Σάββατο, Μαΐου 06, 2006

Που πας ρε Καραμήτρο;

Image Hosted by ImageShack.us

Περίπου πενήντα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, ανάμεσά τους ο πρώην βουλευτής του Συνασπισμού Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Ιταλός ευρωβουλευτής Κατάνια Τζούστο, επιχείρησαν χτες το πρωί να κάνουν κατάληψη στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα και να φωτογραφήσουν τα κρατητήρια για τα οποία υπήρξαν στο παρελθόν καταγγελίες για βασανιστήρια μεταναστών. Ο Άγιος Παντελεήμονας δεν το επέτρεψε και τα ΜΑΤ απομάκρυναν τους διαδηλωτές.

Φυσικά αυτό το event – το happening αν θέλετε – έγινε μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης για την οποία άλλωστε και οργανώθηκε. Αν τα μέλη του Κοινωνικού Φόρουμ ήθελαν να φωτογραφήσουν τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος, θα μπορούσαν να το κάνουν με πολύ πιο απλούς τρόπους.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος θα ήταν να ακολουθούσαν το παράδειγμα της 17Ν το 1988, όταν έξι μέλη της οργάνωσης εισέβαλλαν στο αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα , αφόπλισαν τους αστυνομικούς, τους κλείδωσαν στα κρατητήρια και μετά έφυγαν σαν κύριοι αφού πρώτα πήραν μαζί τους καμιά δεκαριά όπλα.

Βέβαια τότε η 17Ν είχε δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και εδώ θα πρέπει να παραδεχτούμε πως τα μέλη του Κοινωνικού Φόρουμ έχουν ένα ακλόνητο άλλοθι : πώς να βρεις τόσα τηλεοπτικά συνεργεία μέσα στη μαύρη νύχτα;