Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Το φανερό σχολειό...

Τα στοιχεία που προκύπτουν από το Ευρωβαρόμετρο αναφορικά με την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δείχνουν πως οι Έλληνες πίνουν ελάχιστο αλκοόλ. Είναι επειδή το 'χουν ρίξει στα χάπια.

» Από τις αρχές του έτους έως σήμερα, στο στρατό έχουν σημειωθεί πέντε αυτοκτονίες. Νομίζω πως ήρθε ο καιρός να τις απαγορεύσουν.

» Με αφορμή το νόμο-πλαίσιο, ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατηγόρησε τα κόμματα της Αριστεράς πως δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και δεν την έχουν αποδεχτεί πλήρως. Όσο περισσότερο κινείσαι εσύ προς τα δεξιά τόσο πιο αριστερά σού φαίνονται οι υπόλοιποι.

» Μετά το αρχαίο θέατρο, οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά και σε ένα νεκροταφείο στο Μενίδι. Αν οι ανασκαφές φέρουν στο φως και μερικά από τα έργα υποδομής των αρχαίων προγόνων μας, οι κάτοικοι του Μενιδίου θα είναι ευτυχείς – από την αρχαιότητα έχουν να γίνουν έργα στην περιοχή.

» Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου ξεκαθάρισε πως το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄Δημοτικού δεν πρόκειται να αποσυρθεί – αν βγουν τα 11χρονα με νεροπίστολα και σφεντόνες στους δρόμους, μπορεί ν’ αλλάξει γνώμη.

» Από τη μεριά του, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είπε πως το Κρυφό Σχολειό υπήρχε αλλά οι ιστορικοί δεν μπορούν να ανακαλύψουν τα ίχνη του γιατί ήταν κρυφό και δεν φαινόταν· καλά καλά ούτε οι μαθητές δεν μπορούσαν να το βρουν – πετούσαν ρεβίθια για να μη χάνουν το δρόμο.

» Το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι αν τα σχολεία είναι κρυφά ή φανερά – το πρόβλημα είναι πως δεν είναι σχολεία.

» Πάντως ο κ. Χριστόδουλος κάτι θα πρέπει να κάνει με το ρεπερτόριό του, γιατί έχει αρχίσει να κουράζει το κοινό. Οι στομφώδεις εθνικοπατριωτικές κορόνες που συνοδεύονται από βουρκωμένο μάτι και φωνή που σπάει θυμίζουν κακό ηθοποιό από μπουλούκι της δεκαετίας του ’40. Θα μπορούσε να διανθίσει το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα με μερικά φρέσκα στοιχεία για να πλησιάσει τη νεολαία· για παράδειγμα, στο σημείο που λέει πως ο ελληνισμός είναι ένα βήμα πριν τον αφανισμό μπορεί παράλληλα να κουνάει τους ώμους του σαν τον Σαρμπέλ.

» Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στους Financial Times με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από τη Συνθήκη της Ρώμης, οι Ευρωπαίοι είναι απογοητευμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά από διαμονή μιας εβδομάδας στη Ρουάντα, ίσως να τη δουν με μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

» Απαισιόδοξοι και οι Ιρακινοί για το μέλλον τους τέσσερα χρόνια μετά την επίθεση των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του BBC και του CNN – τουλάχιστον αν μάθουν τα βάσανα των Ευρωπαίων, μπορεί να νιώσουν μια μικρή παρηγοριά.

» Ο Νίκος Χατζηνικολάου ανέλαβε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter. Η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν αγόρασε τον Alter. Ακόμα.

» Η Άννα Δρούζα παρουσίασε εκπομπή με συμβουλές για το πώς θα κάνουμε οικονομία – μήπως να ξεκινούσαμε από το μισθό της;

» Ο Τάκης Λεμονής αποκάλυψε πως ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει μεγάλους στόχους για την ομάδα. Στόχους έχει – ομάδα δεν έχει. Στον Παναθηναϊκό, από την ημέρα που ο πρόεδρός του ζήτησε από τους παίκτες να μη βλέπουν την ομάδα σαν χρήμα μετράνε δύο εντός έδρας ήττες. Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο κ. Βαρδινογιάννης είναι πως μόνο κάποιος που έχει παίξει για τη φανέλα μπορεί να ζητήσει από τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

» Ιστορική η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Εγώ έβαλα και σημαία στο μπαλκόνι.






Αγαπητοί υποστηρικτές του Βύρωνα Πολύδωρα, αυτό το κείμενο γράφτηκε για τη





LiFO