνει το 90% - το υπόλοιπο 10% είναι γκέι. Κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, οι κουκουλοφόροι μεταμφιέζονται σε ΜΑΤ και οι άνδρες των ΜΑΤ σε κουκουλοφόρους, με αποτέλεσμα να πέφτει το ίδιο ξύλο, αλλά από την ανάποδη. Η κυβέρνηση -για να αντιμετωπίσει την κατάσταση- απαγορεύει τις μεταμφιέσεις και το βαρύ μακιγιάζ, αλλά ξεσηκώνονται οι τραβεστί και οι τρανσέξουαλ και η κυβέρνηση αναγκάζεται να υπαναχωρήσει. Την Ημέρα των Ερωτευμένων ένας μπάτσος κι ένας κουκουλοφόρος πλακώνονται στα γλωσσόφιλα μπροστά στο Πολυτεχνείο και όλοι πιστεύουν πως θα επέλθει επιτέλους ανακωχή, αλλά τελικά αποδεικνύεται πως και ο κουκουλοφόρος είναι μπάτσος. Οι μαθητές ξεμένουν από λεφτά και αρχίζουν να προσφέρουν στους μπάτσους τα βιβλία τους.


ΜΑΡΤΙΟΣ

Η κυβέρνηση αποφασίζει να ποινικοποιηθούν τα μαλλιά και οι μαθητές εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας την ποινικοποίηση της φαλάκρας. Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής, ψηφίζεται η αποποινικοποίηση της κουκούλας και αποφασίζεται η ποινικοποίηση της φράντζας. Την Καθαρά Δευτέρα μπάτσοι και αντιεξουσιαστές μετατρέπουν σε πεδίο μάχης το Λόφο του Φιλοπάππου και ο Νικήτας Κακλαμάνης παθαίνει υστερία επειδή ένας κουκουλοφόρος του έκοψε την καλούμπα του χαρταετού του. Μπάτσοι και κουκουλοφόροι ενωμένοι δένουν χειροπόδαρα το δήμαρχο και του χώνουν στο στόμα μια λαγάνα για να μην ακούνε τις τσιρίδες του. Ύστερα από την εμφάνιση νέων στοιχείων, ξανανοίγει η υπόθεση της προδοσίας του Εφιάλτη -την υπεράσπιση του Εφιάλτη αναλαμβάνει ο διακεκριμένος μαϊντανός Αλέξης Κούγιας. Οι Κινέζοι μας επιστρέφουν το λιμάνι του Πειραιά γιατί ήταν ελαττωματικό. Οι μαθητές ξεμένουν από βιβλία και προσφέρουν στους μπάτσους κούκλες και αρκουδάκια.


ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ο μήνας ξεκινάει με τους μπάτσους και τους αντιεξουσιαστές να ανακοινώνουν πως κάνουν ανακωχή, αλλά πριν προλάβει να χαρεί η κυβέρνηση αρχίζουν πάλι οι ταραχές. Η ανακωχή ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο - μας την έφεραν οι μπαγάσες. Οι έμποροι του κέντρου της Αθήνας έχουν λαλήσει από την αναδουλειά και αποφασίζουν να φορτώσουν τα προϊόντα τους σε αγροτικά ντάτσουν και σε κάρα, και να γυρνάνε στις γειτονιές για να πουλήσουν την πραμάτεια τους. Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης χαιρετίζει αυτή την πρωτοβουλία των εμπόρων, που αναβιώνει μια συνήθεια των εμπόρων της Αθήνας του 1930, και δηλώνει πως σκοπεύει να επαναφέρει τους λούστρους και τους αρκουδόγυφτους, ώστε να ξυπνήσει νοσταλγικές μνήμες της παλιάς Αθήνας με το αγιόκλημα, το γιασεμί και τους ανοιχτούς βόθρους. Οι μαθητές έχουν πάρει ανάποδες γιατί τόσους μήνες κάνουν δώρα στους μπάτσους κι αυτοί δεν τους έχουν πάρει τίποτα γιατί είναι τσιφούτηδες.


ΜΑΪΟΣ

Ο Μάιος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε, με μία ταραχή! Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, η κυβέρνηση αποφασίζει τη στράτευση από τα 14, αλλά βγαίνουν στους δρόμους τα δωδεκάχρονα και το μέτρο αποσύρεται άρον άρον. Η κυβέρνηση έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της για την εκτόνωση της κατάστασης στη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά στη Γιουροβίζιον, μα την τελευταία στιγμή ο Σάκης αποφασίζει να κάνει στροφή στην καριέρα του και περνάει στον αναρχικό χώρο με χορηγό τη Vodafone. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στο διαγωνισμό από τη Μαρίζα Κωχ που πλακώνεται στις κωλοτούμπες και εντυπωσιάζει το ψαγμένο κοινό της Γιουροβίζιον, αλλά λίγο πριν το θεαματικό φινάλε πιάνεται η κελεμπία της στον ανεμιστήρα και η Μαρίζα γίνεται κιμάς. Διεξάγονται εκλογές, αλλά οι Έλληνες δεν πάνε να ψηφίσουν και οι εκλογές ακυρώνονται.


