Κυριακή, Μαρτίου 02, 2008

Έτσι θα πέσετε

Το blog, του μπλογκ, τα blogs… Εφημερίδες και τηλεόραση κάνουν πάρτι με τα μπλογκ και αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πόσο άσχετοι είναι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι. Αποτυχημένοι δημοσιογράφοι με αποτυχημένα μπλογκ θέτουν ερωτήσεις σε αποτυχημένους μπλόγκερ που είναι αποτυχημένοι δημοσιογράφοι. Τέλεια ενημέρωση για τους πολίτες – ευτυχώς που κρατάνε το DVD και πετάνε την εφημερίδα. Και κάτι καταπληκτικό: ο Θέμος Αναστασιάδης κοροϊδεύει τον Καψαμπέλη για την εξωτερική του εμφάνιση. Προφανώς, ο Θέμος δεν έχει καθρέφτη. Θέμο, αγόρι μου, στο μεγάλο όργιο μέσα στη φυλακή, εσύ θα είσαι σε μια γωνιά μόνος σου και θα κρατάς την κάμερα – άνθρωπος δεν θα σε πλησιάζει. Αλλά ξέχασα – εσύ έχεις το αμοντάριστο DVD και δεν κινδυνεύεις… (Η συνέχεια του κειμένου εδώ)

Και βέβαια, παρ’ όλες τις πολυσέλιδες αναλύσεις –και το ύφος ανωτερότητας των δημοσιογράφων απέναντι στους μπλόγκερ-, κανείς δεν δίνει απάντηση σε ένα γαμημένο ερώτημα που θέτω εδώ και δυο χρόνια: «Στο εξωτερικό, τα πιο πετυχημένα μπλογκ τα έχουν δημοσιογράφοι – γιατί δεν υπάρχει ένας επώνυμος Έλληνας δημοσιογράφος με πετυχημένο μπλογκ»; (Αυτό, ας το σκεφτούν και οι πολιτικοί που τους προσκυνάνε ακόμα. Α ρε κακομοίρηδες, είδηση δεν έχετε πάρει.)

Φυσικά, δεν λείπει και το άλλοθι του «κινήματος των μπλόγκερ» που μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα για τις πυρκαγιές, και άρα είναι καλοί άνθρωποι. Άραγε, πώς θα ήταν αν το «κίνημα των μπλόγκερ» είχε φροντίσει να στείλει τις πωλήσεις του «Βήματος» και των «Νέων» στο –ακόμα πιο- ναδίρ, ώστε να ξεβρομίσει λίγο ο τόπος; Αυτό είναι κίνημα!

Ωραία είναι να χαίρεσαι, μαλακισμένο παπαγαλάκι, για την πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ –αν και δεν πιστεύω τις δημοσκοπήσεις, ειδικά αυτήν την εποχή και ειδικότερα απ΄ αυτή τη φυλλάδα- αλλά θα ήθελα να έβλεπα τη φάτσα σου όταν θα μάθαινες πως η εφημερίδα σου δεν πουλάει ούτε 10 χιλιάδες φύλλα. Και αμέσως μετά να έβλεπες το Mega στο 2%. Θα γελούσες πολύ τότε. Αλλά για αυτό το θέμα, θα επανέλθω…