Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2007

Live your Christmas in Athens


Ο πιτσιρίκος περπατά μαγεμένος στους δρόμους της Αθήνας και τεντώνει τα αυτιά του για να ακούσει το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου.




Η Αθήνα φόρεσε τα γιορτινά της και είναι έτοιμη να ζήσει τα πιο λαμπερά Χριστούγεννα της πολύχρονης ιστορίας της. Ο Νικήτας Κακλαμάνης αποφάσισε να διακόψει την αυτοεξορία του στα υπόγεια του δημαρχείου -όπου οραματίζεται την Αθήνα του 2015- και να ασχοληθεί λίγο με την Αθήνα του 2007.

Όλο αυτό το διάστημα, ο κ. Κακλαμάνης έφτιαχνε χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα χεράκια του, φούσκωνε μπαλόνια και επιδιόρθωνε το καρουσέλ με τανάλιες και κατσαβίδια, οπότε δεν πειράζει που η πόλη μοιάζει να μην έχει δήμαρχο και είναι τίγκα στο σκουπιδομάνι.

Επίκεντρο των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα είναι για μια ακόμα φορά το Σύνταγμα, ώστε να φρακάρουν οι δρόμοι του κέντρου από τα αυτοκίνητα, τα παιδιά να ουρλιάζουν στο πίσω κάθισμα και οι εξοργισμένοι Αθηναίοι να κορνάρουν πανηγυρικά και να ανταλλάσσουν χριστοπαναγίες.

Στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος δεσπόζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει ύψος μόνο 14,5 μέτρα, αφού ο κ. Κακλαμάνης -σε αντίθεση με τον κ. Αβραμόπουλο- πιστεύει πως σημασία δεν έχει το μέγεθος αλλά η τεχνική.

Φέτος, η Αθήνα θα θυμηθεί τις χρυσές μέρες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μιας και το φωτισμό της πλατείας Συντάγματος έχει αναλάβει η Ελευθερία Αρτ Ντεκώ, η οποία επιμελήθηκε με τεράστια επιτυχία -ακόμα παραμιλάνε οι ξένοι με την πάρτη της- τους φωτισμούς στις τελετές έναρξης και λήξης των πιο εμπορευματοποιημένων Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν ποτέ. Η ΔΕΗ ήδη τρίβει τα χέρια της γιατί η Ελευθερία είναι πολύ κιμπάρισσα με το ρεύμα - ανοίγει τους διακόπτες και ξεχνάει να τους κλείσει.

Στα πλαίσια της σύνδεσης των Χριστουγέννων με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το επικείμενο λουκέτο στην Ολυμπιακή, θα διεξαχθούν στην πλατεία Συντάγματος οι τελικοί των 200 μέτρων ανδρών και των 100 μέτρων γυναικών του Γκραν Πρι του ΑΝΤ1, με τη συμμετοχή του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου που πήραν άδεια από τη διεθνή ομοσπονδία και θα αγωνιστούν ντυμένοι αεροσυνοδοί και ντοπαρισμένοι με πετροδολάρια.

Στη γραμμή του τερματισμού -στην ταράτσα της «Μεγάλης Βρετανίας»- θα τους περιμένει η Γιάννα Αγγελοπούλου με κόκκινο ζουρλομανδύα για να τους στεφανώσει με παπά και με κουμπάρο, ενώ παράλληλα θα τους χαρίσει και μια Πόρσε, γιατί αφενός τους έχει φάει ο ποδαρόδρομος τόσα χρόνια και αφετέρου δεν ξέρουν ισορροπία, με αποτέλεσμα να στουκάρουν όλη την ώρα με τις μηχανές και να τους τρέχουν στα νοσοκομεία για αποτοξίνωση.

Ο Εθνικός Κήπος θα μετατραπεί σε ένα «Μαγεμένο Δάσος» με καλικάντζαρους, κακούς λύκους και κωλομπαράδες, ενώ εκεί θα βρίσκεται φέτος και το σπίτι του Αϊ-Βασίλη, που τον έχουν τρελάνει στις μετακομίσεις.

Οι υπάλληλοι του δήμου ξεκωλώθηκαν για να καθαρίσουν τον Εθνικό Κήπο από τις κουράδες, τις καπότες και τις κουτσουλιές, αλλά οι κόποι τους απέδωσαν καρπούς αφού το «Μαγεμένο Δάσος» θα ενθουσιάσει τα πιτσιρίκια που θα έχουν την ευκαιρία να ξεσαλώσουν ανέμελα, φορώντας βέβαια πάντα το τσίγκινο σωβρακάκι τους, γιατί η χώρα έχει γεμίσει ανώμαλους που κουτουπώνουν παιδάκια και θα πρέπει να τους κόψουμε τα καλαμπαλίκια για να μην το ξανακάνουν.

