Τετάρτη, Μαΐου 21, 2008

Όχι στα νέα “Ζωνιανά”

Έλαβα από τον καλό δημοσιογράφο Προκόπη Δούκα το κάτωθι μέιλ. Θέλω να παρακαλέσω τους φίλους μπλόγκερ και τους φίλους αναγνώστες να το διαδώσουν, αλλά και να συμπαρασταθούν σε αυτήν την προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί επιτέλους με κάποιο τρόπο αυτό το ιδιόμορφο γκέτο που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της Αθήνας. Πάντως, εγώ, τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι, θα είμαι μπροστά από το Δημαρχείο. Ευχαριστώ πολύ.


Όχι στα νέα “Ζωνιανά”


- Λέμε όχι στο γκέτο της εξαθλίωσης και του φόβου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

- Λέμε όχι στην εκμετάλλευση μεταναστών και μη από τα κυκλώματα των ναρκωτικών, της πορνείας και της κάθε λογής παρανομίας.

- Αρνούμαστε να ζούμε και να εργαζόμαστε μέσα στη συνειδητή υποβάθμιση και την εγκατάλειψη του “ιστορικού τριγώνου”.

- Αρνούμαστε την εικόνα που προσφέρει η Αθήνα στους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες της, λίγες εκατοντάδες μέτρα από την Ακρόπολη και τα ιστορικά μας μνημεία.

- Απαιτούμε από κάθε φορέα της Πολιτείας (δήμος, νομαρχία, κυβέρνηση) να αναλάβει τις ευθύνες του και να μη τις μεταθέτει συστηματικά “στους άλλους”.

- Απαιτούμε τη συνεργασία όλων, για να τεθεί επί τέλους σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, τους τελευταίους μήνες.


Όλοι μπροστά από το Δημαρχείο, τη Δευτέρα 26/5/2008, στις 3 το μεσημέρι, για να απαιτήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει επί τέλους δράση!



Σύλλογος “Παναθήναια” και Ενεργοί πολίτες της Αθήνας


Το μπλογκ του συλλόγου "Παναθήναια" εδώ.