ΙΟΥΝΙΟΣ

Στην αγορά παρατηρείται μεγάλη κρίση και η χώρα ξεμένει από δακρυγόνα. Ευτυχώς, οι άνδρες των ΜΑΤ είναι άπλυτοι επί έξι μήνες και δεν χρειάζονται δακρυγόνα - αν τους πλησιάσεις, λιποθυμάς από την μπόχα. Μετά από τα λουλούδια και τα δακρυγόνα, η χώρα ξεμένει και από πέτρες, με αποτέλεσμα η εξέγερση να συνεχίζεται με πολύτιμους λίθους από τα κοσμηματοπωλεία της Βουκουρεστίου. Σε μια έσχατη προσπάθεια να σταματήσουν οι μαθητικές κινητοποιήσεις, το υπουργείο Παιδείας διοργανώνει συναυλίες με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, ώστε να πάθουν οι μαθητές ντουβρουτζά και να πέσουν σε κώμα. Ο Πλιάτσικας με τον Ιωαννίδη πλακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα τραγουδάει περισσότερη ώρα, το σατανικό σχέδιο αποτυγχάνει και οι δυο καλλιτέχνες επιστρέφουν στο Νταού Πεντέλης για να συνεχίσουν τη θεραπεία τους.


ΙΟΥΛΙΟΣ

Η οικονομία της χώρας καταρρέει και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει την αποπομπή της χώρας από τους κόλπους της. Τα στελέχη του ΚΚΕ πραγματοποιούν μεγάλη πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καταγγείλουν την αποπομπή της χώρας μας, αλλά ξαφνικά στη μέση της διαδρομής θυμούνται πως τόσα χρόνια ήταν κατά της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε η πορεία στρίβει και καταλήγει στην αμερικανική πρεσβεία για να καταδικάσει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια. Επίσημο νόμισμα της χώρας γίνεται πάλι η δραχμή και οι Έλληνες ξεχύνονται στους δρόμους για να πανηγυρίσουν - με πεντακόσιες χιλιάδες δραχμές αγοράζεις μια οδοντογλυφίδα και σου μένουνε και ρέστα. Ο Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει συσσίτιο με φασολάδα στο Σύνταγμα και οι Αμερικανοί μας πετούν σοκολάτες από τα ελικόπτερα. Οι ταραχές στους δρόμους συνεχίζονται, αλλά ο αριθμός των ανδρών των ΜΑΤ μειώνεται μέρα με τη μέρα γιατί είναι απλήρωτοι και αναγκάζονται να πάνε μετανάστες στη Γερμανία. Ο Γιώργος Νταλάρας σπάει τη σιωπή του και ρίχνει ένα ρέψιμο άλλο πράμα.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Η χώρα κατακλύζεται από εκατομμύρια αναρχικούς που βλέπουν πως στην Ελλάδα ο αναρχισμός μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Ο Κώστας Καραμανλής παίρνει μια θέση δίπλα στον Κροπότκιν και στον Μπακούνιν, κι αφήνει κι αυτός μούσι. Η Μύκονος πλημμυρίζει από αναρχικούς, το «Super Paradise» μετονομάζεται σε «Super Hell» και τα ξέφρενα πάρτι με τις καλλίγραμμες αναρχικές και τους κοσμικούς με τις βόμβες μολότοφ συνεχίζονται μέχρι τελικής πτώσεως. Η Ελλάδα γίνεται ξανά μόδα και όλοι θέλουν να την επισκεφτούν, αλλά η κυβέρνηση απαγορεύει την είσοδο στους Ευρωπαίους για να μάθουν να φέρονται. Οι άνδρες των ΜΑΤ και οι αντιεξουσιαστές κάνουν ανακωχή για να πάνε για μπάνια, ενώ στην Τήλο έχουμε και τους πρώτους γάμους ανάμεσα σε μπάτσους και κουκουλοφόρους. Μπεστ σέλερ του καλοκαιριού το βιβλίο του Πυγμαλίωνα Γαργαντούα «Εξάρχεια και ποδαρίλα», που πραγματεύεται τη συγκινητική ιστορία ενός μπάτσου που ερωτεύεται ένα παγκάκι, αλλά δεν το θέλουν οι γονείς του.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας εκλιπαρεί να επανέλθουμε στους κόλπους της γιατί από τη μέρα που φύγαμε πάει κατά διαόλου και κοντεύουν να το κλείσουν το μαγαζί. Εμείς δεν θέλουμε, αλλά κάνουμε πέτρα την καρδιά μας και επιστρέφουμε για να σώσουμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και για να μη χαθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ο Μίκης Θεοδωράκης στέλνει μια συγκλονιστική επιστολή στις εφημερίδες -όπου αποκαλύπτει και τεκμηριώνει πως η Ελλάδα είναι στόχος εξωγήινων και καλικάντζαρων- αλλά δεν έχει βάλει γραμματόσημο και η επιστολή δεν φτάνει ποτέ στους παραλήπτες της. Γίνονται επιτέλους τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, αλλά το κτίριο δεν αντέχει το βάρος των χιλιάδων εκλεκτών προσκεκλημένων, με αποτέλεσμα το μουσείο να βουλιάξει και μετά από ένα σύντομο ταξίδι στο κέντρο της Γης να αναδυθεί στο Βόρειο Πόλο και να γίνει η αιτία να αποβάλει μια πολική αρκούδα που ήταν στο μήνα της.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Στη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του ΟΧΙ παρελαύνουν για πρώτη φορά Ιταλοί και Γερμανοί στρατιώτες, αλλά οι Θεσσαλονικείς δυσανασχετούν γιατί θα ήθελαν να παρελάσουν και δυο τρεις μεραρχίες με Τουρκαλάδες. Ο Alpha παρουσιάζει ένα νέο σίριαλ που έχει ως θέμα τη ζωή της Μιμής Ντενίση. Το σίριαλ έχει τίτλο «Μπότοξ και αναφυλαξία» και τη Μιμή Ντενίση υποδύεται ο Λάκης Λαζόπουλος. Ο Λάκης Λαζόπουλος αποφάσισε να σταματήσει το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» γιατί το Mega προβάλλει ξανά τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και το ποσοστό τηλεθέασης της εκπομπής έπεσε στο 3%. Ο Πασχάλης γίνεται ο πρώτος Έλληνας άντρας που μένει έγκυος και φέρνει στον κόσμο ένα παιδί, αλλά η γυναίκα του υποστηρίζει πως αυτή γκάστρωσε τον Πασχάλη. Το τεστ DNA αποδεικνύει πως πατέρας του παιδιού είναι ο Αλέξης που κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Ο Νίκος Ευαγγελάτος επιστρέφει στις αποκαλυπτικές έρευνες και συνταράσσει το πανελλήνιο, παρουσιάζοντας στην εκπομπή του ληγμένα δακρυγόνα που προκαλούν γέλια.


