Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 06, 2007

Βάλ' το αγόρι μου!

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τις εκλογές, και ο κάθε Έλληνας -όπως πάντα- ετοιμάζεται να ψηφίσει σύμφωνα με το ατομικό του συμφέρον - ή τουλάχιστον αυτό που νομίζει πως τον συμφέρει. Βέβαια, τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε κάθε δύσκολη στιγμή θα απαιτεί να έρθει το κράτος και η κοινωνία να τον συνδράμουν προσωπικά - μπορεί να ψηφίζουμε σκεπτόμενοι μόνο την πάρτη μας, αλλά απαιτούμε το κράτος και όλοι οι υπόλοιποι να έχουν σοσιαλιστική συμπεριφορά απέναντί μας. (Έχει και συνέχεια...)

Είναι σαν να πηγαίνεις στο σκυλάδικο και να περιμένεις να ακούσεις το «Άξιον εστί». Όσες φορές και να πας, αποκλείεται να το ακούσεις. Αν δεν μάθεις να ψηφίζεις για το κοινό καλό -ακόμα και κόντρα στο ατομικό σου συμφέρον-, πάντα μόνος σου θα είσαι και στην κηδεία σου θα πας άκλαυτος. Στο σημείο αυτό εγκαταλείπω το διδακτισμό, γιατί τα παραπάνω τα έχουν γράψει στο παρελθόν πολύ καλύτερα από εμένα αρκετοί σημαντικοί άνθρωποι - δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια κάθε Σεπτέμβριο έχουμε στη χώρα μας κάποια καταστροφή - όλο και κάνα πλοίο θα βουλιάξει συμπαρασύροντας στον υγρό του τάφο μερικές δεκάδες νοματαίους, όλο και κάνας σεισμός θα γίνει για να ρουφήξει η γη κάμποσες ανθρώπινες ζωές.

Αυτές οι τραγωδίες έχουν το καλό πως μας παλουκώνουν όλους μπροστά στις τηλεοράσεις και μας δίνουν να καταλάβουμε πως οι ανέμελες μέρες του καλοκαιριού πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Τέρμα το ζωώδες, λάγνο και αχαλίνωτο σεξ πάνω στα βράχια και στην ψιλή άμμο, με το κύμα να μαστιγώνει τα ηλιοκαμένα, γυμνά και γεμάτα αρμύρα κορμιά μας - ήρθε ο καιρός να σηκώσουμε τα μανίκια και να εργαστούμε σκληρά για να μπορούμε να καταναλώσουμε ένα σωρό άχρηστα πράγματα.

Φέτος οι βιβλικές καταστροφές έγιναν σε λάθος timing, αφού επί δυο μήνες οι πύρινες λαίλαπες ξεπετάγονταν από παντού στέλνοντας στον αγύριστο ανθρώπους, ζώα και δέντρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην τις πολυπάρουμε χαμπάρι, γιατί εκείνες τις ώρες βγάζαμε τα μάτια μας - έχει παρατηρηθεί πως, όταν είσαι βουτηγμένος στις ηδονές και στις ανωμαλίες, δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα αν κάηκε η Πάρνηθα.

Μπροστά στον κίνδυνο να σπάσει η παράδοση και να μείνουμε Σεπτέμβρη μήνα χωρίς κάποια θεομηνία, η κυβέρνηση αποφάσισε να προκηρύξει εκλογές -που είναι πάντα καταστροφικές για τη χώρα μας-, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στα τηλεοπτικά κανάλια να ανοίξουν πανηγυρικά την τηλεοπτική σεζόν και να οικονομήσουν ένα σκασμό λεφτά από τις διαφημίσεις.

Ο κ. Καραμανλής επέλεξε να γίνουν οι εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου, ώστε να συμπέσουν με τον τελικό του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας. Η επιλογή της ημερομηνίας έγινε με το σκεπτικό πως ο κόσμος θα παρακολουθούσε τους αγώνες της εθνικής και θα μεθούσε με τα καρφώματα του Αντώνη Φώτση, αδιαφορώντας για τις προεκλογικές εκστρατείες των δυο κομμάτων και ξεχνώντας το μπάχαλο που επικράτησε στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Στα διαφημιστικά διαλείμματα θα έβλεπε τα τηλεοπτικά σποτ της Νέας Δημοκρατίας και θα ταύτιζε το κυβερνών κόμμα με τους θριάμβους της εθνικής μας ομάδας.

