Δευτέρα, Απριλίου 10, 2006

Ο Ιούδας φιλούσε κατά παραγγελία

Image Hosted by ImageShack.us

Σοκ έχει προκαλέσει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα η δημοσίευση του Ευαγγελίου του Ιούδα που ήταν εξαφανισμένο για αιώνες. Σύμφωνα με αυτό, ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού κατ’ εντολή Του και παρουσιάζεται μάλιστα ως ο καλύτερος μαθητής Του. Πράγματι ο Ιούδας ήταν πολύ σπασίκλας και είχε βγάλει τη χρονιά με δεκαεννιά κι εννιά. Οι άλλοι μαθητές δεν τον συμπαθούσαν, γιατί ήταν απουσιολόγος και τους κάρφωνε στον Ιησού, όταν πήγαιναν με τις γκόμενες για καφέ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν από απουσίες.

Ο Ιούδας ήταν ο μοναδικός από τους δώδεκα μαθητές που δεν ήταν από τη Γαλιλαία, οπότε έπαιζε κι ένας ρατσισμός εκ μέρους των υπολοίπων που την είχαν δει και καλά πως είναι Γαλιλαίοι και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Βέβαια κι ο Ιούδας ήταν κρασοπώλης κι όλο πήγαινε και γινόταν στουπί στο μεθύσι και γυάλιζε το μάτι του και δεν ήξερε τι έκανε. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν ο ταμίας της τάξης, αλλά, καθώς έπινε όλα τα λεφτά στα καπηλειά, οι άλλοι μαθητές δεν είχαν φράγκο ούτε για τσιγάρα και είχαν νευράκια.

Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Ιούδα, ο Ιησούς του είπε να Τον προδώσει για να πάρει τα τριάκοντα αργύρια και να τα βάλει στο ταμείον που ήταν μείον και να πάνε όλοι μαζί μια πενθήμερη εκδρομή στη Ρόδο για να δούνε τη Λίνδο, το Κάστρο των Ιπποτών και το δάσος με τις πεταλούδες. Τελικά η εκδρομή ακυρώθηκε γιατί οι Ρωμαίοι πήγαν και σταύρωσαν τον Ιησού και δεν υπήρχε καθηγητής για να συνοδεύσει τους μαθητές και να πληρώσει τα σπασμένα κρεβάτια και τις κλεμμένες πετσέτες από το ξενοδοχείο.

Βέβαια, κανείς δεν κατάλαβε ποτέ γιατί ο Ιούδας έπρεπε να φιλήσει τον Ιησού ώστε να αντιληφθούν οι αρχιερείς ποιος είναι, αφού ο Ιησούς ήταν πρώτη μούρη σε όλη την Ιερουσαλήμ και Τον ήξεραν κι οι πέτρες. Εκτός κι αν οι αρχιερείς είχαν πάθει Αλτσχάιμερ ομαδικά. Αλλιώς είναι σαν να πρέπει να φιλήσει η Νατάσσα τον Καραμανλή για να καταλάβουμε πως είναι ο πρωθυπουργός. Άλλωστε μπορεί να χάρηκε ο Ιούδας που είδε τον Ιησού και να Του έδωσε ένα φιλάκι. Άμα είχαν συλλάβει οι μπάτσοι τον Ρωχάμη στην πλατεία Συντάγματος την ώρα που τον φιλούσε η γκόμενα, θα λέγαμε μετά πως τον πρόδωσε η γκόμενα;

Τέλος πάντων, παίζει αυτές τις μέρες και μια έρευνα ενός καθηγητή ωκεανολογίας από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, σύμφωνα με την οποία ο Ιησούς όντως περπάτησε πάνω στο νερό, αλλά το νερό ήταν παγωμένο. Πλακώθηκε δηλαδή ο Ιησούς στα τριπλά άξελ, στα διπλά τόλουπ και στα ανάποδα φλιπ πάνω στην παγωμένη Ερυθρά θάλασσα και τόσα χρόνια μας το πουλούσαν για θαύμα - μόνο ο Αλέξης Κωστάλας έλειπε για να αρχίσει τα «μπράβο αγόρι μου!» και να μας δώσει και μερικές λεπτομέρειες για τον προπονητή του αθλητή Ναζωραίου.

Του χρόνου αναμένεται να ανεβρεθεί το κρυφό Ευαγγέλιο της συκιάς που κρεμάστηκε ο Ιούδας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Καπερναούμ, ο Ιούδας δεν πήγε στη συκιά για να κρεμαστεί, αλλά για να κάνει κούνια. Μπουρδουκλώθηκε όμως με τα σκοινιά, ενώ έκανε κούνια μπέλα, κι έσπασε η κουτέλα και πήγε τσάμπα και βερεσέ το παλικάρι, το χλωμό, το πικραμένο.

Ο πιο καλός ο μαθητής
ήμουνα εγώ στην τάξη.
Tον Ιησού Τον πρόδωσα
γιατί μ' είχε διατάξει.