Τρίτη, Αυγούστου 30, 2005

Mail και σχόλια (updated)

Image Hosted by ImageShack.us

(Μετά από τη δημοσίευση του παρακάτω κειμένου, έλαβα τρία mail με "σχόλια". Ήταν πολύ διασκεδαστικά όλα - του spider ταίριαζαν περισσότερο κι έτσι τα πρόσθεσα στο τέλος του ποστ, αφού πήρα πρώτα την άδειά του. Τον ευχαριστώ. Είναι τα τέσσερα τελευταία σχόλια - βλέπετε πόσο ενδιαφέροντα μπορεί να είναι τα mail;)


Η τελευταία αναφορά στα mail αφορά τα σχόλια. Υπάρχουν αναγνώστες που επιμένουν να τα ενεργοποιήσω και πάλι – το κάνουν με ευγενικό τρόπο. Αναφέρθηκα στο θέμα αυτό πολύ πρόσφατα (εδώ) και το θέμα έκλεισε για μένα. Υπάρχουν άνθρωποι που τρέφονται με τη χυδαιότητα και τις ίντριγκες – δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία.

Οι αναγνώστες που επιμένουν στα mail να «ανοίξω» τα σχόλια, προφανώς δεν καταλαβαίνουν πως και τα mail είναι μορφή επικοινωνίας – πολύ καλύτερη μάλιστα. Απλά, δεν δίνουν τη δυνατότητα και σε τρίτους να δουν πόσο «έξυπνοι» είμαστε και να προσπαθήσουν να μας ανταγωνιστούν γράφοντας κάτι «έξυπνο» κάτω από το δικό μας σχόλιο. Επίσης δεν δίνουν τη δυνατότητα στους άλλους να ανακαλύψουν πόσο «φίλοι» είμαστε με κάποιους άλλους και πόσο «καλά περνάμε».

Και μια παρατήρηση : στα ιστολόγια των γυναικών τα σχόλια είναι σε γενικές γραμμές κόσμια – ίσως επειδή είναι λιγότερο ανταγωνιστικές. Επίσης τα σχόλιά τους στα κείμενα των άλλων μπλόγκερ είναι αξιοπρεπή και έξυπνα (χωρίς εισαγωγικά). Αν υπήρχε η δυνατότητα να σχολιάζουν στο ιστολόγιό μου μόνο οι γυναίκες, θα ενεργοποιούσα ξανά τα σχόλια – έτσι κι αλλιώς αυτές επιθυμώ να με διαβάζουν. Μυρίζουν όμορφα.

Αύριο μπορεί να αλλάξω γνώμη και να ενεργοποιήσω πάλι τα σχόλια. Μην τρελαθούμε κιόλας – ένα μπλογκ είναι, δεν είναι η Ακαδημία Αθηνών.

Comments :

tsoutseki said : Πες τα μεγάλε!

perdikaki said : Get a life!

τσαπερδονοκολοσφυρίχτρα said : Καλά, είσαι άπαιχτος!

ευαίσθητος said : διαφωνώ με την τσαπερδονοκολοσφυρίχτρα. Θα πρέπει να σου δώσουν το Νόμπελ.

anonymous said : είμαι ένας μεγάλος θαυμαστής σου από το χώρο της Τέχνης, αλλά ντρέπομαι να σου γράψω με το πραγματικό μου όνομα. Επίσης φοβάμαι μήπως το πάρεις πάνω σου.

πιτσιρίκος said: Ευχαριστώ αγαπητοί φίλοι. Να βρεθούμε κάνα βράδυ να πιούμε κάνα κρασί.

μπαμπαγκίντα said: πόσο ήρθε ο Παναθηναϊκός την Κυριακή ρε παιδιά; Κέρδισε;

βαζελοκατάσταση said : είσαι πολύ αλήτης ρε! Με τα μπικικίνια του Κόκκαλη κέρδισες ρε!

μπουκαμβίλια said : μήπως ξέρετε κάποιον Πέτρο από το Μπραχάμι;

kolliti said: μη μου πειραζετε τον πιτσιρικο! Πιτσιρικο, οποιος
σου εκανε βαβα θα χει να κανει μαζι μου! Αντε τωρα μην τα παρω!

Bigmama said: Κανας μικροτσουτσουνος θα ναι μωρε,και ξεσπαει στο
πληκτρολογιο.(ασε που ξερω ποιος ειναι).

mikrotsoutsounos said:Τουλαχιστο δεν ειμαι το ανθρωπακι της μισελεν απο το παχος! Χοντρελω, ε χοντρελω.

Αnonymous said:Α, και ο απο πανω δεν ειμαι εγω.