Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2005

Συν Αθηνά και Πρετεντέρη!




Ο Γιάννης Πρετεντέρης έκανε για μια ακόμα φορά την «Ανατροπή» στα λιμνάζοντα ύδατα της ιδιωτικής τηλεόρασης και καταπιάστηκε με το φλέγον θέμα του γάμου της Αθηνάς Καρουσέλ - Ωνάση με τον Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Κουνελάκη, πιο γνωστού ως Ντόντα ή «προικοθήρα». Ο κ. Πρετεντέρης μας αποκάλυψε, πως το δικό του επίθετο προέρχεται από την αγγλική λέξη «pretend», που σημαίνει «προσποιούμαι» και αυτό είναι σωστό, γιατί προσποιείται πως είναι πολιτικός συντάκτης, αλλά στην πραγματικότητα κρύβει μέσα του μια Τατιάνα Στεφανίδου, όπως όλοι μας άλλωστε.


Στην εκπομπή ήταν καλεσμένοι οι δικηγόροι Στέλιος Παπαλόης και Γιάννης Αλετράς, ο μεγάλος ποιητής Μανώλης Αναγνωστάκης που δεν πέθανε τελικά και τώρα διευθύνει το περιοδικό «Marx», η Μαρία Καρχιλάκη, ο Βασίλης Καββαθάς, ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης και ο Γιώργος Λιάνης. Ο κ. Πρετεντέρης μας ενημέρωσε πως ο κ. Λιάνης παρίσταται στην εκπομπή με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, προφανώς για να μη νομίζουμε, πως παρίσταται με τη γνωστή του σε όλους μας ιδιότητα, του ξαδέλφου της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου.


Στην αρχή της εκπομπής «έπεσε» ένα βίντεο από το γάμο της Αθηνάς με τον Ντόντα, που έγινε στο Σάο Πάολο. Βέβαια ήταν τραβηγμένο από μεγάλη απόσταση, μάλλον γιατί μόλις η Αθηνά είδε τον Γιώργο Σαραντάκο, ζήτησε να τον απελάσουν από τη Βραζιλία, αλλά πάντως φορούσε νυφικό, άρα παντρεύτηκε και ψάξτε αλλού για νύφη οι ανύπαντροι. Στο βίντεο είδαμε την Αθηνά να κάνει ιππασία, αλλάζοντας τα άλογα όπως άλλαζε ο παππούς της τις γυναίκες, ενώ ο Ντόντα είχε ένα άσπρο άλογο, όπως τα όνειρα που έκανε παιδί, κι ένα μαύρο άλογο, σαν την πικρή του, την κατάμαυρη ζωή.


Ο κ. Πρετεντέρης, με τη σύμφωνη γνώμη των καλεσμένων του, απέκλεισε νωρίς-νωρίς το ενδεχόμενο το ζευγάρι να παντρεύτηκε από έρωτα, γιατί η Αθηνά είναι πολύ πλούσια. Μόνο εμείς οι Έλληνες παίρνουμε τις γυναίκες μας μόνο με το βρακί τους, αποποιούμενοι με ανωτερότητα και αξιοπρέπεια τις περιουσίες τους. Στη συνέχεια άρχισε να κάνει ερωτήσεις στους καλεσμένους του και αναρωτήθηκε γιατί η Αθηνά πήρε Βραζιλιάνο ιππέα και όχι Βραζιλιάνο σέντερ φορ, ώστε να γίνει Έλληνας και να παίξει στην εθνική ομάδα. Τώρα εσείς νομίζετε πως αυτό το έβγαλα από το κεφάλι μου, αλλά ειλικρινά αυτό ρώτησε. Ο κ. Αναγνωστάκης πολύ ποιητικά τον ρώτησε "που να τον βρει τον Βραζιλιάνο σέντερ φορ στα ελβετικά λιβάδια με τα άλογα και τις αγελάδες;".


Σε αυτό το σημείο, ο κ. Πρετεντέρης μας ενημέρωσε πως ο Τιερί Ρουσέλ, ο μπαμπάς της Αθηνάς, δεν πήγε στο γάμο, αλλά προτίμησε να πάει διακοπές στο Μαρόκο. Αυτό έκανε έξαλλη την ομήγυρη που «προικοθήρα» τον ανέβαζαν, «προικοθήρα» τον κατέβαζαν τον Ρουσέλ, όπως και τον γαμπρό άλλωστε - αφού δεν μας βλέπουν λέμε ό,τι θέμε. Στην Ελλάδα βέβαια είναι ασυνήθιστο να μην πηγαίνει ο πατέρας στο γάμο της κόρης του – ακόμα κι αν την κουτούπωνε όταν ήταν μικρή, θα την πάει στην εκκλησία για να διαβεβαιώσει το γαμπρό, πως η κόρη του είναι κελεπούρι. Από την άλλη, εγώ δεν μπορώ να τον κατηγορήσω τον κ. Ρουσέλ – προφανώς θα σκέφτηκε πως αφού η κόρη του είναι μια Ωνάση, θα παντρευτεί κι αυτή καμιά δεκαριά φορές σαν τη μάνα της, οπότε δεν χάθηκε ο κόσμος, θα πάει σε κάποιον από τους επόμενους γάμους βρε αδερφέ!


