Πέμπτη, Απριλίου 03, 2008

God save Carla




Ο πιτσιρίκος ακολούθησε τον Νικολά Σαρκοζί και την Κάρλα Μπρούνι στην επίσκεψή τους στη Βρετανία, διαπίστωσε πως ακολούθησαν απαρεγκλίτως το αυστηρό βρετανικό πρωτόκολλο και συμπέρανε πως "Τελεία και παύλα - Κάρλα είσαι καύλα"!
(Η συνέχεια εδώ)






Πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν ο Νικολά Σαρκοζί και η Κάρλα Μπρούνι στους Βρετανούς κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή τους σε μια μεγάλη χώρα.

Το προεδρικό ζεύγος έκανε πρόσφατα περιοδεία στην Αφρική, αλλά δεν είχε μεγάλη επιτυχία γιατί οι Αφρικανοί έβλεπαν την Κάρλα πιο αδύνατη κι από τους ίδιους, και δεν τους έκανε καμία εντύπωση - ακόμα και τα πεινασμένα λιοντάρια την προσπερνούσαν με αδιαφορία.

Μια μέρα πριν την επίσκεψή τους, δημοσιεύτηκε στον βρετανικό Τύπο μια γυμνή φωτογραφία της Κάρλας, κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το αεροδρόμιο από Βρετανούς που νόμιζαν πως η Κάρλα θα κατέβαινε από το αεροπλάνο όπως τη γέννησε η μάνα της∙ βέβαια, η μάνα της την είχε γεννήσει σε πιο μικρό μέγεθος - δεν ήταν έτσι μεγάλη η Κάρλα από τα γεννοφάσκια της.

Προς μεγάλη απογοήτευση του βρετανικού κοινού, η Κάρλα φορούσε ένα γκρίζο φόρεμα κι ένα μικρό μπερέ - έτσι που τη ζηλεύει ο Σαρκοζί, σε λίγο θα την κυκλοφορεί με μπούργκα.

Στις επόμενες επισκέψεις του σε άλλες χώρες θα την κλειδώνει στο σπίτι, θα της βάζει και μια ζώνη αγνότητας και θα παίρνει μαζί του στο εξωτερικό τον σοφέρ του∙ θα τον χώνει κάτω από την μπούργκα και κανείς δεν θα καταλαβαίνει πως τον συνοδεύει ο Μισέλ Ντιμπουά και όχι η Κάρλα.

Από την άλλη, είναι πολύ περήφανος που η Κάρλα είναι τεφαρίκι, οπότε δεν αποκλείεται να του τη δώσει και να την περιφέρει τσίτσιδη ανά την υφήλιο για να δουν όλοι με τι γυναίκα νταραβερίζεται.

Είναι ολοφάνερο πως ο Σαρκοζί βρίσκεται στην κλιμακτήριο, αλλά το πρόβλημα είναι γενικότερο: Οι λαοί επιλέγουν για κυβερνήτες άνδρες και γυναίκες στην ηλικία που περνάνε κλιμακτήριο.

Θα ήταν προτιμότερο όσους θέλουν να κάνουν καριέρα στην πολιτική να τους ευνουχίζουμε από νεαρή ηλικία για να μην έχουμε προβλήματα μετά.

Φανταστείτε να χωρίσει ο Καραμανλής τη Νατάσα, να παντρευτεί την Τζούλια Αλεξανδράτου και -από κει που δεν ξεκουνάει από τη Ραφήνα ούτε με πόλεμο- να αρχίσει να τρέχει από χώρα σε χώρα για να δουν όλοι τι γύναικο έχει στο κρεβάτι του.

Η χώρα θα μείνει ακυβέρνητη και θα πάει στράφι το οικονομικό θαύμα της νέας διακυβέρνησης, και ο παγκόσμιος θαυμασμός που -με τόσο κόπο- έχουμε κατακτήσει.

Θα μπορούσαν βέβαια οι λαοί να εκλέγουν ηγέτες με τον όρο πως κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν θα έχουν το δικαίωμα να χωρίζουν και να τραβιούνται με τεκνά και σουρλουλούδες.

Βέβαια, σε μερικές περιπτώσεις αυτό είναι περιττό. Για παράδειγμα, οι Έλληνες εξέλεξαν τον Κώστα Σημίτη πρωθυπουργό -μετά την πολύ ερωτιάρικη πρωθυπουργία του Ανδρέα Παπανδρέου- γιατί ήξεραν πως ήταν μάλλον απίθανο να βρεθεί γυναίκα που θα ξεμυαλιστεί με την πάρτη του.

Πριν ο Σαρκοζί και η Μπρούνι επισκεφτούν τη Βρετανία, ο γαλλικός Τύπος τους έκανε μαθήματα για το πώς θα φερθούν στη βασίλισσα Ελισάβετ, ώστε να μην παραβιαστεί το αυστηρό βρετανικό πρωτόκολλο - σίγουρα θα τρίζουν τα κόκαλα του Ντε Γκωλ με τόση δουλοπρέπεια απέναντι στους προαιώνιους εχθρούς της Γαλλίας.

