Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2008

Talk of the Town - 18/09/08




Η Αγία Ζώνη, ο Ψωμιάδης, το ΚΚΕ και ο γάμος της χρονιάς - ο πιτσιρίκος σας αποκαλύπτει όλα όσα προσπαθούν να σας κρύψουν οι άλλοι
(Το κείμενο εδώ)










Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ

Γκέι ο Ψωμιάδης στη Λόλα

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης θα εμφανιστεί στη νέα καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Με λένε Λόλα και τα κάνω όλα». Αρχικά, οι συντελεστές της σειράς ζήτησαν από τον κ. Ψωμιάδη να υποδυθεί τον εαυτό του, αλλά αυτός -μετά από τόσα χρόνια στην πολιτική- δεν ξέρει ποιος πραγματικά είναι, οπότε τελικά θα υποδυθεί έναν μεσόκοπο γκέι που ερωτεύεται το νεαρό πρωταγωνιστή της σειράς. Ο πρωταγωνιστής αντιστέκεται στις επίμονες ερωτικές προτάσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη, αλλά τελικά δέχεται να φασωθούν όταν ο νομάρχης του μιλάει με πάθος για τον έρωτα του Μεγαλέξανδρου με τον Ηφαιστίωνα. Το ζευγάρι παντρεύεται στην Τήλο με κουμπάρο τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, αλλά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι αποφασισμένος να παντρευτεί με παπά και με κουμπάρο επειδή είναι παιδί της Εκκλησίας. Ο θρησκευτικός γάμος τελείται στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, χοροστατούντος του μητροπολίτη Άνθιμου και με κουμπάρους τον Στέλιο Παπαθεμελή, τον Γιώργο Καρατζαφέρη και την Τζένη Χειλουδάκη. Αμέσως μετά από τη γαμήλια τελετή, το ευτυχισμένο ζευγάρι περνάει ένα μαγευτικό μήνα του μέλιτος στη γειτονική Μακεδονία. Η συνέχεια επί της οθόνης.



ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Στο Άγιο Όρος και η Κόκκινη Πλατεία;

Σύμφωνα με Αγιορείτες μοναχούς, ένα κομμάτι της Κόκκινης Πλατείας στη Μόσχα ανήκει στο Άγιο Όρος, αφού αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Ιβήρων - της είχε παραχωρηθεί από τον τσάρο Μιχαήλ Στρογκόφ. Ο Μπόρις Γέλτσιν είχε υποσχεθεί πως θα παραχωρήσει στη Μονή Ιβήρων ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο γύρω από το ναό του Αγίου Νικολάου για να στεγαστούν τα μεσιτικά γραφεία και το θησαυροφυλάκιο του Αγίου Όρους. Τώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν προτείνει να κρατήσει η Ρωσία την Κόκκινη Πλατεία και να παραχωρήσει στη Μονή Ιβήρων το Μαυσωλείο του Λένιν (μαζί με τη μούμια) και το Θωρηκτό Ποτέμκιν, αλλά ο ηγούμενος Ρασπούτιν διαφωνεί και ζητά ως αντάλλαγμα το Κρεμλίνο, το γήπεδο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Υπερσιβηρικό.




ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μετά το Χατζιδάκι τιμά τη Βέμπο

Την περασμένη εβδομάδα, στη Ρωμαϊκή Αγορά το ΚΚΕ πραγματοποίησε συναυλία που ήταν αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι. Σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα, το ΚΚΕ είχε συμφωνήσει με τον Μάνο Χατζιδάκι να πραγματοποιηθεί μια συναυλία στον Περισσό, αλλά τους πρόλαβε ο θάνατός του τον Ιούνιο του 1994 - αφού το ΚΚΕ χρειάστηκε 14 χρόνια προετοιμασίας για να διοργανώσει μια συναυλία για τον Μάνο Χατζιδάκι, η μόνη περίπτωση να ήταν κι αυτός «παρών» θα ήταν να του το είχαν προτείνει το 1979. Δυνάμεις της αντίδρασης υποστηρίζουν πως επιτέλους μάθαμε τα αίτια του θανάτου του Μάνου Χατζιδάκι: Έμαθε πως θα τον τιμήσει το ΚΚΕ και δεν το άντεξε. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποφάσισε να εγκαταλείψει τους Πλιατσικοτσακνήδες και να στραφεί σε διαφορετικά ακούσματα γιατί το κομμουνιστικό ακροατήριο είναι και μιας κάποιας ηλικίας - αν έχεις περάσει εξορίες και φυλακές και είσαι υποχρεωμένος να ακούς Φίλιππο Πλιάτσικα, έχεις την εντύπωση πως τα βασανιστήρια συνεχίζονται. Έτσι, μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, θα γίνουν συναυλίες αφιερωμένες στον Νίκο Γούναρη και στον Αττίκ. Την επόμενη χρονιά, το ΚΚΕ σκέφτεται σοβαρά να διοργανώσει συναυλία αφιερωμένη στη Σοφία Βέμπο, αλλά πρώτα θα επανεξεταστεί η θέση που είχε πάρει η Σοφία Βέμπο στο 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ, όταν δέχτηκε να καταδικάσει το σταλινισμό. Το ΚΚΕ εξετάζει και την πιθανότητα να τιμήσει τα Καλουτάκια αλλά, αφενός η Άννα Καλουτά είναι ζωντανή ακόμα και αφετέρου δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της στο θέμα της Συμφωνίας της Βάρκιζας.



ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Σε βαμβακοπαραγωγούς τα έσοδα

Μέσα στη γενική κατακραυγή για την ανταλλαγή εκτάσεων με τη Μονή Βατοπεδίου, η κυβέρνηση αποφάσισε την κατάσχεση της Ζώνης της Παναγίας. Η Αγία Ζώνη της Παναγίας θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's στο Λονδίνο, στις 28 Οκτωβρίου, και τα έσοδα θα διατεθούν στους βαμβακοπαραγωγούς της Ξάνθης που είδαν τη σοδειά τους να καταστρέφεται από το χαλάζι. Ο ηγούμενος Γιουσουφάκιος δήλωσε πως η Μονή Βατοπεδίου δεν πρόκειται να αντιδράσει στην κατάσχεση της πάνσεπτης και χαριτόβρυτης Ζώνης της Παναγίας, μιας και η Μονή έχει ακόμα στην κατοχή της την κομπινεζόν της Παναγίας και τις σαγιονάρες του Αποστόλου Παύλου. Σύμφωνα με το μοναχό Σαδομαζόχιο της Μονής Φετιχιστών, στις μονές του Αγίου Όρους βρίσκονται ακόμα το μπανιερό του Αποστόλου Πέτρου, το παρεό του Ιούδα, το wonderbra της Αγίας Θέκλας και οι ζαρτιέρες της Μαρίας της Μαγδαληνής. Ο μοναχός Κρασοπατέρας της Μονής Βαρελοφρόνων ισχυρίζεται πως στο κελάρι της Μονής Κτηνοβατών βρίσκεται η Σκιά του Θεού αλλά δεν την έχει δει κανείς ακόμα γιατί είναι ντροπαλή και κρύβεται.



ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΙΟΠΑΝΤΡΟΙ
Γάμος Λαμπράκη-Μπεζαντάκου

Ως βόμβα έσκασε η είδηση πως ο Χρήστος Λαμπράκης παντρεύτηκε τη Στέλλα Μπεζαντάκου. Ο γάμος έγινε την περασμένη Κυριακή σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο στο ξωκκλήσι της Παναγιάς της Βουρβουρούς και κουμπάροι ήταν ο Σταύρος Ψυχάρης και η Βέρα Λάμπρου. Το ίδιο βράδυ, το νιόπαντρο ζευγάρι και οι εκλεκτοί καλεσμένοι του διασκέδασαν στο κέντρο Paparazzi, ακούγοντας την Αννούλα Φλωρινιώτη και το Γωγουλίνι, που μάγεψαν το κοινό με τις εξαίσιες μελωδίες τους. Η είδηση πως ο ευπατρίδης Χρήστος Λαμπράκης παντρεύτηκε μια καλλιτέχνιδα του λαϊκού τραγουδιού δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας, αλλά η προχωρημένη εγκυμοσύνη της Στέλλας Μπεζαντάκου δεν αφήνει περιθώρια για απορίες. Το ζευγάρι γνωρίστηκε τον Ιούλιο του 2007 στο Πανηγύρι Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο - ένα παξιμάδι σφήνωσε στο λαιμό της Στέλλας Μπεζαντάκου και ο Χρήστος Λαμπράκης έχωσε μέσα στο στόμα της τη χερούκλα του, γράπωσε το παξιμάδι και της έσωσε τη ζωή. Η Στέλλα Μπεζαντάκου -μετά τη γέννηση του παιδιού της- θα επανέλθει στο τραγούδι με ένα ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής, με τη συνοδεία της Καμεράτα και της Χορωδίας Τρικάλων.


ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΝΔ
Βρέθηκε και άλλη κόρη Βουλγαράκη

Οι αστυνομικές αρχές ανακάλυψαν στην Κω ένα κοριτσάκι και αρχικά πίστεψαν πως είχε πέσει θύμα απαγωγής από μια τσιγγάνα. Μετά από αλλεπάλληλα τεστ DNA, η ιατροδικαστική έρευνα έφερε στο φως ένα τρομερό μυστικό: Το κοριτσάκι είναι το πέμπτο παιδί του Γιώργου Βουλγαράκη - ο κ. Βουλγαράκης αναγκάστηκε να πουλήσει τη μικρή του κόρη για να μπορέσει να μεγαλώσει τα υπόλοιπα παιδιά του.


LIFO - 18/09/08