Η Μαρία Καρχιλάκη ήταν η μοναδική καλεσμένη που είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά την Αθηνά. Την είχε γνωρίσει στο Κόσοβο και πιο συγκεκριμένα στην Πρίστινα κατά τη διάρκεια του Πολέμου στον Κόλπο. Μετά πάντως πήγε μαζί της στην Ελβετία –«έπεσε» και το σχετικό βίντεο- όπου έμεινε δυο μέρες μαζί με την οικογένεια Ρουσέλ και της φέρθηκαν πολύ καλά – ούτε την έβριζαν, ούτε την έδερναν δηλαδή. Η κ. Καρχιλάκη μας είπε πως το σπίτι τους ήταν απλό, αλλά μάλλον δεν είχε καταλάβει, πως είχαν σηκώσει όλα τα ασημικά και τις πορσελάνες, επειδή φοβόντουσαν μήπως τους τα σουφρώσει. Επίσης είπε πως το σκυλί μπαινόβγαινε στο σπίτι, τα παιδιά πετούσαν τα παπούτσια τους παντού κι έριχναν τα ψίχουλα κάτω και πως η Γκάμπι Ρουσέλ είναι μια καλή μαμά, που περιέργως αγαπάει τα παιδιά της, αν και είναι Σουηδέζα. Κανείς δεν φάνηκε να την πιστεύει, αφού όλοι ξέρουμε πως αυτές οι ξένες είναι ψυχρές και δεν κάνουν για μάνες, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι, πως όταν αυτά τα λέει η Χριστίνα Λαμπίρη είναι κατινιές, αλλά όταν τα λέει η κ. Καρχιλάκη είναι σοβαρό ρεπορτάζ και καθίστε καλά.


Στη συνέχεια άρχισαν να μιλάνε όλοι μαζί για την ξένη οικογένεια, λες και τους ήξεραν κι από χτες, και δώσ’ του να κάνουν φροϋδικές αναλύσεις για τις σχέσεις πατέρα, κόρης μητριάς και αλόγων – τα αδερφάκια της Αθηνάς τους ξέφυγαν, μάλλον επειδή δεν έχουν ελληνικό αίμα και άρα είναι ζαβά. Επίσης δεν είπαν τίποτα για το σκύλο. Έπεσε κι άλλο ένα βίντεο με την περιουσία της Αθηνάς, όπου χάθηκε η μπάλα από τα εργοστάσια, τα ιδιωτικά νησιά, τα ακίνητα, τις καταθέσεις, τον χρυσό και τα έργα Τέχνης – μόνο τα βρακιά της Αθηνάς που δεν είχε μετρήσει ο κ. Πρετεντέρης.


Ο κ. Καββαθάς αποστόμωσε τους πάντες, λέγοντας πως τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία – λες και θα έκανε κανείς εκπομπή, αν η Αθηνά δεν ήταν ζάπλουτη, αλλά ήταν μια κοπτοραπτού από το Ζεφύρι. Είπε ακόμα, πως δεν είναι τυχαίο που η Αθηνά παίρνει ιππέα, δηλαδή την ιππεύει κι αυτήν, αλλά θα ήθελα να ‘ξερα αν θα τολμούσε να το πει αυτό μπροστά στον ιππέα της Αθηνάς ή θα το σκεφτόταν καλύτερα με το φόβο μην τον ιππεύσει κι αυτόν.


Ο κ. Λιάνης, του οποίου η πορεία στη δημοσιογραφία συνοψίζεται στη φράση «το πόδι του Σαραβάκου πέτυχε τη μπάλα σαν Στραντιβάριους», που είχε γράψει κάποτε στα «Νέα», κατηγόρησε τον Ρουσέλ, πως παλιά τα είχε φτιάξει με τη γυναίκα του Ρουμπιρόζα και πως όταν ήταν μικρός ήθελε να μοιάζει στον Έλβις Πρίσλεϊ. Όλοι απόρησαν πως είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερος μετά από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες, εκτός από τον κ. Αλετρά, που ήταν δικηγόρος του, και μας διαβεβαίωσε πως ο Ρουσέλ δεν είναι προικοθήρας και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως αγαπάει τα παιδιά του, λες και το ένα αποκλείει το άλλο.


