Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2009

Γυναίκες, γυναίκες















Ιδιαίτερη αίσθηση έχει δημιουργήσει η παρουσία εννιά γυναικών στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Τα διεθνή μέσα σχολίασαν θετικά το γεγονός και στάθηκαν ιδιαίτερα στο ότι καμία από τις γυναίκες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχει μουστάκι.

Η παρουσία πολλών γυναικών στο σοσιαλιστικό κόμμα αποδίδεται από τους ξένους δημοσιογράφους στην απήχηση που έχει –ακόμα και σήμερα- στις Ελληνίδες η ερμηνεία της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια».

Βέβαια, οι σοσιαλίστριες του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πατέρα βιομήχανο -αν και πολύ θα το ήθελαν- και αυτό τις απομακρύνει κάπως από το μανιφέστο του Μαρξ και του Λάμπρου Κωνσταντάρα.

Η υπουργοποίηση πολλών γυναικών θορύβησε αρκετά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σκέφτονται να κάνουν εγχείρηση αλλαγής φύλου, για να έχουν ελπίδες να καταλάβουν έναν υπουργικό θώκο στον πρώτο ανασχηματισμό.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να γίνεται υπουργός η Τίνα Μπιρμπίλη και όχι ο ίδιος, γιατί η Μπιρμπίλη μπορεί να μείνει έγκυος σε μερικούς μήνες και έτσι να μείνει πίσω η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να φέρει τον πολίτη στην πρώτη γραμμή.

Ο Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό πως όλες οι γυναίκες που περιλαμβάνονται στο υπουργικό συμβούλιο φορούν ζώνη αγνότητας –για να μη γίνει κάνα ατύχημα και γκαστρωθούν- και πως τα κλειδιά τα έχει ο ίδιος. Εξαιρούνται, βέβαια, όσες υπουργίνες έχουν περάσει κλιμακτήριο και, άρα, μπορούν να κουτουπώνονται ελεύθερα.

Έντονη ήταν και η αντίδραση της Βάσως Παπανδρέου για τη μη υπουργοποίησή της, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως οι πρώην γκόμενες του πατέρα του δεν θα πάρουν ποτέ υπουργείο, αφενός επειδή θα φρικάρει η μαμά του και αφετέρου επειδή δεν υπάρχουν τόσα πολλά υπουργεία.

Η βάση του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε έντονα επειδή δεν δόθηκε κάποιο υπουργείο στην Εύα Καϊλή. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού καθησύχασαν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου κράτησε στον πάγκο την κυρία Καϊλή, για να την αξιοποιήσει στον πρώτο ανασχηματισμό – μόλις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ πέσουν, θα της δώσει πέντε υπουργεία, ώστε να την βλέπουμε όλη μέρα στην τηλεόραση και να σαρώσει πάλι το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις.