Πέμπτη, Ιουνίου 12, 2008

Έλα μωρή Καραγκούνα!





Ο πιτσιρίκος ταξιδεύει στο Σάλτσμπουργκ και αποκαλύπτει τη μυστική σχέση ανάμεσα στον Μότσαρτ και στον Καραγκούνη. (Το κείμενο εδώ)








Στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας χτυπά μέχρι το τέλος του Ιουνίου η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Το Euro 2008 θεωρείται μια γιορτή του ποδοσφαίρου, αλλά στην ουσία είναι μια γιορτή των πολυεθνικών, των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν μια χρυσή ευκαιρία να πετύχουν 300 εκατομμύρια Ευρωπαίους αποβλακωμένους στους καναπέδες και να τους βομβαρδίσουν με διαφημίσεις ώστε να καταναλώνουν σαν ζώα.

Τον Ιούνιο οι Ευρωπαίοι βλέπουν ποδόσφαιρο, τον Ιούλιο θα πάνε διακοπές, τον Αύγουστο θα παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και το Σεπτέμβριο θα διαπιστώσουν με έκπληξη πως μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες οι κυβερνήσεις τους βρήκαν την ευκαιρία να ψηφίσουν ένα σκασμό αντιλαϊκά μέτρα που δεν θα τους αφήσουν να πάρουν ανάσα όλο το χειμώνα.

Η εθνική μας ομάδα θα δώσει τους αγώνες της στο Σάλτσμπουργκ που είναι η γενέτειρα του Μότσαρτ. Όλοι οι παίκτες της Εθνικής μας ενθουσιάστηκαν μόλις έμαθαν πως θα παίξουν στο Σάλτσμπουργκ επειδή είναι κολλημένοι με τον Μότσαρτ και ακούνε όλη μέρα τους «Γάμους του Φίγκαρο» εναλλάξ, βέβαια, με το καινούργιο cd της Χριστίνας Κολέτσα.

Ο Ότο Ρεχάγκελ έχει προβληματιστεί με τη λατρεία των διεθνών μας για τον Μότσαρτ επειδή τους βλέπει να παίζουν πιάνο με τις ώρες και να παραμελούν τα τζαρτζαρίσματα και να χάνουν τη στοχοπροσήλωση στην εφαρμογή του τεχνητού οφσάιντ.

Ο Γερμανός τεχνικός ζήτησε να απομακρυνθεί το πιάνο από το σαλόνι του ξενοδοχείου, αλλά αναγκάστηκε να αλλάξει την αρχική του απόφαση, όταν διαπίστωσε πως ο Καραγκούνης έπεσε σε κατάθλιψη.

Οι Αυστριακοί δεν γουστάρουν το ποδόσφαιρο, αλλά το καλοκαίρι δεν πατάει άνθρωπος στην Αυστρία, οπότε σκέφτηκαν πως το Euro θα ήταν μια καλή ευκαιρία να μαζέψουν στη χώρα τους όλους τους κάφρους της Ευρώπης, ώστε αφενός να βγάλουν κάνα φράγκο και αφετέρου να αισθανθούν ανώτεροι ως λαός.

Στους Αυστριακούς αρέσουν τα χειμερινά σπορ, όμως ο μέσος Ευρωπαίος ποδοσφαιρόφιλος κοιλαράς δεν μπορεί να τρέχει στα κατσάβραχα με δέκα βαθμούς υπό το μηδέν για να παρακολουθήσει αλπικό σκι και γιγαντιαίο σλάλομ, ενώ από την άλλη είναι αδύνατον να πλακώνεσαι στο ξύλο με τους αντίπαλους οπαδούς την ώρα που ο αέρινος Ρώσος με την άψογη τεχνική εκτελεί το πρόγραμμά του στο καλλιτεχνικό πατινάζ -ούτε μπορείς βέβαια να του πετάς μπουκάλια-, γιατί θα πάθει εγκεφαλικό ο Αλέξης Κωστάλας.

Οι Αυστριακοί ελπίζουν να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες με τα πολιτιστικά τους επιτεύγματα, αλλά μάλλον κανείς δεν θα τους δώσει σημασία, αφού όλοι ξέρουμε πως αναγκάστηκαν να στραφούν στις τέχνες, όταν διαπίστωσαν πως ήταν εντελώς άχρηστοι στις ντρίμπλες και στα τακουνάκια.

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης και η παγκοσμίως διάσημη παιδική χορωδία της πόλης «Ο Ηρώδης» θα πραγματοποιήσουν εμφανίσεις σε ανοιχτούς χώρους για τους φιλάθλους, με σκοπό να τους ξενερώσουν εντελώς - πάντως, καλού κακού, ας βάλουν κάνα κοτετσόσυρμα μπροστά από την ορχήστρα γιατί σίγουρα θα βρεθούν τίποτα μεθυσμένοι Γερμαναράδες που θα βάλουν σημάδι τον μαέστρο με τις μπίρες και τα λουκάνικα και θα κάνουν το φράκο του σύχρηστο.

