Πέμπτη, Ιουνίου 19, 2008

Κάν' το όπως η Κάρλα






Ο πιτσιρίκος είχε την ευκαιρία να ακούσει το νέο πολυαναμενόμενο CD της Κάρλα Μπρούνι και σας διαβεβαιώνει πως η Κάρλα είναι φωνάρα.
(Το κείμενο εδώ)









Με κομμένη την ανάσα περιμένουν οι Ευρωπαίοι το καινούριο CD της Κάρλα Μπρούνι, που έχει δημιουργήσει ήδη αντιδράσεις εξαιτίας των στίχων του τραγουδιού «Είσαι το ναρκωτικό μου».

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο σε αυτό το τραγούδι, αφού αν το CD της Κάρλα παιχτεί ανάποδα ακούγεται το «Hotel California» των Eagles, που αν παιχτεί ανάποδα ακούγονται σατανικοί στίχοι, οπότε είναι ολοφάνερο πια πως η Κάρλα είναι ο Σατανάς μεταμορφωμένος.

Από την ημέρα που η Κάρλα Μπρούνι παντρεύτηκε τον Νικολά Σαρκοζί επιδεικνύει έντονη πολιτιστική δραστηριότητα - προφανώς, ψάχνει αφορμές για να μην είναι σπίτι, ώστε να μην τον τρώει όλη την ώρα στη μάπα.

Στους επίμαχους στίχους η Κάρλα τραγουδάει «είσαι το ναρκωτικό μου / πιο θανατηφόρο από την αφγανική ηρωίνη / πιο επικίνδυνο από την κολομβιανή άσπρη (κοκαΐνη)», οπότε όλοι καταλαβαίνουμε πως η Κάρλα τα έχει δοκιμάσει όλα, μιας και ο λαμπερός κόσμος της μόδας είναι τίγκα στα ναρκωτικά, όπως, άλλωστε, και όλοι οι άλλοι κόσμοι που δεν είναι τόσο λαμπεροί.

Σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες -και αφορά τη σχέση της με τον Γάλλο Πρόεδρο-, η Κάρλα εξομολογείται πως ο Νικολά Σαρκοζί έχει πέντε ή έξι εγκεφάλους, αλλά αυτό τελικά δεν θα πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αφού, αν έχει ανακατέψει τις κοκαΐνες με τις ηρωίνες, πρέπει να έχει κάψει φλάντζα, οπότε πάλι καλά που δεν είπε πως ο Σαρκοζί έχει τρία πουλιά και οκτώ αμελέτητα.

Το γεγονός πως η Κάρλα είναι εντελώς φλαντζοκαμένη από τις ουσίες εξηγεί επιτέλους γιατί πήγε και παντρεύτηκε τον Σαρκοζί∙ μόνο αν μια γυναίκα έχει πέσει στα βαριά ναρκωτικά μπορεί να βλέπει τον Σαρκοζί σαν θεό - σε κάθε άλλη περίπτωση, βλέπει έναν σαχλό κοντοπίθαρο με μια μυτόγκα.

Καλά έκανε, όμως, η Κάρλα και αντικατέστησε τα ναρκωτικά με τον Σαρκοζί, γιατί τουλάχιστον τώρα δεν θα της φεύγει ένας σκασμός λεφτά στους εμπόρους και θα μπορέσει να βάλει και κάνα φράγκο στην μπάντα για μια δύσκολη ώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας διαμαρτυρήθηκε έντονα για τους στίχους του τραγουδιού της Κάρλα, γιατί δεν κατάλαβε πως το τραγούδι αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα του, αφού τώρα όλες οι ανύπαντρες θα το ρίξουν στην κολομβιανή κοκαΐνη, μπας και στραβωθεί κάνας πλούσιος και τις παντρευτεί.

