Παρασκευή, Μαΐου 23, 2008

Να τον χαίρεστε

Μαθαίνω από έναν αναγνώστη πως ο Γ. Καρ. γράφει στη σημερινή "Ελευθεροτυπία":

"Μπορείς να κάνεις χιούμορ ακόμα και με το σπουδαιότερο, θεωρητικώς, άρθρο του Συντάγματος, το ακροτελεύτιο, αρκεί να ξέρεις τι λέει και ποιο ρήμα χρησιμοποιεί. Άμα δεν το ξέρεις, τι πας και μπλέκεις; Και αμολάς από τα ερτζιανά (που δεν είναι ανώνυμο μπλογκ, αλλά πιο δύσκολη και υπεύθυνη υπόθεση) την κοτσάνα σου «η τήρηση του Συντάγματος αναθέτεται (!) στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

«Λεπτομέρεια» είναι όλα αυτά, μέσα στις τόσες γλωσσικές και άλλες βαρβαρότητες που ακούμε. «Λεπτομέρεια» που μπορεί και να δικαιολογείται, όταν έχεις να κάνεις με έναν πιτσιρίκο."


Βέβαια, εγώ δεν είπα ποτέ «η τήρηση του Συντάγματος αναθέτεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων» - αντιθέτως, είπα «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων». Λεπτομέρεια, βέβαια, είναι αυτό μέσα στην τόση δημοσιογραφική αλητεία. Η ατυχία του Γ. Καρ. είναι πως η εκπομπή που αποδεικνύει πως δεν είπα ποτέ αυτή τη φράση βρίσκεται στο σάιτ του ΣΚΑΙ. Υποθέτω πως ο υπεύθυνος και επώνυμος δημοσιογράφος της "Ελευθεροτυπίας" Γ. Καρ. θα επανορθώσει για αυτό που έγραψε. Καλή ακρόαση Γ. Καρ.


update! Έτερος δημοσιογράφος της "Ελευθεροτυπίας" -πολύ με αγαπάνε σε αυτή την εφημερίδα- μου γράφει πως "...ο συνάδελφος ............ έχει κάνει λάθος στη φράση που σου αποδίδει αλλά κι εσύ έχεις κάνει φραστικό λάθος σε κάποιο επόμενο σχόλιο...". Μου γράφει όμως στη συνέχεια πως όλοι κάνουμε λάθη όταν μιλάμε. Τον ευχαριστώ πολύ γιατί μέχρι τώρα νόμιζα πως μόνο εγώ κάνω.

update 2 - Όχι, δεν θα απαντήσω στα μέιλ σας γιατί δεν έχω αλλάξει γνώμη - συνεχίζω να πιστεύω πως οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είστε σοιχαμαιρεί.