Κορυφαία στιγμή της εκπομπής, εκτός από τις διαφημίσεις, ήταν όταν ο κ. Λιάνης αποκάλυψε πως η Αθηνά στα 16 της δήλωσε στο δικαστήριο, πως δεν αγαπά τους Έλληνες και δεν θέλει να έχει σχέση μαζί τους. Προφανώς ο κ. Λιάνης πιστεύει πως είμαστε αξιαγάπητοι, αν κι εγώ δεν ξέρω κανέναν Έλληνα που να γουστάρει τους Έλληνες, ούτε στα δεκάξι του, ούτε πιο μετά, και να μην τους βρίζει συνέχεια, αλλά για μας δεν το κάνουμε θέμα – πάντως για κάποιο άγνωστο λόγο, στην Αθηνά αυτό απαγορεύεται.


Στη συνέχεια, κι ενώ βλέπαμε την Αθηνά να κάνει ιππασία με κάτι άλογα, που δεν διευκρινίστηκε αν ήταν ελληνικά ή ξένα, αλλά και ούτε μίλησαν για να καταλάβουμε, άρχισαν να συζητούν για την περιουσία της Αθηνάς λες και ήταν δική τους. Ακούστηκαν τόσα εκατομμύρια δολάρια που κι ο Γιάγκος Δράκος θα πάθαινε κολούμπρα. Η Αθηνά έχει να παίρνει από δέκα μπάντες και στην κυριολεξία δεν ξέρει τι έχει – αν τη ρωτήσετε και σας πει πως δεν έχει ιδέα, να την πιστέψετε.


Ο κ. Παπαλόης κατηγόρησε τον Ρουσέλ, επειδή δεν έδωσε, ως όφειλε, ελληνική παιδεία στην κόρη του, αλλά για την Αθηνά είναι προφανές πως δεν ισχύει το «Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας» - αφού είναι πλούσια, είναι γκαραντί Ελληνίδα και θα σηκώσει τη σημαία στην παρέλαση. Πάντως ευτυχώς που δεν ξέρει γρι ελληνικά το κορίτσι και δεν καταλαβαίνει τι μαλακίες λένε οι Έλληνες γι’ αυτήν, άσε που λόγω μη ελληνικής παιδείας αποκλείεται να ξεκατινιάζεται σαν τον κ. Πρετεντέρη και τους καλεσμένους του.


Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, αποφάσισαν να βρουν τι ρόλο θα δώσουν στην Αθηνά στο Ίδρυμα Ωνάση, τώρα που θα κλείσει τα 21. Ο κ. Αναγνωστάκης είπε να την κάνουν επίτιμο πρόεδρο λες κι ήταν δικό του το Ίδρυμα, αλλά η κ. Καρχιλάκη διαφώνησε κάθετα, λέγοντας πως αυτό δεν γίνεται, αφού η Αθηνά δεν έχει παιδεία γιατί δεν έχει τελειώσει το σχολείο – δεν θα το γλιτώσει τελικά το νυχτερινό στο Μπραχάμι η Αθηνά μου φαίνεται. Ο κ. Τριανταφυλλίδης από τη μεριά του είπε πως το Ίδρυμα Ωνάση έφτιαξε το Ωνάσειο και «δεν μπορεί να διοικηθεί από ένα παλαβό κορίτσι». Πάλι καλά που το Ίδρυμα Ωνάση δεν έφτιαξε το Δαφνί, γιατί θα το μπουζουριάζανε μέσα το κοριτσάκι με κάνα ζουρλομανδύα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα έλεγε στους τρελούς πως είναι η εγγονή του Ωνάση και δεν θα την πίστευαν – θα της έριχναν και φατούρο.


Η κατάσταση στο στούντιο είχε γίνει πια εντελώς αηδιαστική, οπότε ο κ. Πρετεντέρης πήρε το σοβαρό του, έσφιξε το σαγόνι του, που θυμίζει Ες-Ες, και ανήγγειλε ένα βίντεο με την «Κατάρα των Ωνάσηδων» - την κατάρα της ιδιωτικής τηλεόρασης την έκανε γαργάρα. Πράγματι στο βίντεο είδαμε ό,τι κηδεία υπήρχε σε Ωνάση – προφανώς ήταν το γαμήλιο δώρο της εκπομπής στην Αθηνά για να ριζώσει ο γάμος. Βλέποντας τις κηδείες των Ωνάσηδων μονταρισμένες η μια πάνω στην άλλη, ξεχνούσες πως είχαν ζήσει κιόλας πριν πεθάνουν και τους λυπόσουν «αυτούς τους πλούσιους».


Και θα πρέπει τώρα εμείς, που θάβουμε κάθε χρόνο καμιά εκατοστή δεκαεξάχρονα παιδιά από δυστυχήματα, μόνο στο πέταλο του Μαλιακού, να χαρούμε που δεν έχουμε την κατάρα των Ωνάσηδων. Ρε αϊ στο διάολο, Pretenders και Πρετεντέρηδες, υποκριτές!


Αθηνά κορίτσι μου, να ζήσεις και να ευτυχήσεις. Αφού δεν στο είπε κανείς, στο λέω εγώ. Και μακριά από την Ελλάδα.