Από την άλλη, μπορεί να φοβήθηκε πως πολλές γκόμενες θα παρατήσουν την κοκαΐνη και θα προτιμήσουν να μαστουρώνουν πλένοντας τα σώβρακα των συζύγων τους.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη προέβη σε έντονο διάβημα προς το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών επειδή στο τραγούδι της Κάρλα δεν γίνεται καμία αναφορά στο χασίς της Καλαμάτας και των Ζωνιανών.

Η κυρία Μπακογιάννη διαμαρτύρεται έντονα επειδή το τραγούδι της Κάρλα διαφημίζει ναρκωτικά από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είναι γνωστό πως με τους ελληνικούς μπάφους την ακούς καλύτερα - παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε με περηφάνια πως το χασίς από τα Ζωνιανά είναι οικολογικό και το βρίσκεις σε πολύ λογικές τιμές.

Σε ένα άλλο τραγούδι του νέου της CD, η Κάρλα Μπρούνι τραγουδάει «Είμαι ένα παιδί / παρά τα σαράντα μου χρόνια / παρά τους τριάντα εραστές μου/ ένα παιδί». Προφανώς, θέλει να πει στον Νικολά Σαρκοζί πως είναι ο τριακοστός πρώτος εραστής της - ο επόμενος καίγεται.

Δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά τους στίχους της Κάρλα -είναι ολοφάνερο πως τα ναρκωτικά της έχουν καταστρέψει τον εγκέφαλο-, αλλά θα πρέπει να της αναγνωρίσουμε πως είναι η μόνη σύζυγος πολιτικού που παραδέχεται δημόσια πως είχε πολλούς εραστές. Όλες οι υπόλοιπες γνώρισαν μόνο έναν άντρα στη ζωή τους: το σύζυγό τους.

Οι σύζυγοι των πολιτικών ξεπαρθενεύονται την πρώτη νύχτα του γάμου - στην περίπτωση που έχουν χάσει την παρθενιά τους πιο πριν, αυτό έγινε είτε πέφτοντας από το ποδήλατο είτε πέφτοντας από την καρέκλα, όπως η Ζωή Λάσκαρη στον Αστερισμό της Παρθένου.

Ειδικά στην Ελλάδα, οι γυναίκες έχουν ένα πρόβλημα με τον αριθμό των εραστών τους και αυτό το καταλαβαίνεις μόλις βρεθείς στο κρεβάτι μαζί τους. Αφού έχεις κάνει σεξ για πρώτη φορά με μια γυναίκα και καπνίζεις ήσυχα ήσυχα την τσιγαρούμπα σου, δεν μπορεί να κρατήσει την περιέργειά της και σε ρωτάει ναζιάρικα: «Με πόσες γυναίκες έχεις πάει»; «Με πενήντα» λες αμέσως εσύ για να μη σε πάρει και για μαλάκα.

«Πόσες απ' αυτές έχεις αγαπήσει;» συνεχίζει η περίεργη. «Δυο» λες εσύ κοφτά για να τις δώσεις ελπίδες, ενώ παίζει να πεις και «μία», αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να συμπληρώσεις πως «σκοτώθηκε σε δυστύχημα» - αυτό θα την τρελάνει, αφενός γιατί στις γυναίκες αρέσουν πολύ τα δράματα και αφετέρου επειδή θα νομίζει πως είναι σταλμένη από το Θεό για να αναπληρώσει τη μακαρίτισσα.

Γενικά, οι γυναίκες δεν μασάνε: και αδερφή να είσαι, αυτές θα πιστεύουν πως αυτό σου συνέβη επειδή δεν έτυχε να βρεθούν αυτές στο δρόμο σου.

Μόλις τελειώσει η ανάκριση, νιώθεις και συ την υποχρέωση να ρωτήσεις για να μη σε θεωρήσει αγενή. Μπορεί να σου έχει κάνει, βέβαια, κάτι τρελά κόλπα στο κρεβάτι, και αυτό να σε κάνει να υποπτεύεσαι πως έχει πάει με καμιά δεκαριά μεραρχίες, αλλά από την άλλη σκέφτεσαι πως όλα αυτά μπορεί να τα έμαθε βλέποντας τσόντες ή με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.