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Ξεσπάει μεγάλο σκάνδαλο με τη Μονή Εσφιγμένου που υποστηρίζει πως έχει στη διάθεσή της χρυσόβουλα που αποδεικνύουν ότι ο Σέρβος ηγεμόνας Τζον Γουέιν είχε παραχωρήσει στη Μονή το Πυθαγόρειο Θεώρημα. Οι Έλληνες εξαγριώνονται, αλλά ο ηγούμενος Ταμάμ παρουσιάζει ένα ακόμα χρυσόβουλο που αποδεικνύει πως ο Μογγόλος ηγεμόνας Τίτο Πουέντε είχε παραχωρήσει στη Μονή Εσφιγμένου την Κωνσταντινούπολη. Η Ελλάδα καταφεύγει αμέσως στο Διεθνές Δικαστήριο της Μάγχης και η Τουρκία υποχρεώνεται να μας επιστρέψει την Κωνσταντινούπολη, αφού της ρίξει πρώτα μια γερή φασίνα για να ξεβρωμίσει λίγο. Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου διεξάγεται μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση με τη συμμετοχή της Αστυνομίας. Παράλληλα, γίνεται για πρώτη φορά αναπαράσταση της εισβολής του τανκ στο Πολυτεχνείο - το τανκ οδηγεί η Μαρία Δαμανάκη. Στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης το πρώτο βραβείο κερδίζει ο φέρελπις τραγουδιστής Ιωνάθαν Δευκαλίων με το τραγούδι «Γυμνή πατούσα», που είναι ένας ύμνος στην πλατυποδία. Το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου παίρνει η ταινία της Βενετίας Μπουχέσα «Καρατόμηση και πλειστηριασμός». Η ταινία αναφέρεται στο προσωπικό δράμα μιας αεροσυνοδού που της έρχεται περίοδος κάθε φορά που συναχώνεται.


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Ένας ειδικός φρουρός της Αστυνομίας δολοφονεί έναν έμπορο και όλοι φοβούνται πως θα ξεσπάσουν ταραχές, αλλά οι υπόλοιποι έμποροι αδιαφορούν πλήρως, ενώ δεν λείπουν και κάποιοι έμποροι που ξεσπούν σε πανηγυρισμούς, επειδή μειώθηκε ο ανταγωνισμός. Ένας δεύτερος ειδικός φρουρός δολοφονεί ένα δεκαπεντάχρονο μαθητή στα Εξάρχεια και όλοι φοβούνται πως θα ξεσπάσει εθνικός διχασμός. Την επόμενη μέρα ο Νικήτας Κακλαμάνης -που είναι εντελώς αναίσθητος- αποφασίζει να τοποθετήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος αλλά οι μαθητές αντιδρούν και του βάζουν το δέντρο σε ένα ευαίσθητο σημείο του σώματός του. Οι άνδρες των ΜΑΤ πετάνε τις ασπίδες και τα κλομπ, αρνούνται να χτυπήσουν μαθητές και αντιεξουσιαστές και αυτομολούν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Όλο το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σε μια ελεύθερη ζώνη όπου απαγορεύεται η είσοδος αστυνομικών και επιτρέπονται μόνο οι διαδηλώσεις, οι συναυλίες και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου μεταφέρονται στο Ζεφύρι για να είναι ασφαλή και να έχουν το σεβασμό των κατοίκων. Η πλατεία Συντάγματος μετονομάζεται σε πλατεία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στο κέντρο της πλατείας τοποθετείται μια λιτή επιγραφή με τη φράση «Όλα τα παιδιά του κόσμου είναι παιδιά μας - αν δεν είναι όλα τα παιδιά παιδιά μας, δεν έχουμε παιδιά». Καλή χρονιά.


