Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Ρουκέτες & Μούντζες

ΤΡΙΤΗ 9/1

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Ωνάσειο για επέμβαση μπαϊπάς και η Ελλάδα κρατάει την ανάσα της. Ο Μητσοτάκης ζηλεύει τον Ανδρέα Παπανδρέου και βαδίζει στα χνάρια του, για να κερδίσει μια θέση στις καρδιές των Ελλήνων – όπου να 'ναι θα βγάλει και γκόμενα αεροσυνοδό. Στο άκουσμα της είδησης, οι υπόλοιποι καρδιοπαθείς του Ωνασείου εγκαταλείπουν το νοσοκομείο - παίρνουν τις καρδιές στα χέρια κι όπου φύγει φύγει. Η επέμβαση είναι απόλυτα πετυχημένη – ο Μητσοτάκης συνέρχεται σε χρόνο ρεκόρ και ζητάει παγωτό. Το Μητσοτακέικο κατακλύζει το Ωνάσειο και οι Έλληνες βγαίνουν με τις σημαίες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.Στα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων γίνεται τέτοιος χαμός με τις καταγγελίες των παράνομων απαλλαγών στράτευσης, που νομίζεις πως όλοι οι παρουσιαστές και οι καλεσμένοι υπηρέτησαν ως λοκατζήδες ή αλεξιπτωτιστές – μετά, ο Χατζηνικολάου και ο Τράγκας θα πήγαν σίγουρα και μια πενταετία στη Λεγεώνα των Ξένων, για να ξεχαρμανιάσουν.


ΤΕΤΑΡΤΗ 10/1

Οι δρόμοι της Αθήνας ξεστολίζονται από τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και τις γιρλάντες, κι έτσι παραμένουν μόνο τα σκουπίδια για να μας θυμίζουν το εορταστικό κλίμα – αν οι Αθηναίοι διαπιστώσουν πως, εκτός από τα καρουζέλ, εξαφανίστηκε ξαφνικά και το σκουπιδαριό, μπορεί να πάθουν κατάθλιψη. Ο Νικήτας Κακλαμάνης κάνει έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους δρόμους – σε λίγο θα μας ζητάνε να τα πηγαίνουμε μόνοι μας στη χωματερή και να τα θάβουμε με τα χέρια. Άλλη λύση είναι να αφήνουμε τα σκουπίδια στο σπίτι και να κοιμόμαστε δίπλα στους κάδους απορριμάτων. Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα οι διακοπές συνεχίζονται εξαιτίας του άρθρου 16 αλλά, κυρίως, λόγω του γενικότερου χαβαλέ που κυριαρχεί στο χώρο της Παιδείας. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν έχουν καμιά διαφορά από τα δημόσια: και τα μεν και τα δε σε μετατρέπουν σε ιδιώτη. Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο στην οποία όσο πληθαίνουν οι πανεπιστημιακές σχολές αυξάνεται και η αμορφωσιά – τουλάχιστον έχουμε βελτιωθεί κάπως στην ατομική καθαριότητα. Στα κανάλια όλοι τσακώνονται ποιος έχει κάνει μεγαλύτερη θητεία – η Όλγα Τρέμη έχει μαραζώσει.


ΠΕΜΠΤΗ 11/1

Οι Αθηναίοι ξυπνούν με την είδηση πως η αμερικανική πρεσβεία δέχτηκε επίθεση με ρουκέτα – με τόση πάρλα για τη θητεία και το στρατό στις τηλεοράσεις, λογικό ήταν κάποιοι να επηρεαστούν και να πάρουν τα όπλα. Αμέσως, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώνονται έξω από την πρεσβεία για να συμπαρασταθούν στον φίλο αμερικανικό λαό και να καταδικάσουν την επίθεση. Λαός και πρεσβεία ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τους φονιάδες των Αμερικανών. Μόλις οι συγκεντρωμένοι μαθαίνουν πως η ρουκέτα χτύπησε την τουαλέτα του πρέσβη, μπουκάρουν στην πρεσβεία για να αφήσουν ένα τριαντάφυλλο δίπλα στο πληγωμένο καζανάκι. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς που διαμένουν στην Ελλάδα να προσέχουν στις τουαλέτες για να μην τους έρθει καμιά ρουκέτα στο δόξα πατρί – να τα κάνουν έξω, για νάναι σίγουροι. Παράλληλα, η αμερικανική πρεσβεία ανακοινώνει πως δεν θα υπάρξει καμιά αλλαγή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις εξαιτίας του χτυπήματος – παραμένουμε υποτελείς.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1

Οι παρουσιαστές των δελτίων εγκαταλείπουν τις παράνομες απαλλαγές στράτευσης και το ρίχνουν στους εκτοξευτήρες ρουκετών – σε λίγο θα παρουσιάζουν τα δελτία μέσα από τανκ. Απομακρύνετε τα παιδιά από τις τηλεοράσεις γιατί επηρεάζονται – καμιά δεκαριά πιτσιρίκια είδαν τον απαγχονισμό του Σαντάμ και κρεμάστηκαν μόνα τους. Αν τα παιδιά σας βλέπουν τον Ευαγγελάτο, μπορεί να πάνε ν’ αγοράσουν καναν εκτοξευτήρα από τη μαύρη αγορά και να σας ανατινάξουν το σκρίνιο. Τελικά η ρουκέτα ήταν κινεζικής προέλευσης – μάλλον γι’ αυτό δεν πέτυχε το θυρεό της πρεσβείας, που ήταν ο στόχος. Τίποτα δεν καταφέρνουν να φτιάξουν σωστά αυτοί οι Κινέζοι – από ατμοσίδερο μέχρι ρουκέτα, όλα ελαττωματικά τα κάνουν. Είναι ν’ απορείς πώς δεν έχουν εξολοθρευτεί μόνοι τους τόσα χρόνια, αφού χρησιμοποιούν τα δικά τους προϊόντα – φαντάσου πόσα δισεκατομμύρια θα ήταν τώρα αν είχαν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, όπως αυτά που παράγουμε εμείς στη χώρα μας.


