Τρίτη, Ιανουαρίου 30, 2007

Υπουργείο Θρησκείας και Θρησκευμάτων

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού που, σύμφωνα με ελληνοχριστιανικούς κύκλους, βρίθει ανακριβειών και παραλείψεων – όλα τα άλλα βιβλία, σε όλα τα άλλα μαθήματα, σε όλες τις άλλες τάξεις είναι πλήρως εμπεριστατωμένα, αλλά ειδικά στην Ιστορία της ΣΤ΄Δημοτικού υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ελλοχεύει ο κίνδυνος τα Ελληνόπουλα να μείνουν αμόρφωτα και να μην γίνουν σοφά σαν κι εμάς που μάθαμε μόνο ιστορικές αλήθειες στο σχολείο.

Τα 12χρονα σουλατσάρουν στο Διαδίκτυο και –όταν δεν βλέπουν τσόντες ή δεν παίζουν παιχνίδια- έχουν πρόσβαση σε όσες ιστορικές πηγές θέλουν. Μην το πει κανείς στον Αρχιεπίσκοπο και στον Παπαθεμελή, γιατί θα ζητήσουν την κατάργηση του Διαδικτύου. Και καλά αυτοί - οι αρθρογραφούντες στις εφημερίδες δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα;

Αυτά παθαίνεις, όταν έχεις υπουργείο Παιδείας και …Θρησκευμάτων και όταν το Σύνταγμά σου είναι το μοναδικό στην Ευρώπη που δεν ισχύει «στο όνομα του λαού», αλλά «εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος» - δεν θα συγγράφουν οι επιστήμονες εκπαιδευτικοί τα σχολικά βιβλία αλλά θα παίρνουν πρώτα την άδεια του Χριστόδουλου.

Άπειρες συζητήσεις για ένα θέμα που η χώρα μας θα έπρεπε να έχει λύσει εδώ και χρόνια. Στην επόμενη Βουλή το θέμα πρέπει να λυθεί μια και καλή. Διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας. Σώνει.