Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2006

Η Δικαιοσύνη είναι αλλήθωρη (και κυρίως πλούσια)Το Μισθοδικείο ενέκρινε αυξήσεις 50% έως 70% στους δικαστές προκαλώντας οργή σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Κακώς διαμαρτύρονται οι πολίτες για τις αυξήσεις των μισθών των δικαστών. Κάπως θα πρέπει να δικαιολογήσουν οι άνθρωποι τα χρήματα που βγάζουν από τις κακοδικίες που διαπράττουν.

Αφού δεν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε πως σε καθεστώς αστικής δικαιοσύνης είναι νόμιμα τα μπαξίσια προς τους δικαστές από τους μεγαλέμπορους ναρκωτικών και την πλουτοκρατία, και να δεχτούμε πως οι δικαστές πρέπει να πληρώνονται με ποσοστά, τότε η μόνη λύση είναι η γενναία αύξηση των μισθών τους.

Ο δικαστής δεν αρκεί να είναι πλούσιος. Πρέπει και να μπορεί να δικαιολογήσει τον πλούτο του…Προς την καλή δημοσιογράφο του ΔΟΛ που επιθυμεί συνέντευξη για την εφημερίδα που εργάζεται: Αγαπητή κυρία, δεν μπορώ να σας παραχωρήσω συνέντευξη. Δεν έχει να κάνει με εσάς. Απλά, πριν από μερικούς μήνες η συνάδελφός σας κ. Χάρη Ποντίδα, αφού μου εξεδήλωσε τον ενθουσιασμό της για το βιβλίο μου, μου ζήτησε μια συνέντευξη για την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Απάντησα γραπτώς στις ερωτήσεις της, με ευχαρίστησε, την ευχαρίστησα και η συνέντευξη δεν δημοσιεύθηκε ποτέ, χωρίς την παραμικρή εξήγηση, χωρίς καμία περαιτέρω επικοινωνία. Φυσικά, έχω αναφέρει το γεγονός σε όλους τους δημοσιογράφους που γνώρισα ή επικοινώνησα έκτοτε – είναι πολλοί- και όλοι μου λένε πως αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της συναδέλφου σας είναι πρωτάκουστη, απαράδεκτη και αντιδεοντολογική. Τι να πω κι εγώ; Εγώ ένας ταπεινός μπλόγκερ είμαι. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μην παραχωρήσω ποτέ ξανά συνέντευξη σε δημοσιογράφο του ΔΟΛ – τουλάχιστον μέχρι να μου ζητηθεί συγνώμη. Σας ευχαριστώ.

Όλα αυτά όμως είναι πολύ βαρετά, αγαπητές αναγνώστριες. Εδώ και μέρες ψάχνω να βρω το κορίτσι της φωτογραφίας. Μου είπαν πως συχνάζει εδώ.