Πέμπτη, Απριλίου 17, 2008

Κομμένη η τράκα!





Ο πιτσιρίκος έμαθε πως θα απαγορευτεί το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, αγχώθηκε και άναψε τσιγάρο.
(Το κείμενο εδώ)











Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προσπαθεί να περιορίσει το κάπνισμα στη χώρα, με νομοσχέδιο που προβλέπει την απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού σε ανήλικους και την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Ο υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως δεν μπορεί να επιφέρει καμία βελτίωση στο σύστημα υγείας, οπότε αποφάσισε να πείσει τους Έλληνες να κάνουν υγιεινή ζωή και να λένε ανούσιες γενικότητες -όπως κάνει ο ίδιος-, ώστε να βελτιωθεί η δημοτικότητά του και να γίνει ο καταλληλότερος.

Στα σχέδια του υπουργού Υγείας είναι να απαγορεύσει τόσο τα σπίρτα όσο και τους αναπτήρες, αλλά φοβάται πως οι Έλληνες θ' αρχίσουν να παλεύουν με τις πέτρες και ο καθένας θα κουβαλάει πάνω του από δυο κοτρόνες. Αν το νομοσχέδιο για το τσιγάρο βρει απήχηση στον κόσμο, ο κ. Αβραμόπουλος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει και το εμπόριο ναρκωτικών.

Το νομοσχέδιο έχει τρομοκρατήσει τους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων γιατί είναι αδύνατο να πας ν' ακούσεις σκυλάδικα χωρίς να καπνίσεις τέσσερα πακέτα τσιγάρα, ενώ για ν' αντέξεις το έντεχνο χρειάζεσαι αργιλέ.

Το πρώτο χτύπημα για τα νυχτερινά κέντρα ήταν ο νόμος που απαγόρευε την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Τα νυχτερινά κέντρα έχασαν πολλούς πελάτες εξαιτίας των αλκοτέστ της Τροχαίας, γιατί είναι αδύνατον να ακούς όλα αυτά τα ηλίθια τραγούδια ξενέρωτος∙ αν κάποιος από την παρέα δεν έπινε για να οδηγήσει νηφάλιος, πάθαινε τέτοιο ντουβρουτζά με τα τραγούδια, που στο μισάωρο ερχόταν ασθενοφόρο για να τον πάει στο Δαφνί.

Αν απαγορευτούν το αλκοόλ και τα ναρκωτικά στους τραγουδιστές, η ελληνική μουσική θα πάψει να υπάρχει γιατί δεν μπορείς να τραγουδάς κάθε βράδυ όλες αυτές τις αρλούμπες, αν δεν έχεις γίνει πρώτα κόκαλο.

Πρόβλημα παρουσιάζεται και με τα τραγούδια που αναφέρονται στο τσιγάρο -τα μισά ελληνικά τραγούδια δηλαδή-, αφού, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, αυτά τα τραγούδια θα επιτρέπεται να παίζονται μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Στέλιος Παπαθεμελής διαμαρτύρονται γιατί θεωρούν πως το νομοσχέδιο για το κάπνισμα αποτελεί μια ακόμα διεθνή συνωμοσία -μάλλον σχέδιο του Κίσινγκερ και του Μέτερνιχ είναι κι αυτό- για να πληγεί ο πολιτισμός των Ελλήνων.

Τα ιδιωτικά κανάλια καταγγέλλουν το νομοσχέδιο γιατί δεν θα μπορούν να φιλοξενούν τη Λιάνα Κανέλλη, αλλά ήδη ετοιμάζουν στούντιο στην ταράτσα για να φουμάρει ελεύθερα η Λιάνα και να της κατεβαίνουν εύκολα οι κομουνιστικές ιδέες.

Η απαγόρευση του τσιγάρου θα επιφέρει αλλαγές και στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, μιας και, αν δεν μπορείς να καπνίσεις ένα τσιγαράκι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φας∙ τρώμε το καταπέτασμα μόνο και μόνο για να καπνίσουμε μετά ένα τσιγάρο.

Από δω και στο εξής, θα τρώμε γρήγορα γρήγορα και ύστερα θα βγαίνουμε τρέχοντας έξω από το εστιατόριο για να καπνίσουμε - δεν αποκλείεται να παίρνουμε τα πιάτα και τα ποτήρια στα χέρια και να τρώμε στο πεζοδρόμιο.

