Κυριακή, Φεβρουαρίου 11, 2007

ΣΕΞ & ΕΦΗΒΕΙΑ





Ο πιτσιρίκος έχει προβληματιστεί έντονα με τα νέα σεξουαλικά ήθη των εφήβων και αναπολεί τις παλιές καλές μέρες που – άνδρες και γυναίκες- διατηρούσαμε την παρθενία μας μέχρι την πρώτη νύχτα του γάμου μας.


Σοκ έχουν προκαλέσει τόσο στην κυπριακή όσο και στην ελληνική κοινωνία τα αλλεπάλληλα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων. Οι ειδικοί αποδίδουν το φαινόμενο στις κλιματικές αλλαγές που δεν επιτρέπουν στις αρκούδες να κλείσουν μάτι αλλά, παράλληλα, επηρεάζουν και τη λίμπιντο των γερομπισμπίκηδων που θέλουν να κουτουπώσουν τα ανήλικα.

Από την άλλη, το φιστίκωμα ανηλίκων αποτελεί παραδοσιακό θεσμό της ελληνικής κοινωνίας, αφού, συνηθίζεται, τα παιδιά να γνωρίζουν τις πρώτες χαρές του έρωτα με άτομα του ευρύτερου οικογενειακού τους περιβάλλοντος – αυτό είναι σωστό, γιατί δεν μπορεί να μεγαλώνεις ένα παιδί τόσα χρόνια και να το αφήσεις να το χαρούν πρώτα οι ξένοι, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως καλό είναι ό,τι μαθαίνει το παιδί να το μαθαίνει στο σπίτι του κι όχι έξω στους δρόμους που καραδοκούν και τόσοι ανώμαλοι.

Βέβαια, βλέπουμε πως τα παιδιά προσελκύονται με ανταλλάγματα από τους γεροξεκούτηδες για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους – το συζητάνε δηλαδή πρώτα. Λίγες λίρες ή μερικά ευρώ αποδεικνύονται αρκετά για να ακολουθήσουν κάποιον άγνωστο στο σπίτι του. Προφανώς, είναι επηρεασμένα από τους πενιχρούς μισθούς των γονιών τους – δεν μπορείς να παρενοχλήσεις σεξουαλικά τον γιο ή την κόρη κάποιου εφοπλιστή γιατί θα σου ζητήσει κανα κότερο για να σου κάτσει.

Από την άλλη δεν φταίνε και τα παιδιά – όταν βλέπουν τους γονείς τους να δουλεύουν όλη μέρα για να τα κονομήσουν, τι να ζητήσουν για αντάλλαγμα από τον γεροταρνανά; Να τους απαγγείλει Μαγιακόφσκι;

Μια λύση είναι να δίνετε στα παιδιά σας πολλά λεφτά για να μην έχουν ανάγκη κανέναν. Όταν φεύγουν το πρωί για το σχολείο, να τους δίνετε το πορτοφόλι σας με τον μισθό σας μέσα, οπότε, αν τους την πέσει κανας γερομπαμπαλής με τίποτα λεφτά, να του τα τρίψουν στη μούρη.

Μια άλλη λύση είναι να τα βάλετε να δουλέψουν για να δουν και πόσο δύσκολα βγαίνουν τα χρήματα. Μετά το σχολείο, να πηγαίνουν να κουβαλάνε τούβλα στην οικοδομή. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να πληρώνετε και γυναίκα για να σας τα φυλάει – θα τα προσέχει ο εργολάβος. Τώρα, αν προκύψει κι ο εργολάβος παιδεραστής, τι να κάνουμε; Κλειδωμένα στη ντουλάπα θα τα κρατήσετε;

Τι τα θέλατε κι εσείς τα παιδιά; Καλύτερα δεν ήταν που 'σασταν ελεύθεροι και γυρνούσατε δεξιά κι αριστερά χωρίς σκοτούρες και έννοιες; Τέλος πάντων, βάλτε τα να δουλέψουν για να φέρνουν και κανα φράγκο στο σπίτι. Στην ανάγκη, σταματήστε τα κι από το σχολείο. Δεν είναι ανάγκη να γίνουμε όλοι επιστήμονες – στο κάτω κάτω άνεργα θα μείνουν στο τέλος. Καλύτερα να κάνουν ένα κομπόδεμα μέχρι τα 15 για να σηκωθούν να φύγουν από το σπίτι και να σας αφήσουν στην ησυχία σας – να μπορέσετε να κάνετε κι εσείς τη ζωή σας.