Οι γαλλικές εφημερίδες κατέστησαν σαφές στο προεδρικό ζεύγος πως δεν πρέπει να αγγίξει τη βασίλισσα. Βέβαια, αυτή η συμβουλή ήταν μάλλον αχρείαστη, αφού η Ελισάβετ δεν είναι ακριβώς και ο τύπος της γυναίκας που ορμάς ενθουσιασμένος πάνω της να την αγκαλιάσεις - άσε που είναι γριά, κι όσο να ‘ναι οι γέροι μυρίζουν και λιγάκι.

Η Κάρλα Μπρούνι σκλάβωσε τους Βρετανούς όταν υποκλίθηκε στην Ελισάβετ, αν και δεν ήταν υποχρεωμένη από το πρωτόκολλο - η Κάρλα είναι έξυπνη κοπέλα και έχει καταλάβει εδώ και καιρό πως μόνο με τις υποκλίσεις πας μπροστά στον κόσμο αυτό, οπότε υποκλίνεται σ' όποιον περνάει από μπροστά της, για να ‘ναι σίγουρη.

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, το πρωτόκολλο απαγορεύει να μιλάς πρώτος στη βασίλισσα, κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα -επειδή η Ελισάβετ έχει πάθει και οκτώ εγκεφαλικά και τα ‘χει χαμένα-, ο Σαρκοζί και η Μπρούνι να την κοιτάνε οκτώ ώρες μουγκοί, περιμένοντας πότε θα θυμηθεί ν' ανοίξει το στόμα της.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του δείπνου, απαγορεύεται να σηκωθείς πριν από τη βασίλισσα. Η Ελισάβετ δεν σηκώνεται ποτέ να πάει για κατούρημα -επειδή της έχουν φορέσει πάνες για την ακράτεια-, αλλά του Σαρκοζί κόντευε να σπάσει η φούσκα του, οπότε την έβγαλε έξω κάτω από το τραπέζι και τα έκανε μέσα σε μια χρυσή βασιλική σαμπανιέρα της εποχής του Ερρίκου του Ε'.

Ευτυχώς, το πρωτόκολλο δεν απαγορεύει να κλάσεις πριν από τη βασίλισσα, γιατί τους ταΐσανε φακές, μπρόκολο και σκορδαλιά και η Κάρλα δεν μπορούσε να κρατηθεί με τίποτα - λιποθύμησαν όλα τα ανάκτορα από τις πορδές της.

Το βράδυ στο βασιλικό κάστρο, ήταν και οι δυο πτώματα από την κούραση, αλλά ο Σαρκοζί ήθελε να κουτουπώσει την Κάρλα για να εντυπωσιάσει τη βασίλισσα. Επειδή δεν του έκανε κούκου, έβαλε την Κάρλα να βογκάει με τις ώρες, αλλά ο κόπος της πήγε χαμένος γιατί η Ελισάβετ -εκτός όλων των άλλων- είναι και θεόκουφη.

Ο βρετανικός Τύπος αποθέωσε την Κάρλα Μπρούνι, αλλά είναι σίγουρο πως οι Βρετανοί μεταξύ τους θα λέγανε πως «οι πουτάνες κι οι τρελές έχουν τις τύχες τις καλές» - αυτά να τα βλέπουν τα νοικοκυροκόριτσα που πάνε με το σταυρό στο χέρι.

Πάντως, η πιο εντυπωσιακή στιγμή της παρουσίας του προεδρικού ζεύγους στη Βρετανία ήταν η επίσκεψή του στο γήπεδο της Άρσεναλ, που έχει Γάλλο προπονητή και πολλούς Γάλλους παίκτες: Η Κάρλα ξεσκίστηκε στις ντρίμπλες και στα τακουνάκια -αποδεικνύοντας πως είναι ένας θηλυκός Μαραντόνα-, ενώ, κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα που ακολούθησε, πέτυχε ένα φοβερό γκολ με ανάποδο ψαλίδι και το πανηγύρισε με κωλοτούμπες.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στη Βρετανία, συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως η συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας αλλά και η επιθυμία του Σαρκοζί να στείλει ακόμα χίλιους στρατιώτες στο Αφγανιστάν. Τι σημασία, όμως, έχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες νεκρών Αφγανών μπροστά στη γοητευτική Κάρλα;

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γαλλία, ο Νικολά Σαρκοζί θα επισκεφθεί το Μάιο τη χώρα μας για να συναντήσει τους συγγενείς του που μένουν στη Θεσσαλονίκη και έχουν πατσατζίδικο στην Άνω Τούμπα.

Ο Γάλλος Πρόεδρος μαζί με την Κάρλα Μπρούνι θα επισκεφθούν και την Αθήνα, όπου -σύμφωνα με το πρωτόκολλο- ο Κώστας Καραμανλής θα τους παραθέσει δείπνο στον Μπαϊρακτάρη, με σπληνάντερα και γαρδούμπα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συζητήσει με τον Σαρκοζί για τους νταβατζήδες της διαπλοκής, αλλά και για τα ροζ DVD - αφού υπάρχει DVD με έναν χοντρό γενικό γραμματέα του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού να φιστικώνει μια αδιάφορη 35χρονη, φανταστείτε πόσα DVD με την Κάρλα θα κυκλοφορούν στην αγορά.

Η Κάρλα, πάντως, δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει από το αυστηρό βρετανικό πρωτόκολλο στα κοψίδια, τη λαδόκολλα και τη ρετσίνα, αφού έχει αποδείξει πως είναι και του λιμανιού και του σαλονιού.

LIFO - 03/04/08