Το πανάκριβο εστιατόριο θα είναι άδειο και οι πελάτες θα είναι αραχτοί με τα κοστούμια και τις σινιέ τουαλέτες δίπλα στους σκουπιδοτενεκέδες.

Οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια της Αθήνας θα είναι σαν τασάκια - στους δρόμους θα κυκλοφορείς μόνο με τζιπ ή με μπουλντόζα, ενώ για να μπεις ή να βγεις από ένα κτίριο θα πρέπει να πρώτα να φτυαρίζεις τρία μέτρα γόπες και στάχτες.

Η απαγόρευση του καπνίσματος θα μειώσει και τις εκπληκτικές σεξουαλικές επιδόσεις των Ελλήνων γιατί και το σεξ δεν έχει καμία ευχαρίστηση αν δεν καπνίσεις μετά μια τσιγαρούμπα - αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι Έλληνες έχουν πρόωρη εκσπερμάτιση: βιάζονται να τελειώσουν για να κάνουν ένα τσιγάρο και να αισθανθούν σαν πρωταγωνιστές σε γερμανική τσόντα.

Ο κ. Αβραμόπουλος προτείνει στους εραστές μετά από το φιστίκωμα -αντί για τσιγάρο- να το ρίχνουν στο πλέξιμο και στο διαλογισμό.

Η σεξουαλική ζωή των Ελλήνων δέχεται απανωτά χτυπήματα, αφού πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Βρετανία υποστηρίζει πως τα κινητά είναι πιο επικίνδυνα από το τσιγάρο. Φαντάσου να έχεις κουτουπώσει πέντε φορές την μπέμπα, και όχι μόνο να μη μπορείς να καπνίσεις, αλλά να μη μπορείς ούτε να τηλεφωνήσεις στους φίλους σου να τους ενημερώσεις για τις επιδόσεις σου.

Αν, εκτός από τα τσιγάρα, απαγορευτούν και τα κινητά, θα έχουμε εμφύλιο πόλεμο∙ θα είναι τέτοιο το στερητικό σύνδρομο που οι Έλληνες θα ορμάνε σ' όποιον βλέπουν μπροστά τους για να τον καθαρίσουν.

Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους θα επιφέρει πλήγμα και στον τουρισμό, γιατί είναι παρατηρημένο πως οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα μπορεί να μην καπνίζουν στις χώρες τους, αλλά μόλις κατεβαίνουν από το αεροπλάνο ανάβουν από δέκα τσιγάρα ο καθένας και καπνίζουν σαν αράπηδες.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιτρέπει το κάπνισμα παντού και να γίνει ο παράδεισος όλων των καπνιστών του κόσμου - ο απόλυτος καπνιστικός προορισμός. «Κάπνισε το τσιγάρο σου στην Ελλάδα».

Οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους μένοντας πολλές ώρες στο σπίτι. Οι άνθρωποι θ' αρχίσουν και πάλι να μαζεύονται σε σπίτια φίλων για να ντουμανιάζουν με την άνεσή τους, ενώ οι μπογιατζήδες αναμένεται να κάνουν χρυσές δουλειές, αφού η νικοτίνη θα κάνει τους τοίχους σύχρηστους.

Οι μόνοι που δεν χρειάζεται να ανησυχούν καθόλου για το νομοσχέδιο είναι οι μαθητές, αφού μπορεί να απαγορεύεται το κάπνισμα στα σχολεία αλλά -όπως όλοι γνωρίζουμε- στα σχολεία υπάρχει σεξ και βία, ενώ ανθούν τα ναρκωτικά και τα αναβολικά. Οι μαθητές δεν πρέπει να καπνίζουν τσιγάρα γιατί είναι κακό να μπερδεύεις τις ουσίες - μπορεί να αρρωστήσεις.

Στα άμεσα σχέδια του κ. Αβραμόπουλου είναι να απαγορεύσει εντελώς το κάπνισμα. Ο μεγάλος στόχος της κυβέρνησης είναι οι Έλληνες να ζουν 120 χρόνια, να παίρνουν σύνταξη στα 115 και να πεθαίνουν υγιείς και αποβλακωμένοι μπροστά στην τηλεόραση.

Το κάπνισμα θα είναι υποχρεωτικό για όσους έχουν φάει ισόβια, ώστε να τα τινάζουν νωρίς και να μη χρειάζεται να τους ταΐζουμε τσάμπα.


LIFO - 17/04/08