Τρίτη, Φεβρουαρίου 27, 2007

Είδα τον Χριστό γαμπρό!

Ο Τζέιμς Κάμερον – ο σκηνοθέτης του Τιτανικού – υποστηρίζει πως ανακάλυψε στα Ιεροσόλυμα τον τάφο του Ιησού και της οικογένειάς Του. Σύμφωνα με τον Κάμερον, ο Ιησούς είχε παντρευτεί τη Μαγδαληνή –που ήταν γκρούπι Του- γιατί αυτή ήξερε κάτι φοβερά κόλπα με μύρα και τα ρέστα, και Τον τύλιξε. Ο Ιησούς αρχικά δεν ήθελε να τη στεφανωθεί αλλά, όταν έμαθε πως την κορόιδευε η Τασσώ Καββαδία και της πετούσε βρωμόνερα στη μπουγάδα, αποφάσισε να την πάρει με παπά και με κουμπάρο, γιατί τι είναι ο γάμος βρε αδερφέ; Τυπικό είναι το ζήτημα.

Στη διάρκεια της τελετής, η Μαγδαληνή του πάτησε το πόδι και ο Ιησούς πήρε ανάποδες και την έκανε. Γρήγορα, όμως, κατάλαβε πως όλες οι γυναίκες - εκτός από τη μαμά του - είναι καραπουτανάρες και γύρισε στη Μαγδαληνή που δεν Του το έκρυψε ποτέ, ούτε το έπαιζε κυρία. Στο κάτω κάτω, τι σταύρωση, τι γάμος – ένα και το αυτό.

Δίπλα στον τάφο του Ιησού και της Μαρίας της Μαγδαληνής βρέθηκε και ο τάφος του γιου τους, του Ιούδα. Ο Χριστός δεν ήθελε παιδιά γιατί ήτανε μοναχοπαίδι, ήτανε μοναχογιός και φοβόταν πως αν η Μαρία αποκτούσε γιο, θα γινόταν παραπαίδι, θα γινόταν παραγιός. Αυτή όμως, ένα βράδυ που ο Ιησούς τα είχε πιει και δεν καταλάβαινε τι Του γινόταν, Τον έσφιξε γερά ανάμεσα στα μπούτια της για να μην μπορεί να τραβηχτεί και γκαστρώθηκε – ήταν στις γόνιμες μέρες του κύκλου της.

Όταν γεννήθηκε το παιδί, ο Ιησούς ήθελε να το βγάλουν Φοίβο αλλά η Μαγδαληνή το έβρισκε πολύ φλώρικο, κι έτσι πέρασε το δικό της και το έβγαλαν Ιούδα. Εντάξει, και ο Ιησούς είχε λίγες τύψεις που ο μαθητής Του, ο Ιούδας, πήγε και κρεμάστηκε επειδή νόμιζε πως Αυτός τα είχε κακαρώσει, ενώ ο Ιησούς, απλώς, αντικατέστησε τον χιτώνα με παρεό, ξύρισε τα μούσια, έκοψε και τη μαλλούπα και ξεκίνησε μια καινούρια ζωή γεμάτη ηδονές - μακριά από κηρύγματα, θαύματα κι άλλες τέτοιες αηδίες.

Ο Ιησούς ήθελε τουλάχιστον ο κανακάρης Του να λέγεται Ναζωραίος αλλά η Μαρία επέμενε στο Μαγδαληνός· η Μαρία ήταν από τα Μάγδαλα και γι’ αυτό λεγόταν Μαγδαληνή – αν ήταν από τα Τρίκαλα, θα λεγόταν Τρικαλινή. Τελικά δεν τον είπαν ούτε Ναζωραίο, ούτε Μαγδαληνό αλλά σκέτο Ιούδα, γιατί σκέφτηκαν πως, αν είχε όλο το «πακέτο» κι έκανε καριέρα στο τραγούδι, θα τον βοηθούσε πολύ ένα τόσο ποπ όνομα – μιλάμε, οι άνθρωποι ήταν πολύ προχωρημένοι για την εποχή τους.

Ο Ιούδας ήταν φοβερό κωλοπαιδάκι γιατί την είχε δει και καλά πως είναι ο γιος του Ιησού και δεν μιλούσε σε κανέναν – το μυαλό του όλο στις γκόμενες το είχε. Ο Ιησούς, από την άλλη, ήταν εντελώς ακατάλληλος για πατέρας, αφού ο Ιούδας του τραβούσε σφαλιάρες κι Αυτός γυρνούσε και το άλλο μάγουλο, ενώ η Μαγδαληνή τον είχε στα όπα όπα επειδή ήτανε μοναχοπαίδι – τους είχε καβαλήσει κανονικά τους γέρους του το σκατόπαιδο.

Ο Κάμερον δεν βρήκε τα πτώματα μέσα στους τάφους γιατί τα είχαν εξαφανίσει οι πρώτοι χριστιανοί που φοβόντουσαν πως, αν μαθαίναμε ότι ο Ιησούς παντρεύτηκε μια πόρνη, θα πηδιόμασταν όλη μέρα αναμεταξύ μας χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις και δεν θα ανάβαμε κεριά, οπότε το παγκάρι θα έμενε άδειο. Δεν ήξεραν πως θα υπάρξει κάποτε η Ορθοδοξία που σου επιτρέπει να τα κάνεις όλα μαζί και να είσαι ωραίος.

Μιας και δεν βρήκε τα λείψανα, ο Κάμερον έστειλε δείγματα DNA από τις λάρνακες του Ιησού και της Μαρίας σε ένα εργαστήριο του Καναδά που ειδικεύεται στους δεινόσαυρους – μιλάμε, έχουν περάσει και δυο χιλιάδες χρόνια. Η σύγκριση έδειξε πως τα δυο πρόσωπα δεν ήταν συγγενείς και άρα ήταν πιθανό να ήταν ζευγάρι αλλά ένας αρχαιολόγος υποστηρίζει πως τα ονόματα Ιησούς, Μαρία και Ιούδας ήταν τόσο κοινά εκείνη την εποχή που, αν τα φώναζες στο δρόμο, θα γυρνούσε η μισή Ιερουσαλήμ.

Ο Κάμερον επιμένει πως ο Ιησούς φιστίκωνε τη Μαγδαληνή και δεν ήταν τελικά τόσο «μη μου άπτου» όσο μας το έπαιζε. Πέρσι μάθαμε πως ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού μετά από δική Του επιθυμία, φέτος πως ο Ιησούς είχε γυναίκα και παιδί – του χρόνου θα μας πουν πως ξενοπηδούσε και έπαιζε και ζάρια. Εγώ, πάντως, περιμένω την εξέταση του DNA του γιου Ιούδα, για να δω αν το παιδί ήταν δικό Του ή Τον κεράτωνε η Μαγδαληνή με κανέναν Ιουδαίο. Άγιο κέρατο.