Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2008

Ντουγρού στην κατηφόρα τη μεγάλη

Ιδιαίτερη εντύπωση έχουν προκαλέσει οι συχνές –το τελευταίο διάστημα- εμφανίσεις της Ζωής Λάσκαρη στην τηλεόραση. Η χρονική στιγμή που επέλεξε η κυρία Λάσκαρη να εμφανιστεί δεν είναι καθόλου τυχαία: η κυρία Λάσκαρη είναι μια λαμπρή εκπρόσωπος της δεξιάς κουλτούρας και συμβαδίζει απόλυτα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – απόδειξη, πως η πιο πετυχημένη της ταινία είχε τον τίτλο «Ο Κατήφορος». (Η συνέχεια εδώ)

Η ταινία «Ο Κατήφορος» ήταν η πρώτη ταινία της κυρίας Λάσκαρη και σηματοδότησε την καριέρα της, αφού αμέσως μετά πήρε την κατηφόρα. Δεν αποκλείεται να έπεσε θύμα των αριστερών σκηνοθετών και ηθοποιών που λυμαίνονται την ντόπια κουλτούρα.

Βλέποντας την κυρία Λάσκαρη στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις, διαπίστωσα με χαρά πως θα είναι η πρώτη μας μεγάλη ηθοποιός που θα πεθάνει γελαστή – αν ανοίξουν την κάσα πάνω από το μνήμα, θα δουν μια γυναίκα να τους χαμογελάει.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, η κυρία Λάσκαρη χαχανίζει συνέχεια – δεν αποκλείεται, βέβαια, να μην κλείνει το στόμα της από τις πλαστικές. Ή να τη γαργαλάνε τα ράμματα.

Πάντως, όταν έρθει η ώρα να αποχαιρετίσει η κυρία Λάσκαρη τον μάταιο τούτο κόσμο, το πανελλήνιο –παρακολουθώντας αποσπάσματα από τις ταινίες της στα τηλεοπτικά αφιερώματα- θα διαπιστώσει πως η κυρία Λάσκαρη στους ρόλους της ήταν πάντα ντυμένη κάπως πένθιμα: τα εσώρουχά της ήταν μαύρα.


Και βέβαια, θα πρέπει να πάτε στο Ραπόρτο για να διαβάσετε πως πέρασα στο Καρναβάλι τση Ζάκυθος!