ΣΑΒΒΑΤΟ 13/1

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής αποδίδουν την επίθεση στον «Επαναστατικό Αγώνα», και πιστεύουν πως τα μέλη του είναι τρίτης γενιάς – τα ονομάζουν έτσι γιατί θα τα συλλάβουν σε τρεις γενιές από σήμερα. Η οργάνωση θέλησε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του Σάββα Ξηρού: ήθελε να καρφώσει μια ρουκέτα στο θυρεό της πρεσβείας και είχε μείνει με το παράπονο ο καημένος – άσε που δεν πήρε και δώρο τα Χριστούγεννα.
Δηλαδή ο «Επαναστατικός Αγώνας» είναι κάτι σαν τον Αϊ-Βασίλη ή σαν το «Πες το και θα γίνει»: εκφράζεις επιθυμίες και τις πραγματοποιεί. Μιας και σε λίγες μέρες έχω τα γενέθλιά μου, μήπως θα μπορούσαν τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» να ανατινάξουν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης γιατί μου κόβει τη θέα προς τον Παρθενώνα; Δεν είναι ανάγκη να το κάνουν ανήμερα στα γενέθλιά μου, ας το κάνουν και πιο μετά – θα καταλάβω εγώ. Ευχαριστώ πολύ.


ΚΥΡΙΑΚΗ 14/1

Πάντως, αυτή η αμερικανική πρεσβεία μες στο κέντρο της Αθήνας είναι μια πρόκληση, ρε παιδί μου. Περνάει ο άλλος, ρίχνει μια ρουκέτα, και μετά πάει στη δουλειά του σαν κύριος. Γιατί δεν τη μεταφέρουν κάπου αλλού; Να την πάνε στο Ζεφύρι! Βέβαια, δεν θα βολεύει τους διαδηλωτές γιατί, οπωσδήποτε, Πολυτεχνείο-Ζεφύρι είναι και μισή μέρα δρόμος. Άσε που θα πρέπει να περάσεις ανάμεσα από εμπόρους ναρκωτικών, βιαστές, δολοφόνους και κάθε λογής εγκληματίες που θα καραδοκούν στο κάθε σου βήμα για να σε κάνουν κομματάκια. Ας πάνε την πρεσβεία στο Ζεφύρι και τότε θα δούμε ποιοι, πραγματικά, έχουν επαναστατική διάθεση – στη Βασιλίσσης Σοφίας, όλοι επαναστάτες είμαστε. Αν μεταφέρουν την αμερικανική πρεσβεία στο Ζεφύρι θα διαλυθεί ο Συνασπισμός – μπορεί και το ΚΚΕ. Τελικά, η ένωση της Αριστεράς περνάει μέσα από τη μεταφορά της πρεσβείας σε άλλη τοποθεσία – τα δυο κόμματα θα κάνουν κοινή πορεία για να παραμείνει η πρεσβεία στη θέση της.


ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1

Δεν τα καταλαβαίνω, πάντως, τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα». Τι τους έκαναν οι Αμερικανοί; Οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας. Εντάξει, δημοκρατία έχουμε –που λέει ο λόγος–, οπότε υπάρχει κι ένα πολύ μικρό κομμάτι του πληθυσμού της χώρας που δικαιούται να μη χωνεύει τους Αμερικανούς. Είναι ανάγκη να εκτοξεύουν ρουκέτες στην πρεσβεία τους; Κατά πρώτον, είναι βίαιη διαμαρτυρία. Κατά δεύτερον, η ρουκετοβολία δεν ανήκει στην ελληνική παράδοση. Ας διαμαρτυρηθούν με έναν ελληνοπρεπή τρόπο. Ας μουντζώσουν! Η μούντζα, μάλιστα – είναι ελληνοπρεπέστατη. Η χρήση της χρονολογείται από τα χρόνια του Βυζαντίου – θα χαρεί κι ο Αρχιεπίσκοπος. Όσοι διαφωνούν με την αμερικανική πολιτική δεν έχουν παρά να απονέμουν το παράσημο της ανοιχτής παλάμης στην πρεσβεία κάθε φορά που περνούν απέξω. Πού ξέρεις, μπορεί να γίνει μόδα η μούντζα και να καθιερωθεί ως το παγκόσμιο σύμβολο εναντίον του ιμπεριαλισμού – θα περνάνε οι πολίτες όλου του πλανήτη έξω από τις αμερικανικές πρεσβείες και θα μουντζώνουν. Στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης, η Ελλάδα θα γίνει και πάλι μόδα. Φτάνει πια ο Ζορμπάς και το συρτάκι! Όρσε!


Αγαπητά μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα", το κείμενο αυτό γράφτηκε για τη




LiFO