Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2005

Η δημοσκόπηση της Τρίτης

Image Hosted by ImageShack.us

Προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που έγινε για λογαριασμό του «Μίκι Μάους» και της «Μανίνας» και η οποία διαφοροποιείται σημαντικά τόσο από την έρευνα της εταιρείας Palco, όσο και απ’ αυτήν της Sinalco.

Πρέπει να σημειωθεί πως η νέα δημοσκόπηση έγινε σε μια ιδιαίτερα άσχημη συγκυρία για την κυβέρνηση, δηλαδή μόλις λίγες ώρες μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και ενόψει της συμμετοχής της Έλενας Παπαρίζου στο διαγωνισμό για το καλύτερο τραγούδι των 50 χρόνων της Γιουροβίζιον που θα γίνει στη Δανία.

Η δημοσκόπηση κρίνεται πολύ έγκυρη, καθώς διενεργήθηκε σε δείγμα 158 εκατομμυρίων ατόμων, με τη μέθοδο της φάλαγγας, ενώ στις δυο προηγούμενες είχαν χρησιμοποιηθεί ταχυδρομικά περιστέρια και σαΐτες.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου, αλλά το ΠαΣοΚ υπερέχει στην πρόθεση μαυρίσματος . Στην παράσταση νίκης προτείνεται η λαϊκή απογευματινή. Ο κ. Καραμανλής κρίνεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 114% έναντι 100% του κ. Παπανδρέου. Το 1821% των ερωτηθέντων απάντησε «κανένας από τους δυο», ενώ το 1453% «ποιοι είναι αυτοί;». Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, αν και προέρχεται από τραυματισμό, προηγείται και των δυο πολιτικών αρχηγών στην πρόθεση γάμου, με τη Μόνικα Μπελούτσι να τον ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, παρότι έγινε μάνα.

Το 54% των ερωτηθέντων πιστεύει στον Άγιο Βασίλη και το 45% στην Αγία Βαρβάρα. Το 36% κάνει παπάρα με ζυμωτό ψωμί, ενώ το 29% σκαλίζει τη μύτη του. Το 65% κλάνει στον φωταγωγό.