Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2005

Έξω πάμε καλά (επειδή δεν πάμε συχνά)

Image Hosted by ImageShack.us


Στην ιαπωνική πρωτεύουσα βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος την Παρασκευή θα έχει συναντήσεις με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σουζούκι Κουτούκι και τον αυτοκράτορα Καράτε Κιντ τον Κορεατοκτόνο. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού γίνεται στα πλαίσια της προώθησης του τελευταίου βιβλίου του κ. Σημίτη στο εξωτερικό.

Ο κ. Καραμανλής συνοδεύεται από τη σύζυγό του Νατάσα, αφού τελικά η κουνιάδα της βγήκε από το Δαφνί και θα κρατήσει αυτή τα δίδυμα. Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνονται τρία άλματα «Τσουκαχάρα» με πιρουέτες και δυο συνεντεύξεις στα περιοδικά «Σοκ - άκι» και «Χάι - άκι», ενώ θα παρευρεθεί και στον τελικό του γιαπωνέζικου «Fame Story», όπου θα τραγουδήσει τα «Παιδιά του Πειραιά» στα κινέζικα, σε ντουέτο με την Γιαπωνέζα υψίφωνο Μπέμπα Μπλανς Ντιμπουά, που έχει ελληνική καταγωγή από την Τσαμουριά της Νότιας Αλβανίας.

Έχει προγραμματιστεί ακόμα γεύμα εργασίας, με εκπροσώπους του συλλόγου ρακοσυλλεκτών Ιαπωνίας «Μανταλάκι», στο οποίο θα παρακαθίσει δικαιωματικά και ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος θα κόψει τη φανουρόπιτα με ζίου ζίτσου. Το μενού περιλαμβάνει ακόμα σούσι, Λούσι και Λίτσα Γιαγκούση που θα τραγουδήσει την κλασική επιτυχία της «Όταν μια γυναίκα δεν την αγαπάς, κάνε την πουτάνα να τα ‘κονομάς». Τα ελληνικά τραγούδια γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό κι αυτό δεν είναι περίεργο, αφού οι ξένοι έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα να μην καταλαβαίνουν τα λόγια.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος είναι γνώστης της ιαπωνικής γλώσσας και τώρα παλεύει να μάθει κι ελληνικά. Ο κ. Αντώναρος θα πάρει μέρος σε αγώνα επίδειξης σούμο σε τραμπολίνο, όπου θα παλέψει με τους Ιάπωνες πρωταθλητές της καλλιτεχνικής αυτοκτονίας Μπατίρη Χαρακίρι και Μπουρνάζι Καμικάζι. Τα έσοδα του event θα δοθούν για τα θύματα της Χιροσίμα, του Ναγκασάκι και του Κώστα Μητσοτάκη.