Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2007

V for Venizelos

Οι εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου ήταν οι πιο αδιάφορες και βαρετές που έχουν διεξαχθεί ποτέ στη χώρα μας, αφού η προεκλογική περίοδος ήταν πολύ σύντομη και χωρίς εντάσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο όχλος να μείνει ανικανοποίητος και παραπονεμένος. Τα ευαίσθητα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντελήφθησαν αμέσως τη λαϊκή δυσφορία και βάλθηκαν να αποζημιώσουν τα πλήθη με μια προεκλογική περίοδο-υπερπαραγωγή, που θα κορυφωθεί στις 11 Νοεμβρίου, όταν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος θα εκλέξουν νέο πρόεδρο. Η έξυπνη κίνηση του ΠΑΣΟΚ έριξε τους προβολείς της δημοσιότητας στη Χαριλάου Τρικούπη, με συνέπεια οι υπουργοί που απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να έχουν πέσει σε κατάθλιψη επειδή κανείς δεν τους δίνει σημασία.

Την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής ο νυν πρόεδρος Γιώργος Μ. Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ανοιχτή είναι η υποψηφιότητα της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου-Ρουαγιάλ.

Με τον Γιώργο Μ. Παπανδρέου για τριάμισι χρόνια στην ηγεσία του, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να πείσει τους Έλληνες πως ο Κώστας Καραμανλής είναι ευφυής. Τώρα, τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος ετοιμάζονται να εκλέξουν νέο πρόεδρο τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, σε μια προσπάθεια να πείσουν το πανελλήνιο πως ο κ. Καραμανλής είναι και αδύνατος.

Στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος η κυρία Διαμαντοπούλου-Ρουαγιάλ, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα έχουν πετύχει το ακατόρθωτο: να κάνουν τον κ. Καραμανλή να μοιάζει χαριτωμένος και ερωτεύσιμος.

Με δεδομένο πως όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ικανά και διαθέτουν ηγετικές ικανότητες, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο στις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου να είναι υποψήφιες και άλλες επιφανείς προσωπικότητες -για παράδειγμα, η κυρία Μαρία Γκερέκου-Δαμανάκη και η κυρία Δήμητρα Λιάνη-Βενιζέλου.

Αυτήν τη στιγμή οι πόλοι στο ΠΑΣΟΚ είναι τρεις, αλλά αύριο μπορεί να γίνουν χίλιοι δεκατρείς, οπότε να περνάτε από τη Χαριλάου Τρικούπη με παλτό για να μην πουντιάσετε.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας PLO που διεξήχθη στα γραφεία του ΔΟΛ για λογαριασμό του Γιάννη Πρετεντέρη, το 99% των ερωτηθέντων εκτιμά πως το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, ενώ στην ερώτηση «ποιος είναι καταλληλότερος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μεταξύ του άβουλου και χαμένου σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις Γιώργου Μ. Παπανδρέου και του εκπληκτικού ηγέτη Ευάγγελου Βενιζέλου;» προηγείται με 95% ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ακολουθεί με 2,5% η Εύα Καϊλή.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν μαζευτεί στη Χαριλάου Τρικούπη και συνεδριάζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γυρνάνε τσαντισμένοι από γραφείο σε γραφείο, βροντάνε τις πόρτες και βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε τη φαεινή ιδέα να φτιάξει τα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη και όχι στο Κεφαλάρι ή στην Εκάλη - με το δίκιο τους οι άνθρωποι, αφού τους έχουν φάει οι δρόμοι με τα πηγαινέλα από τα βόρεια προάστια.

Το καλό είναι πως έχουν αδυνατίσει επειδή ανεβοκατεβαίνουν με τις σκάλες - όταν είναι ο Βενιζέλος ή ο Πάγκαλος στο κτίριο κολλάνε τα ασανσέρ και δεν μπορεί να μετακινηθεί άνθρωπος.

Η πρώτη κίνηση του νέου προέδρου θα πρέπει να είναι η μεταφορά των γραφείων του κόμματος στο Ψυχικό. Είναι που είναι δυο μέτρα το πεζοδρόμιο της Χαριλάου Τρικούπη, μαζεύονται απ' έξω όλοι οι βλαμμένοι οπαδοί και τα τηλεοπτικά συνεργεία, και γίνεται της κακομοίρας.

