Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Καρναβάλι, Κούλουμα, Κουλούρης



Είδα στην Πραξιτέλους κάτι πανέμορφα πορτοκαλοκόκκινα λαμπιόνια. Δεν τα αγόρασα, γιατί το μαγαζί ήταν στο απέναντι πεζοδρόμιο, που δεν είχε καλό φενγκ σούι.

» Στα Μπουρμπούλια της Πάτρας, γυναίκες με μαύρα ντόμινο και μάσκες φλερτάρουν με κυρίους που δεν είναι μεταμφιεσμένοι. Αν εξαιρέσεις το φλερτ, η κατάσταση θυμίζει τις μπούρκες των γυναικών του Αφγανιστάν. Αν στο Αφγανιστάν υπήρχαν Μπουρμπούλια, οι Αγφανές θα μπορούσαν να εμφανίζονται τσίτσιδες - κανείς δεν θα καταλάβαινε ποιες είναι.

» Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ο άκαρδος Γιώργος Παπανδρέου θέτει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ τον Κίμωνα Κουλούρη, επειδή άσκησε δριμεία κριτική στον Θεόδωρο Πάγκαλο. Τις παραμονές των εκλογών θα τον επανεντάξει στο όλον ΠΑΣΟΚ για να τσεκάρει τις τιμές των αγγουριών στις λαϊκές αγορές - εκτός αν αποφασίσει να στείλει τον Πάγκαλο στις λαϊκές, οπότε ο Θεόδωρος θα πρέπει να αρχίσει δίαιτα ώστε να πείσει το πόπολο για την άσχημη οικονομική κατάσταση. Αν δεν αδυνατίσει, καλύτερα να του πηγαίνουν τη λαϊκή στο σπίτι να την επιθεωρήσει.

» Την ημέρα των ερωτευμένων, η εφημερίδα «Το Βήμα» δημοσιεύει κρατική διαφήμιση της FYROM με τον τίτλο «Επενδύσεις στη Μακεδονία» - το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Οι αναγνώστες του «Βήματος» -που ζουν και αναπνέουν για τα εθνικά συμφέροντα - διαμαρτύρονται, και την επομένη η εφημερίδα ζητάει συγγνώμη. Βέβαια, καμία σημασία δεν έχει πώς θα ονομάζεται η γειτονική χώρα, αφού, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η χώρα μας αντιμετωπίζει δημογραφική κρίση: τα επόμενα 50 χρόνια η Ελλάδα θα μετατραπεί σε χώρα γερόντων. Τώρα που απειλούμεθα με εξαφάνιση, θα πρέπει να μας επιδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μπας και αναπαραχθούμε - πρέπει να μας ανακηρύξουν προστατευόμενο είδος. Σε άλλη περίπτωση, σε λίγα χρόνια οι καλοί ζωολογικοί κήποι του πλανήτη, εκτός από κοάλα και πολικές αρκούδες, θα έχουν κι ένα ζευγάρι Έλληνες. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα προσεύχονται να γκαστρώσει ο Γιάννης τη Μαρία μέσα στο κλουβί για να μη χαθεί η σπάνια ράτσα μας. Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης πρέπει να αλλάξει αμέσως το σλόγκαν της διαφήμισης στο εξωτερικό: «Visit Greece, Before We Disappear!»

» Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Χιλμί Γκιουλέρ ανακοινώνει πως η Τουρκία ετοιμάζεται να ξεκινήσει έρευνες πετρελαίου στα ανοιχτά της Κύπρου και του Αιγαίου μέσα στο 2007. Το Αιγαίο ανήκει στα πετρέλαιά του.

» Από στένωση στεφανιαίων αρτηριών και ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια έπασχε ο διοικητής του ΙΚΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης. Πάνε οι παλιές καλές εποχές που έπιανες τη γυναίκα σου με κάποιον άλλον και τον σάπιζες στο ξύλο - από δω και πέρα, όσοι θέλουν να πλακώσουν τον εραστή της γυναίκας τους θα είναι υποχρεωμένοι να τον πηγαίνουν πρώτα για τσεκ απ. Τελικά, στη ζωή όλα είναι θέμα timing. Οι καρδιές των τυχερών καρδιοπαθών λυγίζουν την ώρα που βρίσκονται στην αγκαλιά της ερωμένης τους, ενώ των άτυχων λίγα λεπτά αργότερα, όταν τρώνε μπουνίδια από τους αντεραστές τους. Πάντως, παρ' ότι και στις δυο περιπτώσεις επέρχεται θάνατος, κανείς δεν κατηγόρησε ποτέ μια κυρία πως σκότωσε κάποιον με τα χάδια της.

» Προφυλακίζεται ο 59χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του διοικητή του ΙΚΑ. Ο κατηγορούμενος -μέσω του δικηγόρου του- δηλώνει πως δεν θα καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης αλλά θα κάνει αγωγή διαζυγίου. Μάλλον ερωτεύτηκε μέσα στη φυλακή.

» Οικογενειακή τραγωδία στη Νέα Αγχίαλο Βόλου. 45χρονος σκοτώνει το γιο του και την πεθερά του. Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως ο φονιάς είχε ψυχολογικά προβλήματα - αν είχε σκοτώσει μόνο την πεθερά του, θα ήταν απόλυτα φυσιολογικός.

» Ένας 14χρονος εξαφανίζεται στη Θεσσαλονίκη, και εντοπίζεται υγιής την επόμενη μέρα. Στις μέρες μας τα παιδιά κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους, αλλά του κάκου.

» Κατά τη διάρκεια εκσκαφών σε οικόπεδο του Μενιδίου για τη θεμελίωση πολυκατοικίας, αποκαλύπτεται τμήμα αρχαίοι θεάτρου. Ευτυχώς που ανακαλύφθηκε το αρχαίο θέατρο, γιατί από τότε έχει να δει παράσταση το Μενίδι.

» Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος υποστηρίζει πως ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος «είναι βουτηγμένος στο παραδικαστικό κύκλωμα μέχρι το καλυμμαύχι». Δεν γνωρίζω τα στοιχεία της υπόθεσης, αλλά θέλω να θυμίσω πως η Ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Ζακυνθινοί έχουν πάντα δίκιο.

» Το παράθυρο από το οποίο ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ πυροβόλησε και σκότωσε, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, πωλήθηκε από το eBay έναντι ποσού που ξεπερνά τα τρία εκατ. δολάρια - μάλλον το αγόρασε το Alter για το νέο σκηνικό του δελτίου ειδήσεων που θα παρουσιάζει ο Νίκος Χατζηνικολάου.

» Ο τέως πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για την «ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου» - προφανώς, θα χωρίσει και θα ξαναπαντρευτεί.

» Πώς και δεν έχει βρεθεί κανείς ακόμα να απαιτήσει να μην είναι αρχηγοί πληρωμάτων τα παιδιά των αλλοδαπών στις εθνικές καρναβαλικές παρελάσεις;

» Κάτι λίστες με τα ονόματα αυτών που πήραν παράνομα απαλλαγή στράτευσης, τι έγιναν ρε παιδιά; Πήγαν όλοι στα σύνορα; Καλοί πολίτες!




Αγαπητές διαπρύσιες θαυμάστριες του M. Hulot, το κείμενο αυτό γράφτηκε για τη





LiFO