Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2007

Αι Γενεαί Πάσαι






Ο πιτσιρίκος γίνεται ντετέκτιβ και βρίσκει την ιδανική λύση για να εξαφανιστεί το έγκλημα από την όμορφη χώρα μας.








Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας στα Ζωνιανά και, όπως πάει το πράγμα, θα συνεχίζονται για αιώνες. Αν οι αστυνομικοί θέλουν πραγματικά να εντοπίσουν τους κακοποιούς και δεν κοροϊδεύουν την κοινωνία, γνωρίζω τον τρόπο να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους, χωρίς κανένα κόπο και χωρίς να χρειαστεί οι υπόλοιποι κάτοικοι των Ζωνιανών να γίνουν ρουφιάνοι.

Το μόνο που χρειάζεται να μάθουν οι αστυνομικοί είναι ποιοι κάτοικοι των Ζωνιανών σηκώνουν στους ώμους τους τον Επιτάφιο τη Μεγάλη Παρασκευή. Αυτοί είναι οι εγκληματίες – είναι σίγουρο.

Έχω παρατηρήσει πως στην περιφορά του Επιταφίου στη χώρα μας τη μεγαλύτερη δραστηριότητα την επιδεικνύουν τα πιο ελεεινά και τρισάθλια υποκείμενα.

Αν δεις αυτούς που κουβαλάνε τον Επιτάφιο κι όλα αυτά τα τσουμπλέκια της εκκλησίας, ή καθάρματα θα είναι, ή ρουφιάνοι, ή κακοποιοί. Είναι εκπληκτικό αυτό το φαινόμενο.

Βιαστές, σωματέμποροι, έμποροι ναρκωτικών και όλα τα αποβράσματα της κοινωνίας συνωστίζονται γύρω από τον Επιτάφιο, σπρώχνονται και βρίζονται για το ποιος θα έχει την τύχη να πάει τον Χριστό βόλτα.

Αν τη Μεγάλη Παρασκευή οι αστυνομικοί κάνουν επιχείρηση-σκούπα στις εκκλησίες και συλλάβουν όλους αυτούς που σηκώνουν Επιτάφιο, θα εξαφανιστεί το έγκλημα από τη χώρα.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι πως, αν οι αστυνομικοί συλλάβουν όλους τους εγκληματίες, δεν θα υπάρχει άνθρωπος να σηκώνει τον Επιτάφιο. Δεν πειράζει – θα του βάλουμε ρόδες και θα τον τσουλάμε.