Η αστυνομία έχει εγκαταστήσει στον Εθνικό Κήπο περισσότερες από 15.000 κάμερες ασφαλείας, που θα παρακολουθούν τους λιλιπούτειους καταναλωτές σε κάθε τους βήμα για να μην έχουμε ντράβαλα και χαλάσει η μαγεία της γιορτής.

Στη σκηνή του Κρυμμένου Χωριού θα δίνονται παραστάσεις κουκλοθέατρου, βασισμένες σε παραδοσιακά παραμύθια του Βιζυηνού και του Ροΐδη για να βαριούνται τα παιδιά -που γουστάρουν μόνο αμερικανιές- και να πηγαίνουν σπίτι για να ξεραθούν επιτέλους, ώστε να μπορούν οι γονείς τους να παρακολουθούν με την ησυχία τους τσόντες με καυλοπυρέσσοντες νάνους από το Κονγκό και μητρομανείς νταρντάνες από την Ανατολική Γερμανία.

Αισθητή είναι φέτος η απουσία της Ζαχαρούπολης από το Σύνταγμα, αφού ο κ. Κακλαμάνης έκρινε πως ήταν πολύ ακριβές οι τιμές των γλυκών, ενώ από την άλλη τα πιτσιρίκια στούμπωναν στο μελομακάρονο και ύστερα ανέβαιναν στο καρουσέλ όπου ξεσκίζονταν στα ξερνοβολητά, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να σταθείς από την μπόχα.

Ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε πως οι γιορτές στην πλατεία Συντάγματος δεν θα έχουν πια εμπορικό χαρακτήρα και δεσμεύτηκε να υλοποιήσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες για την «Κομμούνα της Αθήνας».

Από φέτος, οι Αθηναίοι θα μπορούν να μπαίνουν στα μαγαζιά της Ερμού και να παίρνουν τσάμπα ό,τι τους γυαλίζει, ενώ σύντομα ο κ. Κακλαμάνης -που τον έχουν πιάσει τα αναρχοκομουνιστικά του χρονιάρες μέρες- θα ακολουθήσει τις ιδέες του Μάο Τσε Τουνγκ και του Τσε Γκεβάρα και θα προχωρήσει στην κατάργηση του χρήματος.

Εντός του εμπορικού τριγώνου οι συναλλαγές θα γίνονται με ανταλλαγή προϊόντων - θα δίνεις το δεξί σου Prada και θα παίρνεις μισό τόνο κουραμπιέδες. Ο κ. Κακλαμάνης ξεκαθάρισε ακόμα πως τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο εμπορική γιορτή αλλά και γιορτή αγάπης. Προς τον εαυτό μας.

Στην πλατεία Κοτζιά, θα φιλοξενηθούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις -που φτιάχνουν πια κυβέρνηση από μόνες τους- και οι Αθηναίοι θα μπορούν να αγοράσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και δώρα, με την ελπίδα πως τα έσοδα θα διατεθούν στους πεινάλες, στους ζήτουλες και στα ορφανά, και όχι στις γκόμενες των ακτιβιστών, όπως είναι και το πιο πιθανό.

Πλούσιο θα είναι και φέτος το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του δήμου και θα περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις για όλα τα γούστα - από τα κάλαντα των Εσκιμώων διαβητικών μέχρι σοβιετικό ραπ για ζωντοχήρες.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συναυλία των Locomondo, που θα ερμηνεύσουν τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη επιτυχία τους «Πίνω μπάφους και παίζω pro», ενώ την ίδια ώρα χασισοκαλλιεργητές από τα Ζωνιανά, ντυμένοι Αϊ-Βασίληδες, θα μοιράζουν στα πιτσιρίκια δωρεάν τσιγαριλίκια ώστε να υπάρξει επιτέλους ειρήνη ανάμεσα στις φυλές των Emo, των Trendy και των Yo και όλοι μαζί αγκαλιασμένοι να νιώσουν την κατάνυξη που προκαλεί η Γέννηση του Θεανθρώπου και το χασίς.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι Αθηναίοι θα έχουν την τύχη να υποδεχτούν το νέο έτος μαζί με τον Φίλιππο Πλιάτσικα που με τα τραγούδια του θα σκορπίσει θλίψη, καντήφλα και απόγνωση - η Αθήνα αντιμετωπίζει το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν σαν να πρόκειται για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Άντε και του χρόνου!

LIFO - 13/12/07



Η δίκη του Αντώνη Τσιπρόπουλου θα γίνει στις 14 Δεκέμβρη 2007, ώρα 9πμ ,Κτήριο 9, στο Πρώτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών της πρώην σχολής Ευελπίδων.