Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2005

Κικιρίκου!!!

Image Hosted by ImageShack.us

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι αρμόδιες ελληνικές αρχές για τη γρίπη των πτηνών, καθώς τα πρώτα κρούσματα της νόσου εμφανίστηκαν στη Ρουμανία και την Τουρκία.

Αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν τα ελληνικά κοτέτσια και έχουν μάλιστα εντολή να πυροβολούν τις Ρουμάνες και τις Τουρκάλες κότες που θα θελήσουν να έρθουν σε επαφή με τις Ελληνίδες κότες και τους Έλληνες κόκορες για να τους αποπλανήσουν σεξουαλικά.

Την ίδια ώρα τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη χτενίζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και καταρρίπτουν όλα τα πουλιά που δεν φέρουν ελληνικά διακριτικά στα φτερά τους. Χτες, οκτώ Τούρκοι πιγκουΐνοι έπεσαν σε ναρκοπέδιο στο Δέλτα της Πίνδου, αλλά δεν έπαθαν τίποτα, γιατί οι νάρκες τους συμπάθησαν και δεν έσκασαν.


Image Hosted by ImageShack.us

Το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί, πως σε περίπτωση που κάποια Ελληνίδα κότα προσβληθεί από τη νόσο, πρέπει αμέσως να της χορηγηθεί ασπιρίνη και ζεστό τσάι, ενώ χρήσιμες θα ήταν οι συχνές εντριβές με κοτετσόσυρμα. Παράλληλα συνιστάται να αποφεύγονται οι κοφτές βεντούζες σε κλώσες γιατί μπορεί να τα πάρουν στο κρανίο και να γεννήσουν σιαμαία. Οι κόκορες να γίνονται κρασάτοι.

Απαγορεύεται επίσης το παραδοσιακό τσούγκρισμα των αυγών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και αντ’ αυτού προτείνεται η κοντσίνα, το προσπέρασμα από δεξιά, το φακελάκι και ο πετροπόλεμος.

Αν έχετε καναρίνια στο σπίτι σας, αφήστε τα ελεύθερα για να δείτε τι θα γίνει. Αν γυρίσουν σκοτώστε τα. Αν δεν γυρίσουν, μη στενοχωριέστε – δεν σας αγαπούσαν.

Τα συμπτώματα της γρίπης των πτηνών στον άνθρωπο είναι ανεργία, σνομπισμός, και κουτσουλιές. Μόλις παρουσιαστούν τα πρώτα συμπτώματα φιμώνουμε τον ασθενή, για να μην κακαρίζει και μας παίρνει τ’ αυτιά, και τον ξεπουπουλιάζουμε σε καυτό νερό. Μια άλλη λύση είναι η ομοιοπαθητική και επιτυγχάνεται με τον εγκλεισμό του ασθενούς σε κοτέτσι, μέχρι να κάνει τρία αυγά μελάτα.