Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 11, 2008

Talk of the Town - 11/09/08





Ο πιτσιρίκος παρουσιάζει τις ειδήσεις που του τράβηξαν την προσοχή.
(Το κείμενο εδώ)










ΠΟΡΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Σε κόμμα επιχειρηματιών

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι απαντήσεις του Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Βλαχοκοντομηνά για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των υπουργών, ο πρωθυπουργός είπε πως επειδή διαγράφεται έντονα ο κίνδυνος να δημιουργηθεί κόμμα επιχειρηματιών και να αναλάβει την εξουσία ένας Έλληνας Μπερλουσκόνι, αποφάσισε να προτρέψει τους υπουργούς του να γίνουν ζάμπλουτοι επιχειρηματίες ώστε να μην πέσει η χώρα στα χέρια των στυγνών επιχειρηματιών της πλουτοκρατίας.




ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΠΟΥΤΙΝ
Εξουδετερώνει κοπάδι λιονταριών

Στις 31 Αυγούστου, στη ρωσική Άπω Ανατολή ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποίησε ένα όπλο με αναισθητικά βέλη και ακινητοποίησε μια τίγρη που απειλούσε μια ομάδα δημοσιογράφων. Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι πως στις 8 Σεπτεμβρίου ο Πούτιν έσωσε μια ομάδα δημοσιογράφων από ένα κοπάδι λιονταριών που βρισκόταν έξω από το Κρεμλίνο. Τα λιοντάρια κυκλοφορούσαν επί μια εβδομάδα στους δρόμους της Μόσχας, αλλά δεν πείραζαν τους απλούς περαστικούς γιατί ανήκουν σε μια σπάνια ράτσα που τρέφεται αποκλειστικά με δημοσιογράφους. Ο Πούτιν έριξε αναίσθητα τα λιοντάρια -χρησιμοποιώντας μόνο τις γροθιές του και χτυπήματα καράτε- και οι σκηνές έχουν καταγραφεί από είκοσι τηλεοπτικά συνεργεία που περνούσαν εντελώς συμπτωματικά από εκείνο το σημείο.




Η ΜΑΡΑ ΦΕΥΓΕΙ
Βροχή τα μπόνους

Η Μάρα Ζαχαρέα αποχώρησε οικειοθελώς από τον Alter και έλαβε από τον κ. Κουρή 4 εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους. Παράλληλα, η κυρία Ζαχαρέα αποχώρησε οικειοθελώς από τον Real FM και έλαβε ως δώρο από το σταθμό το συμβολικό ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Τις επόμενες ημέρες η κυρία Ζαχαρέα θα αποχωρήσει οικειοθελώς από το σπίτι της, αλλά επειδή ο Θόδωρος Ρουσόπουλος δεν θέλει να της δώσει μπόνους διαζυγίου οικειοθελώς, η κυρία Ζαχαρέα έχει αποφασίσει να βουτήξει όλα τα ασημικά, μαζί με το σκρίνιο.




Η ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑ
Ακύρωση της συναυλίας;

Με ματαίωση κινδυνεύει η πολυαναμενόμενη συναυλία της Μαντόνα στην Αθήνα, επειδή οι διοργανωτές δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν τις απαιτήσεις της βασίλισσας της ποπ. Η Μαντόνα είχε ζητήσει να της αλλάζουν το καπάκι της τουαλέτας κάθε φορά που θα κάνει την ανάγκη της και να ασφαλίσουν το χαρτί υγείας που θα χρησιμοποιήσει αντί του ποσού των 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι διοργανωτές της απάντησαν πως δεν μπορούν να αλλάζουν συνέχεια το καπάκι της τουαλέτας γιατί μπορεί να την πιάσει κόψιμο και να μην την προλαβαίνουν. Παράλληλα, της αντιπρότειναν να βάλουν στο καμαρίνι της μια τούρκικη τουαλέτα -ώστε να μην χρειάζεται να κάθεται- και ακριβώς δίπλα να της βάλουν και έναν μπιντέ. Το μεγάλο πρόβλημα της Μαντόνα είναι πως -κατά τη διάρκεια της περιοδείας- δυσκολεύεται να πάει στην τουαλέτα επειδή επηρεάζεται από τη συνεχή αλλαγή περιβάλλοντος. Στην προηγούμενη περιοδεία της δεν πήγε στην τουαλέτα επί έξι μήνες και η κοιλιά της έγινε τούμπανο - η Μαντόνα τα έκανε μια και καλή όταν επέστρεψε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βουλώσουν όλοι οι υπόνομοι του Μανχάταν.



ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΗ SIEMENS
Φρένο στις πρόωρες εκλογές

Βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας μας αποδεικνύεται η υπόθεση της Siemens. Ο Κώστας Καραμανλής επιθυμεί να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές -για να τη βγάλει από το αδιέξοδο- αλλά αυτό είναι αδύνατο, γιατί όσο εκκρεμεί η υπόθεση με τα μαύρα ταμεία, η Siemens δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, οπότε είναι αδύνατον να διεξαχθούν εκλογές. Παραδοσιακά, η γερμανική εταιρεία αποτελεί το βασικό χρηματοδότη των δυο μεγάλων κομμάτων και τα πρόσφατα προβλήματά της με τη δικαιοσύνη απειλούν με κατάλυση το δημοκρατικό μας πολίτευμα που βασίζεται στη λαϊκή κυριαρχία.



ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ
Οι γιοι των σταρ αποκαλύπτουν

Την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων το δεύτερο βιβλίο που έγραψε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ για τους γονείς του - το βιβλίο έχει τον τίτλο Η μαμά είχε κι άλλα μυστικά». Σε αυτό το βιβλίο ο μοναχογιός της Αλίκης περιγράφει το ξύλο που του έριχνε ο πατέρας του όταν γυρνούσε μεθυσμένος από τα καπηλειά, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει πως ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ σάπιζε τη Βουγιουκλάκη στο ξύλο επειδή η εθνική μας σταρ δεν μπορούσε να φτιάξει ένα φαΐ της προκοπής και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μένουν νηστικοί, μιας και στη δεκαετία του ‘70 δεν είχαμε ανακαλύψει ακόμα το delivery. Ο μοναχογιός της Αλίκης θυμάται με νοσταλγία τα μπουνίδια που έτρωγαν αυτός και η μητέρα του από τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και διευκρινίζει πως πολλές φορές παρακαλούσε τον πατέρα του να τον κάνει μαύρο στο ξύλο, για να του αποδείξει ότι τον αγαπάει. Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ εξομολογείται ακόμα πως τον έδερναν κάθε μέρα με τη σειρά όλοι οι συμπρωταγωνιστές της μητέρας του, ενώ δεν κρύβει τη θλίψη του που δεν γεννήθηκε λίγο νωρίτερα, ώστε να είναι παρών στα γυρίσματα της ταινίας Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο και να έχει την τύχη να φάει μερικές σφαλιάρες και από τον Ορέστη Μακρή. Οι φίλοι του καλού βιβλίου περιμένουν τώρα με αγωνία το βιβλίο Μια τρελή δεσποινίς Τζένη, στο οποίο ο Κωνσταντίνος Καζάκος αποκαλύπτει πως ο πατέρας του είχε κλείσει τη Τζένη Καρέζη στο Δαφνί επειδή ήταν σχιζοφρενής. Ο μοναχογιός της Τζένης Καρέζη αποκαλύπτει ακόμα πως ο πατέρας του ήθελε να τον πουλήσει για εμπόριο οργάνων. Το βιβλίο είναι έτοιμο αλλά θα εκδοθεί μόλις πεθάνει ο Κώστας Καζάκος, αφού οι άνθρωποι του ΑΝΤ1 -στους οποίους έχει ήδη πουλήσει τα δικαιώματα του βιβλίου ο Κωνσταντίνος Καζάκος- πιστεύουν πως το σίριαλ θα πετύχει μεγαλύτερανούμερα θεαματικότητας, αν περιλαμβάνει δυο κηδείες αντί για μία.

LIFO - 11/09/08