Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2005

Congratulations λοιπόν congratulations, τι άλλο θέλεις να σου πω διερωτώμαι



Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου τραγουδιού στα 50 χρόνια της Γιουροβίζιον, που ανέδειξε νικητή το «Waterloo» των Abba, ήταν συγκινητικός. Στα βίντεο εμφανίζονταν οι καλλιτέχνες όπως ήταν όταν πήραν μέρος στο διαγωνισμό, ενώ μετά ανέβαιναν στη σκηνή κάποιοι άλλοι και αναρωτιόσουν «ποιοι είναι αυτοί;» - στην πορεία καταλάβαινες πως τα γερόντια που έβλεπες ήταν οι ίδιοι καλλιτέχνες. Απ’ αυτήν την άποψη ο διαγωνισμός δεν θα έπρεπε να λέγεται «Congratulations», αλλά «Κοίτα πως έγινες».

Η Έλενα Παπαρίζου έκλεψε την παράσταση, αφού βλέποντάς την, είχες την εντύπωση πως κάποιος τραγουδιστής, που δεν μπορούσε να συμμετάσχει λόγω πάρκινσον ή Αλτσχάιμερ, έστειλε την εγγονή του για να τον εκπροσωπήσει.

Ευτυχώς που ανάμεσα στους τραγουδιστές που διαγωνίστηκαν δεν ήταν η Άννα Βίσση – όλοι θα έβλεπαν μια ώριμη γυναίκα στο βίντεο και μια νέα στη σκηνή και θα νόμιζαν πως στείλαμε άλλη, προσπαθώντας να τους κοροϊδέψουμε. Αυτό στην καλύτερη περίπτωση, γιατί στη χειρότερη θα νόμιζαν πως στη χώρα μας η γρίπη των πουλερικών έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας.

Πάντως το παρήγορο είναι, πως σε 25 χρόνια, στον εορτασμό των 75 χρόνων του θεσμού της Γιουροβίζιον, η Έλενα Παπαρίζου θα είναι νεότατη. Πιο συγκεκριμένα θα είναι λίγο νεότερη απ’ όσο είναι η κ. Βίσση σήμερα – θα είναι δηλαδή σε ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει διεθνή καριέρα.