Είναι πιο πιθανό να αρχίσουν οι Αυστριακοί να κατεβάζουν τα παντελόνια τους -δείχνοντας τους κώλους τους στους περαστικούς μέρα μεσημέρι- και να κατουράνε μεθυσμένοι στα σιντριβάνια, παρά να πάνε οι Έλληνες οπαδοί στην όπερα.

Βέβαια, αν οι Έλληνες οπαδοί πάνε να παρακολουθήσουν καμιά όπερα, θα είναι επιτέλους μια καλή ευκαιρία να ακουστεί και κάνας στίχος της προκοπής σε αυτό το μουσικοθεατρικό είδος, γιατί οι περισσότεροι είναι εντελώς βλακώδεις - η ανανέωση του είδους είναι εγγυημένη μόλις οι ελληναράδες βροντοφωνάξουν μέσα στην Όπερα το σύνθημα «Τους γέμισες με χύσια το πηγούνι, Καραγκούνη, Καραγκούνη»!

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στην Ελβετία και την Αυστρία θεωρούνται πρωτόγνωρα για την ιστορία των δύο χωρών -εξαιτίας του φόβου για τρομοκρατικό χτύπημα από την Αλ Κάιντα-, αλλά δεν είναι λίγοι οι Αυστριακοί και οι Ελβετοί που εύχονται να σκάσουν καμιά σαρανταριά βόμβες, μπας και συμβεί επιτέλους κάτι ενδιαφέρον στις χώρες τους και σπάσει λίγο η ρουτίνα.

Τα δυο πρόσφατα περιστατικά με τον Αυστριακό που κρατούσε φυλακισμένη την κόρη του και τη βίαζε επί 24 χρόνια και έναν ακόμα Αυστριακό που καθάρισε με τσεκούρι 5 συγγενείς του δείχνουν πως οι Αυστριακοί έχουν λαλήσει από την πολλή κουλτούρα και οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον κανιβαλισμό.

Οι ξένοι οπαδοί καλό είναι να μην πάρουν τις κορούλες τους μαζί τους στην Αυστρία -ή τουλάχιστον να τους φορέσουν ζώνες αγνότητας και να τις έχουν δεμένες με αλυσίδα- γιατί υπάρχει ο κίνδυνος απαγωγής και θα τις βρουν ξανά ύστερα από καμιά εικοσαριά χρόνια με καμιά δεκαπενταριά κουτσούβελα στην αγκαλιά.

Οι παίκτες της Εθνικής μας είναι αισιόδοξοι και πιστεύουν πως θα κατακτήσουν ξανά το Κύπελλο. Η αισιοδοξία φαίνεται από το γεγονός ότι δυο παίκτες μας κανόνισαν την ημερομηνία του γάμου τους μετά τον τελικό.

Οι δυο παίκτες θα παντρευτούν μεταξύ τους στην Τήλο στις 5 Ιουλίου και πιστεύουν πως πάνω στο μεθύσι από την κατάκτηση του Κυπέλλου ο ελληνικός λαός θα δείξει ωριμότητα και θα επικροτήσει αυτήν τη θυελλώδη ερωτική σχέση που γεννήθηκε μέσα στα αποδυτήρια και σφυρηλατήθηκε μέσα από το ανελέητο man to man.

Ο Ότο Ρεχάγκελ ήθελε όλοι οι παίκτες της Εθνικής να είναι ζευγάρια μεταξύ τους ώστε κατά τη διάρκεια του αγώνα να δίνουν και την ψυχή τους για τον σύντροφό τους, όπως οι Σπαρτιάτες, αλλά αφενός οι παίκτες είναι είκοσι τρεις -οπότε αναγκαστικά κάποιος θα έμενε μπακούρι- και αφετέρου υπήρξαν λυσσαλέες αντιδράσεις από τους χορηγούς, που υποστήριξαν πως κάτι θα τέτοιο θα ισοδυναμούσε με οικονομική καταστροφή.

Οι παίκτες της Εθνικής μας έχουν πάρει μαζί τους στην Αυστρία τη θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς της Γκολτζούς από το μοναστήρι του Άγιου Ραφαήλ του Κανονιέρη.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι παίκτες μας θα φοράνε χάντρες, σταυρούς και κομποσκοίνια, ενώ στον πάγκο θα υπάρχουν και καμιά εικοσαριά σκελίδες σκόρδο για το κακό μάτι. Άντε, και με τη νίκη!

LIFO - 12/06/08