Στον Χρήστο Χωμενίδη


LIFO - 25/12/08

Τρίτη, Δεκεμβρίου 23, 2008

Χρόνια Πολλά




Ο τιτανομέγιστος Σπύρος Δερβενιώτης θα είναι ανήμερα τα Χριστούγεννα στις 12 το μεσημέρι στο στούντιο του ΣΚΑΙ.




Ο πιτσιρίκος στο Πολυτεχνείο (updated)

Μετά τα Εξάρχεια, ο ΣΚΑΙ 100,3 επισκέπτεται το Πολυτεχνείο για να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς των παιδιών της κατάληψης. Μαζί με τους καλούς συναδέλφους Φωτεινή Πιπιλή και Άρη Πορτοσάλτε θα προσπαθήσουμε να φουντώσουμε το αναρχικό κίνημα. Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο πιτσιρίκος στο Πολυτεχνείο.

Κι επειδή τα σημερινά παιδιά είναι εντελώς απαίδευτα, θα ήθελα να δώσω οδηγίες για πετυχημένο γιαούρτωμα: Πριν πετάξουμε το γιαούρτι, κάνουμε μια τρυπούλα στο κάτω μέρος του κεσέ. Διαφορετικά, το γιαούρτι δεν φεύγει και γίνεται χάλια ο γιαουρτώνων και όχι ο στόχος του γιαουρτώματος. Βασικά πράγματα, ρε παιδιά.

update! Είναι απίστευτο πόσοι μικρονοϊκοί αναπαρήγαγαν αυτό το ποστ - ανίκητη η βλακεία, ειδικά των συντρόφων. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συντρόφους του Indymedia.

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2008

Ένα πρωινό στα Εξάρχεια

Σήμερα. Πλατεία Εξαρχείων. Στο Ουζάδικο. Ζωντανή εκπομπή του ΣΚΑΙ για τα προβλήματα της περιοχής. Νοικοκυραίοι, καταστηματάρχες, αναρχικοί, δικηγόροι για τους πρόσφυγες, δάσκαλοι, ο Ανδρέας Μαζαράκης, ο Σκυφτούλης – μια ωραία παρέα. Εκεί κι εγώ. Ξαφνικά μπαίνουν μέσα στο μαγαζί τα παιδιά του …χώρου (τα …άχωρα). Έχουν πάρει ανάποδες με τον Άρη Πορτοσάλτε για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα, του πετάνε κάτι γιαούρτια –τα οποία δεν ξέρουν πώς να τα πετάξουν γιατί είναι και άσχετοι-, ο Άρης παραμένει ψύχραιμος γιατί είναι μάχιμος και cool, και μετά ο …αρχηγός ρωτάει αγριεμένα: «Ποιος είναι ο πιτσιρίκος;». (Η συνέχεια εδώ)

«Εγώ» του λέω και είμαι σχεδόν σίγουρος πως το επόμενο γιαούρτι γράφει πάνω το όνομά μου αλλά μάλλον είχαν ξεμείνει από πυρομαχικά.

«Να πας να γράψεις τις εξυπνάδες σου στη LiFO και στον Αλαφούζο» μου λέει οργισμένος. «Και στον Τσαγκαρουσιάνο» λέει ο …υπαρχηγός. «Όπα, αυτό είναι το κοινό μου» σκέφτομαι και είμαι έτοιμος να αρχίσω να μοιράζω αυτόγραφα.

Τα παιδιά φεύγουν. Μετά από λίγο επιστρέφουν και διαβάζουν ανακοινώσεις για τα παιδιά που είναι στο Πολυτεχνείο.

Ενώ γίνεται της πουτάνας, με πλησιάζει μια κυρία και μου λέει «εσείς είστε ο πιτσιρίκος;». «Ναι» της κάνω επιφυλακτικά και κοιτάω να δω μήπως κρατάει κάνα γιαούρτι. «Είμαι μεγάλη θαυμάστριά σας» μου λέει η κυρία, λάμποντας από χαρά. «Σας ευχαριστώ αλλά δεν βλέπετε τι γίνεται;» την ρωτάω απορημένος. Η κυρία αδιαφορεί παντελώς για όσα συμβαίνουν γύρω μας και με πλακώνει στις ερωτήσεις.

Τα παιδιά του χώρου φεύγουν οργισμένα, ο αρχηγός κάτι μου λέει πάλι (δεν έβρισε) και του δίνω ένα χαρτί με την έκκληση βοήθειας για τον νεαρό που συνελήφθη την Πέμπτη στην Κοραή (το είχα διαβάσει λίγο πριν στον αέρα). Δεν το παίρνει γιατί με θαυμάζει πάρα πολύ και δεν πιστεύει πως έχει απέναντί του το είδωλό του. Ο υπαρχηγός, όμως, είναι πιο εξοικειωμένος με τις διασημότητες και παίρνει το χαρτί από το χέρι μου.