Τις προάλλες έφυγε ένας καφές από έναν ζαβό πάνω στο κοστούμι του κ. Βενιζέλου και αυτός αντέδρασε λες και επρόκειτο για απόπειρα δολοφονίας. Αν μέσα στο μπούγιο και στο στριμωξίδι φύγει καμιά τυρόπιτα από κάναν κάμεραμαν και πέσει πάνω στην μπάκα του κ. Βενιζέλου, αυτός θα σωριαστεί στο πεζοδρόμιο και θα ζητάει ασθενοφόρο - με γερανό θα τον πάρουν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Κάθε φορά που κλείνεται στο ασανσέρ, δεν του περνάει από το μυαλό πως είναι τέσσερα άτομα σε συσκευασία ενός και κλατάρει ο ανελκυστήρας, παρά πιστεύει πως είναι σατανικό σχέδιο του Παπανδρέου για να του κόψει το δρόμο προς τη δόξα. Είναι ίδιον όσων κάνουν ίντριγκες να πιστεύουν πως όλοι συνωμοτούν εναντίον τους.

Ο κ. Βενιζέλος έχει εξαγριωθεί και με όλους αυτούς που αναπαράγουν τη φήμη πως το πραγματικό του επώνυμο ήταν Τούρκογλου, θέλοντας να τορπιλίσουν την υποψηφιότητά του.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να καταργηθούν τα ιστορικά επώνυμα στη χώρα μας - με το που πεθαίνει ένας πετυχημένος πρωθυπουργός να αλλάζουν επίθετα όσοι έχουν το ίδιο με αυτόν.

Γεννιέται ο άλλος με το επώνυμο «Βενιζέλος» και νομίζει πως έχει μια αποστολή να εκπληρώσει, να σώσει το έθνος, να ξαναδημιουργήσει την Ελλάδα των δυο ηπείρων και των πέντε θαλασσών. Ενώ, αν τον έλεγαν Μπαρμπούτσογλου, θα συμβιβαζόταν και με σουβλατζίδικο.

Πάρτε για παράδειγμα τον Γιώργο Μ. Παπανδρέου: ο άνθρωπος ήθελε να γίνει οδοκαθαριστής, αλλά τον έπεισαν οι άλλοι πως είναι γεννημένος πρωθυπουργός. Αν δεν ήταν γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, θα του περνούσε ποτέ από το μυαλό κάτι τέτοιο; Τον κατέστρεψαν τον άνθρωπο.

Καλά, δεν το συζητάω, όσους γίνονται πρωθυπουργοί θα πρέπει να τους στειρώνουμε αμέσως για να μην αναπαράγονται. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να ψηφίζουμε για πρωθυπουργούς ευνούχους - μόνο έτσι θα γλιτώσουμε από τα παιδιά τους.

Ο κ. Γιώργος Μ. Παπανδρέου κρατάει τη διαθήκη του πατέρα του στο χέρι και σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος απειλεί να πάρει το κόμμα και να φύγει. Όπως λέει στα άλλα παιδιά ο πιτσιρικάς που έχει δική του μπάλα: «Αν δεν με βάλετε αρχηγό, θα πάρω την μπάλα μου και θα φύγω»!

Από την άλλη, ο κ. Βενιζέλος θα ήθελε να κατέβει στις εθνικές εκλογές εντελώς μόνος του, γιατί αφενός πιστεύει πως είναι διάνοια και αφετέρου θεωρεί το ΠΑΣΟΚ τρομερή μπασκλασαρία - του χρειάζεται όμως κι ένα ρημαδοκόμμα γιατί απαγορεύεται από το νόμο να κατέβει μόνος του.

Μέσα στην τούρλα του Σαββάτου, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θέλει το κόμμα να μετακινηθεί προς τα αριστερά. Περίεργοι άνθρωποι κι αυτοί -δυο αριστερά κόμματα υπάρχουν στη Βουλή κι άλλα τριακόσια απέξω, δεν τους φτάνουν; Αν θέλουν Αριστερά, ας ψηφίσουν αυτά. Τώρα πάρ' το αριστερά, τώρα πάρ' το δεξιά, τον τρελάνανε τον οδηγό! Πώς του ζητάς του d.j. να βάλει ελληνικά ενώ το club παίζει μόνο hip hop; Έτσι χάλασαν όλα τα καλά μαγαζιά - από τις παράλογες απαιτήσεις των πελατών.

Τελικά, το σατανικό σχέδιο του Συνασπισμού να στέλνει επί σειρά ετών τα στελέχη του να προσχωρούν στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να του προκαλέσουν δολιοφθορές και να το οδηγήσουν στη διάλυση, αποδίδει καρπούς. Το ΠΑΣΟΚ περνάει δύσκολες ώρες. Η Παναγιά η Σοσιαλίστρια να βάλει το χέρι της.

LiFO - 27/09/07