Η σκέψη του πρωθυπουργού ήταν ιδιαίτερα έξυπνη, αλλά προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΠΑΣΟΚ: ο Γιώργος Παπανδρέου είχε μυστική συνάντηση με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στις 4 τα ξημερώματα σε ένα σκυλάδικο της εθνικής οδού και του ζήτησε να κοουτσάρει την ομάδα με τέτοιο τρόπο, ώστε να ηττηθεί σε όλους τους αγώνες του Ευρωμπάσκετ - του υποσχέθηκε μάλιστα πως αν κερδίσει τις εκλογές, θα τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας αποδέχτηκε την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου γιατί είναι άρρωστος πασόκος από τα νιάτα του - στο δωμάτιό του στη Νίκαια, πάνω από το κρεβάτι του είχε δυο φωτογραφίες: μια του Ανδρέα Παπανδρέου και μια του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Αμέσως, ο Παναγιώτης Γιαννάκης απέκλεισε από την εθνική ομάδα τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη επειδή ανήκει στη Γαλάζια Γενιά και θα τα έδινε όλα για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Στις προπονήσεις έβαζε τους παίκτες να παίζουν κρυφτό και παντομίμα, ενώ παράλληλα τους έκρυβε τις μπάλες στα αποδυτήρια.

Οι παίκτες δεν υποπτεύθηκαν την περίεργη συμπεριφορά του προπονητή τους, επειδή είναι αθώοι γίγαντες, αλλά ο φροντιστής της ομάδας -που έχει κάνει φυλακή με τον Καπετανάκη που είχε ντούγκλα το μουστάκι- είναι διαόλου κάλτσα και κατάλαβε αμέσως την πλεκτάνη που είχε στηθεί. Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, πήγε στη Ρηγίλλης και τα είπε όλα χαρτί και καλαμάρι στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

Μπροστά στον κίνδυνο να διασυρθεί η ομάδα μας στο Ευρωμπάσκετ και να χαθούν οι εκλογές, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει μερικές φωτιές στην Πελοπόννησο ώστε να προκληθεί βιβλική καταστροφή και να αναγκαστεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης να οδηγήσει την ομάδα στο θρίαμβο για να αναπτερωθεί το πεσμένο ηθικό των Ελλήνων.

Οπωσδήποτε το παράκαναν λίγο, και η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχό τους, αφού δεν είχαν σκοπό να κάψουν όλη την Πελοπόννησο αλλά μόνο κάνα δυο νομούς - τώρα, με το κακό που έγινε, εκτός από το Ευρωμπάσκετ πρέπει να κερδίσουμε το Μουντιάλ, τη Γιουροβίζιον και τα καλλιστεία για τη Μις Υφήλιος για να νιώσουμε μια εθνική ανάταση.

Το καλό είναι πως οι παίκτες της εθνικής μας έχουν πεισμώσει και ορκίστηκαν να φέρουν το κύπελλο στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι παίκτες ανήκουν σε παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και σε οργανώσεις του αναρχικού χώρου -μόνο ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι υπέρ του ένοπλου αγώνα και του αντάρτικου πόλεων-, αλλά είναι αποφασισμένοι να ξεσκιστούν στα τρίποντα και στα καρφώματα για να οδηγήσουν τη Νέα Δημοκρατία στο θρίαμβο. Άντε, και με τη νίκη.


(σ.σ. Για τη μυστική συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στο κέντρο «Παροξυσμός» της εθνικής οδού, με ενημέρωσε ο M. Hulot - είχε πάει εκεί για να δει το μπαλέτο. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την αποκλειστικότητα που μου χάρισε.)

"LIFO" - 06/O9/O7