Πέμπτη, Νοεμβρίου 27, 2008

Talk of the Town - 27/11/08




Ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, ένα μήνα πριν το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου μας γεμίσει ελπίδα και μας κάνει να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, ο πιτσιρίκος συνεχίζει να γράφει τις γνωστές μαλακίες του.
(Το κείμενο εδώ)







ΛΑΚΗ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ
Επιστολή Καραμανλή σε Λαζόπουλο

Ο αγαπημένος μας Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι με το πολύκροτο έργο Ο βιοπαλαιστής στη στέγη, που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη χώρα μας. Το έργο πραγματεύεται τη διαδρομή ενός θαυμαστή της Μιμής Ντενίση που ανεβαίνει στη στέγη και απειλεί να αυτοκτονήσει, αν δεν εμφανιστεί μπροστά του το είδωλό του. Η παράσταση επρόκειτο να ανέβει πριν τρία χρόνια, αλλά ο Λάκης Λαζόπουλος δεν μπορούσε να μάθει τα λόγια με τίποτα, επειδή είχε συνηθίσει το οτοκιού. Τελικά, το πρόβλημα λύθηκε γιατί θα υποδυθεί έναν μουγκό. Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάστηκε και με την συμπρωταγωνίστρια του κ. Λαζόπουλου, την κυρία Ανθούλα, που δεν μπορεί να είναι κάθε βράδυ στο θέατρο, οπότε θα χαχανίζει από το σπίτι της και οι θεατές της παράστασης θα την απολαμβάνουν από γιγαντοοθόνη. Ο Λάκης Λαζόπουλος απαίτησε να μη γίνεται καμία άλλη θεατρική παράσταση την ώρα που θα παίζεται η δική του -ώστε να μην έχει ανταγωνισμό- και η πρότασή του έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους άλλους θιασάρχες. Οι θεατρικές υποχρεώσεις του κ. Λαζόπουλου δεν του επιτρέπουν να εμφανίζεται στην τηλεόραση, αν και οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του Alpha τον πιέζουν αφόρητα. Μάλιστα, οι Γερμανοί είναι τόσο ενθουσιασμένοι με τον κ. Λαζόπουλο που σκοπεύουν να μεταφέρουν του project του «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το μόνο πρόβλημα είναι πως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχουν προσωπικότητες όπως η Έφη Σαρρή, ο Αλέξης Κούγιας, η Άντζελα Δημητρίου και η Έφη Θώδη, οπότε υπάρχει ο κίνδυνος η καυστική και υψηλών απαιτήσεων σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου να μη γίνει αντιληπτή από το αποχαυνωμένο ευρωπαϊκό κοινό. Την επιστροφή του Λάκη Λαζόπουλου στην τηλεόραση επιθυμεί διακαώς και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έστειλε μια συγκινητική επιστολή στο μεγάλο μας δημιουργό, όπου, μεταξύ άλλων, του γράφει: «Λάκη, γύρνα σε παρακαλώ στην τηλεόραση γιατί έχεις δυο μήνες να κάνεις εκπομπή και κοντεύει να πέσει η κυβέρνηση».



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΚΡΑΤΣΙ
Χάνουμε την αργία της 28ης Οκτωβρίου;

Την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε ένα βιβλίο με άρθρα του Εμμανουέλε Γκράτσι που ήταν πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ελλάδα στις κρίσιμες μέρες της έναρξης του ελληνο-ιταλικού πολέμου. Για το βιβλίο μίλησε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, επειδή ο Γκράτσι ήταν ο νονός της. Στο βιβλίο ο Γκράτσι ισχυρίζεται πως τα ξημερώματα της 28ηςης Οκτωβρίου και χάνουμε μια μέρα καθισιό. Οκτωβρίου επισκέφτηκε όντως τον Μεταξά, αλλά όχι για να του μεταφέρει το τελεσίγραφο με το οποίο η ιταλική κυβέρνηση απαιτούσε την ελεύθερη είσοδο των στρατευμάτων της στον ελληνικό χώρο - ο Γκράτσι υποστηρίζει πως επισκέφτηκε τον Μεταξά για να του ζητήσει να του επιστρέψει τα δανεικά που του είχε δώσει. Ο Γκράτσι είχε μια θυγατέρα να παντρέψει και ήθελε να την προικίσει. Ο Μεταξάς αρνήθηκε να του επιστρέψει τα χρήματα επειδή ήταν μεγάλος τσιφούτης και στη συνέχεια είπε ψέματα με αποτέλεσμα να γίνει πόλεμος και να σκοτωθούν άδικα χιλιάδες άνθρωποι. Μετά απ' αυτήν τη συγκλονιστική αποκάλυψη, καταργείται η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου και χάνουμε μια μέρα καθισιό.