Ενώ επιστρέφω, μου τηλεφωνεί η μητέρα μου που είναι σκασμένη στα γέλια και μου λέει «αγόρι μου έφαγες γιαούρτι;». «Όχι, ρε μαμά» της λέω, «αφού ξέρεις πως δεν μου αρέσει». Όταν κλείσαμε το τηλέφωνο, συνειδητοποίησα πως η μητέρα μου ήταν στενοχωρημένη που δεν με γιαούρτωσαν. Αυτό με προβλημάτισε κάπως.

Το τελευταίο ψέμα

Η μισή αστυνομική δύναμη της Αθήνας είναι στο πόδι για να προστατεύσει ένα ψεύτικο δέντρο. Αυτό που κάνει παράδοξο αυτό το γεγονός είναι πως συμβαίνει σε μια χώρα στην οποία πριν από ενάμισι χρόνο κάηκαν σχεδόν τα μισά αληθινά δέντρα, χωρίς κάποιος να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να τα προστατεύσει. Η εξουσία ενδιαφέρεται πολύ για το ψεύτικο δέντρο και καθόλου για τα αληθινά δέντρα. Μα γιατί τόση αγάπη για το ψεύτικο δέντρο και τόση αδιαφορία για τα αληθινά; Τελικά, ίσως αυτό να μην είναι και τόσο περίεργο: Παραδοσιακά, η Ελλάδα αγαπάει τα ψέματα και μισεί την αλήθεια.

Ποινικοποιήστε τα νιάτα!


Μισητοί πολιτικοί γέροντες, δεν υπάρχει λόγος να χάνετε χρόνο με συζητήσεις για την ποινικοποίηση της κουκούλας. Αύριο θα ποινικοποιήσετε το χαμόγελο, τη φρεσκάδα, την αθωότητα. Ποινικοποιήστε λοιπόν τα νιάτα να τελειώνετε μια και καλή. Βέβαια, αυτό δεν θα σας κάνει ούτε πιο όμορφους, ούτε πιο νέους.

Πριν από ένα χρόνο, έγραφα πως τα νιάτα στην Ελλάδα θεωρούνται αρρώστια.

Κυριακή, Δεκεμβρίου 21, 2008

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει



"Ο Δημήτρης που βλέπουμε να συλλαμβάνεται στο video κρατείται στη ΓΑΔΑ. Ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για κατοχή εκρηκτικών βομβών, έκρηξη, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, αντίσταση κατά της αρχής, κλπ.

Το παιδί κινδυνεύει να καταδικαστεί μέχρι και σε ισόβια κάθειρξη. Αν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 210 92 11 195 ή στο 6944760141 για να τους παραπέμψουμε στο δικηγόρο του".


tvxs.gr

Σάββατο, Δεκεμβρίου 20, 2008

Barbara's Straight Son

Σήμερα στο στούντιο του ΣΚΑΙ 100,3 ήταν οι Barbara's Straight Son - ο Φώτης και ο Νίκος. Είναι απίστευτοι - θα έπρεπε να έχουν δίωρη καθημερινή εκπομπή. Μαζί τους η Kolk και ο M. Hulot. Τους ευχαριστώ όλους.

Η εκπομπή εδώ.

Το myspace των Barbara's Straight Son εδώ.

Η φωτογραφία είναι του M. Hulot.

Ποινικοποίηση της κουκούλας

Στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος πρότεινε να ποινικοποιηθεί η χρήση κουκούλας. Μετά από αυτό, είναι ολοφάνερο πως στη χώρα μας έχει ποινικοποιηθεί η σκέψη. Πάντως, παρατηρώντας προσεκτικά τον κ. Μιχαλολιάκο, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως η επόμενη πρότασή του -μετά την ποινικοποίηση της κουκούλας- θα είναι η ποινικοποίηση των μαλλιών.

Χάθηκε η μαγεία των Χριστουγέννων

Μέχρι πέρσι, τον ερχομό των Χριστουγέννων τον καταλαβαίναμε από τους χιλιάδες ζητιάνους που κατέκλυζαν το κέντρο της Αθήνας και σέρνονταν στα πεζοδρόμια, ικετεύοντας για ελεημοσύνη. Φέτος, αυτή η όμορφη παράδοση της Αθήνας χάθηκε επειδή οι πέτρες και τα δακρυγόνα αποθάρρυναν τους ζητιάνους, ενώ είναι προφανές πως δεν άντεξαν να τους πατάνε συνέχεια οι μπάτσοι και οι κουκουλοφόροι.

(Να δείτε που αυτό ο Κακλαμάνης θα το θεωρήσει δική του επιτυχία.)

