Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2008

Talk of the Town - 06/11/08







Ο πιτσιρίκος γράφει τις ειδήσεις και ξυπνά τις συνειδήσεις. (Το κείμενο εδώ)










ΣΟΚ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Πιστεύει πως είναι γιος του Φίλιππου

Συγκλονιστική ήταν η αυθόρμητη συνέντευξη που παραχώρησε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος στον Γιάννη Πρετεντέρη για την εκπομπή «Ανατροπή και πέναλτι!». Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο κύριος Ρουσόπουλος αποκάλυψε πως θα ζητήσει να υποβληθεί σε τεστ DNA ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ πρίγκιπας Φίλιππος, γιατί πιστεύει ακράδαντα πως αυτός είναι ο πραγματικός του πατέρας και όχι ο ταχυδρόμος. Στην ερώτηση του Γιάννη Πρετεντέρη για τα τέσσερα σπίτια του, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε πως όλοι θα πρέπει να έχουν από τρία τέσσερα σπίτια ώστε, αν έχουν χρέη στις τράπεζες, να μην κινδυνεύουν να βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο. Ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ως παράδειγμα τον καρδιοπαθή συνταξιούχο που κινδύνεψε να χάσει πρόσφατα το σπίτι του για χρέη 1.849 ευρώ και είπε πως, αν ο συνταξιούχος, εκτός από τρία μπαϊπάς, είχε και τρία σπίτια, δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα γιατί, αν έχανε το ένα σπίτι, θα είχε ακόμα άλλα δυο.



ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Τα Ελληνόπουλα γίνονται βλίτα;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στους μαθητές των σχολείων από την 1η Ιανουαρίου του 2009. Σύμφωνα με τον Ισπανό επίτροπο Χοσέ Μπάμια, αυτό το μέτρο έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, αλλά στην πραγματικότητα τα ευρωπαϊκά σχολεία έχουν κάνει τα παιδιά ζώα, οπότε ήρθε η ώρα να τους δίνουν και την ανάλογη διατροφή. Στην Ελλάδα υπάρχουν αντιδράσεις για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επειδή το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα μετατρέπει τους μαθητές σε βλίτα και, κατά συνέπεια, δεν είναι σωστό να τρώνε λαχανικά - είναι κάτι σαν κανιβαλισμός. Βέβαια, στους τελειόφοιτους -που έχουν γίνει εντελώς γαϊδούρια- θα μπορούσαν να μοιράζουν μερικά δεμάτια σανό, μπας και σταματήσουν να γκαρίζουν. Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι πως τα Ελληνόπουλα δεν θα εκτιμήσουν τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών και θα αρχίσουν να παίζουν πόλεμο με τα πορτοκάλια, τα μπρόκολα και τα κουνουπίδια, και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το σχολείο, μετά το πέρας των μαθημάτων, να μοιάζει με λαχαναγορά. Η παγκόσμια οικονομική κρίση επιβάλλει να ξεχάσουν τα Ελληνόπουλα τις μπριζόλες και τις αστακομακαρονάδες και να αρχίσουν να τρέφονται με λάχανα, κολοκύθια και ραδίκια. Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας και Μισαλλοδοξίας εκφράζουν ανησυχία για την τύχη των φρούτων και των λαχανικών που θα διανέμονται στους μαθητές, αφού υπάρχει ο κίνδυνος τα παιδιά να μην τρώνε τα οπωροκηπευτικά και τα ζαρζαβατικά, αλλά να τα πουλάνε στις λαϊκές αγορές για να αγοράσουν PlayStation. Ήδη, τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια συνεδριάζουν πυρετωδώς για το πώς θα στηθούν οι πάγκοι των μαθητών στις λαϊκές αγορές. Όλα δείχνουν πως οι πάγκοι των Emo θα είναι αριστερά, οι πάγκοι των Trendy δεξιά και στο τέλος του δρόμου θα πουλάνε τα αγγούρια τους οι Κάγκουρες.



ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Θα ταξιδεύουμε όλοι γυμνοί

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα νέο μηχάνημα που επιτρέπει στους υπεύθυνους ασφαλείας των αεροδρομίων να βλέπουν γυμνούς τους επιβάτες. Το νέο σύστημα χρησιμοποιείται ήδη στα αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών που ταξιδεύουν με αεροπλάνα, γιατί οι Αμερικανοί είναι ντροπαλοί και πουριτανοί. Οι αμερικανικές Αρχές εξετάζουν τώρα σοβαρά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν την εικονική σωματική έρευνα απογύμνωσης και στους επιβάτες των τρένων, των λεωφορείων και των πλοίων, ώστε να πείσουν τους Αμερικανούς να ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα. Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης φοβούνται πως, αν το νέο μηχάνημα χρησιμοποιηθεί στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, οι Ευρωπαίοι θα ταξιδεύουν συνέχεια με αεροπλάνο γιατί -σε αντίθεση με τους Αμερικανούς- είναι ξετσίπωτοι και επιδειξίες και γουστάρουν τρελά να κυκλοφορούν ξεβράκωτοι με το βρακί στην τσέπη. Τώρα, η ευρωπαϊκή επιτροπή σκέπτεται, ως λύση, οι επιβάτες να προσέρχονται γυμνοί στα αεροδρόμια, ώστε να μην εξευτελίζονται περνώντας από το μηχάνημα που τους δείχνει γυμνούς. Παράλληλα, υπάρχει η σκέψη οι πιλότοι, οι αεροσυνοδοί και οι επιβάτες να ταξιδεύουν εντελώς γυμνοί, για να είναι πιο ελαφρύ το αεροπλάνο και να καίει λιγότερα καύσιμα. Το πιο θετικό στοιχείο, στην περίπτωση που εφαρμοστεί η εικονική έρευνα απογύμνωσης, είναι πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σκοπεύουν να προσλάβουν όλους τους ματάκηδες ως υπεύθυνους ασφαλείας των αεροδρομίων, ώστε να ξεχαρμανιάζουν στη δουλειά και να μην είναι αναγκασμένοι να σκαρφαλώνουν στα δέντρα για να ικανοποιήσουν το πάθος τους. Βέβαια, σε μια τέτοια περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος οι ματάκηδες να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στους βύζους και στα κωλομέρια των επιβατών και να μην εντοπίζουν τα όπλα και τα ναρκωτικά. Έντονα αντιδράει στο νέο σύστημα ελέγχου των επιβατών η ελληνική Αριστερά, γιατί πιστεύει πως είναι ψυχρό και απάνθρωπο. Αριστεροί διανοούμενοι υποστηρίζουν αναφανδόν την παραδοσιακή μέθοδο απογύμνωσης των επιβατών -από τους υπεύθυνους ασφαλείας- και το ψαχούλεμα με τα χέρια, ώστε να μη χάνεται η ανθρώπινη επαφή και η επικοινωνία.



ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΑΡΓΙΑ;
Πανηγυρισμοί για την κρίση

Με ενθουσιασμό αντιμετωπίζουν πια οι Έλληνες την οικονομική κρίση γιατί σκέφτονται πως ίσως οδηγήσει σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, οπότε θα έχουμε για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να διατρανώσουμε την αγάπη μας για την Ελευθερία, αψηφώντας τις υπέρτερες δυνάμεις και την κολοσσιαία υπεροπλία των αντιπάλων μας. Σε μια τέτοια περίπτωση, μετά το τέλος του πολέμου, θα έχουμε μια ακόμα εθνική εορτή. Θα είμαστε ο μόνος λαός στον κόσμο που θα έχει τρεις εθνικές εορτές -και οι άλλοι λαοί θα μας κοροϊδεύουν-, αλλά σκασίλα μας, γιατί έτσι θα έχουμε μια ακόμα αργία. Καλό θα ήταν πάντως ο νέος παγκόσμιος πόλεμος να ξεκινήσει στις 24 ή στις 26 Μαρτίου, ώστε στο μέλλον να καθόμαστε δυο μέρες. Αν μάλιστα ακολουθεί και κάνα Σαββατοκύριακο, θα έχουμε ένα τετραήμερο στη διάθεσή μας και θα μπορούμε να πηγαίνουμε και εκδρομές. Ζήτω η οικονομική κρίση!



ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΡΟΥΒΙΤΣΑ
Συγκίνηση στο Πανελλήνιο

Ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη απέκτησαν μια κόρη (να τους ζήσει). Η Κάτια Ζυγούλη αναγκάστηκε να κάνει καισαρική την περασμένη Κυριακή, γιατί υπήρχε ο κίνδυνος το παιδί να γεννηθεί μεσοβδόμαδα και αυτό θα είχε ως συνέπεια να πάθει κατάθλιψη από τη λοχεία ο Σάκης και να πέσει έξω το πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ1 είχαν προτείνει στην Κάτια Ζυγούλη να γεννήσει κατά τη διάρκεια της προβολής του X FACTOR -θα την ξεγεννούσε ο Νίκος Μουρατίδης- αλλά δεν τα βρήκαν στα λεφτά. Όλη η χώρα πανηγύρισε τη γέννηση της κόρης του Σάκη Ρουβά και όλοι οι Έλληνες αναστέναξαν με ανακούφιση γιατί, όσο ήταν έγκυος η Κάτια Ζυγούλη, τα κανάλια μας είχαν γκαστρώσει με την εγκυμοσύνη της. Το κοριτσάκι είναι υγιέστατο, αλλά, αν θέλουμε να παραμείνει υγιές, θα πρέπει να το πάρουμε μακριά από τους γονείς του το συντομότερο δυνατό. Αν περάσει ο καιρός και καταλάβει ποιοι το έφεραν στον κόσμο, θα είναι αργά για να το σώσουμε.

LiFO - 06/11/08