Πέμπτη, Ιουνίου 05, 2008

Γεια σου, κυρ εισαγγελέα!

Ο πιτσιρίκος βρέθηκε στην Τήλο για τους πρώτους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και μίλησε στα δυο ζευγάρια για τις δυσκολίες του έγγαμου βίου. (Το κείμενο εδώ)



Το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας όλο και περισσότερα ομόφυλα ζευγάρια αρχίζουν να σκέπτονται το γάμο, γιατί τα χρόνια περνάνε και -κακά τα ψέματα- κανείς δεν θέλει να μείνει μαγκούφης.

Παράλληλα, οι τιμές των προϊόντων και των ενοικίων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και δεν μπορείς πια να συντηρήσεις ένα σπίτι μόνος σου - είναι πιο οικονομικό να βάζεις μια κατσαρόλα παρά δυο, οπότε ο γάμος βολεύει.

Αν μάλιστα το ταίρι σου έχει το ίδιο ανάστημα με σένα, θα φοράτε τα ίδια ρούχα και τα ίδια παπούτσια και θα γλιτώνετε ένα σκασμό λεφτά.

Τα ομόφυλα ζευγάρια σκέφτονται και τα δώρα που θα τους κάνουν στο γάμο συγγενείς και φίλοι για να στήσουν το σπιτικό τους∙ είναι σίγουρο πως ο πατέρας ενός ομοφυλόφιλου άντρα θα του γράψει δυο τρία σπίτια από τον ενθουσιασμό του μόλις ο γιος του του ανακοινώσει πως θα παντρευτεί τον Βαγγέλη, ενώ ο πατέρας μιας λεσβίας, όταν μάθει πως θα δει την κόρη του νυφούλα, θα πάρει τέτοια χαρά που είναι ικανός να της γράψει όλη του την περιουσία.

Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν να παντρευτούν στην εκκλησία, γιατί η Εκκλησία της Ελλάδος δεν δέχεται τους γάμους μεταξύ ομοφύλων -είναι γνωστό από την ελληνορθόδοξη παράδοση πως η Εκκλησία μας πιστεύει στον ελεύθερο και αχαλίνωτο έρωτα μεταξύ δυο αντρών και τον υποστηρίζει με κάθε τρόπο-, ενώ επιτρέπει το γάμο μόνο ανάμεσα σε μια γυναίκα και σε έναν άνδρα που του αρέσουν οι γυναίκες επειδή θέλει να τους τιμωρήσει.

Βέβαια, η επίσημη δικαιολογία είναι πως ένας γάμος γίνεται για τη δημιουργία οικογένειας και την απόκτηση παιδιών. Δυο άντρες δεν μπορούν να κάνουν παιδί -ακόμα-, αλλά δυο γυναίκες έχουν αυτήν τη δυνατότητα, οπότε θα μπορούσε η Εκκλησία μας να παντρεύει με παπά και με κουμπάρο τουλάχιστον τις λεσβίες.

Τι σημασία έχει που το παιδί δυο λεσβιών θα έχει προέλθει από το σπέρμα ενός άνδρα; Σε πολλά ετερόφυλα ζευγάρια οι άνδρες έχουν πρόβλημα στειρότητας και η γυναίκα γονιμοποιείται με ξένο σπέρμα.

Από την άλλη, υπάρχουν κάτι νταβραντισμένες λεσβίες που θα ήθελα να δω ποιος μάγκας θα έχει τα κότσια να πάει να τους πει πως το παιδί που γέννησε η γυναίκα τους δεν είναι δικό τους∙ θα τον πάρει ο διάολος και θα τον σηκώσει.

Τώρα, αρκετοί δήμαρχοι δηλώνουν πρόθυμοι να τελέσουν πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Την αρχή έκαναν δήμαρχοι που είναι στελέχη του Συνασπισμού, αλλά αμέσως μπήκαν στο χορό και δήμαρχοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ -μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές- δεν θα υπάρχει δήμαρχος στη χώρα που να είναι εναντίον του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Οι δήμαρχοι θα αρπάζουν δυο ομοφυλόφιλους στην τύχη από τα μπαρ και θα τους παντρεύουν με το ζόρι, ενώ δεν αποκλείεται να αρχίσουν να παντρεύουν και στρέιτ άντρες -παρά τη θέλησή τους- για να αποδείξουν στους ψηφοφόρους τους πόσο προοδευτικοί και ακομπλεξάριστοι είναι.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σύντομα θα επιτρέπονται μόνο οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών και οι ετεροφυλόφιλοι θα βγουν στην παρανομία∙ για να παντρευτούν θα πηγαίνουν λαθραία στο εξωτερικό - θα μπαίνουν νύχτα σ' ένα καΐκι και θα φυγαδεύονται στη Μέση Ανατολή, ενώ για κουμπάρο θα έχουν τον Καπτα-Γιάννη, το παλικάρι, τον αντάρτη, τον άντρακλα τον πελαΐσιο.

Μόλις ο δήμαρχος της Τήλου ανακοίνωσε πως αποδέχτηκε το αίτημα δυο ομόφυλων ζευγαριών να παντρευτούν με πολιτικό γάμο, επενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς και τόνισε πως μια τέτοια πράξη θα είναι άκυρη, ανίσχυρη και παράνομη.

Οι εισαγγελείς είναι πολύ ευαίσθητοι πια σε αυτά τα θέματα γιατί με αφορμή την προ ετών εκρηκτική ερωτική σχέση ενός συναδέλφου τους με μια τρανσέξουαλ ο κόσμος ήταν έτοιμος να τους κρεμάσει κουδούνια.

Ο δήμαρχος της Τήλου αποδέχτηκε την πρόταση να τελέσει πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών επειδή σκοπεύει να μετατρέψει την Τήλο σε παράδεισο των ομοφυλόφιλων όλου του κόσμου, ώστε το νησί να γίνει πιο πλούσιο ακόμα κι από το Μονακό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι ομοφυλόφιλοι θα αφήνουν πολλά χρήματα στο νησί και δεν θα χρειάζεται πια οι κάτοικοι να παλεύουν με τα πρόβατα, τα μοσχάρια και τις κοπριές.

Στα σχέδια του δημάρχου είναι ακόμα η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου αεροδρομίου -έτσι θα υπάρχουν απευθείας πτήσεις απ' όλες τις χώρες του κόσμου- ενώ μελλοντικά δεν αποκλείει την ανεξαρτητοποίηση της Τήλου, ώστε το νησί να συμμετέχει μόνο του στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Τα κρουαζιερόπλοια με τους ομοφυλόφιλους που θα έχουν προορισμό την Τήλο θα κατακλύσουν το Αιγαίο και -έτσι που θα είναι αραγμένα το ένα δίπλα στο άλλο- θα είναι αδύνατον να δεις τη θάλασσα. Όποιος επιθυμεί θα μπορεί να πηγαίνει από την Αθήνα στην Κρήτη πηδώντας από καράβι σε καράβι.

Τα σχέδια του δημάρχου της Τήλου έχουν θορυβήσει τους κατοίκους των άλλων νησιών και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως πρέπει να μιμηθούν τους Τηλιακούς. Ο δήμαρχος της Τήνου αποφάσισε να κτίσει την εκκλησία της Παναγιάς της Τζιβιτζιλούς -ώστε να προσελκύσει για προσκύνημα λεσβίες απ' όλο τον κόσμο-, ενώ τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων έχουν αποφασίσει να φτιάξουν εκκλησίες προς τιμήν του Άγιου Νικόλα του Ντιγκιντάνγκα.

Το πρόβλημα στην Τήνο είναι πως η εκκλησιά της Παναγιάς της Τζιβιτζιλούς θα χτιστεί κοντά στην Παναγιά την Ευαγγελίστρια και τον Δεκαπενταύγουστο υπάρχει ο κίνδυνος να συναντιούνται αυτές οι ζαβές γριές που σούρνονται στα γόνατα με τις λεσβίες προσκυνήτριες που ‘χουν κάνει τάμα στην Παναγιά για να τους βρει μια καλή κοπέλα για σπίτι.

Η Πάρος διαχώρισε τη θέση της από τα άλλα νησιά και θα φτιάξει ένα εκκλησάκι για τον Προφήτη Ηλία τον Ευαίσθητο.

Ο δήμαρχος της Τήλου δήλωσε πως σκοπεύει να ζητήσει την αντικατάσταση του όρου «γκέι» από τον όρο «τηλιακός», ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Λέσβο για την απόκτηση των δικαιωμάτων του όρου «λεσβία», ώστε να τον αντικαταστήσει με τον όρο «τηλιακιά».

Σύμφωνα με το δήμαρχο, οι κάτοικοι της Τήλου θα παραμείνουν αναγκαστικά στρέιτ -με αποκλειστικό σκοπό την αναπαραγωγή- αλλά θα ψηφιστεί νόμος που θα επιβάλλει να ντύνουν τα κορίτσια ναυτάκια και τα αγόρια κοκκινοσκουφίτσες.

Εν κατακλείδι, μπορεί στην Ελλάδα να απαγορεύεται στους ομοφυλόφιλους να παντρευτούν με θρησκευτικό και πολιτικό γάμο, αλλά η ώριμη και ανεκτική ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει με ευκολία και αυτό το εμπόδιο και έχει βρει εδώ και πολλά χρόνια το παραθυράκι ώστε όχι μόνο να επιτρέπεται στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται στην εκκλησία αλλά να τους επιβάλλεται κι από πάνω -απλώς, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες παντρεύονται ετεροφυλόφιλες γυναίκες και οι ομοφυλόφιλες γυναίκες παντρεύονται ετεροφυλόφιλους άντρες.

Είμαστε μάλιστα τόσο μπροστά από τις υπόλοιπες χώρες, που επιτρέπεται στους ομοφυλόφιλους άνδρες να παντρεύονται ακόμα και ομοφυλόφιλες γυναίκες.

LIFO - 05/06/08