Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2009

Οι ένοπλες επιθέσεις είναι η λύση για την ανεργία!





Η ένοπλη επίθεση εναντίον του Alter έχει αλλάξει πολύ τα πράγματα στους τηλεοπτικούς σταθμούς και στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Από κει που οι απολύσεις πέφτανε βροχή, τώρα δεν απολύεται κανείς.

Η διοίκηση του Alpha πρότεινε πριν από λίγες μέρες στους υπαλλήλους εθελουσία έξοδο αλλά τώρα δεν τους αφήνει να φύγουν. Πάνε οι υπάλληλοι του Alpha και παρακαλάνε να τους αφήσουν να παραιτηθούν για να μην τους βρει καμιά αδέσποτη στο δόξα πατρί αλλά οι ιδιοκτήτες του σταθμού τους κρατάνε με το ζόρι.

Σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν απολύουν κανέναν πια – όχι μόνο δεν απολύουν αλλά κάνουν και προσλήψεις.

Αν απορείτε γιατί άλλαξαν τα πράγματα μετά από την επίθεση στο Alter –και γιατί δεν απολύουν πια τα κανάλια δημοσιογράφους και τεχνικούς- τα πράγματα είναι απλά: Τους θέλουν για ασπίδες - για ανθρώπινες ασπίδες.

Σου λέει ο καναλάρχης «αν έχω μέσα στο κανάλι 200 νοματαίους, θα κωλώσουν οι επαναστάτες να μου βάλουν βόμβα και να σκοτώσουν τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς που αμείβονται με 700 και 800 ευρώ – ενώ, αν είναι μέσα στο κανάλι μόνο οι εκατομμυριούχοι μεγαλοδημοσιογράφοι των δελτίων ειδήσεων, δεν την γλιτώνω με τίποτα την επίθεση».

Δηλαδή, βλέπουμε πως η επίθεση στο Alter έσωσε πολλές θέσεις εργασίας και ωφέλησε τον δημοσιογραφικό κλάδο.