Τετάρτη, Δεκεμβρίου 07, 2005

Βίον ανθόσπαρτον



Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα με θέμα τη νομική αναγνώριση της συμβίωσης ομοφυλόφιλων κατέθεσε χτες στη Βουλή ο Αλέκος Αλαβάνος. Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού επικαλέστηκε τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες σε άλλες χώρες του κόσμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την πρόταση Αλαβάνου, δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μελετά το ενδεχόμενο να επιτραπεί ο γάμος ομοφυλοφίλων.

Προφανώς, τόσο ο κ. Αλαβάνος, όσο και ο κ. Ρουσόπουλος αγνοούν πως ο γάμος των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα, όχι μόνο αναγνωρίζεται νομοθετικά, αλλά επιβάλλεται και από την κοινωνία, εδώ και αιώνες, με αποτέλεσμα οι ομοφυλόφιλοι να παντρεύονται . Απλά οι ομοφυλόφιλοι άνδρες παντρεύονται γυναίκες και οι ομοφυλόφιλες γυναίκες παντρεύονται άνδρες.

Βέβαια θα μπορούσε να γίνει ακόμα ένα γενναίο βήμα και ίσως σε αυτό να συμφωνήσει ακόμα και η επίσημη Εκκλησία. Ποιο είναι αυτό το βήμα; Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες να παντρεύονται ομοφυλόφιλες γυναίκες και οι ομοφυλόφιλες γυναίκες, ομοφυλόφιλους άνδρες.

Σαφώς οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να έχουν τα ίδια νομικά και πολιτικά δικαιώματα με όλους τους άλλους πολίτες - αυτό που με απασχολεί όμως είναι άλλο και αφορά τον Συνασπισμό : αν ο κ. Αλαβάνος πάρει εργολαβία το θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων και κηρύξει σταυροφορία με σκοπό να αποσπάσει τους σταυρούς των ομοφυλόφιλων πολιτών στις εκλογές, υπάρχει ο κίνδυνος να δικαιώσει όλους αυτούς, που τόσα χρόνια χαρακτηρίζουν τα στελέχη του Συνασπισμού «αριστερούς του κώλου» - κυριολεκτικά αυτή τη φορά.