Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Η Όλγα Στάη με κουκούλα

Πολύ καλός ο Θάνος Σαμαράς ως Άντυ Γουόρχολ στην παρουσίαση της «Φιλοσοφίας» του γκουρού της ποπ αρτ στο θέατρο «Σφενδόνη». Εντάξει, εγώ θα ήμουν καλύτερος.

» Στις μέρες μας, ένας νέος τραγουδιστής κάνει περιουσία μέσα σε μια σεζόν, αλλά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη –με τριάντα χρόνια καριέρα στο τραγούδι– αναγκάστηκε να πάρει στεγαστικό δάνειο για να αγοράσει δικό της σπίτι. Καλορίζικο. Γιατί τώρα είναι σπάνιο / να ξοφλήσω το δάνειο / που ’χα πάρει απ’ το χτες για να ελπίζω...

» Η Έλλη Στάη επέστρεψε στη μικρή οθόνη, σε ρόλο σχολιαστή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, που παρουσιάζει η Όλγα Τρέμη. Τώρα, η μόνη που λείπει από το δελτίο του Mega είναι η Μιμή Ντενίση. (Ψιτ, ψιτ, εκπρόσωπε των φοιτητών που είσαι καλεσμένος στο δελτίο του Mega, μιας και δε σε αφήνουν ποτέ να μιλήσεις, σπάσε τους τα νεύρα: να αποκαλείς την Τρέμη Στάη και τη Στάη Τρέμη – η Όλγα Στάη και η Έλλη Τρέμη.)

» Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης εγκαινίασε έναν ακόμα σταθμό του Προαστιακού Σιδηρόδρομου – το σταθμό της Πεντέλης. Χαράς ευαγγέλια για εμπρηστές και πυρομανείς που δεν έχουν αυτοκίνητο.

» Επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι, όταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλος δεν ξεκουράζεται, αλλά συνεχίζει να εργάζεται. Άρα, είμαστε δικαιολογημένοι που κοιμόμαστε όρθιοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

» Ο Μπιλ Γκέιτς αποκάλυψε πως δεν επιτρέπει στην 13χρονη κόρη του να περνά πάνω από 45 λεπτά μπροστά στον υπολογιστή τις καθημερινές, και πάνω από μια ώρα το σαββατοκύριακο. Στη συνέχεια, για να την εξαγνίσει από την υποκουλτούρα του υπολογιστή, την υποχρεώνει να περνάει πέντε ώρες μπροστά στην τηλεόραση.

» Την περασμένη Παρασκευή, συνειδητοποιημένοι πολίτες με κοινωνικές ανησυχίες πήγαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κοιμήθηκαν σε υπνόσακους και χαρτόκουτα, για να στηρίξουν τους άστεγους της Αθήνας. Αφού είναι τόσο ευαίσθητοι, γιατί δεν φιλοξενούν τους άστεγους στα σπίτια τους; Φοβούνται μην τους κλέψουν τα κοσμήματα;

» Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως μεγάλο ποσοστό των πολιτών στηρίζει τις προτάσεις της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ναι, πήραν οι Έλληνες παραμάσχαλα τον νόμο-πλαίσιο –όπως δηλαδή είχαν κάνει με το Σχέδιο Ανάν και το Ευρωσύνταγμα–, τον μελέτησαν ενδελεχώς, και απεφάνθησαν πως οι μεταρρυθμίσεις στα ΑΕΙ είναι στη σωστή κατεύθυνση.

» Την Κυριακή απονεμήθηκαν τα βραβεία Όσκαρ. Χεστήκαμε.
Εγώ δίνω όλα τα Όσκαρ στην ταινία Η Ψυχή στο Στόμα, που προβάλλεται αποκλειστικά στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος». Επίσης, δίνω όλα τα Χρυσά Βατόμουρα σε όσους αρνήθηκαν να αναλάβουν τη διανομή της. Δείτε αυτή την ταινία.

» Στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, η ομάδα «Πετάει» παρουσιάζει (Δευτ.-Τρ.) την Κωμωδία των Παρεξηγήσεων του Σαίξπηρ, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη και σκηνικά-κοστούμια Κατερίνας Καμπανέλλη. Η ομάδα «Πετάει» πραγματικά πετάει, και τα ευρήματα του σκηνοθέτη είναι εξαιρετικά – πρώτη φορά είδα σε παράσταση μια σκηνή που οι ηθοποιοί παίζουν σε… αργή κίνηση. Απολαυστική παράσταση.

» Ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε αιχμές για «περίεργες σχέσεις» της κυβέρνησης με τους κουκουλοφόρους, για τα επεισόδια στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Ο Βύρων Πολύδωρας κατηγόρησε πριν από λίγο καιρό τον Συνασπισμό για ανοχή και παροχή πολιτικής κάλυψης σε «κουκουλοφόρους», «λιθορρίπτες» και «βιτρινοθραύστες». Η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε «στημένα» τα πρόσφατα επεισόδια στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Μιας και ο καθένας λέει ό,τι θέλει –και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη κάλυψη που έχουν τα επεισόδια από τα δελτία ειδήσεων–, έχω την εντύπωση πως οι κουκουλοφόροι είναι δημοσιογράφοι τηλεοπτικών καναλιών.

» Αν η κυβέρνηση επιθυμεί να βάλει οπωσδήποτε τους αστυνομικούς στους χώρους των πανεπιστημίων, γιατί δεν τους δίνει το δικαίωμα να περνούν στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις;

» Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον υποστηρίζει ότι εντόπισε στα Ιεροσόλυμα τον οικογενειακό τάφο του Ιησού. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή είχαν αποκτήσει γιο με το όνομα Ιούδας. Καλή Ανάσταση!




Αγαπητές διαπρύσιες θαυμάστριες του M. Hulot, το κείμενο αυτό γράφτηκε για τη





LiFO