Πέμπτη, Απριλίου 13, 2006

Μες στη χασάπικη αγορά

Image Hosted by ImageShack.us

Ένταση επικράτησε την Τετάρτη στη Βαρβάκειο Αγορά, όταν οι κρεοπώλες επιχείρησαν να απομακρύνουν δια της βίας τους ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι κρεοπώλες συνεπικουρούμενοι από τα χασαπάκια επιτέθηκαν με μπαλτάδες στους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών καναλιών που κάλυπταν το event.

Οι δημοσιογράφοι καλύφθηκαν πίσω από τους σκουπιδοτενεκέδες και αμύνθηκαν πετώντας μικρόφωνα, συκωταριές και εντόσθια. Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Βαγγέλης Γαρδούμπας και η καμεραμανατζού της ΥΕΝΕΔ Στέλλα Κοκορέτση.

Ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου Κλεάνθης Σαπιοκοτοπουλάκης δήλωσε πως είναι αδύνατον να πουληθούν τα ληγμένα κρέατα επειδή οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία έχουν πιάσει τον τόπο όλο και δεν αφήνουν τους πελάτες να ψωνίσουν, με αποτέλεσμα το κοκορέτσι και η μαγειρίτσα να έχουν βγάλει καντήλες.

Οι κρεοπώλες σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκλεισαν τα φώτα της αγοράς και έπαιξαν κρυφτό, ενώ ορκίστηκαν στην Αγία Χοληστερίνη να ψηφίσουν το τούρκικο τραγούδι στη Γιουροβίζιον. Παράλληλα έκαναν λιτανεία με γλυκάδια στον Άγιο Βησσαρίωνα ο οποίος απέδειξε έμπρακτα πως τα ελληνικά κρέατα δεν σαπίζουν ακόμα κι αν τα θάψεις.

Σε μια κίνηση καλής θέλησης προς το αγοραστικό κοινό ο κ. Σαπιοκοτοπουλάκης δήλωσε πως μαζί με κάθε αρνί θα προσφέρεται και μια αλλοιωμένη γαλοπούλα με τέτανο. Οι καταναλωτές που επιθυμούν να προμηθευτούν κρέας για το πασχαλινό τραπέζι θα πρέπει να επισκέπτονται την αγορά συνοδευόμενοι από έναν δημοσιογράφο, έναν κτηνίατρο και τρία ασθενοφόρα.

Εν τω μεταξύ εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, ο υπουργός Κατάψυξης Δημήτρης Σιούφας κάλεσε τους κρεοπώλες να μην πετάνε τα σάπια κρέατα αλλά να τα δίνουν στους καταναλωτές για να απλωθεί ομοιόμορφα η χολέρα σε όλη την Αθήνα και όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο.

Μήνυμα συμπαράστασης στους κρεοπώλες έστειλε η Άννα Βίσση από το Βελιγράδι όπου βρίσκεται για την προώθηση του «Everything» στους Σέρβους, οι οποίοι δέχονται το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο. Η διεθνής ντίβα έκλεισε συμφωνία με την Παρτιζάν Βελιγραδίου για να τραγουδήσει τον ύμνο της ομάδας, ενώ, ως πρέσβειρα της Ελλάδας, είχε μυστική συνάντηση στο Κόσοβο με τον αρχηγό του UCK, για την αγορά αρνιών με απεμπλουτισμένο ουράνιο και κομπόστας με σύφιλη.