Δευτέρα, Ιανουαρίου 12, 2009

Gazablanca

Από την αιματοχυσία στη Γάζα λείπει μια ερωτική ιστορία. Χορταστικό είναι το ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων –που παρακολουθούμε σε απευθείας μετάδοση- αλλά, αν υπήρχε και μια ερωτική ιστορία, θα είχε πιο μεγάλο ενδιαφέρον το θέαμα. Όλες οι σπουδαίες πολεμικές ταινίες έχουν και μια ερωτική ιστορία για να σπάει λίγο τους βομβαρδισμούς, τις νάρκες και τα διαμελισμένα πτώματα. Γύρω ο πόλεμος και στη μέση ο έρωτας... Η συνέχεια εδώ

Φανταστείτε, μέσα στο ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων, να σκάσει ξαφνικά μια ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν υπολοχαγό του ισραηλινού στρατού και μια Παλαιστίνια κομμώτρια. Δύο άνθρωποι από αντίπαλα στρατόπεδα να ερωτεύονται, αγνοώντας πατρίδα, θρησκεία, γονείς και άλλα τέτοια μικροαστικά ταμπού. Θα αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον το πράγμα.

Άλλο είναι να βλέπεις εκατοντάδες νεκρούς που δεν ξέρεις ούτε το όνομά τους και άλλο να ανησυχείς κάθε μέρα για το Βενιαμίν και τη Σεράχ.

Αυτό που λείπει από την αιματοχυσία στη Γάζα είναι μια ερωτική ιστορία με δυο πρόσωπα που θα μπορείς να ταυτιστείς μαζί τους. Οι εκατοντάδες νεκροί Παλαιστίνιοι δεν σε βοηθούν να ταυτιστείς μαζί τους - πριν προλάβεις να συμπονέσεις ένα νεκρό Παλαιστίνιο, σκοτώνονται άλλοι σαράντα. Ουκ εν τω πολλώ το ευ.

Θα ήταν εξαιρετικά συναρπαστικό, αν η ερωτική ιστορία στη Γάζα δεν ήταν ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα αλλά ανάμεσα σε δυο άντρες.

Φανταστείτε, μέσα σε όλο αυτό το μακελειό, έναν μαχητή της Χαμάς να ερωτεύεται έναν Ισραηλινό λοκατζή.

Φανταστείτε αυτούς τους δυο ανθρώπους –που θα έπρεπε να μισούν ο ένας τον άλλον- να πετάνε τα όπλα και να αγκαλιάζονται με πάθος, ενώ γύρω τους θα πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι κι ο πληγωμένος καλλιτέχνης θα αναστενάζει.

Η ιστορία των δυο αντρών που ανακάλυψαν τον έρωτα στο πεδίο της μάχης –και αντί για πόλεμο έκαναν έρωτα- θα κάνει αμέσως το γύρο του κόσμου και οι τηλεθεατές θα καρφωθούν στις τηλεοράσεις με τα χαρτομάντιλα στο χέρι.

Μετά θα μπουκάρουν στη Λωρίδα της Γάζας όλοι οι γκέι του πλανήτη -μαζί με τη Ντάνα Ιντερνάσιοναλ- και η Γάζα, αντί για τόπος μαρτυρίου, θα γίνει το κλουβί με τις τρελές…

Ωραία θα ήταν και μια ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο γυναίκες - ανάμεσα σε μια Ισραηλινή νταρντάνα με το βαθμό του συνταγματάρχη και σε μια Παλαιστίνια χορεύτρια του χορού της κοιλιάς.

Το μόνο που με προβληματίζει, στην περίπτωση που ερωτευτούν δυο γυναίκες, είναι πως θα αφήσουν όλοι οι πολεμιστές τα όπλα κάτω για να τις πάρουν μάτι.