Τραβάς λοιπόν μια τζούρα και ρωτάς δήθεν αδιάφορα: «Εσύ, μωρό μου, με πόσους έχεις πάει;». Εκείνη αρχικά κομπιάζει. Εσύ μετανιώνεις που ρώτησες γιατί νομίζεις πως θα σου ζητήσει τον τηλεφωνικό κατάλογο και θα αρχίσει να σβήνει ονόματα, αλλά αμέσως αυτή κάνει πως σκέφτεται και αρχίζει να μετράει στα δάχτυλα της παλάμης.

Εσύ έχεις πάθει πλάκα γιατί δεν ξέρεις αν μετράει άτομα ή ντουζίνες, οπότε εκείνη περνάει στα δάχτυλα της δεύτερης παλάμης, μετράει λίγο ακόμα και σου λέει: «Εφτά, μωρό μου».

Οι γυναίκες λένε από εφτά μέχρι δέκα το πολύ - παλιότερα έλεγαν δυο ή τρεις, αλλά όλοι το έβαζαν στα πόδια γιατί τις περνούσαν για αραχνομούνες.

Δεν θα πρέπει να αδικούμε τις γυναίκες που δεν λένε ποτέ την αλήθεια για τον αριθμό των εραστών τους, αφού κανείς δεν τις έχει ενημερώσει για το ποιος είναι ο σωστός αριθμός που δεν θα επιτρέψει στον άλλο να σε θεωρήσει στερημένη ή νυμφομανή, ενώ από την άλλη οι γυναίκες θυμούνται μόνο τους καλούς εραστές που πέρασαν από τη ζωή τους, οπότε -κατά κάποιο τρόπο- λένε την αλήθεια.

Αν η γυναίκα έχει μείνει ικανοποιημένη από τις επιδόσεις σου, δεν αποκλείεται να σου πει πως την έκανες να νιώσει παρθένα και φυσικά αμέσως μετά θα κάνετε σεξ για μια ακόμα φορά∙ αυτήν τη φορά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου χαρίσει και την ένατη πύλη του κορμιού της -όπως θα έλεγε κι ο Απολινέρ-, αλλά αυτό θα είναι και το μεγάλο της λάθος γιατί μετά εσύ μάλλον θα κόψεις λάσπη αφού δεν θα έχει μείνει τίποτα άλλο να σου δώσει.

Η επιτυχία της Κάρλα Μπρούνι και η ώθηση που έχει δώσει στον Νικολά Σαρκοζί έχουν προβληματίσει το επικοινωνιακό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η Νατάσσα Καραμανλή θα πρέπει να κυκλοφορήσει CD.

Ήδη η σύζυγος του πρωθυπουργού βρίσκεται στο στούντιο και γράφει τα πρώτα τραγούδια σε μουσική του Λουδοβίκου των Ανωγείων.

Οι στίχοι είναι της Νατάσσας Καραμανλή - είναι ολοφάνερο πως η κυρία Καραμανλή έχει επηρεαστεί από τους στίχους των τραγουδιών της Κάρλα Μπρούνι αλλά τους έχει προσαρμόσει στα ελληνικά δεδομένα.

Σε ένα τραγούδι η Νατάσα τραγουδάει «είμαι μια γιατρός / παρά τα σαράντα δύο μου χρόνια / παρά το γεγονός πως ήσουν ο μοναδικός μου εραστής έκανες για τριάντα / είμαι μια γιατρός».

Η μεγάλη επιτυχία του CD -που θα εξασφαλίσει μια ακόμα τετραετία στον Κώστα Καραμανλή- αναμένεται να είναι το τραγούδι «Είσαι ο μεζές μου». Εκεί η Νατάσσα τραγουδάει: «Είσαι ο μεζές μου / πιο πικάντικος από το σουβλάκι του Μπαϊρακτάρη / πιο χορταστικός από τρία κιλά παϊδάκια στη Χασιά».


LIFO - 19/06/08