Πέμπτη, Μαρτίου 29, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Με τα τσαρούχια στην Ε.Ε.

Παραλείψεις, λάθη και απροσεξίες διαπίστωσε πως υπάρχουν στο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού η Ακαδημία Αθηνών. Οι ακαδημαϊκοί υποστηρίζουν πως οι σοβαρότερες παραλείψεις παρουσιάζονται στην Επανάσταση του 1821 και στη Μικρασιατική Καταστροφή. Θεωρώ πως η γνώμη της Ακαδημίας Αθηνών για τα ιστορικά γεγονότα αυτών των περιόδων είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη – η ηλικία των μελών της Ακαδημίας αποδεικνύει περίτρανα πως τα έχουν ζήσει από κοντά.

» Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην Ουάσινγκτον, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς ξεκαθάρισε πως ο Αϊ-Στράτης είναι ελληνικό νησί – ακόμα μια μεγάλη επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας. Νίκολας, πάρε θέση και για την Αίγινα!

» Μετά από τη διευκρίνιση του Νίκολας Μπερνς, ο Γιώργος Παπανδρέου αναθάρρησε και επισκέφτηκε τον Αϊ-Στράτη για να εορτάσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Παρακολούθησε τη δοξολογία, άναψε κερί και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του Α΄ και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου – με το ζόρι τον συγκράτησαν να μην παρελάσει.

» Ανεβασμένες παρουσιάζονται οι πωλήσεις της εφημερίδας Η Βραδυνή της Κυριακής, που προσφέρει δύο ερωτικές ταινίες. Επειδή η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι σοβαρή και απευθύνεται σε νοικοκυραίους, θα πρέπει να διευκρινιστεί πως το σεξ στις ταινίες πορνό της Βραδυνής δεν εκθειάζει την απόλαυση των σωματικών ηδονών αλλά έχει ως αποκλειστικό σκοπό την αναπαραγωγή του ανθρωπίνου είδους – πρόκειται δηλαδή για ντοκιμαντέρ.

» Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα ο κύκλος των απολογιών των πέντε ανηλίκων που εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης του Άλεξ. Μέχρι να γίνει η δί- κη τους, οι πέντε ανήλικοι θα έχουν βγει στη σύνταξη.

» Η Κίνα θα ξεπεράσει φέτος τις ΗΠΑ σε εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα. Επιτέλους δικαιώνονται όσοι προέβλεπαν πως η Κίνα θα γίνει η νέα υπερδύναμη του πλανήτη.

» Παρουσιάστηκε στο θέατρο Παλλάς το νέο έργο του Μίκη Θεοδωράκη Οδύσσεια, σε ποίηση Κώστα Καρτελιά και ερμηνεία της Μαρίας Φαραντούρη. Εννοείται πως ο Οδυσσέας του έργου είναι ο ίδιος ο συνθέτης.

» Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν πως τα σκυλιά κουνάνε την ουρά τους προς τα δεξιά όταν θέλουν να πλησιάσουν κάποιον και προς τα αριστερά όταν θέλουν να τον αποφύγουν. Τις προθέσεις των σκύλων με κομμένη ουρά τις αντιλαμβάνεσαι αφού σε δαγκώσουν.

» Εορτάστηκαν στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σιγά τα λάχανα – ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον κλείνει τα 52 σε ενάμιση μήνα, συμμετέχουν σ’ αυτόν περισσότερες χώρες, ψηφίζουν όλοι ανεξάρτητα από την ηλικία τους και έχει πιο σοβαρούς κανονισμούς από αυτούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Γιουροβίζιον είναι ο μόνος αξιόλογος ευρωπαϊκός θεσμός.

» Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβανόταν και μουσική βραδιά με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από την Nana Mouskouri και τον Demis Roussos, τους δυο πιο αγαπημένους καλλιτέχνες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της χούντας.

» Στα 100χρονα της ΕΕ θα στείλουμε την Despina Vandi και την Chryspa – τότε θα θεωρούνται κλασικές πια.

» Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπέγραψαν την Κυριακή στη γερμανική πρωτεύουσα τη «Διακήρυξη του Βερολίνου», αλλά στο κείμενο δεν υπάρχει καμία άμεση αναφορά στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Δεν πειράζει – και να υπήρχε Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, σάμπως θα το τηρούσε κανείς; Η τήρηση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, όπως και του ελληνικού, επαφίεται στον πατριωτισμό των Αμερικανών.

» Η Ακρόπολη ανακηρύχτηκε επίσημα ως το πρώτο μνημείο στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς – στη δεύτερη θέση τερμάτισε το Κρυφό Σχολειό, που πήρε τα δωδεκάρια της Εκκλησίας και της Αγίας Λαύρας.

» Με την καθιερωμένη παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Ξεχασμένου Στρατιώτη κορυφώθηκαν οι θλιβερές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Οκτωβρίου του 1840. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δεν παρέλασε τελικά, εξαιτίας της ήττας από την Τουρκία στο γήπεδο Καραγκιόζης· αν η εθνική είχε κερδίσει θα μας είχαν πάρει τ’ αυτιά με τις καμπάνες όλη τη νύχτα, αλλά μετά την ήττα «έλα μωρέ, ένα παιχνίδι είναι το ποδόσφαιρο, πώς κάνετε έτσι πια;».

» Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο διανοητής και αγωνιστής της Αριστεράς Γρηγόρης Φαράκος.



Αγαπητοί υποστηρικτές του Αντώνη Τσιπρόπουλου, αυτό το κείμενο γράφτηκε για τη





LiFO