Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2009

Talk of the Town (1) - 16/07/09

Σοκ έχει προκαλέσει στη μισή ελληνική κοινωνία η υπόθεση του συνδικάτου του εγκλήματος – η άλλη μισή έχει πάει διακοπές και δεν της καίγεται καρφί.

Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη των απαγωγέων του εφοπλιστή Παναγόπουλου, με τη βοήθεια της ΕΥΠ που παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις κάποιων κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές.

Όσα ακούγονται στις τηλεφωνικές συνομιλίες των κακοποιών προκάλεσαν γέλια στους υπόλοιπους Έλληνες επειδή έχουν την εντύπωση πως οι δικές τους τηλεφωνικές συνομιλίες είναι υψηλού επιπέδου και πως όσα λένε στα κινητά τους δεν είναι αρλούμπες αλλά βαθυστόχαστα, πνευματώδη και φιλοσοφημένα.

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι κρατούμενοι έχουν στη διάθεσή τους κινητά αλλά αυτό συμβαίνει επειδή οι διωκτικές αρχές δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τα κομπιούτερ με δορυφορική σύνδεση που έχουν οι κρατούμενοι στα κελιά τους, για να επικοινωνούν μέσω μέιλ – τα κινητά τα έχουν για το ξεκάρφωμα.

Προβληματισμένη παρουσιάζεται η ελληνική κυβέρνηση από το γεγονός ότι η εγκληματική συμμορία που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου και είχε απαγάγει τον εφοπλιστή Παναγόπουλο αποτελούταν από Έλληνες.

Η παρουσία ενός Σέρβου ορθόδοξου αδελφού μας ανάμεσα στους 16 κατηγορούμενους δεν είναι αρκετή για να αποδείξει την εγκληματικότητα των μεταναστών, αν και είναι σίγουρο πως αυτός ο Σέρβος παρέσυρε τους Έλληνες και τους μετέτρεψε σε εγκληματίες.

Τώρα η κυβέρνηση σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την εγκληματικότητα των Ελλήνων, για να αποτρέψει όσους επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη χώρα μας.

Ήδη, έχει ξεκινήσει το γύρισμα διαφημιστικών σποτ με αδίστακτους Έλληνες εγκληματίες – τα σποτ θα προβάλλονται στο εξωτερικό, ώστε να τα βλέπουν όσοι σκέπτονται να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα, να φοβούνται και να αλλάζουν γνώμη.

Το κεντρικό σύνθημα της διαφημιστικής καμπάνιας για την αποτροπή της μετανάστευσης προς τη χώρα μας θα είναι «Στην Ελλάδα υπάρχει ο κίνδυνος να δολοφονηθείτε ή να γίνετε εγκληματίες σαν κι εμάς».


LIFO - 16/07/09