Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Yassou Maria tis paragas!

Σούπερ ξεσκονόπανο κατάφεραν να δημιουργήσουν οι Αμερικανοί σε εργοστάσιο πυρηνικών όπλων. Το νέο ξεσκονόπανο δεν αφήνει ίχνος σκόνης και τα κάνει όλα λαμπίκο. Αυτή ήταν μια είδηση-δώρο στις αναγνώστριες της στήλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Χρόνια πολλά σε όλες.

» Ο Σαρμπέλ θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Ελσίνκι, με το τραγούδι «Yassou Maria» (σημαίνει «Γεια σου Μαρία»). Η μητέρα του νεαρού καλλιτέχνη κατάγεται από τον Λίβανο, και με την επιλογή του οι Έλληνες απότισαν επιτέλους φόρο τιμής στην πολύπαθη αυτή χώρα, που τόσα πολλά τής χρωστάει ο σύγχρονος πολιτισμός μας. Υπάρχει λαϊκή μουσική στη χώρα μας: η λαϊκή μουσική του Λιβάνου.

» Ο Κώστας Σκανδαλίδης επισήμανε την ανάγκη να συνάψει το ΠΑΣΟΚ ένα νέο συμβόλαιο με το λαό. Πριν το υπογράψετε, διαβάστε προσεκτικά τα ψιλά γράμματα.

»Σύμφωνα με πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας MRB, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 3,2% στην πρόθεση ψήφου. Πράγματι, ο ενθουσιασμός του κόσμου για την κυβέρνηση Καραμανλή δεν κρύβεται με τίποτα. Πάντως δεν υπάρχει λόγος να πετάνε τα λεφτά τους σε τηλέφωνα οι δημοσκόποι – να μας δώσουν τα τηλέφωνα και θα τους παίρνουμε εμείς, κάθε πρωί με την αυγή, να τους πούμε τι θα ψηφίσουμε.

» Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας υπέγραψε η Κύπρος με τη Γαλλία. Επιδεικνύοντας διπλωματική ευελιξία, η Κύπρος αποφάσισε να στείλει στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον την Ευρυδίκη με ένα τραγούδι στα γαλλικά.

» Βέβαια, όταν οι Γάλλοι ακούσουν το τραγούδι, υπάρχει ο κίνδυνος να βομβαρδίσουν –εκτός από την Κύπρο – κι εμάς.

» Η γερμανική προεδρία προωθεί την ιδέα ενός κοινού βιβλίου Ευρωπαϊκής Ιστορίας για τα σχολεία όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, θα είναι μια χρυσή ευκαιρία για τα παιδιά της Ευρώπης να μάθουν επιτέλους για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία και η Ορθοδοξία στην Επανάσταση του ’21, και να μην υστερούν πια σε γνώσεις σε σχέση με τα ελληνόπουλα.

» Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα», η Έλλη Στάη δήλωσε πως δεν θα τσακωθεί ποτέ με την Όλγα Τρέμη. Δηλαδή τζάμπα παρακολουθούμε τόσες μέρες το δελτίο του Mega;

» Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ σκοπεύουν να υιοθετήσουν ένα ακόμα παιδί – αυτή τη φορά από το Βιετνάμ. Αν κάποια στιγμή στο μέλλον τούς κινήσει το ενδιαφέρον και η Ελλάδα, εγώ προσφέρομαι με μεγάλη χαρά.

» Στις 9 Ιουνίου ο Τζορτζ Μάικλ θα γίνει ο πρώτος καλλιτέχνης που θα δώσει συναυλία στο αναμορφωμένο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, ενώ στις 29 Αυγούστου θα ξεκινήσει από τη Στοκχόλμη η παγκόσμια περιοδεία των Police. Οι Olympians τι περιμένουν;

» Την υποχρεωτική στράτευση στα 18 σχεδιάζει μετεκλογικά το υπουργείο Άμυνας, και δεν θα υπάρχουν πια αναβολές λόγω σπουδών – όσοι μαθητές επιθυμούν να χαρούν ανέμελα τα νιάτα τους δεν έχουν παρά να μείνουν τέσσερις πέντε φορές στη Β΄Λυκείου. Οι καθηγητές θα απειλούν τους μαθητές πως θα τους περάσουν - θα τους ζητούν χρήματα για να τους αφήσουν στην ίδια τάξη. Από τους αιώνιους φοιτητές θα περάσουμε στους αιώνιους μαθητές.

» Το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπηθεί το Ισραήλ στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον έχει τίτλο «Push the Button» («Πάτα το κουμπί») και οι δημιουργοί του θέλουν να στείλουν μια απάντηση στον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Πάντως, αν ο Αχμεντινετζάντ πατήσει το κουμπί και ανατινάξει τον χώρο που διεξάγεται ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον, το Star Channel θα τον πάει σηκωτό στο Διεθνές Δικαστήριο για διαφυγόντα κέρδη.

» Ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε το νέο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και κατήγγειλε τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, ενώ υποστήριξε πως «η κυβέρνηση είναι παράγκα συμφερόντων». Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης είπε πως «θα πρέπει να βγούμε γυμνοί στους δρόμους για να μας παίξουν πρώτο θέμα τα κανάλια». Μπορώ να φανταστώ και τον τίτλο του θέματος: «Ξεβρακώθηκε το ΠΑΣΟΚ».





Αγαπητές διαπρύσιες θαυμάστριες του M. Hulot, το κείμενο αυτό γράφτηκε για τη





LiFO