Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 04, 2008

LiFO - Talk of the Town






Η LiFO -το καλύτερο έντυπο της Αθήνας- επέστρεψε και ο πιτσιρίκος γράφει τις ειδήσεις που μας συγκλόνισαν.
(Το κείμενο εδώ)







Αρνήθηκαν την υπουργοποίηση


Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί το προφίλ της κυβέρνησης, το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό την υπουργοποίηση του διαβόητου κακοποιού Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος έχει μεγάλη απήχηση στα λαϊκά στρώματα και στις γυναίκες σε κλιμακτήριο. Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος του κ. Χρήστου Λαμπράκη, ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, επισκέφθηκε τον Βασίλη Παλαιοκώστα στις φυλακές της Κέρκυρας και του πρότεινε να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά ο κ. Παλαιοκώστας αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση, λέγοντας πως έχει καταφέρει με πολύ κόπο να φτιάξει ένα όνομα στην κοινωνία και δεν είναι διατεθειμένος να το λερώσει. Μετά την άρνηση του Βασίλη Παλαιοκώστα να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Ρουσόπουλος έχει εντολή από τον πρωθυπουργό να προσεγγίσει τον Βαγγέλη Ρωχάμη για να τον πείσει να εισέλθει στην πολιτική κονίστρα, αλλά δεν υπάρχουν μεγάλες ελπίδες αφού ο κ. Ρωχάμης έχει τονίσει επανειλημμένως πως δεν τον ενδιαφέρουν τα κυβερνητικά πόστα γιατί θέλει να ζει με το κούτελο καθαρό.


Κακοποίηση ζώου στη Μύκονο

Επίθεση από φονικό τσιμπούρι δέχτηκε γνωστή κοσμική κυρία της Αθήνας στην παραλία Paradise της Μυκόνου. Η επίθεση του τσιμπουριού εκδηλώθηκε στο beach bar «Kolopilala», την ώρα που το κέφι είχε φτάσει στα ύψη και κόντευε να χτυπήσει κόκκινο. Το φονικό τσιμπούρι τσίμπησε τη γνωστή κοσμική κυρία στο μπούτι και πέθανε αμέσως – το τσιμπούρι, όχι η κυρία. Οι μπράβοι του «Kolopilala» μετέφεραν το άτυχο φονικό τσιμπούρι στο νοσοκομείο Μυκόνου, όπου και διαπιστώθηκε πως ο θάνατός του οφειλόταν σε υπερβολική δόση αλκοόλ, ενώ βρέθηκε θετικό και στην απαγορευμένη ουσία μεθυλτριενολόνη. Η γνωστή κοσμική κυρία συνελήφθη αμέσως και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος της απήγγειλε την κατηγορία της θανάτωσης σπάνιου ζώου που είναι υπό εξαφάνιση, ενώ τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η ΔΟΕ και, αν και το δεύτερο δείγμα της κοσμικής κυρίας βρεθεί θετικό, θα της απαγορεύσει να πατήσει ξανά το πόδι της στη Μύκονο τα επόμενα έξι χρόνια, χωρίς όμως να αποκλείεται να της επιβληθεί ισόβιος αποκλεισμός. Εν τω μεταξύ, στη Μύκονο τα ξέφρενα πάρτι με τις καλλίγραμμες παρουσίες συνεχίζονται μέχρι τελικής πτώσεως.


Εκεχειρία ζητά ο Καραμανλής

Έντονος διαγράφεται ο κίνδυνος να ματαιωθεί ο επόμενος διαγωνισμός της Γιουροβίζιον, μετά από την αψυχολόγητη ενέργεια της Ρωσίας να αναγνωρίσει την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες φέρονται αποφασισμένες να μην στείλουν τους τραγουδιστές τους στη Μόσχα, ενώ ακούγονται και φωνές που ζητούν να αφαιρεθεί η διοργάνωση από τη Ρωσία και να ανατεθεί σε κάποια άλλη χώρα. Η Ουκρανία –που τερμάτισε δεύτερη στον πρόσφατο διαγωνισμό- αρνείται να αναλάβει τη διοργάνωση του θεσμού, γιατί φοβάται πως η Ρωσία θα θεωρήσει εχθρική μια τέτοια ενέργεια και θα της επιτεθεί με πυρηνικά όπλα. Η τρίτη θέση της Καλομοίρας δίνει το δικαίωμα στη χώρα μας να διοργανώσει τον διαγωνισμό αλλά η κυβέρνηση φοβάται πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε την ματαίωση της κατασκευής του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου South Stream. Κάποιοι πιστεύουν πως παρουσιάζεται μια χρυσή ευκαιρία για τη χώρα μας να ζητήσει τη μόνιμη τέλεση του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον στην Αρχαία Ολυμπία. Ο Κώστας Καραμανλής έχει αποφασίσει να αναλάβει διπλωματική πρωτοβουλία, ώστε να τηρείται η γιουροβιζιονική εκεχειρία κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Γι’ αυτό το λόγο, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Τον Κώστα Καραμανλή θα συνοδεύει μια αντιπροσωπεία διακεκριμένων γιουροβιζιονολόγων, στην οποία –μεταξύ άλλων- θα συμμετέχουν ο Γιώργος Κατσαρός, η Μπέσσυ Αργυράκη και ο Πασχάλης.