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2008

Σε αυτό το δέντρο ακουμπάει όλη η Ελλάδα

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε πως για να μην υπάρξουν προβλήματα τις ημέρες των εορτών -και να μπορούν οι καταναλωτές να υπερχρεωθούν με την άνεσή τους- θα υπάρχει συνέχεια στρατός στο κέντρο της Αθήνας, ενώ πάνω από το Σύνταγμα θα πετούν διαρκώς αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας σε άψογους σχηματισμούς, ώστε το συγκεντρωμένο πλήθος να καμαρώνει τους φρουρούς των αιθέρων, οι οποίοι βρίσκονται σε ετοιμότητα μέρα και νύχτα για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του εχθρού. (Η συνέχεια εδώ)

Κατά τη διάρκεια των εορτών, πάνω από το κέντρο της Αθήνας, θα πετάνε –καλού κακού- και τριάντα ελικόπτερα Απάτσι και σαράντα Σινούκ.

Επίσης, ο κύριος Κακλαμάνης δήλωσε πως οι μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων θα φοράνε αλεξίσφαιρα γιλέκα και περικεφαλαίες, για να μην τους βρει καμιά αδέσποτη στο δόξα πατρί και δεν μπορούν να μετά να παίξουν αυτές τις σαχλές μουσικές που σε ξεκουφαίνουν κάθε χρόνο τέτοιες μέρες.

Ο κύριος Κακλαμάνης δήλωσε ακόμα πως σε όλη τη διάρκεια των εορτών στην πλατεία Συντάγματος θα υπάρχουν εκατό ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία, ενώ το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» θα μετατραπεί σε νοσοκομείο Πρώτων Βοηθειών, ώστε να αντιμετωπίζονται αμέσως τα επείγοντα περιστατικά.

Δύο σε ένα

Πυκνώνουν οι φωνές αυτών που μας καλούν να σταματήσουμε τις διαδηλώσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων, ώστε να τονωθεί η αγορά του κέντρου της Αθήνας. Νομίζω πως μπορούμε να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα -και να καταχρεωθούμε μέχρι το 2080- χωρίς όμως να χάσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαδήλωση. Υπάρχει τρόπος να ψωνίζουμε και παράλληλα να διαδηλώνουμε. Μπορούμε να κατέβουμε στην Ερμού και στο ένα χέρι να κρατάμε μια πιστωτική κάρτα και στο άλλο ένα πλακάτ ή μια πέτρα. Πού και πού να πετάμε και κάνα σύνθημα εναντίον των μπάτσων για να δικαιωθεί ο αγώνας μας.

Μαγικός σουρεαλισμός

Όταν βλέπεις τα ΜΑΤ να προστατεύουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, συνειδητοποιείς πια πως ζεις στη χώρα του μαγικού σουρεαλισμού. Κάποτε περιμέναμε τα Χριστούγεννα. Τώρα, απλώς ελπίζουμε να περάσουν χωρίς θύματα. Τα Χριστούγεννα ετούτα, άμα τα πηδήσαμε, γι' άλλα δέκα χρόνια, άιντε καθαρίσαμε.

Εντάξει, ήταν αναμενόμενο.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2008

Κοινωνική δικαιοσύνη

Τα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας έχουν αδικηθεί το τελευταίο διάστημα γιατί πολλά απ' αυτά κάηκαν και καταστράφηκαν, ενώ τα καταστήματα των άλλων περιοχών δεν έπαθαν καμία ζημιά. Θα πρέπει τώρα οι κουκουλοφόροι να πάνε να σπάσουν και να κάψουν τα εμπορικά καταστήματα των άλλων περιοχών και να αφήσουν άθικτα τα μαγαζιά του κέντρου. Θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στηρίξτε τα Εξάρχεια

Από διάφορες πλευρές ακούγονται φωνές που μας καλούν να στηρίξουμε τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Αθήνας. Συμφωνώ. Κι επειδή η περιοχή του κέντρου που έχει πληγεί οικονομικά περισσότερο από όλες τις άλλες είναι τα Εξάρχεια, θέλω να σας παρακαλέσω φέτος να κάνετε ψώνια μόνο από τα καταστήματα των Εξαρχείων. Εγώ, πάντως, αυτά τα Χριστούγεννα θα τα αγοράσω όλα από τα Εξάρχεια. Τα πάντα όλα. Και την κουκούλα.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2008

Λάκης Τριανταφυλλόπουλος

Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο-ντοκουμέντο που προβλήθηκε στην εκπομπή "ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ" - πρόκειται για ένα βίντεο που τράβηξε με την κρυφή του κάμερα ο Λάκης Τριανταφυλλόπουλος. Το βίντεο δείχνει "γνωστούς-αγνώστους" με κράνη και λοστούς να συζητάνε φιλικά με άνδρες των ΜΑΤ. Ο Λάκης Τριανταφυλλόπουλος άφησε να εννοηθεί πως οι κουκουλοφόροι είναι αστυνομικοί. Δηλαδή, όταν ο Συνασπισμός δεν καταδίκαζε τη δράση των κουκουλοφόρων, ουσιαστικά δεν καταδίκαζε τη στάση των αστυνομικών. Άρα, ο Συνασπισμός στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία.

Από τις παπαριές που λέγονται από τηλεοράσεως αυτές τις ημέρες, καταλαβαίνεις ποιοι άνθρωποι δεν έχουν βρεθεί ποτέ στη ζωή τους σε διαδηλώσεις και πορείες. Βέβαια, απευθύνονται σε ανθρώπους που είναι ακριβώς σαν κι αυτούς - τα βλέπουν όλα από την τηλεόραση.