Δηλαδή, και τώρα τη ζωή σας κάνετε - διαφορετικά δεν θα κινδύνευαν τα πιτσιρίκια - αλλά να μην χρειάζεται να τρέχετε σε αστυνομικά τμήματα και να μη μιλάει όλη γειτονιά για εσάς, επειδή είχατε ξεχάσει πως έχετε παιδιά και τα παρατήσατε στους δρόμους. Κινδυνεύω όμως να ξεφύγω από το θέμα που δεν είναι άλλο από το σεξ.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου από το Ινστιτούτο Αναπαραγωγικής Ιατρικής, οι Κύπριοι έφηβοι ανακαλύπτουν το σεξ γύρω στα 15. Δηλαδή τότε αρχίζουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις, γιατί το σεξ το έχουν ανακαλύψει πολύ νωρίτερα – ας είναι καλά το αρχείο με τις τσόντες του μπαμπά και το Διαδίκτυο στο οποίο σουλατσάρουν όλη την ώρα ψάχνοντας πληροφορίες για το μάθημα της Ιστορίας και τον φασίολο.

Αργοπορημένους τους βρίσκω τους έφηβους της Κύπρου σε σχέση με αυτούς της Ελλάδας . Στην Ελλάδα, όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγα χρόνια με το που θα γεννιέται ο μπέμπης θα ζητάει και γυναίκα – πρώτα θα κάνει σεξ το παιδί και μετά θα το βαφτίζουν. Οπότε, να μη ρίχνουμε κι όλες τις ευθύνες στα γεροκούσαλα που θέλουν να τα κουτουπώσουν – μάλλον τα βλέπουν έτσι απελευθερωμένα και σκέφτονται πως είναι έτοιμα για όλα.

Το 10% των παιδιών της έρευνας είχαν ομοφυλοφιλική σχέση. Τα κορίτσια που είχαν αποκλειστικά ομοφυλοφιλικές σχέσεις προηγούνται των αγοριών – 14,5% έναντι 7,3% - και εδώ βρίσκουμε μια μεγάλη διαφορά με την ελληνική κοινωνία αφού, όπως όλοι γνωρίζουμε, η μόνη ομοφυλόφιλη γυναίκα που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα είναι η Σαπφώ. Το 52% των εφήβων που ερωτήθηκαν δήλωσαν πως γνωρίζουν μια κοπέλα 16 ετών ή νεαρότερη που έχει κάνει έκτρωση – είναι και μικρή η Κύπρος, οπότε μπορεί να ξέρουν όλη την ίδια.

Πάντως, θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τα κορίτσια να γεννοβολάνε, ή ακόμα και να τα υποχρεώνουμε δια της βίας, για να αυξηθεί ο πληθυσμός της Κύπρου και να μην φοβόμαστε τους Τούρκους. Αν κάθε κορίτσι ξεκινάει να γεννάει από τα 13, θα κάνει καμιά δεκαπενταριά κουτσούβελα μέχρι τα 35, οπότε είναι ζήτημα χρόνου να γίνουμε καμιά 70ριά εκατομμύρια και να μην έχουμε ανάγκη κανέναν.

Βέβαια, με τέτοιο πληθυσμό σε τόσο μικρό χώρο, θα έχουμε και τυχαίες εγκυμοσύνες, έτσι όπως θα 'μαστε στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον – θα είμαστε σαν κάτι πιγκουΐνους που δείχνουν στα ντοκιμαντέρ, και είναι τριακόσιες χιλιάδες πιγκουΐνοι πάνω σε ένα νησάκι εκατό τετραγωνικά. Αν κλάσει ένας, θα βρεθούμε όλοι στη θάλασσα.

Στα ερωτηματολόγια της έρευνας απάντησαν 1670 μαθητές απ' όλες τις ελεύθερες επαρχίες της Κύπρου. Δεν αποκλείεται τα πιτσιρίκια να έχουν φλομώσει στα ψέματα τους ερευνητές για να κάθονται μετά να διαβάζουν τις αναλύσεις για τη σεξουαλική τους συμπεριφορά και να κάνουν χάζι.

Σε λίγο, όπως πάνε τα πράγματα, αν έχεις τίποτα απορίες γύρω από το σεξ, θα ρωτάς τα παιδιά σου.



"Ο Φιλελεύθερος" 11/02/07