Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2009

Ευχαριστώ κύριε Παπανδρέου

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου απαντά στην ερώτηση που του έθεσα για το ποιοι ήταν οι λόγοι που τον έκαναν να ορίσει ως επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την κυρία Μαρία Δαμανάκη.
Εδώ.




Αγαπητέ πιτσιρίκο, διάβασα στο ιστολόγιό σου πως δεν καταλαβαίνεις γιατί όρισα την Μαρία Δαμανάκη ως επίτροπο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα πλαίσια του διαλόγου με τους πολίτες, θα ήθελα να σου εξηγήσω το σκεπτικό μου:

Αγαπητέ πιτσιρίκο, η χώρα μας σήμερα χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής της και οι Ευρωπαίοι είναι πολύ καχύποπτοι με τα στοιχεία που τους παρουσιάζουμε. Αν έκανα επίτροπο την Άντζελα Γκερέκου ή την Εύα Καϊλή, θα ήταν δύσκολο να πείσω τους Ευρωπαίους πως τα φέρνουμε δύσκολα βόλτα – θα τις βλέπανε έτσι κουκλάρες και κρεβατογεμίστρες και θα τους έφευγε ο τάκος. Ενώ, η Μαρία Δαμανάκη έχει πάνω της αυτήν την κακομοιριά και αυτή τη μιζέρια, που σε κάνουν όντως να πιστεύεις πως προέρχεται από μια δυστυχισμένη και φτωχή χώρα, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε. Η παρουσία της Μαρίας Δαμανάκη θα καταφέρει να κάνει τους ανθρώπους της Κομισιόν να μας λυπούνται, να μας συμπονούν και να κάνουν τα στραβά μάτια, όταν το έλλειμμα θα δεκαπλασιαστεί και θα φτάσει τα 870 τρισεκατομμύρια ευρώ. Ελπίζω η απάντησή μου να σε έπεισε πως η Μαρία Δαμανάκη ήταν η ιδανική επιλογή.

Φιλικά

Γιώργος Α. Παπανδρέου