Ο Θεός να μας λυπηθεί

Ο δήμαρχος Αθηναίων και εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών φορέων ζήτησαν σήμερα ανάπαυλα είκοσι ημερών στις διαδηλώσεις και στις πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Παλιότερα οι άνθρωποι έκαναν εκεχειρία για να θάψουν τους νεκρούς τους ή για να απομακρύνουν τον άμαχο πληθυσμό. Σήμερα ζητούν ανακωχή για να πάνε στην αγορά να κάνουν ψώνια.

Επεισόδια στα δικαστήρια


-Κύριε μπάτσε, μπορείτε να τους πείτε να σταματήσουν λίγο για να πάω κι εγώ απέναντι να σας πετάξω μερικά αυγά;

Ο πιο καλός ο μαθητής ήτανε στην Τατιάνα!

Περιζήτητοι έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες οι μαθητές. Σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή υπάρχουν και από καμιά εικοσαριά πιτσιρικάδες. Τα κανάλια έχουν καταλάβει πως ο μόνος τρόπος να σταματήσουν τους μαθητές από το να κατεβαίνουν στους δρόμους είναι να τους καλούν στο στούντιο. Έτσι, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, έχουν πάρει τους μαθητές από τους δρόμους και τους έχουν μοιράσει σε πρωινάδικα, μεσημεριανές και απογευματινές εκπομπές - θέλουν να τους εξοντώσουν ψυχικά και σωματικά. (Η συνέχεια εδώ)

Το πρόβλημα για τα κανάλια είναι πως, όταν καλούν μαθητές στο στούντιο, οι δημοσιογράφοι μοιάζουν γέροι. Οπότε, τους μακιγιάρουν τους μαθητές για να μοιάζουν πενηντάρηδες. Βλέπεις τον άλλον να λέει πως πάει δευτέρα λυκείου και είναι σαν συνταξιούχος – έχει πιο πολλές ρυτίδες κι από τον Κακαουνάκη.

Βγάλανε μια δεκαεξάχρονη στο δελτίο του Mega και, για να μην παρεξηγηθεί η Όλγα Τρέμη, είχαν κάνει τη δεκαεξάχρονη να μοιάζει με την κυρά της Ρω – δεκάξι χρονών κοπέλα και έμοιαζε σαν να ήταν με το ένα πόδι στον τάφο.

Στην Αθήνα μες στο κέντρο φύτρωσε καινούργιο δέντρο

Ο δήμαρχος Αθηναίων και Δημοσίων Σχέσεων, Νικήτας Κακλαμάνης, φοβάται μην του κάψουν ξανά το χριστουγεννιάτικο δέντρο και έχει ζητήσει το δέντρο να φρουρείται 24 ώρες το 24ωρο. Δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου θα βρίσκονται συνεχώς δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, διακόσιοι κομάντος και δέκα τανκς. Επίσης, η περιοχή γύρω από το δέντρο έχει ναρκοθετηθεί, οπότε, αν πάτε να το δείτε, κοιτάξτε να μην πάτε πολύ κοντά γιατί θα ανατιναχτείτε και θα σας μαζεύουμε από τα κλωνάρια με το τσιμπιδάκι. (Η συνέχεια εδώ)

Αν πάτε αυτές τις μέρες στο Σύνταγμα για να απολαύσετε τη γιορτινή ατμόσφαιρα, να έχετε τα παιδιά σας δεμένα με λουρί, γιατί μπορεί να σας ξεφύγει το πιτσιρίκι, να πατήσει καμιά νάρκη και να γεμίσει αίματα όλη την πλατεία – όχι τίποτε άλλο αλλά θα χαλάσει το εορταστικό κλίμα και θα στενοχωρηθεί ο δήμαρχος.

Σήμερα το απόγευμα, μπάτσοι, μαθητές και αντιεξουσιαστές θα κάνουν κοινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με αίτημα την απομάκρυνση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από την πλατεία Συντάγματος. Θα είμαστε όλοι εκεί.

Δυο μέρες μετά...

Στ' άρματα!

Οι ταραχές του Δεκεμβρίου απέδειξαν πως έχουν ωριμάσει πια οι συνθήκες στη χώρα μας, ώστε να επιτραπεί επιτέλους η οπλοφορία και η οπλοχρησία. Χάνουμε πολύτιμες εργατοώρες παίζοντας ξύλο και κυνηγητό. Ενώ, αν είχαμε όπλα, τα πράγματα θα ήταν πιο απλά: Θα του φύτευες του αλλουνού μια σφαίρα στο δόξα πατρί και θα τελείωνε η υπόθεση – δεν θα χρειαζόταν να τον κοπανάς μια ώρα. (Η συνέχεια εδώ)

Αν οι έμπορες οπλοφορούσαν, δεν θα μπορούσαν να κάνουν πλιάτσικο οι κουκουλοφόροι. Θα είχε ταμπουρωθεί ο έμπορας πίσω από τον πάγκο με τα εμπορεύματα και θα προστάτευε την περιουσία του με το Καλάσνικοφ. Βέβαια, θα είχαν όπλα και οι κουκουλοφόροι, οπότε το Zara θα γινόταν το Χάνι της Γραβιάς.

Πόσες ώρες να βλέπεις στην τηλεόραση τους αντιεξουσιαστές με τις πέτρες και τους μπάτσους με τα δακρυγόνα; Κάποια στιγμή βαριέσαι. Αν όμως είχαν όπλα, θα είχε άλλο ενδιαφέρον. Θα ήταν σαν καουμπόικο έργο. Θα είχε και πτώματα και αίματα και απ’ όλα – μόνο Ινδιάνους δεν θα είχε αλλά θα μπορούσαμε να βάλουμε αυτούς τους Ινδιάνους που είναι στην Ερμού και παίζουν μουσική.

Φανταστείτε να δίνουν μάχη μπροστά από τη Βουλή οι μπάτσοι με τους κουκουλοφόρους και ξαφνικά να πλακώσουν από την Καραγιώργη Σερβίας οι Ινδιάνοι καβάλα στα μικρά πόνι και να τους πάρουν τα σκαλπ. Θα ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακό και η τηλεθέαση θα εκτινασσόταν στα ύψη – ειδικά στο δυναμικό, νεανικό κοινό από τα 15 έως τα 44.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2008

Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη!

Ειλικρινά, μόλις άκουσα τους κρότους, η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν πως η εξέγερση έγινε ένοπλη. Όταν είδα τα βεγγαλικά, σκέφτηκα πως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Ο δήμαρχος Αθηναίων και Δημοσίων Σχέσεων, Νικήτας Κακλαμάνης, είπε να ξαλεγράρει λίγο. Πάντως, θα πρέπει να παραδεχτώ πως το δέντρο του Δήμου, ο γύρω διάκοσμος και τα πυροτεχνήματα είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο της κρατικής εξουσίας κατά της εξέγερσης - οι αντιεξουσιαστές πρέπει να 'χουν πάθει ντουβρουτζά.

ΥΕΝΕΔ

Η εισβολή 20 νεαρών στο στούντιο του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ πρέπει να ήταν διαφημιστικό κόλπο στημένο από την κυβέρνηση - ήθελαν να θυμίσουν στον κόσμο πως υπάρχουν ακόμα κρατικά κανάλια. Σε κάθε περίπτωση, ήταν ένα πολύ δροσερό event, γιατί είχαμε να δούμε νεανικές φάτσες στην ΕΡΤ από το 1969 που προσελήφθησαν ο Νίκος Μαστοράκης και ο Τέρενς Κουίκ.

Ανταγωνισμός

Δύσκολα τα πράγματα για τη χώρα μας. Σαν να μην έφταναν οι μαθητικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία, σήμερα εντοπίστηκαν εκρηκτικά σε γνωστό πολυκατάστημα του Παρισιού. Είναι ολοφάνερο πως κάποιοι ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι οι ταραχές στη χώρα μας κυριαρχούσαν στα διεθνή ΜΜΕ και προσπαθούν να κλέψουν τη δόξα από τη μικρή Ελλάδα. Θα πρέπει να αντιδράσουμε αμέσως ώστε να στρέψουμε ξανά τα φώτα της επικαιρότητας στη χώρα μας και να γίνουμε πάλι πρώτη είδηση στα δελτία ειδήσεων των άλλων χωρών. Σήμερα κιόλας θα πρέπει να βομβαρδιστεί από αέρος το κέντρο της Αθήνας. Καλό θα ήταν μια βόμβα να πέσει και στην Ακρόπολη, ώστε να είμαστε σίγουροι πως δεν θα μας αγνοήσουν.

Όχι ρε γαμώτο!


Τζάμπα πήγε η εξέγερση. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου είναι και πάλι στο Σύνταγμα, και αυτή τη φορά μάλλον είναι από πυρίμαχο υλικό - όπως το βλέπω, πρέπει να αντέχει και σε βομβαρδισμό. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους συντρόφους αντιεξουσιαστές να βάλουν τα δυνατά τους για να εξαφανίσουν το δέντρο. Αν δεν καίγεται με τίποτα, κάψτε το δήμαρχο. Πρέπει να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του.

Αστέρια

Τα γεγονότα του Δεκεμβρίου μας βοήθησαν να καταλάβουμε πως κάτι έχει αλλάξει στη χώρα μας: Για ό,τι κακό συνέβαινε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, υπεύθυνοι ήταν οι ξένοι – οι Αμερικανοί, οι Εβραίοι, οι Τούρκοι. Τώρα πια, για όλα φταίνε ο Συνασπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κι αυτό μια πρόοδος. Ο Συνασπισμός είναι ο Εβραίος της εποχής μας. Στο σήμα του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα κίτρινο αστέρι. Νομίζω πως όλα τα στελέχη του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να υποχρεωθούν να φοράνε ένα κίτρινο αστέρι πάνω στα ρούχα τους.

Δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου ότι θα έφτανε μια μέρα που θα υπερασπιζόμουν τον Συνασπισμό. Δεν θα το αντέξω αυτό.