ΕΞΑΛΛΗ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ
Της λείπουν τα σεξουαλικά σκάνδαλα από την υπόθεση Βατοπεδίου

Μειωμένο παραμένει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Real Θέμα», οι πολίτες παρουσιάζονται δυσαρεστημένοι από τη μέχρι σήμερα εξέλιξη της υπόθεσης. Η δυσαρέσκεια των πολιτών οφείλεται στο γεγονός πως, ενώ η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου βρίσκεται στο προσκήνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχει εμφανιστεί ακόμα κάποιο ροζ DVD. Η είδηση της ύπαρξης ενός βίντεο που αφορούσε την υπόθεση σκόρπισε για λίγο ελπίδες στους Έλληνες αλλά, μόλις το βίντεο προβλήθηκε στην τηλεόραση και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όλοι συνειδητοποίησαν πως οι μόνοι πρωταγωνιστές ήταν ένας επιχειρηματίας και ένας δικηγόρος, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει γενική απογοήτευση και να καταβαραθρωθεί η λίμπιντο όλου του πληθυσμού της χώρας. Αν τις επόμενες μέρες δεν εμφανιστεί ένα ροζ βίντεο με Αγιορείτες μοναχούς, νάνους, λοκατζήδες και μητρομανείς Βουλγάρες χορεύτριες, η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου θα μπει οριστικά στο αρχείο. Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, στα δημοσιογραφικά γραφεία υπάρχουν δεκάδες βίντεο με όργια και ανωμαλίες μοναχών και πολιτικών προσώπων, αλλά, δυστυχώς, μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει βρεθεί τρόπος να συνδεθούν με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Οι πολίτες εκφράζουν τη νοσταλγία τους για την υπόθεση Ζαχόπουλου και δηλώνουν οργισμένοι επειδή, από την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, δεν απουσιάζουν μόνο τα ερωτικά όργια αλλά και οι απόπειρες αυτοκτονίας. Μάλιστα, το 85% των πολιτών αδυνατεί να καταλάβει γιατί δεν κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, αφού η υπόθεση Ζαχόπουλου απέδειξε πως οι Έλληνες δεν είναι ικανοί ούτε να αυτοκτονήσουν.



ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ-ΒΑΝΔΗ
Τον θέλει να τσεκάρει την γκαρνταρόμπα

Σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής του βρίσκεται ο Ντέμης Νικολαΐδης μετά την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο κ. Νικολαΐδης σκέπτεται σοβαρά να μπει στην πολιτική κονίστρα και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές, ώστε να έρθει ο πολίτης στην πρώτη γραμμή και να κατακτήσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα. Παράλληλα, ο Ντέμης Νικολαΐδης κάνει μυστικές προπονήσεις στην αυλή του σπιτιού του και σκοπεύει το καλοκαίρι να επιστρέψει ως παίκτης στην ΑΕΚ, για να βάζει γκολ και να τρέχει μετά να σκαρφαλώνει στα κάγκελα για να δείξει στους οπαδούς το τατουάζ με την μπόμπα της Original 21 που έχει χτυπήσει στο μπράτσο. Η Δέσποινα Βανδή διαφωνεί με τις επαγγελματικές επιλογές του συζύγου της και απειλεί να τον χωρίσει. Η κυρία Βανδή πιέζει τον κ. Νικολαΐδη να τη συνοδεύει κάθε βράδυ στα κέντρα που εργάζεται και να αναλάβει να τσεκάρει τα λουλούδια και την γκαρνταρόμπα για να μην της κλέβουν οι μαγαζάτορες τα ποσοστά.



ΝΕΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Τα νέα της Ρεάλ ή «Real News»

Αν και οι κυκλοφορίες των πολιτικών εφημερίδων της χώρας μας φθίνουν διαρκώς, ο αθλητικός Τύπος ανθεί. Την περασμένη Κυριακή κυκλοφόρησε μια ακόμα αθλητική εφημερίδα, η «Real News», η οποία παρουσιάζει τις ειδήσεις που αφορούν τη Ρεάλ και απευθύνεται στους πολυάριθμους φίλους που έχει η «βασίλισσα» στη χώρα μας. Ο έμπειρος αθλητικός συντάκτης Νίκος Χατζηνικολάου έχει στήσει μια εξαιρετική εφημερίδα με πολλές σπουδαίες υπογραφές. Η «Real News» έχει μαζέψει ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει στο δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας και οι μόνοι που λείπουν από τις σελίδες της είναι ο Φρέντυ Γερμανός, η Ελένη Βλάχου και ο Δημήτρης Ψαθάς.


LIFO - 27/11/08