Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Ιστορία μου, αμαρτία μου...

Ο Βύρωνας Πολύδωρας ετοιμάζει ένα σχέδιο αντιμετώπισης των αντιεξουσιαστών που περιλαμβάνει βραδινές ενέδρες αστυνομικών, αθρόες προσαγωγές, επιχειρήσεις-σκούπα, και παρακολουθήσεις στεκιών και προσώπων. Μετά τις 10 το βράδυ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας και οι πολίτες θα πρέπει να σβήνουν τα φώτα και να καλύπτουν τα τζάμια των σπιτιών με κουβέρτες. Παράλληλα θα διακόπτεται το πρόγραμμα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου - όσοι θέλουν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, θα μπορούν να ακούν κρυφά την Ντόιτσε Βέλε.

» Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» Σεραφείμ Φυντανίδης, μετά από την άρνησή του να αποδεχτεί μείωση του μισθού του. Ο κ. Φυντανίδης θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Ιούνιο και φημολογείται πως μετά θα πάει στον «Ελεύθερο Τύπο» – η Γιάννα Αγγελοπούλου εξετάζει και το ενδεχόμενο να αγοράσει την «Ελευθεροτυπία», ώστε να παραμείνει ο κ. Φυντανίδης στο γραφείο του.

» Και η Μάρα Ζαχαρέα παραιτήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha επικαλούμενη προσωπικούς λόγους – γιατί όχι εθνικούς; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το μέλλον της, αφού, όπως όλα δείχνουν, θα καταλήξει στη μεγάλη οικογένεια του ΑΝΤ1. Τελικά στα ΜΜΕ όλοι παραιτούνται και συνέχεια μπροστά μας είναι.

» Η Ολομέλεια της Βουλής σε ειδική τελετή τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας· όπως καταλαβαίνετε, το γλέντι ήταν ξέφρενο. Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά με αφορμή τον ίδιο εορτασμό, και με την ευκαιρία της παρουσίας της στο Βερολίνο, απέτισε φόρο τιμής στη Ρόζα Λούξεμπουργκ καταθέτοντας τρία κόκκινα τριαντάφυλλα στο μνημείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο απ’ όπου ανασύρθηκε το πτώμα της. Μετά απ’ αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να αναστηθεί η Ρόζα Λούξεμπουργκ – αν υπήρχε, θα είχε αναστηθεί.

» Ομάδες νεαρών έκαψαν με βόμβες μολότοφ το φυλάκιο του επόπτη στον Άγνωστο Στρατιώτη. Σε αντίδραση, οι αγανακτισμένοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους και πλημμύρισαν τους κινηματογράφους που παίζουν την ταινία «300», για να αποτίσουν φόρο τιμής στους τριακόσιους του Λεωνίδα και στο ηρωικό ποπκόρν.

» Η ιρανική κυβέρνηση θεωρεί την ταινία «300» αντι-ιρανική και διαμαρτύρεται γιατί οι Πέρσες στην ταινία εμφανίζονται ως «άσχημα και βίαια πλάσματα». Δεν είναι πολύ άσχημοι και βίαιοι οι Πέρσες – οι Έλληνες είναι πολύ ωραίοι και ευγενικοί, οπότε μπροστά τους όλοι οι άλλοι μοιάζουν με τέρατα.

» Οι αγρότες του νομού Λάρισας ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους, που διαρκούσαν όσο και τα δελτία ειδήσεων. Το νέο στοιχείο που παρουσίασε φέτος η αγροτιά ήταν τα όμορφα βαμμένα μαλλιά του κ. Κοκκινούλη – η πολυετής πάλη με τα χρωμοσαμπουάν απέδωσε επιτέλους καρπούς.

» Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει πληρώσει περισσότερα από δέκα εκατομμύρια δολάρια μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, για αποζημιώσεις θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς. Εδώ τζάμπα σε πηδάνε όλοι, ενώ στην Αμερική μ’ ένα βιασμό από ελληνορθόδοξο ιερέα καθάρισες για όλη σου τη ζωή – Αμερική, Αμερική / είσαι μια χώρα μαγική.

» Ο Κώστας Καραμανλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά επισήμανε πως χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Μετά απ’ αυτή τη δήλωσή του ο πρωθυπουργός προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας.

» Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατηγόρησε τους συγγραφείς και τους υποστηριχτές του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού ότι «προσπαθούν να υποδουλώσουν τη νεολαία». Αχ, πόσο δίκιο έχει… Πού είναι τα ωραία σχολικά βιβλία της χούντας, που απελευθέρωσαν τόσους και τόσους νέους;

» Ακόμα ένα ελληνικό μπλογκ περνάει από το διαδίκτυο στις προθήκες των βιβλιοπωλείων: Η Ψιλικατζού Κωνσταντίνα Δελημήτρου (Εκδόσεις Intro Books).



Αγαπητές διαπρύσιες θαυμάστριες του M. Hulot, αυτό το κείμενο γράφτηκε για τη





LiFO