Τρίτη, Αυγούστου 23, 2005

Πιο φτηνά! Πιο φτηνά!

Image Hosted by ImageShack.us
Κακώς κατηγορείται η εταιρεία Helios για την πτώση του αεροπλάνου και τον τραγικό θάνατο των συνανθρώπων μας. Οι εταιρείες, όπως κι εμείς, έχουν αγνό σκοπό : το κέρδος.

Μετά από αεροπορικές τραγωδίες και τρομοκρατικά χτυπήματα όλοι αναζητούν το Κράτος. «Περισσότερο κράτος» ζήτησαν και οι Αμερικανοί μετά την 11η Σεπτεμβρίου. «Που είναι το κράτος;» αναρωτιούνται άπαντες, όταν τους πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι. Τον υπόλοιπο χρόνο αναζητούν φτηνά αεροπορικά εισιτήρια, φτηνά εργατικά χέρια, φτηνές τηλεφωνικές συνδέσεις, φτηνές πουτάνες κτλ – εντέλει ζούμε φτηνές ζωές . Φτηνά ζούμε, φτηνά χανόμαστε, φτηνά ξεχνιόμαστε – σε λίγο θα φεύγουμε άκλαυτοι. Πιο φτηνά, πιο φτηνά! Αυτό το παλιό διαφημιστικό μήνυμα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ αποδίδει άψογα την ουσία της εποχής μας. Τελικά η διαφήμιση δεν είναι Τέχνη – είναι μέντιουμ.

Ας μην επιχαίρουν ορισμένοι – όντως δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο. Η πτώση ενός αεροπλάνου δεν είναι είδηση – είδηση θα ήταν αν το αεροπλάνο ερωτευόταν μια γερακίνα και την ακολουθούσε στη φωλιά της, γράφοντας τον αυτόματο πιλότο στα ... φτερά του. Θα γίνει κι αυτό μια μέρα. Μετά θα συλλάβουν το αεροπλάνο και θα το δικάσουν για διαφυγόντα κέρδη και ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Στη δίκη θα μετρήσουμε όσους ερωτεύτηκαν στ’ αλήθεια – θα είναι μάρτυρες υπεράσπισης.