Τάμτα στη Μόσχα

Σε μεγάλο δίλημμα βρίσκεται η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τον τραγουδιστή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον – αν τελικά πραγματοποιηθεί. Η αρχική επιλογή είναι ο Σάκης Ρουβάς αλλά η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη πιστεύει πως πρέπει να εκμεταλλευτούμε το momentum και να στείλουμε στη Γιουρoβίζιον την Τάμτα. Η Τάμτα κατάγεται από τη Γεωργία και η Ντόρα Μπακογιάννη πιστεύει πως θα καταφέρει να κερδίσει αμέσως τη συμπάθεια των Ευρωπαίων, αφού προέρχεται από μια χώρα που περνάει τραγικές στιγμές. Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη, η Τάμτα θα πρέπει να ανέβει στη σκηνή της Γιουροβίζιον ντυμένη με ένα μαύρο μακρύ φόρεμα και με μαύρο τσεμπέρι στα μαλλιά – η υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει πως θα ήταν χρήσιμο να πούμε ψέματα στους Ευρωπαίους ότι η Τάμτα βιώνει ένα βαρύ πένθος, -αφού έχασε όλο της το σόι από μια οβίδα του ρωσικού πυροβολικού-, ώστε τα δωδεκάρια να πέφτουν βροχή. Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, από τη μεριά του, πιστεύει πως δεν χρειάζεται να κάνουμε περιττά έξοδα για το φόρεμα και το τσεμπέρι, ενώ παράλληλα τονίζει πως δεν χρειάζεται να πούμε ότι η Τάμτα έχασε όλους τους συγγενείς της στον πόλεμο, αφού μόλις δουν οι Ευρωπαίοι πόσο αδύνατη είναι, θα την λυπηθούν και θα ξεσκιστούν να παίρνουν τηλέφωνο για να την ψηφίσουν.


Άνω κάτω η παιδεία

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές που θα παίρνουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά, θα μπαίνουν στην τάξη για τη διδασκαλία άλλου μαθήματος – οι μαθητές που δεν θα παρακολουθούν τα Θρησκευτικά θα είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν Ανώτερα Μαθηματικά, Πυρηνική Φυσική και Νανοτεχνολογία, ενώ στα διαλείμματα θα πρέπει να καθαρίζουν τις τουαλέτες. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα να δημιουργήσει ξεχωριστά σχολεία για τους αλλόθρησκους και ετερόδοξους μαθητές, ώστε να μην επηρεάζουν τους ορθόδοξους μαθητές. Η Ιερά Σύνοδος δεν είναι ικανοποιημένη από τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας και αποφάσισε να δημιουργήσει εκκλησιαστικά σχολεία στα οποία το μόνο μάθημα που θα είναι υποχρεωτικό θα είναι τα Θρησκευτικά – στις ώρες των υπόλοιπων μαθημάτων οι μαθητές θα έχουν το δικαίωμα να παίζουν κρυφτό και μακριά γαϊδούρα. Οι μαθητές των εκκλησιαστικών σχολείων θα μαθαίνουν απέξω την Αγία Γραφή και θα ψέλνουν όλη μέρα, ενώ παράλληλα θα νηστεύουν όλο το χρόνο. Μετά την αποφοίτηση από τα σχολεία της Εκκλησίας, οι μαθητές θα έχουν το δικαίωμα να μεταβούν για μόνιμη παραμονή στο Άγιον Όρος, ενώ οι αριστούχοι θα γίνονται στυλίτες μοναχοί στην έρημο και θα τρέφονται μόνο με ακρίδες.



Στη Λίλα Μακρή που ήξερε να αγαπάει και να γελάει


LIFO - 04/09/08